Gerechten

Gerechten | Lekker & Simpel

eet

Ook al ben ik het huis (nog steeds) niet uit, koken doe ik wel bijna elke avond zelf. Dat is er vijf jaar geleden ingeslopen en dat beviel mij eigenlijk wel. Mijn moeder is vaak pas rond half 8 ’s avonds thuis en mijn vader houdt van Hollandse kost – iets wat ik niet zo kan waarderen. Helaas ben ik niet zo creatief in de keuken, dus moet ik het met recepten van anderen doen. Vandaag wil ik drie recepten van Lekker en Simpel uitlichten. Recepten die ik zelf al (meerdere malen) heb gemaakt en errug in de smaak vallen :)

WRAPS UIT DE OVEN

IMG_2813_zpscb6e6866

Ik begin meteen met mijn favoriet! Nog niet zo lang geleden ontdekt, en wel al héél vaak gemaakt. Sowieso doen wraps het goed bij mij. Maar wat wel apart (en leuk) is, is dat iedereen in huis dit lust! Ook al hebben we nogal uiteenlopende smaken.

PITTIGE PLAATTAART MET KIP

IMG_2568_zpsf9b415ff

Plaattaart is zo heerlijk en het fijne is dat je lekker kunt variëren met beleg. Ik had me helemaal aan het recept gehouden op de prei na – dat lust ik niet. Dit recept heb ik één keer gemaakt, maar ik ben van plan het komende week nog een keer te bakken!

HARTIGE TAART MET GEHAKT EN TOMAAT

IMG_5731

Ha! is het te merken dat ik van deeg houd? Aan de comment onder dit receptje is te lezen dat ik dit op 19 december heb gemaakt. Yummyyy ik wilde al een hele lange tijd een hartige taart maken, maar het kwam er steeds niet van. Zo zonde, want het blijkt hartstikke eenvoudig te zijn. Tim en ik hebben er met veel plezier van gegeten en de volgende dag was alles op. Mijn vader had er in de avond nog van gesnoept!


Normaal als ik iets ‘speciaals’ op tafel zet, gaan er allemaal zakjes en toestanden die E-nummers bevatten aan te pas. Met deze recepten niet, en alleen dat al vond ik heel fijn. Mijn maag is niet de meest makkelijke, maar deze recepten zijn wel allemaal Kim-wordt-niet-misselijk-proof! Tenminste, zolang ik er niet teveel van eet – maar dat heeft meer te maken met dat ik mij moeilijk kan inhouden wanneer ik iets heel lekker vind ;)

Wil je de receptjes uitproberen? Klik dan op de plaatjes van de afbeeldingen, die verwijzen je meteen door naar de recepten op Lekker & Simpel!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Simone

  Ik vind de recepten van Lekker & Simpel enorm fijn om te maken. En altijd heerlijk. Deze drie heb ik zelf nog niet gemaakt. Die wraps staan echt wel op mijn lijstje!

  23 januari 2016 at 08:19
 • Reply Sanne

  Mmm, ziet er zó lekker uit! Zeker de wraps klinken goed.

  23 januari 2016 at 08:23
 • Reply Kimmetjekims

  Oooo mmmm wat een heerlijke gerechten! Helemaal mijn smaak. Het is nu dan wel ochtend, maar ik zou dat nu ook wel lusten haha!

  23 januari 2016 at 08:55
 • Reply Darina

  Deze gerechtjes zien er heerlijk uit, vooraal die plaattaart!

  23 januari 2016 at 09:24
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik kijk ook graag op die site. Heel veel makkelijk te maken recepten. De koude rijst-salade is een aanrader!

  23 januari 2016 at 10:43
 • Reply Desiree

  Koken vind ik vaak helemaal niet leuk… Ik heb geen geduld om lang in de keuken te staan voor maar een paar mensen. Wraps daarentegen vind ik echt heerlijk en zijn makkelijk te maken! Win win situatie! :-)

  23 januari 2016 at 10:48
 • Reply Catherine

  Ik kende lekker en simpel nog niets, maar dat ziet er heerlijk uit! Ik ga ze snel volgen, want ik houd ook helemaal niet van zakjes en potjes saus. Ik maak alles het liefst zelf, maar dan moet je wel veel inspiratie hebben!

