Mijn leven

Feestbeest of huismus?

DSC_0772 (2)

Bij het lezen van mijn blogjes zal het jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat ik een huismus ben. Een huismus die het liefst laat opstaat en voor middernacht weer in bed ligt. Of nee, na het eten met haar laptop in bed ligt en voor middernacht in slaap valt.

Dit is echter niet altijd zo geweest.

Feestbeest: graag op stap

Rond mijn 16e en 17e was er een tijd dat ik elk weekend uitging. Wanneer ik een weekendje moest overslaan, voelde het alsof ik geen weekend had gehad. Van tevoren met vriendinnen indrinken, de laatste tram naar het Leidseplein pakken en dan een club uitkiezen. Hier dronk ik ook de nodige wodka limes en dansten we af. Het liefst in foute hip-hop en R&B tentjes.

Het verbaast me nog steeds dat ik zoveel alcohol durfde te drinken, ondanks mijn overgeeffobie. Gelukkig kende ik wel mijn grenzen en wist ik vaak (na zo’n 9 wodka’s!) dat ik moest stoppen.

Ik vraag me weleens af of ik die periode mis. Ondertussen ben ik al vijf jaar niet écht uitgegaan. Niet zoals ik het hierboven heb beschreven. Het zorgeloze leventje mis ik zeker, maar sinds ik een relatie met mijn vriend heb, hoeft dat drinken, dansen, flirten van mij ook helemaal niet meer.

uitgaaan

Huismus: thee en series

Tegenwoordig vermaak ik me prima met een theetje, een goede serie en fijne gesprekken. Op mijn studie begrijpen studenten het vaak niet. Daar zitten de meeste mensen toch wel bij een studentenvereniging en gaan naar meerdere feesten per week. Wat ik overigens altijd erg leuk vind om te horen. Want daar komen toch vaak goede verhalen uit voort, haha.
Misschien wordt dit ook wel anders wanneer ik (hopelijk dit jaar en anders volgend jaar) met mijn vriend ga samenwonen. Wat dichterbij het centrum wellicht, waar het gemakkelijker is om even een café in te duiken.

huismus

Ik ben trouwens wel erg blij dat ik die uitgaans-periode heb gehad. Anders had ik zes jaar geleden mijn vriend waarschijnlijk nooit ontmoet, in de Paradiso!

Oké en nu de vraag: Ben jij een feestbeest of huismus?

Volg je me al op Bloglovin’?

Kim Donz

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

50 Comments

 • Reply kelly

  hahaha..zo herkenbaar. Heb ook zeker zo’n feestperiode gehad. En ook geen spijt van. Onbezorgd was het inderdaad! Toch, heb ik discotheken, al die alcohol en dat veelste laat naar bed nooit echt mijn ding gevonden. Ik hou van uitgaan, even het café in, maar dan liever smiddags en met of net na het avondeten gewoon weer thuis. Huismus dus!! :)

  22 mei 2015 at 08:51
  • Reply Kim

   Ja in de middag is het fijner he! Dan vind ik het ook hartstikke leuk om even op stap te gaan!

   23 mei 2015 at 19:20
 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha echt herkenbaar stukje! Ik ging helemaal los rond die leeftijd. Nu ga ik nog wel uit, maar ik vind het ook prima om een weekendje gewoon filmpjes te kijken. Ook ik ben mijn vriend tijdens het uitgaan vroeger tegengekomen, het was een leuke tijd maar van het “volwassen worden” kan ik ook best genieten.

  22 mei 2015 at 08:57
  • Reply Kim

   Ahh leuk dat je ook zo je vriend hebt ontmoet! Ik kan op dit moment ook nog genieten van het ouder worden. Alleen word ik over een paar weken alweer 23, het gaat toch wel hard..

