Films en series

Favorieten | Series #4 (Netflix approved)

series

Dat ik veel series kijk, is een understatement. Sommige mensen houden ervan om één serie te volgen, en anderen (ahum, ik!) volgen er het liefst tien tegelijk. Ik was eerst een beetje sceptisch over Netflix, maar ik gebruik het nu anderhalf jaar en ben er erg tevreden over! Ben jij benieuwd naar de vijf series die ik leuk vind en op Netflix staan?


Black Sails – IMDB: 8,1

Mijn nieuwste verslaving! Volgens mij hebben Tim en ik deze serie twee weken geleden ontdekt en we zijn nu al bij seizoen 3. De eerste twee afleveringen was het even inkomen. Veel naakt en geweld, maar de (hoofd)personages ontwikkelen zich erg goed en de beelden van het eiland zijn ook geweldig. Het is alles behalve saai en elke aflevering eindigt weer op zo een manier dat je verder móet kijken. Waar gaat het over? Piraten. Niet afschrikken hoor, het is echt een goede serie!


Luther – IMDB: 8,6

Deze serie heb ik al een paar keer genoemd, maar stond tot nu toe nog niet in mijn favorietenlijstje. Eigenlijk trekken crime series mij niet zo. Misschien iets teveel Criminal Minds gezien?  Toch lijkt dit helemaal niet op series die ik al eerder heb gezien. De personages zijn ronduit geniaal, en ook de verhaallijn is verrassend. Wat ik overigens ook erg fijn vond aan Luther is dat het er niet zo hollywood-achtig uitziet. Daardoor lijkt het allemaal wat echter.


Suits – IMDB: 8,7

Een paar jaar geleden was ik begonnen aan Suits en vond ik het heeeeeelemaal geweldig. Totdat ik bij ongeveer seizoen 3 aankwam en ik het allemaal een beetje hetzelfde vond worden. Ik heb toen een Suits-break genomen en nu ben ik mede door het getwitter van Lesley en Nina weer helemaal verslaafd #TeamHarvey.


Prison Break – IMDB: 8,5

Mijn tweede grootste serieverslaving ooit – na Lost! Een vriendin van mij had alle DVD-boxen en dit was onze vaste kost voordat we uitgingen. Soms hadden we niet eens zin meer om uit te gaan, omdat de serie zo spannend was, haha! De reden dat ik Prison Break hiertussen heb gezet, is omdat er een vervolg komt! Er komt een mini serie van 10 afleveringen. Misschien wordt het toch tijd om het laatste seizoen – dat ik nooit heb gezien – te bekijken.


The Following – IMDB: 7,5

The Following gaat over een (erg charismatische) psychopaat die een sekte leidt met… nouja, nog meer psychopaten. Het is eigenlijk gewoon één grote freakshow. En een FBI agent die erachter aangaat. Alleen werkt die FBI agent ook niet bepaald volgens het boekje. Zelf vind ik de Following niet heel eng of vies, dus prima om alleen te kijken. Wél is het erg vermakelijk.


Zo dat waren ze weer. Op dit moment kijk ik ook heel erg uit naar de nieuwe afleveringen van The Walking Dead die maandag weer beginnen!

Benieuwd naar andere favoriete series? Lees dan deel 1, deel 2 en deel 3.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

31 Comments

 • Reply debby

  The Following is inderdaad erg goed. Black Sails wil ik zeker nog gaan kijken. Ik heb zelf laatst Flesh and bone gezien (hbo).

