Mijn leven

Ik houd van Griekse behaarde mannen.

Demis Roussos

Het zal me niets verbazen als niemand de man op de foto (her)kent! Toch is dit een grote guilty pleasure van mij. Zo erg zelfs, dat mijn vriendinnen (heel veel jaar geleden) tot de conclusie kwamen dat ik van behaarde Griekse mannen houd. Tja. 


Al zolang ik me kan herinneren luisteren mijn ouders naar Radio 2. Waarschijnlijk heeft dat er mede aan bijgedragen dat ik naast alle foute muziek, ook van oude nummers houd. Een paar jaar terug kwam mijn moeder met een paar top 40 Dvd’s aanzetten uit de jaren 70. Geweldig vond ik die! Nu hoorde ik niet alleen de muziek, maar zag ik ook de leuke videoclips erbij. En echt waar, je lacht je rot als je dat ziet.

Veel van de nummers kende ik al, totdat ik een grote behaarde man in een gewaad zag. Hij draaide zich om en begon te zingen. Ik weet niet of het door het haar kwam (dat hij heel subtiel over zijn kale plekken heeft gekamd) of door zijn stem. Maar het had iets. Voor mij dan, ik kan me goed voorstellen dat de meeste van jullie dit maar gejammer vinden, haha.

Demis Roussos is helaas begin dit jaar overleden, op 68 jarige leeftijd. Tussen neus en lippen door werd dit verteld op het nieuws. Het is niet dat ik verdrietig werd hoor, maar toch voelt het gek. Zo jong. Op dat moment twee jaar jonger dan mijn vader.

Hij is/was onder andere bekend door zijn band Aphrodite’s Child. Ik weet nog dat mijn vader zo een acht jaar geleden naar een begrafenis ging. Ik wachtte in de auto, terwijl het aan het stortregenen was en luisterde op mijn MP3 speler naar zijn nummers. Op de een of andere manier klonk dat zo mooi toen! Het paste helemaal bij het moment. En ik denk niet dat ik dat snel zal vergeten!

Zo, dat was mijn verhaaltje over Demis Roussos! Nog even een nummer om het af te sluiten :-)

Kenden jullie deze zanger al?

Bron

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

25 Comments

 • Reply suzan

  Hahah heerlijk artikel!

  20 november 2015 at 08:26
 • Reply Sanne

  Wat een leuk artikel! (: Ik kende deze zanger ook toen ik een beetje “research” deed over Griekenland, aangezien ik naar Athene ging begin dit jaar. En 68 jaar is zo’n jonge leeftijd om te sterven, dat vind ik best wel jammer.

  20 november 2015 at 08:47
  • Reply kim

   Oh wat leuk dat je hem toen tegenkwam! Het is ook wel een van de bekendere artiesten uit Griekenland :)
   Athene is mooi he! Daar ben ik een paar jaar geleden ook geweest.

   20 november 2015 at 11:04
 • Reply Jenn

  Ik had nog nooit van hem gehoord. Maar als ik thuis ben ga ik eens luisteren.

  20 november 2015 at 08:58
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ja ik ken hem! En ik houd wel van zijn muziek. Als tiener zong ik altijd luidkeels mee.

  20 november 2015 at 09:23
  • Reply kim

   Ah dat vind ik nou leuk om te horen haha!

   20 november 2015 at 11:05
 • Reply Anne-Sterre

  Hahah die titel, ik hoopte dat het dan wel een knapperd zou zijn eigenlijk. Ik ken de muziek wel. Ik vind de nummers beter dan zijn uiterlijk, daar hou ik het bij.

  20 november 2015 at 11:22
  • Reply kim

   Hahaha sorry! Al was ik wel van plan een keer een blogje te plaatsen over mooie mannen. Dat houd je dus tegoed!

   20 november 2015 at 14:36
 • Reply Charelle

  Haha geweldig Kim! Mijn ouders hebben ook verschillende CDs van hem volgens mij, maar hier thuis wint Spanjaard Julio Iglesias het. :’D Iets minder dik en behaard gelukkig. ;) Maar omdat mijn moeder die CDs (vooral vroeger) zoveel draaide, kan ik het ook wel een beetje waarderen. Dus ik snap jouw voorliefde voor Demis Roussos helemaal! ;)

  20 november 2015 at 11:38
  • Reply kim

   Haha muziek van Julio Iglesias ken ik eigenlijk niet! Wel de naam natuurlijk. Al geef ik de voorkeur aan zijn zoon ;)

   20 november 2015 at 14:37
 • Reply Sandra

  Ik had een heeeeel ander artikel in gedachte toen ik op de titel klikte, haha. De muziek herken ik trouwens niet. Echt nog nooit van gehoord ook!

