Mijn leven

Ik ben best (ab)normaal #2

DSC_0214 (3)

Het grootste deel van de tijd ben ik een best normaal mens. Al zeg ik het zelf. Toch heb ik van die gekke trekjes die je na een tijdje opmerkt. Benieuwd naar mijn gekke trekjes deel twee?

Wat zijn mijn gekke trekjes?

Blij worden van nieuwe pennen. En dan gaat het mij helemaal niet om de vormgeving van de pen, maar de manier waarop die schrijft. Ten eerste ben ik altijd benieuwd naar de kleur en daarna of de pen lekker schrijft. Zo heb je van die pennen die meteen gaan vlekken (ellende), maar ook pennen waar ik a4’tjes vol mee kan schrijven en mijn handschrift meteen 10x van mooier wordt. Ja, wanneer een bedrijf een reclame-pen stuurt, ben ik een gelukkig mens.

Nu had ik ook een periode dat ik alleen maar met zwarte pennen samenvattingen wilde schrijven, maar die fase is – gelukkig – voorbij.

Achter honden en katten aanrennen. En achter konijnen, eenden en vlinders. Een echte dierenvriend, het liefst aai ik ze allemaal. Als kind is dat nog heel schattig, maar nu word ik daar misschien toch wat te oud voor. Mijn vriend loopt soms ook hard door als hij een kat ziet. Omdat hij weet dat ik  anders gerust een kwartier tot half uur met de kat ga zitten praten.

Niet tegen de natuur kunnen. Daarnaast ben ik ook best gevoelig. Animal Planet? Nee, bedankt. Ik weet het, Circle of Life en alles. Maar “het is de natuur”, is niet mijn ding. Ik vind het gewoon heel zielig als ik zie hoe zebra’s aangevallen worden door leeuwen. Ook al moeten leeuwen ook eten en ben ik zelf overigens niet vegetariër.

Wachten voor het stoplicht wanneer er kinderen bij staan. Ik weet eigenlijk niet of dat overal zo is, maar hier in Amsterdam loopt iedereen altijd door rood. Van mijn ouders heb ik geleerd dat het netjes is voor een stoplicht te wachten wanneer er kinderen bij staan, zodat zij een goed voorbeeld krijgen. Toch zie ik bijna niemand dat doen. Zelf vind ik het dus niet zo gek, maar het gebeurt niet veel!

Eerst ontbijten en dan douchen. Maar dan ook echt altijd. Wanneer ik niet heb gegeten, word ik snel licht in mijn hoofd (zou kunnen komen door mijn lage bloeddruk). Tim doet dit juist andersom. Hij wil per se eerst douchen en dan pas eten!

Hoe doen jullie dat? Stappen jullie eerst onder de douche, of ga je eerst ontbijten? Of wisselt dit?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

35 Comments

 • Reply Jantine

  Ik moet ook eerst eten! Ennuh … Ik moet ooknog elk dier aaien. Mijn man is nog erger, die is in staat om in de dierentuin bij de leeuwen te roepen: ‘Awwww lieve kitteh, mag ik aaien???’ (En ja hoor, hij weet dat leeuwen aaien niet handig is, maar hij vindt het leuk om die eigenschap – die wij allebei hebben – te overdrijven)

  18 oktober 2015 at 08:30
 • Reply Dina

  Heel erg herkenbaar, dat van natuurfilms of natuurdocumentaires en dan beginnen te janken als een gazelle wordt aangevallen door een groep hyena’s. :’)

  18 oktober 2015 at 08:49
 • Reply Femke

  Ik vind het bloedirritant als mensen met kinderen door rood lopen en vooral door rood fietsen.. Vooral als ze dan voor een auto langs gaan.. Dat snap ik nooit zo goed. Ik moet ook altijd eten en dan pas douchen, precies hoe ik dat NU aan het doen ben ;-)!

  18 oktober 2015 at 08:51
 • Reply Sharity

  Leuk! Ik heb een gekte/verslaving voor notitie boekjes *haha.. Kan niet tegen gekras in mijn gemaakte planning. Stop vaak inderdaad bij iedere kat die ik zie, even aaien. :)

  18 oktober 2015 at 09:10
 • Reply Nicole

  Meid je bent harstikke normaal hoor. Ik ben ook iemand die dol gelukkig kan worden van een fijne pen!