   23 mei 2015 at 19:22
 • Reply Renske

  Haha, negen wodka’s?! Ik heb zelf ook zo’n feestbeestperiode gehad, maar dan zonder alcohol. Een paar jaar kon mijn lichaam geen alcohol verdragen en kromp ik ineen van de pijn. Maar voor mijn gevoel maakte ik juist alle lollige dingen héél bewust mee. En ja, dat levert de nodige herinneringen op waar vrienden liever niet aan worden herinnerd, haha! Op dit moment ben ik ook meer een huismuis. Dat feesten hoeft van mij niet zo. Af en toe stappen of naar een festival vind ik wel leuk, maar ieder weekend in de kroeg hoeft van mij niet meer, haha.

  22 mei 2015 at 08:58
  • Reply Kim

   Haha! Op een gegeven moment kon ik zo goed tegen alcohol, dat ik bij het vierde drankje pas überhaupt wat begon te voelen. Oeps. Jaa dat kan ik me ook wel voorstellen, haha. Ik kon me soms dezelfde avond al dingen niet meer herinneren…
   We worden oud, Renske!

   23 mei 2015 at 19:24
 • Reply Kim

  Ik heb geen feestbeestperiode gehad, maar kan me heel goed voorstellen dat je blij bent dat je die periode wel hebt gehad! (En zo je vriend hebt ontmoet) Ik ging ‘vroeger’, een paar jaar geleden, wel graag naar concerten en festivals. Ik denk dat dat voor mij wel weer terug kan komen. Voor nu ben ik een huismus en dat vind ik prima. :-)

  22 mei 2015 at 09:26
  • Reply Kim

   Dat denk ik ook :) Volgens mij blijft dat ook gewoon voor altijd leuk! Mijn ouders gaan nog regelmatig naar concerten in Ziggo Dome en ook één keer in de maand naar een pubquiz, haha!

   23 mei 2015 at 19:25
 • Reply Susan

  Omdat mijn angsten al rond mn 15e begon heb ik helaas nooit een uitgaansleven gekend. Ik vind dat nog steeds erg jammer. Of ik een huismus ben kan ik nou ook weer niet zeggen.. Ik zit liever bij vrienden of ga naar een concert, maar uitgaan… Nee dat nooit gedaan helaas

  22 mei 2015 at 09:30
  • Reply Kim

   Ah dat is wel vervelend. Misschien dat het bij jou over een paar jaar allemaal nog komt, haha!

   23 mei 2015 at 19:26
 • Reply Celine

  Zelf ben ik een absolute huismus. Gisteren was een vriend van me op bezoek, en ook hij zei: “Ga je dan echt helemaal nooit uit?” Nee, hoogstens eens in de zomer met een festival, maar dat is dan ook echt dat. Zelf ben ik niet van het uitgaan, ik heb er gewoonweg de energie niet voor. Een keer ging ik naar een personeelsfeest, dat begon om 21:30. Om 23:00 had ik het wel weer gezien en wou ik naar huis. Nee, plaats mij maar op de bank met een wijntje en wat blogjes.

  22 mei 2015 at 09:43
  • Reply Kim

   Klopt, dat heb ik ook. Als ik nu uit zo gaan, zou ik zeker een halve week moeten bijkomen. Nu kan dat het wel een keer waard zijn, maar voor mij hoeft dat op dit moment eigenlijk niet!

   23 mei 2015 at 19:27
 • Reply femke

  Huismus, for sure. Ik herken me helemaal in jouw verhaal. Ook ik ging vroeger veel op stap maar sinds een aantal jaar bijna niet meer. Ook dat werd tijdens mijn studie niet altijd begrepen maar dat maakte mij verder niet uit. Nu vind ik het heerlijk om af en toe lekker ergens naar een feest of op stap of wat dan ook te gaan!

  22 mei 2015 at 10:02
  • Reply Kim

   Mij maakt het ook niet veel uit, alleen wanneer het bijvoorbeeld Koningsdag is, dan wordt er éxtra veel gevraagd wat je gaat doen. Als ik dan zeg dat ik daar echt niks mee heb, merk ik dat ik het toch een tikkeltje ongemakkelijk vind. Al zijn er ook een paar leuke meiden die ook niet vaak uitgaan, gelukkig!

