Films en series

Favorieten | Series #2

serie tips

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn favoriete series deelde. En dat terwijl ik altijd zeg zo van series te houden. Daarom bij deze deel twee van mijn favoriete series!


Walking Dead en Fear the Walking Dead – IMDB 8,6

Ik begin meteen even met de serie waar ik nu mee bezig ben, en snel weer aan begin! In het begin was ik sceptisch. Een serie over zombies? Bah! Mijn vriend verzekerde mij dat het niet alleen over de zombies ging, maar ook over de leuke characters (hallo Daryl!) en interessante verhaallijnen. En ja hoor, na één aflevering was ik verslaafd!
Ondertussen is er ook een spinoff gemaakt: Fear the Walking Dead. Van de spinoff heb ik  de eerste vier afleveringen gezien en ook die serie vind ik geweldig.

Sheriff Deputy Rick Grimes leads a group of survivors in a world overrun by zombies.


Downton Abbey – IMDB 8,7

Iets totáál anders. Ook deze serie leek mij in de eerste instantie niet zo leuk. Ouderwets, oudbollig, kneuterig – termen die door mijn hoofd spookten bij het denken aan Downton Abbey. Echter, ook hier was ik na de eerste aflevering erg blij dat ik het had opgezet. Want weetje, soms is kneuterige tv ook gewoon fijn. Vooral als het ook een goede dosis humor bevat!

A chronicle of the lives of the Crawley family and their servants, beginning in the years leading up to World War I.


New Girl – IMDB 7,8

Een aantal jaar geleden ben ik – nadat een paar vriendinnen de serie hadden aangeraden – aan New Girl begonnen. Ik moet zeggen dat ik de eerste aflevering vrij teleurstellend vond. Gelukkig zette ik even door en was aflevering twee al een stuk beter. Goh, ik denk dat dit een van de weinige series is waar ik véél hardop om heb gelachen. Wat ik ook zo fijn vind aan deze serie is dat het over een paar dertigers gaat die het niet voor elkaar hebben. Goed voor je ego, weet je wel.

After a bad break-up, Jess, an offbeat young woman, moves into an apartment loft with three single men. Although they find her behavior very unusual, the men support her – most of the time.


Ray Donovan – IMDB 8,2

Dit is nou een serie die je vriend waarschijnlijk ook leuk vindt om te zien! De serie gaat over Ray, die werkt als ‘fixer’ in Hollywood en écht een verknipte familie heeft. Eigenlijk ken ik maar vrij weinig mensen die deze serie volgen, wat echt zonde is! Leuk feitje:John Voight (de vader van Angelina Jolie) speelt de vader van Ray Donovan. Wat een ge-wel-dige acteur.

Ray Donovan, a professional “fixer” for the rich and famous in LA, can make anyone’s problems disappear except those created by his own family


The Wire – IMDB 9,2

Dit vind ik persoonlijk de beste serie ooit gemaakt. Eerder op mijn blog heb ik er al een stukje over geschreven, waar ik me eigenlijk nog steeds bij aansluit. Het gaat over de drugsbendes in Baltimore en de politie die ze probeert op te pakken. Het klinkt hierdoor nogal afgezaagd, maar echt, deze serie is niet te vergelijken met andere crime series. De personages worden geweldig gespeeld.
En oja, The Walking Dead liefhebbers: er doen maar liefst drie acteurs van TWD in mee!

“Baltimore drug scene, seen through the eyes of drug dealers, and law enforcement.”


Wat zijn jouw favoriete series?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

31 Comments

 • Reply debby

  The wire lijkt me wel wat. Walking dead heb ik 2 seizoenen van gezien, toen was ik zombies wel zat. Ik vind zelf het 1e seizoen van True dective erg goed en son of anarchy.

