Mijn leven

Ik kan (een beetje) autorijden!

auto rijden

Woeeeeh ik heb nu al twee jaar mijn rijbewijs! Oké, niet precies twee jaar, want ik heb echt geen flauw idee wanneer ik mijn rijbewijs heb gehaald. Ergens in maart volgens mij. Maaaaar, bij deze bestempel ik vandaag dus als de dag dat ik twee jaar mijn rijbewijs heb! Zo doen we dat overigens wel vaker. Mijn vriend en ik hebben bijvoorbeeld ook geen idee hoe lang we een relatie hebben. Circa 5 jaar – maar de datum? Ik zou het niet weten. Sowieso ben ik niet zo goed met datums. Laatst zei ik dat mijn vriend 23 jaar is, maar hij is dus 24. Oeps! Maar goed, daar gaat dit blogje niet over. Vandaag vertel ik jullie wat twee jaar een rijbewijs mij heeft gebracht! 


Twee jaar mijn rijbewijs:

 • Pas op het stoepje! Wat ik mijn rijinstructeur het vaakst heb horen zeggen, is denk ik wel: “Pas op het stoepje”. Nu ik mijn rijbewijs heb, is dat wat ik mijn vriend het vaakst hoor zeggen wanneer hij in de passegierststoel zit. Ik vind het gewoon nog steeds heel lastig om de breedte van de auto in te schatten. En ik moet wat meer in de spiegels kijken denk ik :’)
 • In het centrum van Amsterdam rijden is een no-go. Mijn broer vroeg mij een keer of ik hem wilde afzetten bij een cafeetje in het centrum. “Eh ja hoor, zolang ik niet over de snelweg hoef”. Dus we namen een binnendoor route door het centrum. Ja, langs het Leidseplein en over allemaal grachtjes. Nou ik kan jullie vertellen, op de terugweg nam ik de snelweg!
 • Na een week mijn rijbewijs te hebben, had ik mijn eerste botsing. En nee! Het was niet mijn fout. Het was overigens een klein botsinkje hoor (ik stond stil en er knalde een auto van achteren tegen mij aan), maar genoeg om mij overstuur te maken. Gelukkig was mijn vriend erbij en vroeg hij de gegevens van de bestuurder – die helemaal aan het trillen was. Ik bleef in de auto zitten en na thuiskomst begon ik te huilen, haha. “Ik ga nóóóóóit meer autorijden hoor”. Mijn ouders waren op vakantie en een dag later stapte ik toch weer de auto in. Sindsdien geen ongeluk(je) meer gehad!
 • De snelwegen vermijd ik dus het liefst, maar met mijn vriend erbij durf ik het soms aan. Zo ben ik naar Bloemendaal aan Zee, Zandvoort, Zaandam en het Twiske gereden! In de zomer ben ik weer van plan om wat vaker de auto te pakken.
 • Mijn vriend en ik delen een auto, en dat is zoooo fijn. Dat we niet meer afhankelijk zijn van mijn vader, die ook wel vaak zijn auto nodig heeft. In het begin deelden mijn vriend en ik de kosten van de auto, maar eigenlijk heeft hij hem momenteel voornamelijk nodig voor zijn bedrijf, dus hebben we afgesproken dat hij alle kosten op zich neemt (lief vriendinnetje ben ik hè). In de zomer willen we een paar weekendjes weg met de auto :).
 • Inparkeren zonder zelf te sturen, dat kan! Eigenlijk moet je bijna overal in de buurt fileparkeren (nee wij hebben niet een fancy eigen parkeerplek) en laat dat nou net iets zijn, waar ik niet zo geweldig in ben. Volgens mij denken jullie nu echt: hoe is zíj nou weer aan haar rijbewijs gekomen. Gelukkig is het dus mogelijk dat ik de pedalen gebruik, terwijl mijn vriend voor mij stuurt. Op de weg doen we dit trouwens niet hoor. Dan heb ik netjes twee (oké meestal eigenlijk één) hand(en) aan het stuur!