  12 februari 2016 at 07:19
  • Reply kim

   Ooh ik ga flesh and bone eens opzoeken! Wij hebben ook HBO :)

   12 februari 2016 at 11:05
 • Reply Sanne

  Ik heb maar een aflevering gezien van Black Sails, op de een of andere manier lukte het me niet om verder te kijken. Maar Suits daarentegen: #teamharvey it is! (:

  12 februari 2016 at 07:24
  • Reply kim

   Ah jammer! Bij de eerste aflevering dachten wij ook.. Mwa.. Maar ik ben heel blij dat we hebben doorgezet :)

   12 februari 2016 at 11:05
 • Reply Esmée

  Leuk! Ik volg altijd maar 1 serie te gelijk. En op dit moment is dat Pretty Little Liars! Life Unexpected vind ik ook erg leuk

  12 februari 2016 at 07:36
 • Reply Marion

  Ik ben wel benieuwd naar Luther! Ik hou wel van dat soort series.

  12 februari 2016 at 08:20
 • Reply Anna

  Jaaa, Prison Break! Zo verslaafd aan geweest, haha. Luther lijkt me mooi! Fijn ook dat het er niet zo Hollowood-achtig uitziet, daar hou ik wel van.

  12 februari 2016 at 08:27
 • Reply Femke

  Suits & Prison Break heb ik heerlijk gebingewatched. Prison Break volgde ik toen hij op TV kwam en heb ik later via Netflix opnieuw gekeken. Op dit moment ben ik ‘verslaafd’aan The Black List!

  12 februari 2016 at 08:52
 • Reply Elles

  De series lijken me heel erg leuk! Ik kende ze nog niet dus dat is fijn. :-)
  Liefs,
  Elles

  12 februari 2016 at 09:05
 • Reply Susan

  Ik zit op het moment ook helemaal into prison break. Geweldig! Mare, kijk jij zoveel series door elkaar? Want ik zou helemaal gek worden als ik er zoveel tegelijk zou volgen hahah.

  12 februari 2016 at 09:57
  • Reply kim

   Haha! Als we net een nieuwe serie hebben ontdekt dan kijken die vaak heel veel achter elkaar, maar wanneer nieuwe seizoenen weer beginnen en we elke week maar één aflevering kunnen zien, volgen we er wel minstens 5 samen! En zelf kijk ik dan ook nog wat series haha :)

   12 februari 2016 at 11:07
 • Reply Madelon

  Suits heb ik ook gekeken maar op een gegeven moment werd het mij ook te saai. Misschien moet ik toch maar weer een poging wagen. De andere series ken ik eigenlijk alleen van naam. Misschien ook maar op het lijstje zetten :)

  12 februari 2016 at 11:08
 • Reply Dalinka

  Ik moet echt eens aan Suits beginnen! Luther en The Following zien er trouwens ook goed uit dus die gaan ook op het lijstje van series die ik nog wil kijken. Dat lijstje wordt echt steeds langer haha.

  12 februari 2016 at 11:09
 • Reply Mariska

  Joaaah prison break en suits! Geweldige series :D de anderen heb ik niet eerder gezien, is dat een schandaal?

  12 februari 2016 at 13:30
 • Reply José

  Ik kijk ook altijd 10 series tegelijk haha. Suits heb ik eigenlijk nooit leuk gevonden, maar wel lang gevolgd. Ik ben er weer mee gestopt, maar zou best nog wel willen weten hoe het nu gaat met alle personages..

  12 februari 2016 at 17:24
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Haha, ik ben een blogje aan het tikken over – je raadt het niet – mijn favo series van Netflix, bezoek tussendoor even jouw blog en tadaaaa! Wel hele andere tips die jij hier neerzet, en ze klinken allemaal super goed of spannend!! De enige die ik goed ken is Suits, waarmee precies hetzelfde gebeurde als bij jou. Beetje bang om nu opnieuw te gaan kijken –> binge gevaar?! Prison break en Lost heb ik allebei NOG STEEDS niet gezien, gaspppp! Wel erg benieuwd naar :) Thanks voor je tips!

  12 februari 2016 at 18:33
 • Reply Frédérique

  Whoop whoop Suits! Studie gerelateerd voor mij dus ik móet het eigenlijk op zijn minst wel een gezin hebben- nietwaar? ;) (maar ik volg het he-le-maal, hihi). Luther en Prison Break ben ik nog niet aan begonnen, wel erg de neiging ermee te beginnen!