  27 september 2015 at 08:58
  • Reply kim

   The Wire is alleen niet op Netflix te vinden helaas (oudere HBO serie). True Detective moet ik nog aan beginnen! Leek me ook een goede serie :)

   27 september 2015 at 09:02
 • Reply Femke

  Van deze series heb ik alleen The Walking Dead gezien, ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen uit komt!!

  27 september 2015 at 09:16
 • Reply Renske

  Eerlijk gezegd kijk ik geen series. Ik maak daar gewoon geen tijd voor, haha. Maar The Walking Dead staat echt wel op mijn lijstje om óóit eens te kijken, haha. Ray Donovan ken ik niet, maar die klinkt ook leuk! :)

  27 september 2015 at 09:21
 • Reply Bibiane

  Ik vond de eerste aflevering van New girl net zo leuk omdat Dirty Dancing vermeld werd :) De serie wordt wel leuker na seizoen 1 moet ik zeggen. Ik ben een grote Once upon a time fan!

  27 september 2015 at 09:23
  • Reply kim

   Klopt! Ik vond dat zingen alleen wat overdreven, maar nu ik drie seizoenen heb gezien, weer ik ook dat dat bij de serie hoort haha!
   Van once upon a time heb ik volgens mij twee seizoenen gezien. Toen werd het ineens niet meer uitgezonden!

   28 september 2015 at 09:06
 • Reply Susan

  New girl vond ik heel leuk, maar eenmaal in seizoen drie beland ben ik er nu wel redelijk klaar mee..
  Ik heb Sherlock gevolgd en orphan Black, beide echt fantastisch!
  Wilde aan de walking dead beginnen, maar vond de eerste aflevering echt verre van boeiend.. Misschien moet ik even doorzetten?

  27 september 2015 at 09:42
  • Reply kim

   Dat had ik inderdaad ook. Paar jaar erug gestopt in seizoen 3. Nu kijk ik af en toe een afl :)
   Ik weet niet of je TWD dan leuk gaat vinden, mij boeide het wel vanaf de eerste afl!

   28 september 2015 at 09:08
 • Reply Sandra

  Jaaa New Girl en The Walking Dead! Vind ik beiden ook erg leuk. :)

  27 september 2015 at 11:57
 • Reply Nicole

  New Girl is echt zo zo zo leuk!

  27 september 2015 at 13:55
 • Reply BRUNETTEONTREND

  New girl is echt zo zalig!

  27 september 2015 at 14:51
 • Reply Nienke

  Ik ben er nog steeds dankbaar voor dat je de vorige keer over Bates Motel hebt geschreven, hahaha. Toffe serie vond ik dat.
  Verder ben ik ook Walking Dead fan, al vond ik het de laatste tijd wel een béétje langdradig worden. Maar vanavond ga ik de eerste aflevering van de spin-off kijken met mijn vriend, dus ik ben benieuwd wat ik daarvan vind!

  27 september 2015 at 16:44
  • Reply kim

   Jaa wat goed! Ik was nog benieuwd wat je ervan vond :)
   Een vriendin van me is idd ook afgehaakt bij TWD en mijn vriend vond het ook even minder (maar het laatste seizoen wel weer geweldig). Nu ben ik benieuwd wat je van de spinoff vindt haha!

   28 september 2015 at 09:10
   • Reply Nienke

    Haha, we hebben één aflevering gekeken en het was tof! Zit er gelijk weer helemaal in, haha. Ik vind het wel interessant dat ze nu nog helemaal niet zijn ingespeeld op het ‘virus’ dus ik ben benieuwd hoe het verdergaat. Binnenkort het nieuwe seizoen van TWD weer, yeahh.

    28 september 2015 at 14:12
 • Reply Saar

  Ik vind New Girl erg leuk, vooral de mannenhumor spreekt me erg aan!

