Films en series

Favorieten | Series #5

De leukste series

Wauw, deel 5 alweer! Haha, ik kijk echt veel series! De laatste weken heb ik weer een paar series ontdekt en deze wil ik graag met jullie delen :) Lees je mee?


Gotham – IMDB: 8,0

De Marvel films ben ik nu eigenlijk wel een beetje zat (behalve de Batman films – die zijn gewoon geweldig), maar de series wilde ik nog wel een kans geven. We zagen deze serie op Netflix voorbij komen en hadden even niets te kijken (hoe is het mogelijk?). We deden een poging. En hé, aflevering één viel meteen in de smaak! Wat ik ook wel leuk vind, is dat de hoofdpersoon 10 jaar geleden in the OC speelde. Als 13-jarige vond ik hem he-le-maal geweldig. En nu in Gotham vind ik hem eigenlijk nog steeds wel leuk, haha! De serie gaat over de stad Gotham – verrassing!- en alle weirdos die daar leven. Daarnaast zie je Batman toen hij nog klein was, en ook andere helden en schurken die je uit de films kent. Overigens is dit ook een leuke serie wanneer je de films niet hebt gezien!


Daredevil – IMDB: 8,8

Oké, wat zal ik hier eens over zeggen. De eerste paar afleveringen zat ik er helemaal niet in. Op een paar momenten vond ik het zelfs saai. Ik kon daarom ook niet begrijpen waarom het zo een hoge waardering kreeg op IMDB. Als het aan mij had gelegen waren we na drie afleveringen ook afgehaakt. Gelukkig zag mijn vriend wel potentie en hebben we doorgezet, want na aflevering vijf begon ik het echt te waarderen. Zo erg dat ik de serie na een tijdje helemaal geweldig vond! Ik weet niet of ik dit moet verklappen, maar in seizoen 2 speelt een oud-personage uit de Walking Dead een hoofdrol. Jaaaaaaa, dat maakte het helemaal leuk! Oja, de serie gaat dus over Daredevil – een blinde man uit New York met een erg goed gehoor en met zijn vechtkunsten criminelen ‘uitschakelt’. Overdag is hij advocaat, samen met zijn beste vriend.


Jessica Jones – IMDB: 8,3

De laatste Marvel serie alweer! Tim wilde deze serie in de eerste instantie niet kijken – “een vrouw als superheld? Het is toch niet geloofwaardig als zij met allemaal grote mannen vecht?” – en mij trok het eigenlijk ook niet zo. Dat heb ik trouwens wel vaker. Als een product, of in dit geval een serie, wordt gehypet, ga ik mij er in de eerste instantie juist tegen verzetten, haha (maar ik zwicht bijna altijd. Uiteindelijk). Echter, ik had gelezen dat er een serie komt met Daredevil, Jessica Jones en twee andere Marvel helden: Lucas Cage en Ironfist, dus toen wilde ik toch ook even kennis maken met Jessica Jones. En maar goed ook! We hebben nu drie afleveringen gezien en ze waren erg goed! Al freakte ik bij de eerste aflevering wel een beetje uit, brrr dat eind!


Girls – IMDB: 7,4

Zo, even weer iets heeeeeel anders! Ik begon een paar jaar geleden met het kijken van Girls, maar was bij seizoen 3 gestopt. Nu ik HBO heb, was ik toch wel benieuwd of ik het nog steeds zo leuk zou vinden. En ja! Het is zo een geniale serie. Op een echt absurde en soms misschien beetje onsmakelijke manier. Ik merkte ook dat ik op een gegeven moment gewoon alle personages irritant vond – en toch bleef het erg vermakelijk. De serie ziet er totaal niet Hollywood-achtig uit, het lijkt allemaal wat echter. Alleen zijn die personages wel aangedikt, haha. Maar dat maakt het ook weer leuk!


Gilmore Girls – IMDB: 8,0

Ja ja, deze serie stamt alweer uit de prehistorie, maar hij blijft gewoon leuk! Én er komt binnenkort een vervolg!! En daar ben ik super enthousiast over, vandaar zelfs twee uitroeptekens. De serie gaat over Rory en haar (jonge) moeder Lorelei. Het is een echte feelgood serie – ik wilde ook altijd in Starshollow wonen – en er doen genoeg leuke jongens mee. Binnenkort komt Netflix met een vervolg van een paar lange afleveringen en ik heb gelezen dat Jess ook weer meedoet (YAY). Ik kan niet wachten!


Ken jij deze series?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

21 Comments

 • Reply Femke

  Jaaaaaa, ‘vroeger’ was ik echt verslaafd aan Gilmore Girls. Zo’n leuke serie en hoe leuk dat er een vervolg aan gaat komen!

  28 april 2016 at 07:01
 • Reply Sandra

  Jessica Jones vond ik echt een geweldige serie! Kijk uit naar deel twee hihi. Van Daredevil heb ik alleen nog maar de eerste aflevering gezien en die vond ik tof. Ben benieuwd of ik er ook in moet komen, net als jij, haha.

