Mijn leven

Ik ben best (ab)normaal #3

DSC_0214-3

Het grootste deel van de tijd ben ik een best normaal mens. Al zeg ik het zelf. Toch heb ik van die gekke trekjes die je na een tijdje opmerkt. Benieuwd naar mijn gekke trekjes deel drie?

Wat zijn mijn gekke trekjes?

BadderenHet leek me altijd een geweldig een bad te hebben. Totdat ik er één had en er eigenlijk nooit in ging. Wij hebben hem nu ongeveer acht jaar, en de eerste zeven jaar was hij nooit in gebruik. Waarom? Omdat ik het zo heet vond. En deze tuthola begreep niet dat je het water niet per se pijnlijk heet hoefde te maken. Wat ik nu vaak doe is het 38 graden maken en dan tussendoor wat water aftappen en heet water toevoegen. Heerlijk! Sinds een half jaar ga ik er bijna elke dag in (ja echt).

Bijten op rietjes.  Tim vindt dit echt vreselijk irritant. We rijden weleens langs de McDrive en dan delen we een ijskoffie of milkshake. Terwijl hij terugrijdt naar huis zit ik al te slurpen en heb ik alle tijd van de wereld om lekker op dat rietje te bijten.  Het is gewoon een automatisme. En eerlijk? Het drinkt écht niet minder fijn hoor!

Puzzels oplossen. Ik kan er niet tegen wanneer ik iets niet kan oplossen. Misschien dat ik daarom ook wel zo goed was in wiskunde. Ik blijf maar proberen en proberen totdat ik de oplossing heb. En als het mij niet lukt, moet ik wel het antwoord van iemand anders horen. Aan het strand neem ik weleens puzzelboekjes mee, waarbij Tim snel afhaakt, terwijl ik er zeker een uur zoet mee kan zijn.

Lange nagels. Bij anderen vind ik lange nagels erg mooi, maar zelf kan ik er niet tegen. Vooral wanneer ik aan het whatsappen ben, word ik er helemaal gek van! Dat geluid ook van het getik op het scherm… Brr! Nee ik knip één à twee keer per week mijn nagels!

Dansjes doen. Oké geef maar toe, dit doen jullie ook toch? Regelmatig ben ik door het huis aan het dansen. En dan niet eens op muziek. Daarnaast doe ik trouwens ook vaak vreugdedansjes wanneer ik eten heb besteld en het bezorgd wordt!

Wat zijn jouw gekke trekjes? Mijn andere gekke trekjes lees je in deel 1 en deel 2.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

31 Comments

 • Reply Sandra

  Ohhhja, ik bijt ook op rietjes! Het is inderdaad een auromatisme en ik vind dat gewoon veel lekkerder om uit te drinken als ze platter zijn, haha. :’)
  Wel grappig dat je de eerste 7 jaar dat jullie een bad hadden er niks mee gedaan hebt omdat je niet tegen de warmte kon. Wel fijn dat je nu zo vaak gaat nu je de temperatuur gewoon lager zet! :)

  10 februari 2016 at 06:49
 • Reply Els

  Oooh.. ik kan er ook zo niet tegen als ik een puzzel niet kan oplossen. Ik doe aan geocaching en soms krijg je door een puzzel pas de coordinaten van de plek waar de “schat” ligt, ik stop pas als ik de puzzel heb opgelost. Wat soms nog al frusterend is!

  10 februari 2016 at 06:51
 • Reply Darina

  Ik kan ook niet tegen dat tikkende geluid van nagels, krijg ik kippenvel van.

  10 februari 2016 at 07:05
 • Reply Nina Simplynspecial

  Oh ik zou willen dat ik kon badderen :( Helaas hebben wij geen bad! Dansen in huis moet kunnen toch haha, lekker gek doen op z’n tijd is heerlijk.

  10 februari 2016 at 09:42
 • Reply Mariska

  Rietjes bijten doe ik ook. Ik wou dat ik een bad had!