  18 oktober 2015 at 09:17
 • Reply Esmee

  Wat een leuk artikel waar ik ook echt om
  moest lachen! Zolang je maar jezelf bent!
  XOXO esmee

  18 oktober 2015 at 09:46
 • Reply BySilke

  Ik moet ook echt eerst eten voor ik iets kan doen! Dus snap ik ook de mensen niet die eerst nog doodleuk een rondje gaan rennen. Zou ik nooit kunnen! En balpennen vind ik ook superfijn haha, al ben ik van de zwarte het minst fan ;)

  18 oktober 2015 at 09:46
 • Reply debby

  Hahah zo leuk! Wij spelen altijd verstoppertje met Morris buiten als we aan het wandelen zijn :) Of tikkertje. Erg vermakelijk artikel Kim

  18 oktober 2015 at 10:17
 • Reply Annelies

  Eerst ontbijten, het nieuws kijken en dán douchen! Same here ;-) En nieuwe pennen; jaaaaa!! hihi, daar kan ik ook zo blij van worden. Ik schrijf heel veel en mijn pennen zijn zo op. Het liefst heb ik zo veel mogelijk verschillende fijne leuke pennen (en boekjes!) om mee te schrijven. Raar eigenlijk, want je kunt er toch maar 1 tegelijkertijd gebruiken.

  18 oktober 2015 at 11:07
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik eet altijd eerst, maar ik moet zeggen dat ik vaker in de avond douche ipv ochtend, dus dat komt niet zo vaak voor :) Ik vind natuurprogramma’s juist mooi, behalve dan als er één doodgaat, maar de rest is prachtig. Dierenliefhebber, ik schud je de hand ;)

  18 oktober 2015 at 11:14
 • Reply Renske

  Die pennentrek, ik herken hem volledig! Ik ben gek op nieuwe pennen!

  Meestal douche ik trouwens ’s avonds, maar als ik ’s ochtends douche ontbijt ik ook eerst!

  18 oktober 2015 at 11:22
 • Reply Margo

  Hahah zo leuk he, iemands eigenaardigheden. Ik snap je pennending! Pennen die rot schrijven moet ik ook echt niet hebben. Weg ermee. Enne trouwens, doordeweeks douche ik eerst, maar in het weekend ga ik eerst lekker uitgebreid ontbijten. Omdat ik dan aaallle tijd heb!

  18 oktober 2015 at 11:24
 • Reply Anne-Sterre

  Ik wil ook altijd dieren knuffelen en aaien haha. Ik word trouwens ook snel draaierig onder de douche, maar volgens mij maakt het voor mij geen verschil of ik van tevoren heb gegeten of niet, het ligt bij mij meer aan de temperatuur en hoe benauwd het wordt in de badkamer.

  18 oktober 2015 at 11:53
 • Reply Saar

  Ik heb dat ook met pennen. Ik kan echt blij worden van een nieuwe pen. :)

  18 oktober 2015 at 13:29
 • Reply NESRIN

  Ik stop ook altijd voor rood als er kinderen bij zijn of natuurlijk als ik met mijn eigen kinderen loop ;-) Bij wisselt het vaak met douchen en eten.

  18 oktober 2015 at 14:26
 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha wat een leuk lijstje! Ik heb nooit zo nagedacht over wachten voor een stoplicht, maar het is wel een goeie! En ik douche liever eerst, ontbijten doe ik altijd als allerlaatste vlak voordat ik de deur uitga, zodat ik lekker even kan zitten en eten voor de dag echt begint.

  18 oktober 2015 at 14:34
 • Reply Dalinka

  Sowieso eerst eten. Zonder eten functioneer ik niet:-p En ik heb dan even tijd om op een rustige, luie manier wakker te worden haha. Stoppen voor een rood stoplicht als er kinderen bij zijn, is zeker een goede! Helaas zie ik tegenwoordig steeds meer mensen gewoon door rood lopen of fietsen. In Amsterdam al helemaal. Daar lijken alle regels wat betreft stoplichten voor niemand te gelden. Zelfs automobilisten rijden gewoon keihard door rood als ie voor voetgangers op groen staat.

  18 oktober 2015 at 16:00
 • Reply Inge

  Ik heb hetzelfde bij natuurfilms hoor. Moet vaak een traantje laten als er een dier doodgaat. Ik weet het, het is de natuur, maar toch zielig. Dierenvriend!

  18 oktober 2015 at 19:11
 • Reply Kirsty

  Dat van het niet door rood lopen herken ik! Vroeger liep ik wel door rood, maar sinds ik mijn vriend ken niet meer, want die vertelde mij dat hij een keer een boete heeft gekregen voor door rood lopen en ik zou het mijzelf heel erg kwalijk nemen als ik ook zo’n boete zou krijgen, alleen omdat ik niet even wilde wachten.

  18 oktober 2015 at 20:27
 • Reply Els

  Blij worden van pennen herken ik wel. Ik word ook altijd blij van voor het eerst nieuwe kleding aan :-). Douchen doe ik eigenlijk altijd s’ avonds :-).

