Mijn leven

Gucci bril voor 25 euro!

gucci bril

Ik weet nog dat ik in de tweede klas van de middelbare school zat en we een toets hadden voor  het vak muziek. De lerares had allerlei termen op het bord geschreven en wij moesten daarbij uitleg op papier schrijven. Er was alleen één probleem: ik kon het bord niet lezen! Verlegen als ik was, durfde ik er niks van te zeggen en zat ik een kwartier lang met mijn ogen te knijpen. Tot ik er genoeg van had en de lerares erbij riep. Zij stelde voor dat ik met iemand van plek zou ruilen en vanaf daar kon ik het gelukkig wél lezen. 

Eh, ik kan dat niet lezen

Dat was de eerste keer dat ik mij realiseerde dat ik niet helemaal scherp zie. Volgens mij was mijn sterkte toen nog te verwaarlozen, maar het feit dat ik het bord niet kon zien, zei al genoeg. De jaren erna werden mijn ogen (helaas) alleen maar slechter en werd het op een gegeven moment een gewoonte om de aantekeningen van de vriendinnen die naast me zaten over te nemen. Want voorin zitten, ho maar. 

Rond mijn 15e ontkwam ik er niet aan. Ik had een bril nodig! Het begon me enorm te irriteren dat ik het bord en de ondertiteling op TV niet meer kon lezen en daarbij kon ik mensen van een afstandje niet meer herkennen. Niet zo handig wanneer iemand naar je zwaait en je niet ziet of je diegene kent haha! Mijn eerste bril was een lelijk ding. Ik had het goedkoopste montuur uitgekozen, omdat ik mezelf kende en dat ding waarschijnlijk toch niet vaak op zou zetten. En dat was ook zo. Ik vond het vreselijk om een bril te hebben. Toen een vriendin kort erna lenzen nam, hoefde ik er niet lang over na te denken om ook een afspraak bij de opticien te maken. Lenzen it was!

Brillen kunnen ook mooi zijn

In 2010 kreeg ik mijn tweede bril – een Ray Ban – en in november 2015 vond ik het tijd worden om mijn ogen weer een keer op te laten meten. Een beetje huiverig ging ik naar Eyewish. Er wordt aangeraden ogen één keer per jaar op te laten meten en ik was er al vijf jaar niet geweest. Oeps. De verkoper adviseerde mij om in december terug te komen, omdat ze dan een aanbieding hadden waarbij je op alle(!) merkmonturen 200 euro korting kreeg. Ha! Dan is het wel de moeite waard om nog even een maandje te wachten. Voor de glazen hoefde ik niets te betalen door mijn zorgverzekering en het montuur kostte door de korting (nog maar) 25 euro! Gek genoeg waren mijn ogen ook zelfs iets beter geworden – huh!? – en heb ik nu sterkte -1.75. Wel is mijn cilinder veranderd.

gucci bril 1

Het passen van brillen vind ik tegenwoordig een stuk leuker! En deze bril van Gucci was meteen een favoriet. Ik ben een paar keer terug gegaan om brillen te passen en steeds kwam ik weer bij dit montuur uit. Wat ik erg fijn vind aan de brillen van Gucci, is dat ze smal zijn – perfect voor kleine hoofdjes zoals de mijne. Hij hoefde niet eens te worden bijgesteld!

Het is dus zeker wel de moeite waard te wachten tot er een goede actie is :)

Draag jij een bril of lenzen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

29 Comments

 • Reply Darina

  Mooie bril, staat je goed! Ik draag overdag lenzen en ’s avonds een bril.

  20 februari 2016 at 08:31
 • Reply Mariska

  Ik heb geen bril dus ik kan niet meepraten. Ik vind deze je wel heel goed staan! Goed montuurtje :D

  20 februari 2016 at 09:30
 • Reply Sandra

  Super leuk model! Staat je erg goed! Chill dat je ogen iets beter zijn geworden. Ik draag zelf vaak overdag mijn lenzen en ’s avonds en ’s ochtends vroeg mijn bril. :)

  20 februari 2016 at 10:45
 • Reply Mit

  Zo dat is wel een mooie prijs voor een bril. Op dit moment is er volgens mij een actie van Pearl waarbij je twee monturen gratis krijgt. Ook een mooie aanbieding!

