Films en series

Films die ik heb gekeken #1

films gezien

De films die ik heb gezien, vatten een beetje samen hoe ik ben: van alles en nog wat. Of een ongeregeld zooitje – het is maar hoe je het bekijkt. Qua films weet ik trouwens ook niet zo goed hoe ik mijn smaak moet omschrijven. Bij mijn vriendinnen sta ik er om bekend niet van romantische komedies te houden. Maar romantische films daarentegen kan ik wel weer waarderen. Daarnaast kijk ik ook graag dramafilms, thrillers, actie en horror. Eh ja: van alles en nog wat!


Ray

Ongeveer zes jaar geleden was deze film – met Jamie Foxx als hoofdrolspeler – op tv. Mijn ouders keken de film en ik bleef in de woonkamer hangen. Die avond/nacht had ik met vriendinnen afgesproken, dus ik kon de film niet afkijken. De rest had ik opgenomen en aangezien ik het een erg mooie film vond (en films/series een oneindig aantal keer opnieuw kan zien, zonder verveeld te raken), keek ik hem een week later weer vanaf het begin terug.

Laatst werd de film op HBO uitgezonden en heb ik hem samen met mijn vader opnieuw gekeken. De film gaat over het leven van Ray Charles, en deze rol wordt ZO goed vertolkt door Jamie Foxx. De afgelopen jaren heb ik ook steeds meer nummers van Ray Charles ontdekt, waardoor ik de film misschien wel nóg leuker vond door alle herkenbare nummers!


When a Stranger calls

Meh. Het is niet zo moeilijk mij aan het schrikken te maken. Toch was er maar één moment dat je me hoorde gillen. Weetje? Dit is wel een goede film wanneer je zin hebt om een enge film in je eentje te kijken. Ik kan me voorstellen dat hij dan wel wat enger is. De hele film draaide er eigenlijk om dat een meisje dat aan het oppassen was, gebeld werd door een creep.


Horrible Bosses 2

Echt waar, ik houd van lachen. En ik lach ook best snel, maar dingen waarbij je móet lachen, vind ik dan vaak weer een stuk minder grappig. Zoals komedies en cabaret. Toch had mijn nicht mij vorig jaar overgehaald om Horrible Bosses te kijken. Een film die mij achteraf toch wel had verrast. Dit kan trouwens ook te maken hebben gehad met het feit dat ik enorm moe was na de autoreis naar Duitsland. Ik kan mij echt alleen nog maar vage stukken uit de film herinneren. Dat Jennifer Anniston en Kevin Spacey meededen, bijvoorbeeld. 

Een paar weken geleden besloten mijn vriend en ik om deel twee te kijken. Zoals ik al zei kon ik mij niet meer veel van deel één herinneren. Zo kwamen die hoofdrolspelers mij totaaaal niet bekend voor haha! Maar goed. Deel twee vond ik mwa. In het begin had ik wel wat gelachen, maar na een uur bezorgde de film mij vooral hoofdpijn.


The Age Of Adaline

Romantische dramafilms spreken mij wel aan. Michiel Huisman spreekt mij wel aan. Daarom leek The Age of Adaline mij wel een goede keuze! De beelden waren mooi en de film zat redelijk goed in elkaar. Toch vond ik het geen geweldige film. De relatie in de film tussen Michiel Huisman en Blake Lively voelde ik niet helemaal. En het grootste gedeelte van de film was daarop gebaseerd. Jammer! Toch heb ik me de hele film niet verveeld.


Al deze films heb ik via HBO bekeken. Ik moet zeggen dat ik toch wel erg blij ben met die zender! In mijn kamer heb ik geen smarttv en toch kan ik via HBO On Demand allemaal films op mijn tv kijken. Super handig! Binnenkort ga ik weer even HBO en Netflix doorspitten naar wat films die ik wil zien :)

Heb jij nog filmtips die op Netflix of HBO staan?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply kimmetjekims

  Altijd als ik zulke artikels lees, denk ik; ik moet echt veel meer films kijken! Ze lijken me namelijk super leuk, alleen ik neem gewoon de tijd niet om een film te gaan kijken. Vanaf nu moet ik het echt een keer gaan doen en onthoud ik dit lijstje!

  3 maart 2016 at 07:31
  • Reply kim

   Dat heb ik ook! Dit zijn al meer films dan ik in heel 2015 heb gekeken haha :)

   3 maart 2016 at 14:19
 • Reply Renske

  Wat een leuke films. Ik heb weer inspiratie hoor! ;-) The Age of Adelaine lijkt me ook zo mooi! When a Stranger Calls heb ik ooit eens in mijn eentje gekeken. Drie keer raden wie er na de film werd gebeld… Ik scheet zeven kleuren stront, haha! Man, wat was ik ineens bang. :’)

  3 maart 2016 at 07:40
  • Reply kim

   Hahha ja dan lijk het me ook wel eng! Ik werd een keer twee keer ’s nachts gebeld toen mijn ouders in Duitsland waren. Bij het opnemen, hoorde ik niets. Gelukkig bleef er die nacht toevallig een vriendin slapen!

