Films en series

FAVORIETEN | Series #6

series

De afgelopen tijd heb ik echt heel veel leuke series ontdekt en deze wil ik graag met jullie delen! Daarnaast voeg ik ook wat series toe waar ik tot mijn grote verbazing nog niet over heb geschreven, maar waar ik wel helemaal gek op ben. Nou, hier komen ze!


The Night Of – IMDB 9,1

After a night of partying with a female stranger, a man wakes up to find her stabbed to death and is charged with her murder.

Oké, het verbaast mij dus echt dat deze serie niet gehypet wordt. Dat komt vast omdat hij niet op Netflix staat. Op HBO is hij wel te vinden (liefde voor die zender) en we zijn al bijna door de serie heen. We wachten nu nog op de slotaflevering. De serie is gemaakt door de makers van The Wire en eigenlijk wist ik alleen daarom al dat het erg tof zou worden. Die 9.1 heeft het ook niet voor niets.


Stranger Things – IMDB 9,1

When a young boy disappears, his mother, a police chief, and his friends must confront terrifying forces in order to get him back.

Is de hype helemaal waard. Het liefst had ik deze serie in één avond uitgekeken, maar we begonnen ermee in Limburg en ja, daar waren ook andere leuke dingen te doen, ha. Bij deze serie ben ik mij een paar keer echt helemaal rot geschrokken, maar toch zou je dit makkelijk in je eentje kunnen kijken. Het zijn meer schrikmomenten, dan dat het echt heel eng is, vind ik zelf. Aanrader!


Mr Robot – IMDB 8,8

Mr. Robot follows Elliot, a young programmer who works as a cyber-security engineer by day and a vigilante hacker by night. Elliot finds himself at a crossroad when the mysterious leader of an underground hacker group recruits him to destroy the corporation he is paid to protect.

Deze serie trok mij in het begin helemaal niet. Alleen de naam vond ik al saai klinken. De eerste aflevering was ik ook niet verkocht, mijn vriend ging in zijn eentje de tweede aflevering kijken en haalde mij over deze tóch nog even te bekijken. En ja hoor, ik móest weten hoe het verder zou gaan. Het is alweer een half jaar geleden dat ik seizoen 1 heb gezien en ik zie nu net dat seizoen 2 is begonnen, yes! Fuck society.


Sex and the City – 7,0 (niet mee eens!)

Four female New Yorkers gossip about their sex lives (or lack thereof) and find new ways to deal with being a woman in the ’90s.

BESTE SERIE OOIT. Ik snap dus niet waarom ik hier nooit over geschreven heb. Volgens mij heb ik alle seizoenen wel zes keer gezien en het blijft leuk. Haha, ik kan mij ook nog zo goed herinneren dat ik op de basisschool een sex scène (met Samantha, wie anders) op een schommel zag en er echt helemaal niks van begreep, maar op de middelbare school maakte ik dat helemaal goed. Sindsdien ben ik verslaafd aan de serie. Zo jammer dat het niet op Netflix staat, want anders zou ik het zo weer bingewatchen!


The Americans – IMDB 8,3

Two Soviet intelligence agents pose as a married couple to spy on the American government.

Een niet al te vrolijke serie, dat geef ik toe. Er wordt nauwelijks gelachen en het is heel serieus allemaal. Toch zeker wel de moeite om te kijken. En het staat op Netflix! Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik de serie keek nog nooit van de KGB had gehoord, maar ik vind het wel interessant om te zien hoe dat in die tijd ging (en misschien nu nog steeds?). Het is natuurlijk allemaal fictie, maar er zal zeker een kern van waarheid inzitten. Ik kijk uit naar seizoen 5!


Kende jij deze series al?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

13 Comments

 • Reply sammie

  Als we HBO hadden gehad had ik die eerste serie zeker eens gekeken! Stranger things vond ik geweldig goed en sex and the city keek ik vroeger altijd :)

  26 augustus 2016 at 07:46
 • Reply Rowan

  Wat heb je veel goede series gekeken! Ik ken eerlijk gezegd alleen SATC. ;-) Naar Stranger Things ben ik erg benieuwd geworden.

  26 augustus 2016 at 08:19
 • Reply Vanessa

  Stranger Things heb ik ook gezien, de andere series ken ik niet. Momenteel kijk ik naar The Following, super spannend!

  26 augustus 2016 at 08:24
 • Reply Sandra

  Stranger Things vond ik ook heel leuk! De rest ken ik niet, behalve Sex and the City dan maar dat is echt niks voor mij. :’) Ben erg benieuwd naar Mr. Robot!

  26 augustus 2016 at 09:54
 • Reply Marion

  Ik lees dit op mijn phone en ondertussen zet ik de series op Mijn Lijst bij Netflix en HBO. Vanavond maar direct aan eentje beginnen. Thanks!

  26 augustus 2016 at 13:15
 • Reply Nina Simplynspecial

  Dit artikel komt op het juiste moment. We zijn net door OITNB heen en zijn nog op zoek naar een nieuwe serie :)

  26 augustus 2016 at 19:26
 • Reply Sher

  Oh, love dit soort artikelen. Stranger Things ben ik nu mee bezig, super goede serie.

  26 augustus 2016 at 22:36
 • Reply Rachel Kromdijk

  sex and the city keek ik vroeger weleens (stiekem haha) maar verder ben ik verslaafd aan the vampire diaries, arrow en pretty little liars

  27 augustus 2016 at 09:24
 • Reply Melike

  Altijd leuk om even weer wat serie inspiratie op te doen. Mr Robot staat nog op mijn planning. Ik heb er sporadisch een aflevering van gezien en dat was heel gaaf. Verder ken ik niet alles dat je noemt, dus die ga ik even overwegen;)

  27 augustus 2016 at 19:25
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  Heb de DVD box nog liggen van Sex and the City, binnenkort maar weer eens kijken als het slechter weer wordt! De andere series heb ik nog niet gezien, dank voor de tip!

  28 augustus 2016 at 06:59
 • Reply Sanne

  Wat een goede series allemaal! Ik ben heel erg benieuwd naar Stranger Things, daar moet ik binnenkort maar eens mee beginnen haha :)

  28 augustus 2016 at 11:59
 • Reply Dalinka

  Aan Stranger Things wil ik snel gaan beginnen. Eerst Suits uitkijken. The Night Of ziet er ook spannend uit, dus die heb ik ook genoteerd. Mijn vader heeft alleen HBO afgezegd, dus dat heb ik niet zo lang meer:-( Misschien beter eerst die dan kijken.

  28 augustus 2016 at 12:22
 • Reply Paul

  Stranger Things heb ik in twee avonden uitgekeken. The Night Of staat nog op mijn lijstje. Lees er overal goede dingen over.

  28 augustus 2016 at 22:27
 • Leave a Reply