  10 februari 2016 at 10:19
 • Reply jeapiebel

  Gelukkig zo erg is dit trekje niet. Puzzelen ontwijk ik gewoon om te beginnen, omdat het is voor mij niet is op te lossen haha. Eigenlijk is het wel fijn want je kunt je helemaal op in leven zoals je beleeft met puzzelen. Ik heb dat met boeken lezen.

  10 februari 2016 at 10:24
 • Reply Kim

  Het geluid van lange nagels op een telefoonscherm… Ahhhh! Ik vind lange nagels er vaak ook een beetje freaky uitzien, haha. Doe mij maar korte nagels!

  10 februari 2016 at 11:06
 • Reply Natasja

  Ik wou dat ik een bad had, heerlijk! Bijten op rietjes doe ik ook altijd

  10 februari 2016 at 11:08
 • Reply Eilish

  Haha leuk om te lezen! Je bad verhaal ook echt, t is te warm.. haha

  10 februari 2016 at 11:36
 • Reply alexa

  hahah zo abnormaal ben je niet hoor!

  10 februari 2016 at 12:29
 • Reply Elles

  Dat dansen, yes, iemand die dat ook doet. Gewoon omdat je kan. Radio lekker hard aan en dansen, geweldig!
  Liefs,
  Elles

  10 februari 2016 at 12:41
 • Reply Daenelia

  Dansjes, zijn heel communicatief! Ik heb een dansje voor ‘ik wil niet wachten’, of een dansje voor ‘The Toilet’. En een dansje voor ‘ik zou graag thee met een koekje willen’. De meeste van deze dansjes worden correct geinterpreteerd door mijn gozer.
  Ik ben dan net een bijtje.
  Oh! Ook een dans: ‘er zit een wesp in de keuken en die wil ik niet doodslaan!’

  10 februari 2016 at 13:37
 • Reply BySilke

  Platte rietjes ftw! Ik ben ook een rietjesbijter, maar soms zit het dan helemaal verstopt en lukt het niet meer om te drinken, haha. Ik moet ook echt heel vaak m’n nagels knippen, vroeger moest dat voor de pianoles (want anders tikten ze op het klavier), nu kan ik er gewoon niet meer tegen als ze te lang worden! Zo’n tof lijstje :D

  10 februari 2016 at 13:52
 • Reply heidi

  Wat leuk om te weten, leuke artikel is het.

  10 februari 2016 at 15:15
 • Reply Jan

  Heee, die foto is toch in Amsterdam West? Waar ook festivals gegeven worden! Geen idee hoe het daar heet eigenlijk. Grappig, daar woon ik vlakbij!

  Leuk ook om te zien dat je bedrijfskunde studeert! Als je het aan de VU studeert hebben we misschien wel bij elkaar in het jaar gezeten (gezeten ja, want ik stopte na het eerste jaar helaas…).

  Haha ik doe af en toe ook vreugdedansjes hoor, heerlijk juist!

  10 februari 2016 at 15:15
  • Reply kim

   De foto is genomen bij het Nieuwe Meer! Ik woon daar ook 5 minuutjes vandaan :)
   Hahha ik studeer Bedrijfskunde aan de VU ja, lekker toevallig! Ik zit nu in het vierde jaar. Het eerste jaar liep niet zo lekker (vooral periode 2 met FAB en BRM én BM), dus deed over het eerste jaar twee jaar. Jammer dat je ermee was gestopt!

   10 februari 2016 at 15:33
 • Reply Rosie

  Ziet groen van jaloezie hier om je baddddddd!
  Ik ben dooool op in bad gaan en wenste dat wij een bad hadden haha! Helaas pindakaas ;-)! Geniet er maar goed van (IEDERE DAG!!!!!) ;p

  XXX

  10 februari 2016 at 15:50
 • Reply Saskia

  Haha dat bijten op een rietje komt mij heel erg bekend voor :) Daar heb ik ook echt een handje van haha :D

  10 februari 2016 at 16:00
 • Reply Renske

  Hahaha, die dansjes doe ik ook wel eens. Voor zover je het in mijn geval dansjes kunt noemen. :’) En iedere dag in bad, jeetje. Daar heb ik geen tijd voor, haha. Ik wil het nu één keer in de week doen en later wil ik zeker een bad in ons huis!

