Gerechten

Gerechten | Lekker & Simpel #2

lekkere gerechten

Ook al ben ik het huis (nog steeds) niet uit, koken doe ik wel bijna elke avond zelf. Dat is er vijf jaar geleden ingeslopen en dat beviel mij eigenlijk wel. Mijn moeder is vaak pas rond half 8 ’s avonds thuis en mijn vader houdt van Hollandse kost – iets wat ik niet zo kan waarderen. Helaas ben ik niet creatief in de keuken, dus moet ik het met recepten van anderen doen. Vandaag wil ik drie recepten van Lekker en Simpel uitlichten. Recepten die ik zelf al (meerdere malen) heb gemaakt en errug in de smaak vallen :)


NACHOSCHOTEL

Ik ben echt gek op nachos/taco’s/wraps, dus daarom dit keer weer een lekkere ovenschotel! Dit gerecht was echt intens genieten. Misschien niet erg gezond, maar hé er zit wel mais en paprika in!

nachoschotel


ITALIAANSE OVENSCHOTEL

Eigenlijk eet ik bijna nooit aardappelen. Zonde, want het kan zo lekker zijn! Zolang ze krokant gebakken zijn, anders vind ik het maar een slappe hap. Dit receptje heb ik daarom wat aangepast. De aardappelen heb ik eerst in een pan gebakken, voordat ik ze in de ovenschaal legde. Verder zitten er in de italiaanse groentenmix groenten die ik niet lust (prei en ui), dus heb ik ervoor gekozen alleen een paprika en courgette in te doen.

aardappel ovenschotel


BLOEMKOOLBURGER

Ha! Bloemkool had ik dus al eeeeeuwen niet gegeten. Aangezien ik nu broccoli aandurf, dacht ik dat bloemkool ook wel moet kunnen. Het pureren van de bloemkool vond ik niet zo fijn. Gepureerde bloemkool ziet er dus écht niet smakelijk uit, maar de uiteindelijke burger was heel lekker! Persoonlijk vind ik het lekkerder dan een hamburger die je bij de AH koopt. Het kaasbroodje is van de Jumbo (altijd wanneer we bij de Jumbo zijn, neem ik er eentje mee) en past perfect bij de burger.

bloemkool burger


Ben je benieuwd naar de recepten? Klik dan op de naamlink! Op hun website staan nog véél meer gerechten, die vast ook erg lekker zijn :)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

19 Comments

 • Reply VeerlePlume

  Ooh ze zien er alledrie heerlijk uit! Vooral die bloemkoolburger ga ik eens maken :)

  3 april 2016 at 08:10
 • Reply Mariska

  Nachoschotel en ovenschotel heb ik zo lang niet gehad! Maar wel echt intens lekker. Die bloemkoolburger lijkt me ook wel wat eigenlijk!

  3 april 2016 at 08:23
 • Reply Sandra

  Een bloemkoolburger? Ik ben benieuwd! Lijkt mij errrrg lekker eigenlijk. Wat jaren geleden at ik ook wel eens nachoschotel, vond dat toen ook heel lekker!

  3 april 2016 at 08:59
 • Reply Dalinka

  De bloemkoolburger moet ik nog steeds maken. Ik kan me voorstellen dat het er geprakt niet zo lekker uit ziet. Hetzelfde heb ik als ik banaan-ei pannenkoeken maak. Dan moet je de banaan prakken en dan ziet er, op z’n zachtst gezegd, ook nier zo smakelijk uit haha.
  De andere 2 gerechten lijken me ook erg lekker trouwens. Vooral die nachoschotel!

  3 april 2016 at 09:17
 • Reply Monica

  Ziet er alledrie erg lekker uit. Heb nog nooit een bloemkoolburger gehad dus misschien toch een keer proberen.

  3 april 2016 at 09:38
 • Reply Anna

  Jaaa, liefde voor de nacho schotel <3. Zó lekker vind ik dat. En een bloemkoolburger moet ik eens proberen, dat heb ik nog nooit gegeten.

  3 april 2016 at 09:41
 • Reply Eva

  Oeh nachos! Heerlijk! Het liefst met zelfgemaakte guacamole :-)

  3 april 2016 at 10:02
 • Reply Amélie Cammeaert

  Wat ziet dat er lekker uit!

  3 april 2016 at 10:56
 • Reply Saar

  Oh dat ziet er heerlijk uit!

  3 april 2016 at 17:36
 • Reply Storia Dolce

  Ah, het ziet er zó lekker uit! :) Liefs

  3 april 2016 at 18:00
 • Reply Melike

  Ik ben dit artikel aan het lezen terwijl ik trek heb. We zijn een beetje laat met eten koken. Ziet er super lekker uit. Die bloemkoolburger ga ik ook proberen!

  3 april 2016 at 18:14
 • Reply Frédérique

  Lekker, leuk en goed! :) Wraps zijn ook een favoriet bij mij, en zo veel diversiteit erin. Ovenschotels vind ik ook goddelijk, met pasta kan je er ook veel mee. Normale pasta gerechten kan je er ook in knallen voor een lekker korstje :)

  3 april 2016 at 19:04
 • Reply Northflix

  Ziet er heerlijk uit! Vooral die nacho schotel!
  Gelukkig heb ik net gegeten ;-)

  4 april 2016 at 18:22
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik ben gek op nacho’s, dat maak ik af en toe ook weleens thuis. De ovenschotel lijkt me ook wel wat. Ik kijk graag op de site van lekker & simpel, veel makkelijke en lekkere recepten. Hmm!

  4 april 2016 at 18:54
 • Reply heidi

  Mmmm ziet der echt heerlijk uit meid.

  4 april 2016 at 19:49
 • Reply Ilse

  Lekker veel kaas in al deze gerechten: hmm!:-)

  5 april 2016 at 13:43
 • Reply Nadia

  Blijven de nacho’s in de nachoschotel nog krokant? Ik heb nog meerdere zakken nacho’s van een verjaardag over. Het best kaas met minder zout gebruiken en geen zout meer toevoegen.

  5 april 2016 at 22:07
 • Reply Merel Teunis

  Oeh de Bloemkoolburger lijkt me echt leuk om te proberen!! Als kind maakte ik met mijn zusje altijd hele grote nacho schotels en als we geluk hadden mochten we dit op de bank opeten, heerlijk jeugdsentiment :) Geniet van het weekend!

  Liefs, http://www.merelteunis.nl
  Een persoonlijke lifestyle blog met dagelijks nieuwe artikelen over de kleine dingen in het leven, inspiratie, beauty, wanderlust, food & health.

  8 april 2016 at 14:09
 • Reply Tiffany

  De italiaanse ovenschotel heb in al een paar keer gemaakt. De aardappeltjes eerst bakken lijkt me een lekkere verandering aan het recept, ga ik eens proberen!

  12 april 2016 at 17:11
 • Leave a Reply