   23 mei 2015 at 19:28
 • Reply Creabeaatje34

  Ik ben een echte huismus

  22 mei 2015 at 10:08
 • Reply Ysanne

  Ah ja ik herken dit heel erg! Ik zat wel bij een studentenvereniging en mijn vriend ook, anders had ik hem niet leren kennen. Maar nu ik met hem samenwoon en ik het drukker heb met mn master enzo, heb er ik niet echt tijd voor maar ook geen behoefte meer aan. Ik ben dus ook duidelijk een huismus geworden haha. Geef mij mijn thee en een goede film en mijn weekend is al top (oei wat klinkt dat suf maar wel waar).

  22 mei 2015 at 10:10
  • Reply Kim

   Hahaha, het klinkt misschien suf, maar het is het niet! Op mijn blogje ben ik nog niet veel ‘feestbeesten’ (dat klinkt pas suf, haha) tegen gekomen!

   23 mei 2015 at 19:30
 • Reply Inge

  Ik ben ook een huismus. Ik heb geen uitgaansperiode gehad eigenlijk. Rond mijn 14e en 15e was carnaval het enige dat er was in het dorp. Ik heb gewoon nooit echt vrienden getroffen en daardoor dit soort dingen gemist. Of naja, gemist. Het lijkt me leuk om uit te gaan maar echt een feestbeest ben ik niet :)

  22 mei 2015 at 10:34
  • Reply Kim

   Oh carnaval heb ik nooit meegemaakt! Ahh dat is wel stom. Maar uitgaan kan altijd nog! Er was een tentje waar ik kwam met livebandjes, en daar kwam ik zelfs een buurman tegen van in de 50, haha.

   23 mei 2015 at 19:34
 • Reply Esther

  Ik ben zelf ook echt een feestbeest geweest. Elke vrijdag avond ging ik naar hok (is blijkbaar niet overal bekend, maar was een hok van een vriendengroep waar dan iedereen samenkomt en vooral heel veel drinkt) en op zaterdag ging ik altijd stappen. Een avondje overslaan was voor mij echt verschrikkelijk. Nu ga ik zelden stappen. De laatste keer was met oud op nieuw en eerlijk, ik mis het niet echt. Ik ga veel liever met vrienden een avondje spelletjes spelen of een avondje met mijn vriend naar de bioscoop of gewoon op tijd naar bed. Van mij hoeft dat niet meer zo en vaak word dat geassocieerd met saai, maar daar ben ik het totaal niet mee eens! En wat leuk dat jullie gaan samenwonen :D X

  22 mei 2015 at 10:53
  • Reply Kim

   Nee hok heb ik nog nooit van gehoord, haha! Spelletjes spelen vind ik ook leuk! Doe ik af en toe met familie in Duitsland. Met vriendinnen ga ik meestal kletsen en thee drinken :)

   23 mei 2015 at 19:35
 • Reply Lena

  Ik ben nooit echt veel uitgeweest. Ik moet van een avondje stappen altijd veel te lang recupereren :p Nu heb ik wel geleerd dat een avondje rustig op café ook echt leuk kan zijn, dat doe ik dan ook wel regelmatig. Maar ik kan enorm genieten van een avondje thuis, met mijn favoriete serie uiteraard :)
  x, Lena

  22 mei 2015 at 11:12
  • Reply Kim

   Haha, als ik nu naar een café zou gaan, zou ik ook heel rustig aandoen! Dat bijkomen heb ik ook. Een belangrijke reden voor mij ook om niet meer te gaan.

   23 mei 2015 at 19:36
 • Reply indian2day

  Leuk! Heel herkenbaar wat je schrijft.. Deze periode heb ik ook achter de rug…. Ik hou het nu op af en toe een drankje doen en lekker thuis genieten van een filmpje

  22 mei 2015 at 11:47
 • Reply Marleen

  Ik ben een echte huismus, haha. Ik zit graag op de bank met een leuke film. Uitgaan vind ik op zijn tijd wel leuk, maar dan niet tot 5 uur sochtends.

  22 mei 2015 at 12:06
 • Reply Melana

  Ik ben een echte huismus, soms uitgaan kan gezellig zijn maar ik zit veel liever thuis! Lekker relaxed op de bank, met een zak chips en een leuk filmpje erbij!