  10 februari 2016 at 16:11
 • Reply Dalinka

  Op rietjes bijten doe ik ook, maar alleen als het drinken op is. Dan is het gewoon een leuke bezigheid haha. Net zoals bijten op sateprikkers of ze tussen je tanden steken om te kijken of je ermee kan praten. Dus. Ik vermijd die dingen tegenwoordig haha.
  En ik heb lange nagels, maar als ik typ hoor je het nooit tikken. Misschien zijn ze dan nog niet lang genoeg, maar het is mogelijk. Ik vind dat geluid namelijk ook heel vervelend:-p

  10 februari 2016 at 16:17
 • Reply Ysanne

  Haha dansjes doen, altijd leuk! Lange nagels vind ik ook mooi, maar het lukt me nooit om een goede lengte te bereiken. Dan scheur ik er wel weer een ofzo. Leuk om te lezen haha!

  10 februari 2016 at 16:43
 • Reply Frédérique

  Bijten op rietjes en de puzzels, check! Dansjes doe ik niet, lange nagels heb ik wel (maar dat heel lange dat je bij bekendheden ziet etc. vind ik niet mooi. Dat gaat te ver). Het badderen vind ik heerlijk, maar ik ben langer bezig met de voorbereiding dan de tijd erin… Ik kan niet tegen de stoom en hitte; na tien minuten ben ik weg haha ;)

  10 februari 2016 at 20:17
 • Reply Inge

  Haha, ik bijt ook op rietjes! Maar zo, dat ik er nog nét door kan drinken!
  Ik kan helemaaaal niet tegen nagels (was vroeger wel anders) dus de mijne zijn altijd kort en al snel te lang. [Checkt even]. IK WIL ZE ALWEER KNIPPEN! Knip-verslaving? :D Oh en ik moet ook altijd alles oplossen (daarom vind ik detectives ook altijd zo leuk). Herkenbaar dus! :D

  10 februari 2016 at 21:39
 • Reply Esmeralda

  Hahaha dat van dat rietje herken ik wel. Verder heb ik niet echt gekke trekjes maar vind ik het leuk om soms aan m’n vriend z’n oorlel te zitten (of ben ik nu heeeeel raar!? :P).

  liefsx

  10 februari 2016 at 22:52
 • Reply debby

  Rietjes bijten check ik doe dat ook. Ik bijt trouwens ook op mijn tandenborstel :)

  11 februari 2016 at 07:26
 • Reply NESRIN

  Schuldig: bijten op rietjes! Hahaha

  11 februari 2016 at 10:46
 • Reply Margo

  Haha jaik doe ook hele vaak dansjes door het kantoor! Goed om even in beweging te blijven en je af te reageren ;) in bad vind ik ook echt heerlijk, maar ik word er altijd zo slaperig van. Knip jij zo vaak je nagels? Ze zijn echt mooi!!

  12 februari 2016 at 16:19
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Heel erg leuk om te lezen. Ik houd ook echt heel erg van puzzelen!

  12 februari 2016 at 18:36
 • Reply Rebecca

  Ooooh, zo raar vind ik je helemaal niet hoor.. Zijn eigenlijk best normale dingen.
  Zelf betrap ik mezelf ook altijd op het bijten op rietjes, het is pure automatisme haha

  13 februari 2016 at 18:09
 • Reply Miriam

  Haha wat leuk en ook heel herkenbaar! Lange nagels…brrr nee dank je! Dansjes doen zonder muziek ben ik ook heel goed in =D. Verder heb ik genoeg rare trekjes, daarom maak ik ook regelmatig een ‘Wist je dat’ post haha

  14 februari 2016 at 14:50
 • Reply joelle

  bijten op rietjes, jup.. erg herkenbaar!
  Bij ons thuis is het altijd zo ‘ van wie is dat drinken?’
  oh, van joelle ; het rietje is plat gebeten.

  14 februari 2016 at 21:20
 • Leave a Reply