Mijn leven

Hittegolf in Nederland: Wat te doen?

DSC_1549 (2)

Zodra het in Nederland 25 graden of warmer wordt, stromen de WhatsApp berichtjes bij mij binnen! In mijn omgeving is het namelijk bekend dat ik niet zo van die warmte houd (om het even zacht uit te drukken :-)).
Koud? Prima. Regen? Prima. Maar een hittegolf in Nederland? Nee, niet zo prima. Gelukkig zag ik dit al aankomen, want ja, zo werkt de zomer in Nederland. Het ene moment is het 10 graden en regen en een week later stijgt het kwik naar 35 graden. Daarom heb ik door de jaren heen wat dingetjes geleerd. Dingetjes, waardoor ik beter met die warmte om kan gaan! Een hittegolf in Nederland, wat te doen?


1) Ga niet in de tuin liggen bakken!

Ik houd heel erg van zonnen, maar zodra het 25+ graden is, is het in onze (windstille) tuin niet uit te houden. Toch probeer ik het. Met voetenbadjes, koude douches, plantenspuiten en ijsjes. Helaas is het gewoon niet te doen, en ook niet bevorderlijk voor de gesteldheid!

2) Zoek een zwembad of strand op

Oké, logisch toch? Op het strand is het vaak wat koeler door de wind. Toch ga ik in Nederland liever naar buitenzwembaden. Ik ben als de dood voor krabben of krabbenpootjes!

Turkije, 2012

Turkije, 2012

3) Koop een zwembadje

Houd je niet van de drukte, koop dan zelf een badje! Serieus: op mijn 17e had ik een babybadje in de tuin (groter dan dat paste hier helaas niet).
Ik ga nog naar de kinderboerderij en ren nog achter katjes op straat aan. Een babybadje moet dus ook prima kunnen!

4) Investeer in een ventilator

Mijn ouders zeiden altijd dat een ventilator alleen maar warme lucht verspreidt. Nou, dat mag misschien zo zijn, maar het geeft wel echt een verkoelend effect. Twee jaar geleden heb ik er een aangeschaft en ben er nog hartstikke blij mee!

5) Je mag de hele dag rondlopen in je bikini

Dit is het favoriete puntje van mijn vriend. Wanneer het écht warm is, zie je mij alleen maar in mijn bikini (thuis dan hè, wanneer ik naar buiten ga doe ik wel even een jurkje aan!). Komt mijn bikini verzameling toch nog van pas!

6) ’s Nachts buiten in een tentje slapen!

Dit ga ik vrijdag in Duitsland voor het eerst doen! Of het wat is, weet ik nu nog niet. Daar zal ik na het weekend een blogje over schrijven.

7) Water, water, water

Altijd belangrijk, maar in de hitte toch wat meer. Pluk wat munt, knijp een citroen uit of gebruik wat kaneel. Dat maakt water altijd aantrekkelijker!

IMG_20150626_111332

Verse muntthee

8) Blijf vooral goed eten

Mijn eetlust gaat erop achteruit wanneer het warm wordt. Daarom ga ik altijd in de Allerhande op zoek naar zomerreceptjes!

9) Niet teveel willen

Dat zei een vriendin vorig jaar tegen me. “Je moet met dit weer ook niet teveel willen.” Dat is me bijgebleven. Ik kan er namelijk erg onrustig door worden. Warmte geeft me meer paniek, dus 30 graden is alles behalve ideaal. Op dit soort warme dagen moet je niet teveel van jezelf eisen. Dit geldt niet alleen voor paniekklachten, maar ook voor het sporten of werken/studeren.

10) Probeer ervan te genieten

Lukt dat niet? Over een paar dagen is het weer voorbij!


Hoe kijk jij aan tegen deze weersomstandigheden?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

53 Comments

 • Reply Susan

  Oh ik zie er ook zo tegenop! Godzijdank hebben wij airco thuis en op het werk. Maar ik kan ook zo slecht tegen de warmte. Het slaat altijd op mn buik en ik word er zo dizzy van. Niet fijn

  30 juni 2015 at 08:22
  • Reply Kim

   Ah wat heerlijk een airco! Ik voel me ook al niet lekker. Zolder is nu een sauna :(

   1 juli 2015 at 12:13
 • Reply Monique | WritingMonique

  Ik heb er niets mee, haha! Ik heb zonneallergie dus ik blijf angstvallig binnen of in de schaduw. Goed blijven eten is een goede tip! Je hoort altijd goed drinken, maar eten is inderdaad net zo belangrijk!