  20 november 2015 at 12:18
 • Reply Manouk

  hahahah hilarisch stukje! Oude videoclips zijn echt geniaal, vaal te awkward!

  20 november 2015 at 12:34
 • Reply Ysanne

  Haha wat leuk! Ik kende hem nog niet. De videoclips zijn hilarisch om te zien!

  20 november 2015 at 13:26
 • Reply Inge

  Mijn vader luistert ook veel naar Radio 2. Ik kende deze beste man niet trouwens. Die clipjes zijn ook echt zo typisch jaren 70. Zo grappig dat je het er meteen aan kunt af zien (ja ’69 vind ik 70).

  20 november 2015 at 14:03
  • Reply kim

   De laatste tijd luisteren ze alleen nog radio 2 in de auto. Wél hebben we een oude-muziek-kanaal op TV (zender 414 als je KPN hebt volgens mij) en dan zie ik wanneer ik beneden zit úrenlang vreselijke oude clips haha!

   20 november 2015 at 14:38
 • Reply Dalinka

  Deze man ken ik niet, maar uiteraard heb ik even geluisterd. Het zou me overigens niks verbazen als er thuis wel een cd van hem staat. Vroeger kochten mijn ouders zoveel cd’s en van driekwart heb ik nog nooit gehoord:-p Wij luisterden vroeger heel vaak naar Boney M en stiekem vind ik dat nog steeds wel een beetje leuk.

  20 november 2015 at 15:06
 • Reply NESRIN

  Behaard is hij zeker ;-) Super leuk stuk Kim. Ik ken deze beste man niet, hij heeft zeker een mooie stem.

  20 november 2015 at 23:28
 • Reply Monique | WritingMonique

  Oh, ik kende hem nog niet maar de eerste foto sprak me meteen aan. :) En wat een geweldige stem!

  21 november 2015 at 12:06
 • Reply Babs

  Wauw hoe te gek is dat! Mijn hele spotify lijst staat vol met Demis Roussos. Wat een prachtige stem heeft hij. Ook dat nummer ‘My Friend the Wind’ als de muziek begint met spelen krijg ik er helemaal kippenvel van. En ken je dat nummer ook van I’m a Kid. Zoo mooi! Ik sla al weer helemaal door, word enthousiast van je blog.

  21 november 2015 at 12:14
  • Reply kim

   Oooh wat toevallig! Leuk zeg :) My Friend the Wind vind ik een práchtig nummer, een van mijn favorieten. I’m a Kid ken ik niet, die ga ik vanmiddag eens beluisteren!
   Weetje dat ik nog nooit iemand van mijn leeftijd ben tegengekomen die er ook zo enthousiast over is, haha!

   21 november 2015 at 12:27
   • Reply Barbara

    Nee daarom precies hetzelfde! Ik zette een keer Demis Roussos op in de kroeg en alle jongeren keken me aan en de ouderen zongen mee en keken me aan: hoe ken jij dit dan weer? Haha. Van de film lady en de vagebond heeft die ook dat mooie nummer keer gezongen.. Dat stukje dat ze spagetti eten; Bella Notte. Super.

    21 november 2015 at 12:40
 • Reply Romy

  Hahaha! Hij maakt toffe muziek maar eerlijk gezegd hoef ik hem niet te zien.. oeps..

  21 november 2015 at 15:58
 • Reply Jolet

  Ik ken hem niet eens, maar ‘griekse behaarde mannen’ klinkt wel heen aantrekkelijk.. ;p

  21 november 2015 at 19:08
 • Reply Renske

  Hahaha, ik kreeg de kriebels van de titel: behaarde mannen?! :p Ik heb trouwens dat ik Ludovico Einaudi heel mooi vind. Dat geeft zoveel rust!

  22 november 2015 at 09:14
 • Reply Bibiane

  Mijn moeder heeft een kerstcd van Demis Roussos. Grijs draait ze dat ding in december…. :)

  22 november 2015 at 09:25
 • Leave a Reply