  28 april 2016 at 07:35
 • Reply Sanne

  Daredevil en Jessica Jones zijn zo leuk! Gotham wist ik eigenlijk niet dat het bestond (ja hoor, ik leef onder een rots), maar het spreekt me wel erg aan!

  28 april 2016 at 08:24
  • Reply kim

   Oooh dan vind je Gotham denk ik ook leuk! :D

   28 april 2016 at 09:54
 • Reply sammie

  Gilmore Girls ken ik wel, die keek ik altijd toen het werd uitgezonden op net 5. Heerlijke serie!

  28 april 2016 at 09:08
 • Reply Agneta

  Ik kijk Jessica en Daredevil ook :) Gotham ga ik ook eens bekijken. Gilmore girls is zeker een van mijn favorieten en ik kan niet wachten tot nieuwe afleveringen komen. Daarnaast vind ik Black Sails ook helemaal geweldig!

  28 april 2016 at 09:52
  • Reply kim

   Kijk, met jou kan ik praten! Black Sails vind ik ook geweldig :) ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen!

   28 april 2016 at 09:56
   • Reply Agneta

    Heb seizoen 3 al gezien via HBO :D en die is nog beter!!! Dat is het enige minpuntje van Netflix… voor de nieuwe seizoenen erop komen duurt altijd even.

    28 april 2016 at 13:16
    • Reply kim

     Jaa die heb ik ook al gezien :D Al vond ik dat met Vanes wel heeeel naar. Maar goed, liefde voor John Silver! Wij hebben gelukkig ook HBO :) Nu hoop ik dat seizoen 4 snel komt, haha.

     28 april 2016 at 20:22
 • Reply Ricardo

  Ik hou van Girls! Nieuwe seizoen is net afgelopen dus nu weer een naar wachten op seizoen 6, het laatste! #huilen.

  Gilmore Girls is zo suf maar wel erg vermakelijk.
  Ik ben op t moment helemaal weg van Scorpion!

  28 april 2016 at 11:14
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ken ze allemaal niet :) Ik ben wel toe aan een nieuwe serie, dus ga eens kijken welke mij het leukst lijkt om mee te starten!

  28 april 2016 at 11:21
 • Reply Madelon

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik alle series van naam ken maar nog geen een ooit heb gekeken. Girls ben ik wel erg benieuwd naar en Jessica Jones wil ik ook wel graag zien, al hoor ik daar ook veel negatieve verhalen over. Gilmore Girls heb ik overigens wel ooit wat afleveringen van gezien. Samen met mijn oudere zus op de bank met chocolademelk maar ik denk dat ik nog veel te jong was om het goed te begrijpen.

  28 april 2016 at 13:01
 • Reply Kelly

  Toffe series! Niet helemaal mijn genre, maar ik heb er wel eens van gehoord.

  28 april 2016 at 13:04
 • Reply Northflix

  Ik ken alleen Daredevil en Jessica Jones…
  Spraken me beide eerst niet aan en kostte ook mij wat tijd om ze te gaan waarderen.
  Momenteel kijk ik Better Call Saul (2e seizoen)

  28 april 2016 at 17:52
 • Reply Wildcard

  Leuke reeksen :)

  28 april 2016 at 19:29
 • Reply heidi

  ik vind altijd al Gilmore Girls super leuke serie.

  28 april 2016 at 20:01
 • Reply Eva

  Over Girls heb ik al veel goede verhalen gehoord. Tijd voor netflix. Ik moet nog even geduld hebben. Maar straks in het nieuwe huis gaan we ook netflix aanschaffen. Joepie!

  29 april 2016 at 19:20
 • Reply Janneke | Crafty Time

  Wat leuk! Ik heb ze allemaal nog niet gekeken! Ik ben momenteel bezig met breaking bad. Fijne inspiratie als ik weer een serie uit heb. xx

  30 april 2016 at 16:48
 • Reply Melike

  Girls vind ik ook echt geweldig. Ik ben ook zo blij dat er weer een nieuw seizoen komt. Ik heb altijd het gevoel alsof ik mij en mijn vriendinnen zie als ik het kijk. Niet letterlijk natuurlijk, maar er is altijd zoveel herkenbaars!

  30 april 2016 at 23:09
 • Reply Lisa

  Jessica Jones klinkt heel leuk. Ik ga even zoeken zo!

  2 mei 2016 at 14:08
 • Reply Nienke

  Ik vond het tweede seizoen van Daredevil juist minder dan het eerste, maar nog steeds een hele toffe serie! Niet gedacht dat ik dat leuk zou vinden, net als bij Jessica Jones trouwens. Dat seizoen heb ik echt in twee dagen tijd gekeken volgens mij. Gotham kijkt mijn vriend en vind ik er ook tof uitzien, maar ik heb niet alle afleveringen gezien. :) De andere twee spreken mij niet zo aan, ik denk dat ik meer van mysterie en duisternis houd haha. Momenteel is Orphan Black mijn favoriet én Fear the Walking Dead is weer begonnen maar ik heb nog niks gezien van het tweede seizoen.

  4 mei 2016 at 07:20
 • Leave a Reply