  30 juni 2015 at 08:36
  • Reply Kim

   Oh wat vervelend! Mijn moeder had daar ook altijd veel last van, maar heeft nu een zonnebrandcreme waarmee ze dat niet krijgt :)

   1 juli 2015 at 12:14
 • Reply britta

  Goede tips geef je! Ik ben juist dol op de zomer en tropische temperaturen. Ik kan er goed tegen gelukkig.

  30 juni 2015 at 08:47
  • Reply Kim

   Ah dat is fijn! Aan het water is het nu natuurlijk ook wel heerlijk.:)

   1 juli 2015 at 12:21
 • Reply debby

  Haha dat laatste stukje van lukt dat niet. Ik moet zeggen dat ik best van de warmte hou maar niet uren in de tuin of aan het strandje hier in de buurt ga bakken. Goede tips.

  30 juni 2015 at 08:51
  • Reply Kim

   Ik vind dat heerlijk als het wat koeler is, of lekker zwemmen! Maar nu is dat inderdaad niet te doen haha!

   1 juli 2015 at 12:20
 • Reply Sandra

  Haha, ik ga júíst in de zon liggen bakken! Ik hou van warmte, alleen niet de warmte in Nederland. Hier in het altijd zó benauwd! Gelukkig kun jij met deze tips de dagen wel doorkomen. Hoef ik me geen zorgen te maken, haha!

  30 juni 2015 at 08:57
  • Reply Kim

   Ja benauwd he! Ik zit erover na te denken om de ventilator nu buiten in de tuin te zetten hahah

   1 juli 2015 at 12:21
 • Reply Angèlique

  Goed water drinken lukt me nog wel, maar eten echt totaal niet. Ik heb geen trek met dit weer! Wanneer ik dan niet eet word ik heel misselijk en dat heb ik dan liever ook weer niet.. Ja, dit Is toch ook weer net iets te warm voor mij. 23 graden vind ik prima!

  30 juni 2015 at 09:03
  • Reply Kim

   Dat is vervelend, heeft een vriendin van me ook! Ik zou het dan op salades houden oid :)
   Ik ben ondertussen wel gewend om te eten met misselijkheid door mijn fobie (weer een pluspuntje haha!)

   1 juli 2015 at 12:23
 • Reply alexa

  hele dag rondlopen in bikini, ik houd ervan!

  30 juni 2015 at 09:09
 • Reply sammie

  Ik moet gewoon werken dus echt genieten gaat hem niet worden maar hopelijk is het zaterdag ook nog heerlijk weer :)

  30 juni 2015 at 09:13
 • Reply Nesrin

  Ik vind zon en warmte heel fijn alleen zit ik met twee kinderen die ik moet zien te vermaken. Tuinslang aan en klaar ;-)

  Ik snap jou overigens wel want het warme weer in Nederland vind ik totaal anders dan op vakantie.

  30 juni 2015 at 09:31
  • Reply Kim

   Ah heerlijk een tuinslang! Ik ga vrijdag naar Duitsland en daar hebben ze een zwembad :)

   1 juli 2015 at 12:23
 • Reply Dina

  Ik vind het helemaal niet erg. Als het te warm is, ga ik wel naar het bos of zo. :)

  30 juni 2015 at 09:34
  • Reply Kim

   Ah ja dat hebben we niet echt in de buurt helaas! Hier is het ook zo windstil in mijn kleine tuintje haha!

   1 juli 2015 at 12:24
 • Reply creabeaatje34

  Hele handige tips :) Ik heb het ook niet zo op de hittegolf, maar ja, het komt en hopelijk gaat het ook weer ;)

  30 juni 2015 at 09:52
 • Reply Ysanne

  Haha leuk artikel! Wat tof dat je in een tent gaat slapen, hopelijk valt het mee met de hitte! Dat badje staat hoog op mijn lijstje :) (misschien niet die ene van twitter haha, maar een emmer voldoet al).

  30 juni 2015 at 10:03
  • Reply Kim

   Ik vind die van twitter wel een hele goede investering hoor, haha!

   1 juli 2015 at 12:28
 • Reply Esther

  Handige tips! Ik ben ook echt niet voor dit weer gemaakt. Zit nu binnen op mijn kamer met het raam en rolgordijn dicht in de hoop dat het te houden is. Nee geef mij maar gewoon 24 graden ongeveer, maar dat komt er volgende week aan toch? :)

  30 juni 2015 at 10:27
  • Reply Kim

   Mijn vader moet de tuindeur ook dichtlaten!! Er komt alleen maar warme lucht binnen anders…
   Volgens mij wordt het beter, maar wel dik in de 20 graden!