  12 februari 2016 at 19:25
 • Reply Renske

  Prison Break is de enige serie die ik helemaal heb afgekeken, haha. En Suits, yay! Luther wil ik ook zeker nog eens zien!

  13 februari 2016 at 10:07
 • Reply iris

  Jaaa the following en Luther zijn zo tof! Beide eigenlijk ook gewoon continu spannend, goed voor mij dus haha

  13 februari 2016 at 18:37
 • Reply ricardo

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien maar ik kijk al zo veel. The Following heb ik wel gekeken maar halverwege seizoen twee ben ik afgehaakt, toen vond ik er eigenlijk niks meer aan. Luther staat van deze series het hoogst op mijn nog te kijken lijstje.

  13 februari 2016 at 19:28
 • Reply Sandra

  Prison Break is super v tof! Al ben ik een tijd geleden blijven hangen ergens in seizoen 3 of 4. Moet het maar weer een keer verder gaan kijken. Wel leuk dat er een vervolg komt! :)

  13 februari 2016 at 23:05
 • Reply Els

  Suits vind ik ook echt zo leuk! Ik ben echt helemaal fan.

  14 februari 2016 at 10:51
 • Reply NESRIN

  Ik ken er geen één! Ik ben net klaar met Homeland en morgen begint The Walking Dead weer YAY.

  14 februari 2016 at 14:14
 • Reply Miriam

  Ik had nog nooit van Black Sails gehoord, net aan mijn vriend laten zien en zelf hij vindt het tof haha (dat zegt wat ;p) We gaan het eens proberen, thnx voor de tip =D

  14 februari 2016 at 14:53
 • Reply Bodi Féline

  Ik had echt precies hetzelfde bij Suits! Ik vond het fantastisch en toen ook rond seizoen 3 vond ik er even niks meer aan en stopte ik met kijken, toen begon ik weer en was ik weer helemaal verslaafd haha.
  De rest kijk ik niet maar ze klinken goed dus die gaan op mijn lijstje!

  14 februari 2016 at 14:56
 • Reply Esmeralda

  Oh Suits en The Following heb ik ook gekeken. Na een aantal moordpartijen vond ik die laatste alleen niet zo leuk meer. Kijk nu veel Greys, How to get away with murder en Code Black :D

  14 februari 2016 at 17:01
 • Reply Ysanne

  Oeh Luther lijkt me erg tof! Ga ik onthouden. Prison Break staat nog op mijn lijstje, komt er steeds niet van omdat er dan weer iets anders ”net” uit is haha.

  15 februari 2016 at 11:47
 • Reply Paul

  Oh ja, The Following. Daar ben ik ooit aan begonnen, maar die heb ik nooit meer verder gekeken. Toch maar weer eens oppakken, het was heel spannend.

  16 februari 2016 at 06:14
 • Reply cici

  Geweldig. Ik hou van te kijken naar de Prison Break.

  16 februari 2016 at 06:52
 • Reply Daenelia

  Luther hebben we gezien (de laatste serie zelfs nog opgenomen op BBC) en van Black Sails (niet via netflix, maar gewoon gratis via ziggo :P) had ik veel verwachtingen.
  Luther is briljant.
  Black sails meh: viel me dus tegen, jammer genoeg.
  De andere series spreken mij dan weer niet zo aan. En daarmee weer bewezen dat Netflix my op dit moment helemaal niets te bieden heeft… Eigenlijk wel jammer.

  18 februari 2016 at 14:50
 • Reply Alyssa

  Ik had precies hetzelfde bij Suits! Inmiddels was ik al wel weer begonnen met kijken, maar het is tóch weer naar de achtergrond verdwenen… ik wil toch weer snel gaan kijken :D Luther vind ik ook zo’n toffe serie!

  20 februari 2016 at 20:58
 • Leave a Reply