  22 mei 2015 at 12:28
 • Reply Nesrin

  Ik ging nooit uit, dit vonden mijn ouders niet echt fijn namelijk.

  Toen wou ik wel, nu achteraf ben ik blij dat ik nooit uitging. Ik ben een huismus en uitgaan is niks voor mij.

  Samen met mijn man op pad vind ik heerlijk. Maar dan geen drukte en harde muziek ajb ;-)

  22 mei 2015 at 12:29
 • Reply Kimberly

  Ik heb gewoon echt hetzelfde als jij! Vroeger was ik een feestbeest, maar nu ben ik meer een huismus. Vind het gewoon leuk om thuis filmpjes te kijken met mijn vriend, te chillen, etc. Maarrrr aan de andere kant hou ik er wel van om uit eten te gaan met vriendinnen, shoppen, dagjes weg.. Als t maar niet uitgaan is, haha.

  22 mei 2015 at 12:47
 • Reply Lisa

  Ik ben ook een huismus! Fijn om te zien dat er meer zijn, haha! Ik heb ook nooit deze echte stapperiode gehad. Al vroeg had ik mijn vriend (15) en ik had gewoon niet zo de behoefte om elke week te stappen. Van de alcohol ben ik ook al niet. Af en toe een feestje is voor mij prima, maar gewoon een avondje wat drinken met vriendinnen vind ik vaak nog gezelliger. :)

  22 mei 2015 at 16:06
 • Reply Jeanine

  Vroeger absoluut een feestbeest! en echt ieder weekend ook nog. Tegenwoordig ben ik mamma en heb ik ook niet meer de behoefte om vaak uit te gaan. Maar als er ergens een feestje is of ik wel uitga dan komt het feestbeest altijd wel weer in me naar boven hihi.

  22 mei 2015 at 16:09
 • Reply Tiffany

  Mijn ‘feest periode’ heeft ongeveer een half jaar geduurd toen ik 16 jaar was. Daarna ontmoette ik mijn vriend en we gingen andere leuke dingen doen samen waardoor ik niet meer echt behoefte had aan uitgaan. Tegenwoorig ben ik heel graag thuis al heeft dat misschien voor een deel ook wel met mijn gezondheid te maken. Leuk artikel!

  22 mei 2015 at 17:15
 • Reply Marion

  Wat leuk om te lezen. We zijn wel een beetje hetzelfde hierin. Je krijgt mij tegenwoordig amper nog de deur uit (niet alleen door angst, ik ben ook echt graag thuis), maar ik ben tussen mijn 15e en 19e ook echt helemaal los gegaan. Geen spijt van. Ook die tijden horen erbij!

  22 mei 2015 at 18:10
 • Reply Kirsty

  Leuk geschreven! Ik zit er zelf denk ik een beetje tussenin! Ik houd van uitgaan (vroeger nog meer dan nu, maar dat had ook te maken met dat ik het thuis niet zo gezellig vond), maar ik kan ook heel erg genieten van een avondje thuis op de bank. Ik denk dat het ook wel natuurlijk is dat je als je ouder wordt minder behoefte krijgt om uit te gaan, maar ik blijf het wel leuk vinden :) Vind het alleen net zo leuk om thuis te zitten met mijn vriend met een film en drankjes en hapjes of om vrienden uit te nodigen bij ons thuis haha!

  22 mei 2015 at 19:21
 • Reply Lisa

  100% huismis! Ik ben dan nog 14, maar ik vind het heerlijk om lekker rustig aan te doen of met een paar vrienden wat te doen. Grootste evenementen zijn niet zo mijn ding. Dan ben ik maar een suf oud, Netflix omaatje…

  22 mei 2015 at 19:54
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik ben ook best een huismus denk ik.. Oké, ik ga zo nu en dan graag naar een festival. Maar echt ieder weekend stappen/feesten heb ik het wel mee gehad. Kan veel meer genieten van een leuk festival op z’n tijd en een gezellige avond met vrienden thuis.