   1 juli 2015 at 12:29
 • Reply Nicole

  Hele goede tips. Ik ga ze zeker onthouden.

  30 juni 2015 at 10:50
 • Reply kelly

  Nou ben echt een warmte mens maar ook een bezige bij, dus zo’n hitte golf roept bij mij ook een beetje stress op. Ik wil namelijk wel teveel, maar natuurlijk niet goed met die warmte. Ga proberen iets kalmer aan te doen!

  30 juni 2015 at 11:20
  • Reply Kim

   Lijkt me verstandig Kelly! Al denk ik dat jouw weekje er alsnog veel drukker uit gaat zien dat mijn normale week haha!

   1 juli 2015 at 12:35
 • Reply Marion

  Binnen nu en drie uur worden er hier twee ventilatoren bezorgd. Ben erg blij dat ik dat heb gedaan. Ik kan slecht tegen de warmte en hou veel warmte vast. Het vervelende is dat mijn ziekte ook verergert bij warm weer. Laat staan bij deze hitte. Ik ben er dus niet zo blij mee. Vroeg opstaan, lekker naar buiten en vanaf een uur of 10:30 uur naar binnen.

  30 juni 2015 at 11:31
  • Reply Kim

   Goed zo! Ik denk dat ik de mijne ook vandaag aanzet!
   Wat vervelend dat je klachten veel erger worden :( daar heb ik ook last van, maar dan met misselijkheid en angsten. Ik vind het zelfs beetje eng om met 35 graden naar buiten te gaan, zucht…

   1 juli 2015 at 12:37
 • Reply Inge

  Ik kan ook niet goed tegen de warmte en van zonnen krijg ik irritante blaasjes/jeukbultjes dus ik probeer juist de schaduw op te zoeken op zulke dagen!

  30 juni 2015 at 11:53
  • Reply Kim

   Ik had twee jaar terug ook warmte bultjes! Daarom had ik ook de ventilator gekocht, want dat werd me te gek haha! De schaduw is verstandig :)

   1 juli 2015 at 12:38
 • Reply saskia

  Ik keek juist heel erg uit naar dit weer, wat mij betreft kan het niet warm genoeg zijn. Maar snap dat het niet voor iedereen een feestje is hoor, als ik het te warm krijg willen waterijsjes ook nog weleens helpen..

  30 juni 2015 at 14:55
  • Reply Kim

   Gisteren heb ik waterijsjes gekocht, dat helpt inderdaad wel :)

   1 juli 2015 at 12:39
 • Reply Kaylee Roxanne

  Ik heb enorm veel zin in de warmte, beetje jammer dat ik moet werken alleen… Maar goed, een heerlijke zomerse avond barbecueën vind ik net zo lekker als middagen op het strand bakken. Succes met de hitte en ik denk dat je er met bovenstaande tips wel doorheen gaat komen! Een badje is inderdaad een heel goed en origineel idee!

  30 juni 2015 at 15:02
  • Reply Kim

   Jaa aan het water vind ik het ook lekker! Vooral thuis heb ik er moeite mee. Onze tuin in windstil en slaap momenteel op zolder waar het een sauna is haha! Merk dat ik me dan niet zo lekker voel enzo.
   Vrijdag gaan we barbecuen, heerlijk!

   1 juli 2015 at 12:40
 • Reply Kim | lifeisanadventure

  Goede tips! Heel belangrijk inderdaad om goed te drinken en ook te blijven eten. Ook natuurlijk even wat stapjes terug doen. Leuk om eens een verhaal van de andere kant te lezen. Ik ben zelf juist gek op de zomer, dus mij is het niet snel warm genoeg. Wel pas ik altijd mijn tempo en bezigheden aan. Ik ga bijvoorbeeld niet sporten op het heetst van de dag, maar doe dat ’s ochtends of ’s avonds laat.

  30 juni 2015 at 16:09
  • Reply Kim

   Oeh dan is dit weer ideaal voor jou! Sporten kun je inderdaad beter in de ochtend doen. Gelukkig koelt het vannacht nog af naar 16 graden :)

   1 juli 2015 at 12:41
 • Reply Nina Simplynspecial

  Boven 25 graden hoeft niet zo nodig van mij. Waar ik het meeste van baal is het feit dat ik moet werken met dit weer. Het liefst zit ik op een terrasje met een drankje, of ergens aan het water maar helaas..! Niet teveel willen is een goeie. Daaraan toegeven is lastiger.

