Favorieten Mijn leven

Geen lentekriebels, maar shopkriebels!

shop addict

Laatst had mijn moeder een lichtelijke mental breakdown. Ze kwam er namelijk achter dat ze midden april naar Curaçao gaat en nog niet genoeg zomerjurkjes in haar kast heeft hangen. En jullie begrijpen dat er niet veel ergere dingen zijn dan dat. Als lieve dochter – en ex-shopverslaafde – hielp ik haar natuurlijk heel graag bij het probleem.


Kleding maakt mij blij. Dus, als jij mij vraagt om kleding voor jou uit te zoeken, doe ik dat graag. Nu weet ik niet of ik jóu daar blij mee maak. Ik kan namelijk nogal enthousiast doen als ik iets leuk vind staan. En er is daarom een grote kans dat jij dat kledingstuk gaat kopen. En dat is slecht voor je portemonnee. Zo maakte een vriendin laatst de opmerking dat ze weer een keer “goed” met mij wil shoppen. Want dat is iets waar ik erg goed in ben: shoppen.

Shoppen voor mijn moeder

Maar goed. Terug naar mijn moeder. Ik stelde dus een paar winkels voor waar ze kon kijken (Mango, Costes, Zara), maar daar vond ze niets. Totdat we bij OTTO gingen kijken. Zelf heb ik er al jáááren niet geshopt, maar op de middelbare school slaagde ik daar altijd wel goed voor bikini’s. Ze zijn (vergeleken met bijvoorbeeld de H&M) wat aan de dure kant, maar ze zijn over het algemeen wel van goede kwaliteit.

Mijn moeder is goed geslaagd. Ze was op zoek naar één jurkje. En heeft er nu maar liefst vier. Ik zei het al, als ik ergens enthousiast over ben, is het moeilijk dat kledingstuk niet te kopen. Helaas heeft ze twee jurken in de verkeerde maat besteld, dus we hopen dat die nog op tijd geruild kunnen worden voor haar vakantie!

Kijken, kijken, niet kopen

Nu ben ik – hoe kan het ook anders? – rond gaan kijken voor mezelf. Want ik moet bekennen, nu het lente is, krijg ik weer last van shopkriebels. En aangezien ik op dit moment niet teveel geld wil uitgeven (ik spaar voor een cameralens), heb ik drie collages gemaakt van mijn favoriete kledingstukken! Ik vind collages maken altijd erg leuk en op die manier ben ik wel met kleding bezig, zonder dat ik er geld aan hoef uit te geven, haha!


Drie collages

Ik vind het best lastig om mijn kledingstijl te omschrijven. Het verschilt ook wel een beetje per dag. Over het algemeen draag ik best nette kleding (blouses met blazers), maar in de lente en herfst draag ik dan wel weer bijna elke dag een leren jasje. Laten we het houden op een mengelmoes.

Collage 1

Outfit 1

Dit is mijn nette kant! Nou ja netjes. Dat jurkje is aan de korte kant. Want daar houd ik dan wel weer van. Nu worden mijn kledingstukken de laatste jaren wel wat langer, want constant je jurkje naar beneden trekken is nou ook niet bepaald prettig. Aangezien ik 1,80m ben en een kleine maat heb, is het ook altijd een verrassing hoe lang (of beter gezegd: kort) iets bij mij valt.

Ik heb dus ook echt een bikini tic, en deze vind ik lekker casual. Daarnaast gemakkelijk te combineren met andere zwarte bikini onderdelen.


Collage 2

Outfit 2

Dit zijn items die min of meer al in mijn kledingkast hangen. Niet in diezelfde kleuren en materialen, maar wel in dezelfde vormen.


Collage 3

Outfit 3

Jongens, ik kan echt niet wachten tot ik weer sandalen kan dragen! Alle drie de sandalen zijn van Rieker en dat merk is een aanrader. De schoenen van Rieker lopen ZO lekker en de collecties worden met het jaar mooier (voorheen stonden deze schoenen bekend als oude-vrouwen-schoenen). Wel raad ik aan die schoenen in Duitsland aan te schaffen. Daar kosten ze al snel een paar tientjes minder! Zelf heb ik drie paar in Duitsland gekocht :)


Oh en op dit moment heeft Acties.nl een kortingscode van 10%! Dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk dat de jurkjes mijn moeder niet helemaal pasten. Nu ze ze terugstuurt en nieuwe jurken met de kortingscode gaat bestellen, scheelt het haar zelfs 20 euro!

Heb jij al last van shopkriebels? Of heb je die het hele jaar door, haha?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply Femke

  Vooral de bikini’s vind ik leuk, lang leve bikini’s haha!