  22 mei 2015 at 23:25
 • Reply Els

  Ik ben ook een echte huismus. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te zitten thuis met vrienden. Uitgaan is trouwens nooit mijn ding geweest.

  23 mei 2015 at 09:33
 • Reply Zonnewolk

  Ik ben een hele grote huismus! :) Ben nooit echt uitgegaan en vind dat ook niet leuk. Ik hou liever van met vrienden afspreken bij elkaar thuis en dan kletsen en spelletjes spelen. Ik ga wel af en toe naar een concert (gister nog!) maar dat is puur voor de muzikant en ik ben dan altijd met mijn vriend :)

  23 mei 2015 at 09:53
 • Reply Nathalie

  Op dit moment ben ik ook een echte huismus.. Maar dit komt doordat ik nu ziek ben maar ik denk dat ik anders als niet ziek was geweest nu dat ik ook niet elk weekend meer uit zou gaan..
  Liefs Nathalie

  23 mei 2015 at 15:50
 • Reply Saskia

  Ik was een feestbeest maar sinds ik mama ben geworden ben ik een echte huismus. En ik mis het geeneens maar ben wel
  heel blij dat ik zo’n geweldige tijd heb meegemaakt.

  23 mei 2015 at 15:58
 • Reply Melissa

  Ik ben een echte huismus, ook altijd geweest. Zo nu en dan een keer uit gaan vind ik niet erg maar zit liever thuis of ga met vrienden even lekker eten en bordspellen spelen

  xxx

  23 mei 2015 at 18:48
 • Reply Angèlique

  Huismus zou het beste bij mij passen!

  24 mei 2015 at 15:22
 • Reply lieke

  Ja echt zo ontzettend herkenbaar! Precies dit haha!

  24 mei 2015 at 18:21
 • Reply Claudia

  Op en top huismus meldt zich! De keren dat ik in de kroeg te vinden ben geweest (carnaval uitgezonderd) zijn op één hand te tellen. Letterlijk.

  25 mei 2015 at 00:59
 • Reply Sas

  Ik ben een echte huismus, altijd al beetje geweest. Vroeger ging ik wat meer uit maar ook nooit erg extreem.

  25 mei 2015 at 08:14
 • Reply Kathleen

  Hier een doorwinterde huismus. Geef mij maar een goed boek of een leuke serie of mijn blogje en ik ben tevreden.

  25 mei 2015 at 12:06
 • Reply emily

  Ik heb echt periodes. Als ik me goed voel, zoek ik meer contact met mensen en wil ik bijna elk feestje of festival meemaken en als ik me minder voel dan blijf ik liever thuis, ga ik op tijd naar bed en kijk series en films :p

  25 mei 2015 at 20:23
 • Reply Wildcard

  Heel herkenbaar. Ik merk met ouder worden dat ik ook een huismus aan het worden ben.

  26 mei 2015 at 16:03
 • Reply Carlijn

  Nog een enorme huismus hier! De beste avonden vind ik die op de bank met m’n vriend, een goede serie of film en wat lekkers. Heb een beetje hetzelfde als jij.. Stond op m’n 15e in Paradiso (waar ik toen natuurlijk nog helemaal niet binnen mocht eigenlijk) en had dat rond m’n 18e al wel weer gezien. Tijdens m’n studententijd ook amper uit geweest, en inderdaad net zoals bij jou niemand die dat begreep. Ach ja, daar zijn we huismussen voor toch. Lekker van genieten ;-)

  26 mei 2015 at 22:22
 • Reply Carlijn

  Ik ben altijd al een huismus geweest. Ik ben best in voor een dagje weg, maar op zijn tijd. Volgens mij ben ik ook nooit echt uit geweest

  30 mei 2015 at 13:15
 • Reply Vriendinnenavondjes: Toen & Nu - Kim Donz

  […] ik al een keer heb verteld, ben ik veranderd in een echte huismus. Dit was echter niet altijd zo. Benieuwd naar het verschil tussen de vriendinnenavondjes van […]

  27 juli 2015 at 08:08
 • Leave a Reply