Mijn leven

Ik ben best (ab)normaal

DSC_1009 (2)
Het grootste deel van de tijd ben ik een best normaal mens. Al zeg ik het zelf. Toch heb ik van die gekke trekjes die je na een tijdje opmerkt. Benieuwd naar mijn gekke trekjes?

Wat zijn mijn gekke trekjes?

Ik kan series twee, of drie, of.. keer kijken. Series die ik echt goed vind, kijk ik gerust meerdere keren. En het gekke? De tweede keer vind ik het vaak nog leuker! Vooral wanneer ik het de tweede keer met iemand anders kijk, die de serie nog niet gezien heeft. Het toppunt (of dieptepunt – het is maar hoe je het bekijkt) was Lost. De eerste twee seizoenen heb ik denk ik zes keer (!) gekeken.

Misselijk en door blijven eten. Ik ben bang om misselijk te worden en toch prop ik mezelf regelmatig zó vol dat ik misselijk word. Gek toch? Blijkbaar is mijn angst kleiner dan de cravings.

Verse bolletjes laten afkoelen. Het liefst eet ik mijn pistoletjes koud. Wanneer ik bolletjes in de oven opbak, laat ik ze ook altijd minstens tien minuten afkoelen. Anders wordt de kaas of ander beleg warm, dat is toch niet lekker?
Verder was ik vroeger ook altijd een trage eter, dus ben het denk ik nog gewend om koud te eten, haha.

Mijn vaste plekken. Soms voel ik me net Sheldon (Big Bang Theory). Op de bank, in de auto, aan tafel, overal heb ik mijn vaste plek. En het voelt gewoon echt niet fijn om ergens anders te zitten. Het is weleens zo ver gekomen dat mijn vriend naar de auto moest rennen om op ‘mijn plek’ te gaan zitten. Hij vond dat ik wat meer uit mijn comfortzone moest stappen :-P

Steeds weer hetzelfde. Routine vind ik fijn. Zodra ik me ergens goed voel, of iets lekker vind, wil ik steeds weer hetzelfde. Zo bestel ik bijvoorbeeld bij de Subway, Mac Donalds of New York Pizza áltijd dezelfde gerechten. Mijn nicht heeft het na tien jaar nog steeds over de vakantie waarbij ik elke dag dat we in een restaurant aten, Schnitzel bestelde. Tja, wat kan ik zeggen. Dat vond ik gewoon lekker!


Heb jij gekke trekjes?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha wat een leuk artikel! Wij zijn nu midden in Lost (seizoen 3) en het lijkt me inderdaad best leuk om het terug te kijken als we klaar zijn. Ik denk dat er namelijk best veel hints etc zijn die ik nu mis. Toch vind ik het een beetje veel gedoe om weer zoveel seizoenen opnieuw te kijken, dus waarschijnlijk gaat dat niet door. Maar het idee is leuk.

  2 augustus 2015 at 08:30
  • Reply Kim

   Jaa, nu er zoveel seizoenen zijn, begin ik er ook niet meer aan. Ik volgde het helemaal vanaf het begin, 10 jaar geleden, dus toen was er nog niet veel te zien!

   2 augustus 2015 at 22:42
 • Reply Celine

  Haha wat herkenbaar van dat in de auto zitten! Ik zit echt altijd aan de linkerkant, anders zit ik niet lekker (behalve voorin, want daar heb je meer beenruimte). Ook moet ik altijd aan de buitenkant van iets zitten, van aan het gangpad in de bus tot bij de deur vooraan in een klaslokaal, heel bizar! Leuk artikel ???? en succes met het (her) kijken van je series

  2 augustus 2015 at 08:43
  • Reply Kim

   Haha ik wil juist altijd aan de rechterkant! Vind ik veel fijner qua riem, maar dat is gewenning!

   2 augustus 2015 at 22:43
 • Reply Laura

  Leuk artikel haha! Heel herkenbaar is het misselijk eten. Dat heb ik echt altijd en dan zeg ik ook gewoon dat ik misselijk ben en ik blijf maar eten! Zo raar.