  20 februari 2016 at 12:53
 • Reply Nienke

  Oeh i like it! Zelf ook een brildrager, Ik heb hem voornamelijk voor hoofdpijn, tv kijken en achter mn laptop maar draag hem eigenlijk bijna altijd, heel soms vergeet ik hem gewoon en dan heb ik uren niks in de gaten, tot ik een fixe hoofdpijn krijg en dan denk ik Oh heb ik mn bril wel op? nee dus haha..

  20 februari 2016 at 13:52
 • Reply Els

  Wow, hij staat je prachtig! En voor dat geld! Ik heb geen bril of lenzen.

  20 februari 2016 at 14:15
 • Reply Esmée

  Wauw, wat een mooie bril! Hij staat je echt goed, wel echt fijn trouwens dat ze aangaven dat je beter nog eventjes kon wachten i.v.m. de korting. x

  20 februari 2016 at 15:12
 • Reply Natasja

  Wat een toffe actie zeg, 200€ korting! Heel fijn dat ze je vertelde om nog even te wachten i.v.m. de korting. Het is een mooie bril, bij staat je erg mooi. Zelf draag ik mijn bril alleen ’s avonds, overdag draag ik mijn lenzen.

  20 februari 2016 at 17:49
 • Reply Saar

  Staat je heel leuk! Nee, ik heb geen bril of lenzen.

  20 februari 2016 at 19:33
 • Reply Anne

  Ooh, je roept allemaal herinneringen bij me op!
  Ik weet nog dat ik 3 jaar geleden in de Engels les zat, en dat de lerares me vroeg om een vraag op het bord te beantwoorden, maar ik kon de vraag helemaal niet lezen. De hele klas keek me verwachtingsvol aan, en ik durfde helemaal niets te zeggen, dus wat volgde was een stilte van 3 minuten, waarin iedereen me aanstaarde. Uiteindelijk las de lerares een beetje geërgerd de vraag voor, en kon ik meteen het antwoord opnoemen! Ze had toen direct in de gaten dat ik het niet hoorde, maar phoe, wat was dat beschamend! Ik heb nu ongeveer anderhalf jaar lenzen.
  Hij staat je super!

  20 februari 2016 at 19:52
 • Reply Frédérique

  Brillen kunnen zeker heel mooi staan! Super fijn zeg dat je die bril voor zo weinig hebt mogen krijgen ! ;) Gelukkig heb ik nog geen bril nodig, als enige in de familie haha, maar indien nodig is een smal montuur ook voor mij van toepassing ;)

  20 februari 2016 at 20:22
 • Reply heidi

  De bril sta je prachtig.
  Nee ik draag geen bril of lenzen.

  20 februari 2016 at 22:40
 • Reply Nina Simplynspecial

  Dat is nog eens een aanbieding! Vaak zitten er dan toch weer addertjes onder het gras, maar fijn dat het bij deze aanbieding niet zo is. Vind brillen jou echt goed staan! Ik moet ook weer eens mijn ogen laten meten.

  20 februari 2016 at 22:51
 • Reply Dalinka

  Mooie bril! Staat je ook erg goed! Mijn 1e bril was ook echt een lelijk ding en droeg ik ook nooit. Voor mijn rijles heb ik mijn ogen weer laten meten en een nieuwe bril gekocht. Nu heb ik er in ieder geval eentje die ik ook op straat durf te dragen haha.

  20 februari 2016 at 23:18
 • Reply jeapiebel

  Wat een mooie korting zeg voor zo’n merk. Leuk dat je er zo blij mee bent. Ik had ruim 23 jaar zowel bril als lenzen gedragen, gelukkig ben ik er nu vanaf. Geniet ervan!

