Gerechten

Gerechten | Lekker & Simpel #3

gerechten lekker en simpel

Ook al ben ik het huis (nog steeds) niet uit, koken doe ik wel bijna elke avond zelf. Dat is er vijf jaar geleden ingeslopen en dat beviel mij eigenlijk wel. Mijn moeder is vaak pas rond half 8 ’s avonds thuis en mijn vader houdt van Hollandse kost – iets wat ik niet zo kan waarderen. Helaas ben ik niet creatief in de keuken, dus moet ik het met recepten van anderen doen. Vandaag wil ik drie recepten van Lekker en Simpel uitlichten. Recepten die ik zelf al (meerdere malen) heb gemaakt en errug in de smaak vallen :)


Gezonde wraps met kikkererwten

Ik at dus nooit kikkererwten! Het is ook nog niet eens zo lang geleden dat ik voor het eerst falafel heb gegeten. Nou, ik ben blij dat ik het heb ontdekt, want het is zo lekker! In een gerecht dan hè, los vind ik er niet zoveel aan. Maar goed, in combinatie met de wraps, spinazie, kruiden en yoghurt is het heerlijk. Gezond, snel op tafel en natuurlijk zonder gebruik te maken van zakjes!

wraps met kikkererwten


Pasta-ovenschotel met tomaat en gehakt

Met ovenschotels maak je mij blij! Tenminste, sinds ik zelf kook, maak ik mijzelf daar mee blij :-) Mijn vaders ovenschotels waren nooit aan mij besteed (lof etc.). Het is zo eenvoudig te maken en met veel kaas erin zoooo lekker! De volgende keer neem ik alleen wel een andere pasta soort. Deze smaakte naar mijn mening teveel naar macaroni, daar houd ik niet zo van.

pasta ovenschotel met gehakt en tomaat


Maaltijdsalade met rijst en kikkererwten

Ja, daar komt ze weer met haar kikkererwten! De laatste tijd – sinds ik kikkererwten en linzen heb ontdekt – eet ik veel meer vegetarische gerechten. Nu het bijna zomer is (de zon gaat binnenkort vast weer schijnen, echt!), is het tijd voor de maaltijdsalades! Een lekker gerecht om zowel warm of koud te eten. Heb je wat over? Dan eet je het de volgende dag tijdens de lunch :)

maaltijdsalade met kikkerwten


Ben je benieuwd naar de recepten? Klik dan op de naamlink! Op hun website staan nog véél meer gerechten, die ook lekker en snel zijn! Welk recept lijkt jou het lekkerst?

De afbeeldingen zijn allemaal van Lekker & Simpel.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

21 Comments

 • Reply Kimberly

  Lekker zeg! Lekker en Simpel is sowieso mijn lievelings kook blog. Bijna alles vind ik wel lekker en het is inderdaad gewoon gemakkelijk om te maken. Geen ellenlange ingredientenlijsten enz, haha. Ik vind zelf hun rosti ovenschotel met gehakt ook super lekker, echt een aanrader!

  16 juni 2016 at 07:59
  • Reply kim

   Mijne ook! Zodra ik niet weet wat ik moet eten, struin ik even hun site af, haha. Toevallig had ik laatst voor het eerst een recept dat ik niet lekker vond, maar over het algemeen lust ik het bijna allemaal :)
   Daar zal ik naar kijken! Toevallig hadden we gisteren ook een rosti ovenschotel van L&S gemaakt, maar dan een receptje met kip!

   16 juni 2016 at 09:17
 • Reply Sandra

  Die maaltijdsalade lijkt mij super lekker. Ziet er echt goed uit op die foto! Ben ook erg benieuwd naar kikikkererwten én linzen, want die heb beiden nog nooit gegeten. Keertje proberen, want volgens mij kan ik die wel eten. Die ovenschotel lijkt mij ook lekker trouwens! Ik sla het allemaal gelijk op nu. :)

  16 juni 2016 at 08:01
  • Reply kim

   Jaa was het ook echt! Wij hadden er wel wat meer yoghurt ingedaan, maar dat vond ik ook zo leuk, want je kon het zelf nog mixen qua kruiden en ingrediënten. Ik ben benieuwd wat je van kikkererwten en linzen vindt!