  1 april 2016 at 06:13
 • Reply Jessica

  Heel erg aardig van je dat je je moeder hebt geholpen, want je kan natuurlijk niet te weinig kleren meenemen.

  1 april 2016 at 06:13
 • Reply Darina

  De derde collage is helemaal mijn stijltje!

  1 april 2016 at 06:20
 • Reply Esmée

  Ik heb gisteren toevallig weer twee bestellingen geplaatst, haha. Ik weet het niet, maar het sparen gaat in de laatste week van de maand toch fout. Ik hou echt van shoppen. x

  1 april 2016 at 06:46
 • Reply Susan

  Ik ben niet zo’n shopper en ook best wel gierig. Als ik twijfel doe ik het vaak gewoon niet. Dat scheelt wel voor mn portemonnee :p

  1 april 2016 at 07:53
 • Reply Nina Simplynspecial

  Bikini’s die kan ik blijven kopen haha. Dat is trouwens wel lastig hoor, de perfecte bikini vinden is een hele klus. Handige tip van Acties.nl trouwens, die hou ik in gedachten.

  1 april 2016 at 08:21
 • Reply jeapiebel

  Goede titel. Ik ga voor de eerste look, 4 jurken terwijl zij voor 1 naar opzoek is. Leuk, wel hoop ik dat zij idd op tijd ruilen. Ik kijk ook graag of dat het echt of online is. Ik wil ze allemaal kopen, maar mijn portemonnee piept anders. ;-)

  1 april 2016 at 08:58
 • Reply Melike

  Wat leuk dat je voor je moeder shopt! Het tweede setje vind ik echt geweldig. Ik heb krijg ook steeds meer shopkriebels door het weer!

  1 april 2016 at 11:04
 • Reply Rachel Kromdijk

  Wat super leuk dat je voor je moeder shopt hahah! liefs en geniet van het zonnetje dit weekend!

  1 april 2016 at 11:49
 • Reply heidi

  Wat leuke outfits zijn het.

  1 april 2016 at 14:54
 • Reply Amélie Cammaert

  Die 2 bikinis vind ik super mooi!

  1 april 2016 at 16:23
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Jaaaaa, ik heb ook last van shopkriebels. Ik ga morgen de stad in!

  1 april 2016 at 18:14
 • Reply Dalinka

  Shopkriebels zijn hier al een tijdje aanwezig en deze week heb ik er eindelijk gehoor aan gegeven haha. Nu moet de portemonnee dichtblijven de rest van het jaar:-p Naja in ieder geval tot de zomer. Dat moet nog wel te doen zijn.

  1 april 2016 at 19:30
 • Reply Kim

  Leuk om te zien! Ook héél erg herkenbaar haha!

  1 april 2016 at 22:12
 • Reply Monique | WritingMonique

  De schoen van de laatste outfit vind ik echt heel stoer!

  2 april 2016 at 07:44
 • Reply Frédérique

  Leuk gedaan die collages ter beschrijving! Het is dat ik het geld niet heb anders ga ik nu ook helemaal los. Hopelijk slaagt het shoppen, zonder te veel geld uit te geven :) (mooi lang trouwens, ik ben maar klein ;) )

  2 april 2016 at 12:07
 • Reply Inge

  Haha ik heb nooit last van shopkriebels, ik houd echt niet van winkelen. Doe het liever online maar dan kun je weer niet passen. Grr. Maar wel heel lief dat jij je moeder hebt geholpen! :)

  2 april 2016 at 19:22
 • Reply Dascha

  Heel mooi! Ik vind ze alle drie wel super leuk!!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  3 april 2016 at 10:21
 • Reply Sas

  Leuke collages heb je gemaakt! Ik heb bijna nooit shop kriebels, ik koop juist af en toe te weinig en spaar veel. Elk voordeel heb z’n nadeel. ;-)

  Nou moet ik zeggen koop ik NOG minder dan voorheen nu wel een ander huisje gaan betrekken als we dit verkocht hebben. Alles moet weer mee, dus ik denk 2 keer na of ik iets echt wil kopen.

  3 april 2016 at 19:34
 • Reply Wanda

  Grappig joh dat je eigenlijk de personal shopper van je moeder en vriendinnen bent! Ik shop ook regelmatig, vooral nu het weer lente is, dan merk ik toch dat ik toe ben aan wat nieuwe dingen en dan ga ik zeker graag de winkels in.

  4 april 2016 at 18:17
 • Reply Margo

  Zo’n mouwloze top met kol staat echt op mijn musthave lijstje voor deze zomer. Heb ik door jouw post meteen inspiratie :)

  6 april 2016 at 12:15
 • Reply Wildcard

  Mooie collages :)

  10 april 2016 at 09:41
 • Leave a Reply