  2 augustus 2015 at 09:11
  • Reply Kim

   Haha ja dat heb ik ook! Mijn vriend legt soms gewoon wat weg, zodat ik er niet verder van eet…

   2 augustus 2015 at 22:44
 • Reply creabeaatje34

  Ik zit ook graag vaak op dezelfde plek, maar bij de tv komt dat omdat ik er dan mooi voorzit ^^

  2 augustus 2015 at 09:22
 • Reply Femke

  Zo gek vind ik je niet hoor, want ik herken me in best veel dingen. Behalve die broodjes af laten koelen, een warm pistoletje waar je kaas nog een beetje in smelt – love it!! haha ;-)!

  2 augustus 2015 at 09:40
 • Reply Ariane

  Leuk om te lezen! Ik ben juist afgehaakt na het tweede seizoen van Lost.
  En ik vind het juist lekker als de kaas of hagelslag smelt op warme broodjes, hihi.

  2 augustus 2015 at 09:46
  • Reply Kim

   De eerste twee seizoenen vond ik juist leuk! Seizoen drie ook nog wel. En daarna werd het twee seizoenen minder. Tja, ik was een volhouder haha!

   2 augustus 2015 at 22:45
 • Reply Kim

  Haha, leuk artikel! :)
  Ik vind ook dat kaas of hagelslag op je broodje niet warm moet worden, bah. Bij ander beleg heb ik er wel minder moeite mee en ik hou wel van warme broodjes, maar niet met kaas of hagelslag, hihi.

  2 augustus 2015 at 10:07
 • Reply Kimberly

  Haha wat een leuk artikel! Ik denk dat ik het idee van je kopieer (en je natuurlijk wel credits geef!!!). Ik heb ook zo mijn vaste plekken overal toevallig. O wee als mensen oo mijn plek zitten :p

  2 augustus 2015 at 10:15
  • Reply Kim

   Haha is goed hoor! Ik ben benieuwd hoe jij het invult :-)

   2 augustus 2015 at 22:46
 • Reply Sandra

  Haha, wat een grappige trekjes. Zo gek ben je niet hoor! Eigenlijk herken ik best veel, behalve dat van de afbakbroodjes en series.

  2 augustus 2015 at 10:22
 • Reply Jantine

  Ik herken ook best veel. Er zijn series die ik echt veel kijk …
  Alleen de broodjes inderdaad niet. Warm broodje met een beetje gesmolten kaas is zo lekker!

  2 augustus 2015 at 12:26
 • Reply Linda

  Haha ik herken er best veel van! Behalve brood laten afkoelen, dat vind ik juist heerlijk als het warm is. Maar series kan ik ook gerust meerdere keren kijken en ik zit ook graag op dezelfde plek in de auto, op de bank of aan tafel (sowieso heeft iedereen een “eigen” plek bij ons haha). En ik bestel ook altijd dezelfde (soort) dingen, of ik varieer tussen 2-3 verschillende opties haha. Maar als ontbijt kan ik zo weken lang elke dag hetzelfde eten bijvoorbeeld!

  2 augustus 2015 at 14:05
  • Reply Kim

   Ontbijt eet ik ook bijna altijd hetzelfde, haha. Een bolletje met kaas! Wij eten de laatste tijd nooit meer aan tafel, dus die vaste plekken aan tafel zijn verdwenen. Behalve dan dat ik een vaste stoel heb, haha. Op de bank hebben mijn ouders ook hun eigen plekken!

   2 augustus 2015 at 22:48
 • Reply BySilke

  Ik ben ook echt een routinebeest! Geef mij maar hetgeen ik gewend ben, dan functioneer ik het beste. Nu je het zei, ik kijk ook graag een film/serie opnieuw met iemand anders om zo te kijken wat hun reactie is op bepaalde dingen! Anders ga ik niet zo gauw iets opnieuw kijken, maar met gezelschap vind ik dat geen probleem.