  23 januari 2016 at 11:37
 • Reply Neelke

  Wat goed dat je kookt terwijl je gewoon nog thuis woont! Ik vind ze er allemaal wel lekker uit zien eigenlijk. Vooral de plaattaart, mjam.

  23 januari 2016 at 11:44
 • Reply Sandra

  Lekker&Simpel struin ik ook regelmatig af, opzoek naar lekkere gerechten! Het is inderdaad zo handig dat je veel ingrediënten kunt vervangen of weglaten. Deze 3 recepten zien er ook jummie uit!

  23 januari 2016 at 11:46
 • Reply Jolet

  Dat ziet er allemaal lekker uit, vooral die eerste!

  23 januari 2016 at 12:24
 • Reply Nienke

  Hmmm, klinkt alle drie superlekker! Ik vind het ook lastig om elke avond iets lekkers op tafel te zetten, hoor. Wij zijn gelukkig allebei niet echt van de Hollandse pot, maar mijn vriend houdt ook niet van pasta (wat ik juist suuuuuuperlekker vind) en dan kom je snel uit op rijst, wraps of gebakken aardappeltjes met een stukje vlees. Maar deze drie dingen ga ik zeker opslaan en binnenkort eens maken! Vooral de hartige taart lijkt me erg lekker.

  23 januari 2016 at 13:08
 • Reply Anne-Sterre

  Lijkt me heerlijk allemaal, en het is natuurlijk sowieso een pluspunt dat er geen troep in zit. Ben ik ook wel voorstander van :)

  23 januari 2016 at 13:23
 • Reply NESRIN

  De plaattaart met kip lijkt ontzettend lekker. Dit zijn gerechten die ik niet eerder heb gemaakt, ik zal mijn gezin binnenkort verrassen met één van deze gerechten ;-)

  23 januari 2016 at 13:59
 • Reply jeapiebel

  Dat je een hartige taart wilt maken, maar het kwam er steeds niet van. Ik herken het dat ik wil ook ooit een keer doen. Eenvoudig maar lekker. Fijn dat de volgende dag alles al op is.

  23 januari 2016 at 14:01
 • Reply Dalinka

  alle 3 de recepten zien er goed uit! Maar de wraps trekken mijn aandacht. Ik hou van wraps hihi. Die ga ik zeker eens maken!

  23 januari 2016 at 16:18
 • Reply Frédérique

  Wraps!! Zo lekker :) De plaattaart heb ik dus nog nooit gegeten maar lijkt me heerlijk!

  23 januari 2016 at 19:02
 • Reply heidi

  Mmm ziet der wel best lekker uit.

  24 januari 2016 at 11:35
 • Reply Bibiane

  Ziet er heerlijk uit!! Even kijken of ik het kan inpassen in mijn weekmenu’s….

  24 januari 2016 at 12:01
 • Reply Mariska

  Wat doe je me aaaan dit ziet er toch veel te lekker uit!

  24 januari 2016 at 17:10
 • Reply Wildcard

  Ziet er allemaal héél lekker uit :)

  24 januari 2016 at 18:23
 • Reply Karlien

  Wraps uit de oven, zo ontzettend lekker :)

  24 januari 2016 at 19:58
 • Reply Madelon

  Oh hallelujah, dat ziet er allemaal veuuuls te lekker uit haha! Vooral die wraps, nam nam. Die ga ik sowieso proberen :)

  25 januari 2016 at 10:15
 • Reply Elles [3lles.nl]

  Hmmmm, ziet er super lekker uit! Het water loopt me al in de mond, haha!
  Liefs,
  Elles

  25 januari 2016 at 16:56
 • Reply Margo

  Hmmm die plaattaart! Jaaa ik ben ook zo’n deeglover. Slecht, slecht ;)

  26 januari 2016 at 13:03
 • Leave a Reply