   16 juni 2016 at 09:19
 • Reply Els

  Kikkererwten zijn inderdaad heerlijk, heb ze ook sinds kort ontdekt. Helaas krijg ik hier commentaar van de man als er ergens geen vlees inzit haha

  16 juni 2016 at 09:01
  • Reply kim

   Haha, herkenbaar! Mijn vader wil elke dag vlees eten. Mijn vriend gelukkig niet :)

   16 juni 2016 at 09:19
   • Reply Els

    Ja maar aangezien ik de kok ben, hebben we wel is een vleesloos dagje, maar ik zorg er dan wel voor dat het niet 2 dagen achter elkaar gebeurt

    16 juni 2016 at 09:21
 • Reply Madelon

  Wat zien die recepten er heerlijk uit! Vooral de maaltijdsalade lijkt me heerlijk voor in de zomer. Ik eet altijd (te) veel maaltijdsalades in de zomer haha!

  16 juni 2016 at 09:24
 • Reply Kelly

  Ziet er allemaal erg lekker uit!

  16 juni 2016 at 10:04
 • Reply Inge

  Oh het ziet er allemaal lekker uit en ik eet dit soort dingen eigenlijk bijna nooit. Zonde want er is nog zoveel lekkers te ontdekken :) Bedankt voor het delen!

  16 juni 2016 at 10:20
 • Reply ricardo

  Ik zoek altijd mijn recepten op de site van de AH, of in ieder geval ter inspiratie.
  Vaak maak ik er gewoon mijn eigen variaties dan op.
  Gisteren at ik een Babyspinazie salade met eendenborstfilet, saladeblokjes en tomaat.
  Het laatste gerecht in je rijtje lijkt me echt lekker trouwens, heb nog linzen en rijst in huis dus dat moet wel lukken :)

  16 juni 2016 at 10:25
  • Reply kim

   Oeh dat klinkt ook erg lekker! Mijn moeder maakt de laatste tijd recepten van Weight Watchers, die zijn ook verrassend lekker!

   16 juni 2016 at 12:54
 • Reply Dalinka

  Die wraps wil ik wel eens proberen. Als ik niet weet wat ik moet eten ga ik meestal voor wraps. Makkelijk en lekker. De maaltijdsalade ziet er ook erg lekker uit. In de winter ben ik nooit van de salades, maar in de zomer wel.

  16 juni 2016 at 10:39
  • Reply kim

   Ja ik ook! Alleen had ik altijd standaard ingrediënten die ik er dan instopte, terwijl je er alle kanten mee op kunt gaan :D

   16 juni 2016 at 12:55
 • Reply Mariska

  Oooh zo lekker. Ik moet echt ergens een lijstje maken van dit soort recepten joh, ik heb nooit inspiratie en dit zijn zo goede ideeën!

  16 juni 2016 at 10:52
  • Reply kim

   Haha dat had ik ook! Daarom ben ik een tijdje terug deze gerechten blogjes begonnen, dan kan ik gewoon bij mij categorie “Gerechten” terugvinden wat ik lekker vond, haha!

   16 juni 2016 at 12:55
 • Reply Marion

  Oeh ze lijken me alle 3 super lekker!!

  16 juni 2016 at 15:15
 • Reply Darina

  Ziet er heerlijk uit!! Ik hou van kikkerewten!

  16 juni 2016 at 18:18
 • Reply gea

  Ze hebben inderdaad altijd fijne recepten op de website staan. De eerste lijkt mij ook wel lekker :)

  16 juni 2016 at 19:31
 • Reply Melike

  Oh wat heerlijk. De wraps lijken mij nog het lekkerst! Had ik eigenlijk nooit aan gedacht dat ik ze ook in een wrap kon doen. Ik ben echt dol op kikker erwten;)

  17 juni 2016 at 14:35
 • Reply Renske

  Oeh, die rijstsalade! <3 Zalig! De pasta-ovenschotel heb ik ook al eens gemaakt, geloof ik! Hier helaas drie mensen die vooral van Hollandse kost kunnen genieten. Arme ik! ;-) Gelukkig heeft mijn vriend andere gedachten en zullen we 'straks' ook weer lekker veel recepten en ingrediënten proberen. Hoera!
  Lekker & Simpel is bij mij trouwens ook één van de favorieten!

  19 juni 2016 at 09:53
 • Leave a Reply