  2 augustus 2015 at 14:16
 • Reply Marion

  Dit zijn altijd de leukste dingen om van anderen te lezen. Die routine en het liefst altijd hetzelfde bestellen ken ik wel. Vind ik ook heel erg prettig!

  2 augustus 2015 at 14:54
 • Reply Leonie

  Ik laat mijn broodjes ook altijd afkoelen ja. Mijn man vindt het maar. Gelukkig ben ik dus niet de enige ;)

  2 augustus 2015 at 15:35
 • Reply Nicole

  Haha zo abnormaal ben je niet hoor, de meeste van deze dingen doe ik ook! Zeker met een vaste plaats. Ik kan me er nog al aan irriteren als iemand op mijn plekje van de bank of op mijn stoel van de eettafel gaat zitten haha.

  2 augustus 2015 at 17:50
 • Reply Carlijn

  Je wilt niet weten hoe vaak ik gooische vrouwen heb gekeken! Ik heb trouwens ook mijn vaste plekjes hoor, volgens mij is dat heel normaal.

  2 augustus 2015 at 18:24
  • Reply Kim

   Gooische Vrouwen is ook hartstikke leuk!

   2 augustus 2015 at 22:49
 • Reply Nina Simplynspecial

  Meid, het valt best mee hihi. Ik hou ook van routine <3 Dat voelt zo lekker vertrouwd. Maar toch weet ik uit ervaring dat wanneer je eens rechtsaf afgaat ipv links, kan dat soms verrassend goed zijn ;)

  2 augustus 2015 at 21:49
  • Reply Kim

   Daar heb je helemaal gelijk in! Ik probeer de laatste tijd wat vaker uit mijn comfort zone te stappen. Vind het wel lastig!

   2 augustus 2015 at 22:50
 • Reply Lena

  Haha, geweldig! Ach, volgens mij is iedereen wel een beetje abnormaal ;)
  Pistoletjes koud eten? Schandalig! Niets zo lekker als een warm pistoletjes zondagochtend met wat smeltende chocolade ertussen, heerlijk ;)
  De rest is eigenlijk best herkenbaar. Series kijk ik niet opnieuw, maar films, daar kan ik wat van!
  En vaste plekjes: jup. Ik heb mijn kant van het bed en mijn stoel aan de tafel haha. :D
  Echt leuk artikel!

  2 augustus 2015 at 23:07
 • Reply debby

  Haha wat een leuk artikel, ik was vooral verbaast over dat je bolletjes koud eet. Ik heb genoeg rare trekken eigenlijk. Zo draai ik nooit doppen terug op de fles of potten en eet ik eigenlijk best heel graag met mijn handen en moet ik daarom altijd mijn eerste hap met mijn vingers eten.

  3 augustus 2015 at 07:23
 • Reply Angelique

  Leuk artikel! Sommige series heb ik eigenlijk ook wel te vaak gezien (ssst!)

  4 augustus 2015 at 00:03
 • Reply Renske

  Wat een heerlijk artikel! :) Dat ‘vaste plekken’-trekje herken ik wel. Hier nog zo’n autist die het gek vind om op een ander plekje te zitten dan normaal, haha.

  4 augustus 2015 at 16:53
 • Reply Iris

  Hahaha dat van hetzelfde eten is ook zo herkenbaar. Mijn moeder werd er op gegeven moment ook wel gestoord van, maar ja, als het gewoon lekker is..

  4 augustus 2015 at 19:29
 • Reply Evelien

  Dat van die vaste plekken en routines herken ik heel erg! Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik altijd een vaste plek op de bank en aan tafel. Inmiddels zit mijn broertje op die plek aan tafel en dat voelt heel raar als ik daar dan kom eten. Ik ga meestal ook vlug op die plek zitten als hij er nog niet zit, hihi.

  4 augustus 2015 at 21:04
 • Reply Sophie

  Dat van het eten en de routine is zoooo herkenbaar. Same here. Leuk artikel!

  6 augustus 2015 at 21:26
 • Leave a Reply