Hoe kies ik de juiste plint voor mijn woning?

Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken. Zowel de verhuizing als de inrichting van de woning is een leuke, maar vaak grote belasting. Voordat je de woning namelijk in kunt zijn er een aantal zaken die eerst geregeld moeten worden. Zoals het stucen en verven van de muren, het leggen van de vloer, het aansluiten van elektriciteit en meer. Een andere taak die vaak nog over het hoofd wordt gezien is de aanschaf van mooie plinten. Niet elke plint past bij de vloer en bij de stijl van de woning. Dus voordat je het interieur helemaal inricht moet je je eerst focussen op een vloer met bijpassende plinten. En niet te vergeten de interieurstijl, zo kun je het bijvoorbeeld uitstekend combineren in een kamer en suite. Wij hebben hier een aantal plintstijlen voor je, zodat je een idee krijgt van de vele soorten opties die er zijn qua plinten. Van hoogte en breedte tot kleur en structuur.

Soorten plinten

Waar koop je nou die aller mooiste plinten? Die ook nog goed van kwaliteit zijn en snel in levering. Je wordt vaak online, maar ook in de winkels, overladen met de keuzemogelijkheden wat betreft vloeren en bijpassende plinten. Het beste is een plint voorzien met FSC keurmerk, dat wil zeggen een keurmerk voor duurzaamheid van hout uit beheerde bossen. Hier volgen diverse soorten plinten:

  • Gladde plint die strak is
  • Kraalplint klassieker
  • Luxeplint en elegant
  • Monumentenplint authentiek
  • Sierplint sfeervol
  • Waalplint subtiel
  • Moderne plint eigentijds
  • Architraven in hoogwaardige MDF

Misschien zegt je deze collectie aan plinten nog niet zoveel. Het zijn allemaal moderne plinten die je in verschillende afmetingen met afwerking kunt bestellen. Hoogwaardige MDF plinten wil zeggen, gedroogde houtvezels die met een bindmiddel worden samengeperst tot panelen in verschillende maten. Deze heb je in medium persing en harde (of ook wel zwaarste) persing, dit is HDF. Deze laatste wordt vaak gebruikt voor vloeren en keukendelen die zwaardere belasting moeten verdragen. Voor de gewone huishoudens kun je veilig kiezen voor de medium persing, deze is sterk genoeg door de vormvastheid.

Waarom kiezen voor mooie plinten?

Waarom zou je de plinten dan online bestellen bij deze aanbieder? Je krijgt altijd korting op de aankoop die je doet via de webshop. Je bestelling wordt altijd gratis geleverd en je krijgt er een high tack lijm bij (bij bestellingen vanaf 85 euro). Vaak zit je wel aan een aardig bedrag wil je de gehele woning voorzien van dezelfde mooie plinten. Ook de kwaliteit van boven genoemde plinten zijn top! Door vochtwerende werking van MDF of grenen ben je jaren verzekerd van op maat gemaakte plinten in je woning.