  30 juni 2015 at 16:48
  • Reply Kim

   Oh dat is balen! In het weekend wordt het ook nog hartstikke warm!

   1 juli 2015 at 12:49
 • Reply Femke

  Ik hou helemaal niet van in de zon liggen, dus dat doe ik met deze hitte sowieso niet. Normaal houd ik ook niet van dit ontzettend warme weer, maar ik heb er tot nu toe eigenlijk geen last van.. Nou zit ik op de warmste uren van de dag ook wel gewoon op kantoor dus dat scheelt!

  30 juni 2015 at 19:52
  • Reply Kim

   Oja dat heeft mijn moeder ook! Die zit van 9 tot 18:30 op kantoor en heeft het daar koud door de airco haha.

   1 juli 2015 at 12:42
 • Reply Esmeralda

  Ik vind het wel prima, als ik ’s morgens naar m’n werk ga is het lekker, overdag heb ik airco op m’n werk en ’s avonds als ik naar huis ga is het alweer afgekoeld. In de pauze kan ik lekker lunchen in de zon; heerlijk!

  30 juni 2015 at 22:05
  • Reply Kim

   Dat klinkt inderdaad wel fijn! Mijn vriend vindt dit weer ook heerlijk!

   1 juli 2015 at 12:43
 • Reply Els

  Goede tips. Ik doe vooral het liefst zo min mogelijk. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ik functioneer het best met 26 graden ;-). Maar zeker niet hoger!

  1 juli 2015 at 06:58
  • Reply Kim

   Gelukkig wordt het volgende week weer 26 graden, na vandaag gaat dat nog koel aanvoelen :-p

   1 juli 2015 at 12:44
 • Reply Suzanne

  Lekker rustig aan doen en je niet te druk maken, misschien nog wel de beste tip! Handige tips meid!

  1 juli 2015 at 09:37
  • Reply Kim

   Klopt! Mijn vader zei net ook: je moet het gewoon ondergaan!

   1 juli 2015 at 12:45
 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure

  De ventilator draait hier ook :) Ik heb gelukkig niet zoveel last van de warmte zolang er maar schaduw is. Ook drink ik erg veel water om zeker niet uit te drogen. En ijslolly’s zorgen ook voor lekkere verkoeling ;)

  1 juli 2015 at 10:44
  • Reply Kim

   Oeh ijslollys, dat klinkt.goed! Ik ga er maar een calippo bij pakken :)

   1 juli 2015 at 12:44
 • Reply Lena

  Wat vervelend dat je niet van de warmte houdt! Ik ben er daarentegen dol op, ik haat koude. Nu, een hittegolf is wel wat veel van het goede, maar toch heb ik het nog altijd liever dan bijvoorbeeld sneeuw :p
  Helaas woon ik sinds januari samen met m’n vriend in een appartementje. We wisten al dat het super goed geïsoleerd is: enorm leuk voor in de winter (we hebben de verwarming nog nooit moeten gebruiken) maar blijkbaar ook minder voor de zomer. Op het moment dat ik dit typ, is het maar liefst 27,5 ° binnen.
  Misschien ga ik dus inderdaad een ventilator kopen, het is nodig! Heel goede tips, vooral die laatste ;) Hopelijk kan je er toch wat van genieten! x

  1 juli 2015 at 13:18
 • Reply Lisa

  Ik vind een zonnetje heerlijk, maar een hittegolf…nee dankje. 25 graden is warm zat voor mij. Ik hou mezelf gewoon heel rustig en zoek het water op als dat kan :)

  1 juli 2015 at 15:19
 • Reply Beauty& gezondheid

  Het is inderdaad wel heel heet maar ik probeer er maar van te genieten want voor we het weten is het weer slecht weer.

  2 juli 2015 at 12:17
 • Reply Rianne

  Pfff ik kan niet zo goed tegen de warmte dus van mij mag het wel een paar graadjes minder!!

  2 juli 2015 at 17:32
 • Reply Anna

  Hoi!
  Ik heb een hartafwijking, hierdoor kan ik geen hitte kwijt. Dus deze dagen van hittegolf waren een hele grote ramp! Ik kon en mocht niks. Ik zweette mij kapot en was rusteloos, had buikpijn, doodmoe en boos en stik chagrijnig. Ik ben blij dat het weer 20 graden was vandaag en dat het hopelijk niet warmer wordt deze zomer! Anders zit ik binnen…

  6 juli 2015 at 23:42
 • Leave a Reply