  21 februari 2016 at 11:45
 • Reply Wildcard

  Ja, hier ook een bril, gewoon omdat ik geen lenzen kan verdragen.

  21 februari 2016 at 13:10
 • Reply cuisine celine

  Wat een prachtige bril!

  21 februari 2016 at 13:54
 • Reply Charelle

  Haha wat grappig ik heb echt precies zo’n zelfde verhaal. We hadden in de tweede klas een SO voor Engels en ik haalde een 3 omdat ik de woorden op het bord niet kon lezen. Dus ik helemaal in tranen naar huis. En toen moest ik dus ook een bril. Helaas. :’] Inmiddels heb ik mijn ogen laten laseren, echt zó fijn.

  Maar deze bril staat je echt super goed! Ik vind hem echt heel tof en geen geld inderdaad! Ö Zelf vind ik het soms ook wel jammer dat ik geen bril meer heb door alle mooie brillen die ik de laatste tijd voorbij zie komen, zo vind ik de brillen van Polette echt heel erg leuk. Die zou ik wel een willen, haha! (Maar beter geen bril, denk ik, toch.)

  21 februari 2016 at 15:26
 • Reply Galina

  Dit is bijna een beetje eng, het is alsof je mijn eigen verhaal beschrijft. Bij mij ging het precies zo, van het niet kunnen zien in de les, weigeren een bril te dragen, een goedkope kopen en nooit dragen, switchen naar lenzen en uiteindelijk heel gelukkig zijn met een mooie bril. Ik heb dezelfde sterkte én ik heb mijn bril bij een soortgelijke actie gekocht. Mijn bril lijkt zelfs qua montuur op die van jou en ook de kleuren zijn hetzelfde, alleen komt de mijne van D&G. Echt bizar hoe het overeen komt ;)

  21 februari 2016 at 16:50
 • Reply Claudia

  Wow, wat een goede deal! Hij staat je ook erg goed dit montuur! :)

  21 februari 2016 at 18:14
 • Reply Eva

  Het staat je erg mooi de bril!! Heel herkenbaar om in de ontkenningsfass te zitten. Dat had ik ook! Nu draag ik lenzen en ’s avonds vaak een bril om mijn ogen rust te geven.

  21 februari 2016 at 18:33
 • Reply Bente

  Oh dat is inderdaad echt een koopje! Mooi is ie :)

  Ik heb sinds zo’n 11 maanden een bril, maar ben ook heel snel daarna over gestapt op lenzen. Ik vind het zo irritant aan een bril dat je constant die rand ziet zitten zeg maar.

  Nu draag ik mijn bril heel soms in het weekend of voor het slapen gaan..

  22 februari 2016 at 11:25
 • Reply Jolet

  Hij staat je echt heel mooi! Ik heb ook een bril, maar alleen voor tijdens autorijden en in de klas. Ideaal!

  22 februari 2016 at 12:41
 • Reply Sarah

  Wow, dat heb je goed gedaan met die korting, haha! Ik vind de bril je ontzettend leuk staan :)

  22 februari 2016 at 13:27
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Love it! Staat inderdaad erg goed bij je gezicht! Goed om te weten als ik ooit ook eens een bril moet gaan dragen, want mijn hoofd is ook al zo iniemini haha!

  22 februari 2016 at 15:12
 • Reply Rebecca

  Wat een prachtig model is dit zeg!
  Ik vind de bril zelf ook erg mooi

  22 februari 2016 at 17:15
 • Reply NESRIN

  De bril staat je super! Ik vind jouw kapsel ook echt te gek. €25,- voor een Gucci bril is echt niet veel.

  22 februari 2016 at 19:58
 • Reply Elma

  Wat een mooie bril, staat je heel goed! En wat heb je ‘m voor een fijn prijsje kunnen bemachtigen!

  24 februari 2016 at 16:35
 • Reply Lore

  Mooi ! En een goed koopje amai!

  2 maart 2016 at 19:27
 • Leave a Reply