   3 maart 2016 at 14:20
 • Reply Sanne

  De meeste films in dit lijstje heb ik niet gezien. En ik dacht dat ik een totale movielover was! Maar goed, The Age Of Adaline heb ik dan weer wel gezien.

  3 maart 2016 at 08:22
 • Reply Anne-Sterre

  Hm, van The Age Of Adeline had ik wel hogere verwachtingen, jammer dat ie tegenvalt!

  3 maart 2016 at 09:18
 • Reply Jenn

  Ik ken ze allemaal niet. the Age of Adelaine lijkt me ook mooi.

  3 maart 2016 at 09:20
 • Reply jeapiebel

  Ik heb geen Netflix of HBO best jammer eigenlijk. The Age Of Adaline is de enige die ik gekeken heb. Vind het echt leuk om naar te kijken en ik denk voor het eerst, eigenlijk is ook leuk om oud te worden.

  3 maart 2016 at 10:09
 • Reply sammie

  The Age of Adeline heb ik ook pas geleden gezien en ik was er ook niet heel erg van onder de indruk. Thrillers heb ik al heel lang niet meer gekeken, Tommy houdt er niet van en alleen kijken vind ik nooit zo leuk haha

  3 maart 2016 at 11:01
 • Reply Sanne

  Ik heb helaas geen hbo of netflix. Dat is eigenlijk een bewuste keuze omdat we er thuis geen tijd voor hebben.

  3 maart 2016 at 11:32
 • Reply Femke

  Ik ken ze allemaal, en vind ze allemaal mooi en/of leuk!

  3 maart 2016 at 12:26
 • Reply daenelia

  Ray is een hele mooie film. Maar Walk the Line is mooier :) De andere films ken ik niet. Maar Adaline wil ik nog wel eens zien.

  3 maart 2016 at 15:23
  • Reply kim

   Oja! Goed dat je het zegt. Walk the Line wil ik ook nog heel graag zien. Liefde voor Johnny Cash :)

   4 maart 2016 at 12:35
 • Reply Dina

  The Age Of Adaline vond ik best leuk, maar je hebt wel gelijk wat dat liefdes-punt aangaat!

  3 maart 2016 at 16:23
 • Reply Bettie

  Ik keek ooit ‘when a stranger calls’ alleen. het was wel overdag, maar ik had zin in een griezelfilm. Tijdens de film werd ik twee keer door een onbekende gebeld. Dat vergeet ik echt nooit meer. Ik heb ook niet mijn mobiel opgepakt, maar bij de tweede keer had ik hem weggegooid, hahah.
  Bleek achteraf een vriend te zijn……

  3 maart 2016 at 18:57
  • Reply kim

   Hahaha ik kan me voorstellen dat dat dan eng was!

   4 maart 2016 at 12:35
 • Reply Lonneke

  The Age Of Adaline had ik laatst ook gezien en vond het een mooie film en een origineel verhaal.

  4 maart 2016 at 08:25
 • Reply Galina

  De andere films spreken me niet zo aan, maar ‘Ray’ ga écht kijken. Ik hou van biografische films, vooral als ze goed in elkaar zitten. De trailer deed me een beetje denken aan ‘What’s love got to do with it?’ over het leven van Tina Turner. Als je hem nog niet hebt gezien, dan raad ik het zeker aan!

  4 maart 2016 at 11:08
  • Reply kim

   Oeh die ga ik opschrijven! Ik houd ook erg van biografische films. Walk the Line wil ik nog graag zien (over Johnny Cash). En I’m not There over Bob Dylan heb ik in 2007 in de bioscoop gezien. Die film kon ik toen nog niet zo waarderen (had ook te maken met vriendinnen die er doorheen praatten haha), maar nu ik twee keer naar zijn concert ben geweest, zou ik hem wel nog een keer willen zien!

   4 maart 2016 at 12:39
 • Reply Sas

  Hm.. Denk niet dat dit echt films zijn die ik snel zou kijken. Ik hou dan ook van een heel ander genre .

  4 maart 2016 at 12:16
 • Reply Frédérique

  Age of Adeline wil gezien, de rest eigenlijk niet (en ik ben een beest in films kijken haha), heel erg benieuwd ernaar! Snel weer op bank hangen en kijken ;)

  4 maart 2016 at 13:08
 • Reply Esmeralda

  Age of Adaline heb ik met m’n mams gezien in de bios, geweldige film. Denk dat ik ‘m gauw nog een keer ga kijken. Nu kijk ik veel The Walking Dead, geen films :)

  11 maart 2016 at 22:04
 • Leave a Reply