  18 oktober 2015 at 20:54
 • Reply marjolein

  Oja, ik kan dus ook niet eten of zo bij Animal Planet. Vind ik zo smerig en zielig, die dieren die aangevallen worden. Terwijl ik rustig een heel bord spaghetti wegwerk bij een tv-programma over operaties op mensen…

  18 oktober 2015 at 21:04
 • Reply Stephanie

  Haha leuk artikel dit! Ik douche meestal ’s avonds maar als ik ’s ochtends douche, moet ik ook echt eerst ontbijten! Anders ben ik daar veel te slap voor haha

  19 oktober 2015 at 15:50
 • Reply Simone

  Herkenbaar! Ik wil ook echt altijd eerst ontbijten, dan heb ik daarna alle energie om te douchen en me klaar te maken en ga ik dat ook niet afraffelen. Mijn ex wilde het ook altijd andersom, dat was best irritant haha. Nooit samen ontbijten!

  19 oktober 2015 at 19:11
 • Reply Saskia

  Haha wachten voor het stoplicht waar kinderen bij zijn deed ik vroeger ook altijd. Tegenwoordig stop ik eigenlijk altijd voor rood haha. Ik kom dan ook echt uit een dorpje, hier kan je het bijna niet maken om door rood te rijden of fietsen haha :)

  19 oktober 2015 at 19:24
 • Reply Carmen Jardin

  Ik ga ook eerst eten. Ik val namelijk heel snel flauw als ik ’s ochtends niet snel iets eet

  19 oktober 2015 at 20:14
 • Reply Simone

  Ik douche eigenlijk altijd ’s avonds, maar douchen is dan ook een uitdaging en daar heb ik altijd wat hulp bij nodig. Ik ben ook zo gek op dieren, dierenleed vind ik het ergste wat er bestaat en de circle of life, ik kan dan wel janken! Ook zo’n pinguin die het dan niet redt ofzo. Tranen met tuiten! Stein vindt dat altijd juist schattig aan mij, die vindt mij daarin heel puur. Ben ik misschien ook wel, en jij ook! Is helemaal niets mis mee! Ik ben het er ook mee eens dat het een goed idee is om het goede voorbeeld te geven als er kinderen bij zijn. Ik steek sowieso niet over als het rood is, dat is iets autistisch van mij ofzo… Al loopt heel de groep door, blijf ik stug staan. Misschien is dat mijn gekke trekje ;)

  19 oktober 2015 at 21:13
 • Reply Jeapiebel

  Dit heb ik niet vaak gehoord, dat je gelukkig wordt van een pen. Maar er zijn zeker verschillen tussen goede pennen kwaliteit of niet. Ik kan wel voorstellen dat je daar blij mee bent. Sommige natuurfilms zijn ook erg zielig om te zien maar heel veel zijn ook echt prachtig.

  19 oktober 2015 at 22:22
 • Reply Bibiane

  Bij mij wisselt het, te zien hoeveel tijd ik heb. Als ik weinig tijd heb zorg ik zeker dat ik gedoucht ben en dan kan ik op het werk wel eten. En ik stop ook ZEKER aan een rood licht als er kinderen bij zijn. Dan ben ik best wel een heel andere persoon eigenlijk haha (nee, ik probeer dan ook niet te vloeken ofzo)

  19 oktober 2015 at 22:40
 • Reply Tamara

  Wat een grappig lijstje! Ik vind de punten trouwens niet heel gek hoor! Ik douche wel eerder dan eten, ik krijg s ochtends nog niet meteen iets door mijn keel

  20 oktober 2015 at 12:17
 • Reply Ellemieke

  Haha, wat leuk! Ik word ook blij van nieuwe pennen.

  20 oktober 2015 at 12:33
 • Reply Manouk

  Eerst ontbijten en dan douchen? Ik moet altijd eerst de warme douche in, anders bevries ik in de keuken ;) Leuk artikel!

  20 oktober 2015 at 17:22
 • Reply Angelique

  Leuk om te lezen! Ik ontbijt altijd eerst, dan pas douche ik. Wel zo handig, al zeg ik het zelf, want ik knoei altijd met alles haha!

  20 oktober 2015 at 20:39
 • Reply Lena

  Dat doe ik dus ook echt altijd he, wachten voor het rode licht als er kinderen bij staan! :D En ik eet ook altijd onmiddellijk als ik opsta, anders krijg ik een heus ochtendhumeur haha :p

  21 oktober 2015 at 12:05
 • Reply Shirley May

  Super leuk om te weten wat andermans gewoontes zijn!
  gelijk eten na het opstaan doe ik ook altijd.
  Ik woon in Roosendaal en daar lopen niet veel mensen door rood haha!

  24 oktober 2015 at 10:39
 • Reply Daenelia

  Sterker nog: eerst kleren aan en de hond uitlaten. Soms zelfs gewoon over mijn pj’s aan, en dan daarna weer even in bed op mijn vrije dag.
  Op andere dagen, snel douchen, kleren aan, hond uit, ontbijt. Het lig ook aan de dag, hoor.

  29 oktober 2015 at 14:23
 • Leave a Reply