  27 september 2015 at 22:10
 • Reply Lisa

  New Girl is inderdaad fantastisch! Mijn favoriete series op dit moment zijn Gossip Girl (duhh… haha) en Nashville: van deze 2 series word ik zo vrolijk en ik kan ze ook de hele dag doorkijken haha <3. Fijne week! Liefs

  28 september 2015 at 08:37
 • Reply Laura

  New girl is zo leuk! Echt zo’n serie die je lekker door kan kijken met chocola op de bank! Heerlijk

  28 september 2015 at 09:09
 • Reply Nesrin

  Ik vind The Walking Dead een geweldige serie maar moest er in het begin niks van hebben want het idee ‘een sherrif en zombies’ sprak mij totaal niet aan. 12 oktober mogen we weer!!

  28 september 2015 at 10:11
 • Reply Annelies

  Alleen The Wire ken ik nog niet. Verder heb je een heel mooi lijstje favorieten!!! New Girl en the Walking Dead staat ook in mijn top 5! Verder heb ik nog héél veel andere favoriete series.

  28 september 2015 at 10:14
 • Reply Sanne

  De meeste series kende ik nog niet, buiten new girl dan. Die is super grappig en kan je uren naar kijken :)

  28 september 2015 at 10:31
 • Reply sammie

  Walking dead moet ik misschien toch ook maar eens aan beginnen, tot nu toe ben ik ‘m altijd zo voorbij gegaan

  28 september 2015 at 11:47
 • Reply Lena

  Ik kijk ze allemaal behalve de laatste twee! En omdat ik al een tijdje een serie zoek om te beginnen met kijken, zal ik die laatste twee binnenkort ook wel leren kennen haha. :D
  Ik keek altijd heel graag naar Switched at Birth en de eerste twee seizoenen kan ik best aanraden. De laatste zijn helaas iets minder, maar ik kan gewoon niet stoppen met de serie te blijven volgen :p

  28 september 2015 at 17:47
 • Reply Kaylee Roxanne

  Ik ben helemaal gek op de Walking Dead, maar de spin off kende ik nog niet (leef ik nu heel erg onder een steen?). De rest van de series heb ik nooit gezien, misschien een goed idee nu we Lost bijna af hebben.

  28 september 2015 at 18:33
 • Reply Anne-Sterre

  Downton Abbey fan hier! Zo’n mooie serie. Het verhaal, de personages, de kleding. Wauw, echt mijn serie haha.

  28 september 2015 at 22:36
 • Reply Vlijtig Liesje

  Een hoge imdb beoordeling vind ik altijd wel een aanbeveling. Het onderwerp van de Wire klinkt alleen niet zo leuk.

  Downton Abbey kijk ik ook.

  29 september 2015 at 11:04
 • Reply Jenn

  New Girl vind ik ook wel leuk, maar eigenlijk kijk ik bijna geen series.

  29 september 2015 at 11:09
 • Reply Ysanne

  Walking Dead is ook echt mijn favoriet, ik vind het zoo spannend. Kan niet wachten op het nieuwe seizoen!

  29 september 2015 at 11:17
 • Reply saskia

  Wijn zijn net klaar met de serie Narcos, vond dit een erg goede serie! Ook zijn we nog bezig met Modern Family! Geweldige serie :)

  29 september 2015 at 20:59
 • Reply Rianne

  Jaaa Downton Abbey! <3
  Verder ben ik momenteel hooked aan Game of Thrones, man wat is dat leuk zeg!

  29 september 2015 at 22:06
 • Reply EminasLifestyle

  Aahhh, The Walking Dead is zo spannend! Ik dacht ook dat het niets voor mij was, maar mijn man haalde mij ook over om de 1e aflevering te proberen. Nou, en gelijk had hij! We zijn nu verslaafd en volgende week begint seizoen 5 :-)

  30 september 2015 at 20:11
 • Reply Favorieten | Series #4 (Netflix approved) - Kimdonz

  […] naar andere favoriete series? Lees dan deel 1, deel 2 en deel […]

  31 mei 2016 at 14:20
 • Leave a Reply