En nu vraag ik mij af, heb jij een rijbewijs? En houd je van autorijden? Ik heb (met mezelf) afgesproken om in de lente en zomer echt weer wat vaker achter het stuur te zitten, haha!

Bron afbeelding

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Monica

  Ik heb inmiddels al 14 jaar mijn rijbewijs (ja zo oud ben ik al ?) maar rijden is nooit mijn hobby geweest. Ik doe het wel dagelijks maar als het even kan dan mag mijn vriend rijden. Het is bij mij vooral bij onbekende plekken rijden als ik moet zoeken enz… vind dat verschrikkelijk.

  9 maart 2016 at 08:04
  • Reply kim

   Ja dat heb ik ook! Hier in de buurt vind ik het prima om te rijden (al vind ik het toch altijd relaxter als mijn vriend rijdt), maar zodra ik de weg niet meer ken, raak ik gestrest….

   9 maart 2016 at 17:41
 • Reply Sanne

  Ik heb nu al twee jaar mijn voorlopig rijbewijs (dit jaar vervalt ‘ie) en ik heb er de kriebels voor. Maar dan in de negatieve manier; telkens als ik achter het stuur zit, trillen mijn benen zo hard dat ik oftewel te snel rijdt, oftewel te traag.

  9 maart 2016 at 08:41
  • Reply kim

   Ah wat vervelend zeg! En helpt het niet om wat vaker te rijden om van die angst af te komen? Ik merk altijd dat als ik een tijd niet (op de snelweg) heb gereden, dat ik het dan weer enger vind. Nu probeer ik elke week even te rijden!

   9 maart 2016 at 17:42
 • Reply Charelle

  Ik rijd ook alweer 6,5 jaar het land rond, maar rijden in Amsterdam is ook absoluut niet mijn favoriete bezigheid. In steden rijden sowieso niet hoor, doe mij maar een fijne snelweg. :’]

  9 maart 2016 at 08:43
 • Reply Mariska

  Zonder mijn rijbewijs te hebben lijkt het al mijn grootste nachtmerrie om in het centrum van Amsterdam te moeten rijden. Verschrikkelijk.

  9 maart 2016 at 09:07
 • Reply Darina

  Ik heb een rijbewijs maar rij echt nooit. Niet goed dat weet ik maar ik heb er echt de kriebels voor

  9 maart 2016 at 10:40
 • Reply Dalinka

  Pas de stoep heb ik ook een aantal keer gehoord tijdens mijn rijles. Stomme stoep ook:-p Rijden in het centrum van Amsterdam lijkt me echt hel. Mijn vriend heeft me een keer met de auto van school gehaald en als passagier vond ik het al verschrikkelijk, laat staan dat je zelf moet rijden.
  Wat een lief plaatje trouwens bovenaan!:-D

  9 maart 2016 at 10:50
 • Reply Kim

  Haha, handig zo’n vriend die voor je kan inparkeren! :-)
  Vind het knap dat je met je vriend erbij af en toe de snelweg op durft met je vriend!
  Ik heb mijn rijbewijs niet, maar vond rijles en rijden wel heel erg leuk! Soms rij ik nog steeds soms rondjes op een lege parkeerplaats, hihi, shhhh niet verder vertellen!

  9 maart 2016 at 11:10
  • Reply kim

   Haha dat deed ik ook toen ik nog niet mijn rijbewijs had! Alleen wilde een vriendin een keer op haar parkeerplaats oefenen met haar broer (toen ze nog geen rijbewijs had) en kwam er net een politieagent tevoorschijn. Echt een enoooooorme boete kreeg ze en allemaal gedoe. Zo stom!

   9 maart 2016 at 17:44
 • Reply Eva

  Ja ik kan echt niet zonder een auto! Ik woon in een dorp en dan is een auto wel handig om de stad in te komen :-)

  9 maart 2016 at 11:55
 • Reply Sandra

  Hahaha, ik moest echt lachen om dat laatste puntje! Ik zie het gewoon al helemal voor me. Jij de pedalen bedienen en je vriend sturen. Geniaal bedacht en super handig. :’)
  Ik heb nu bijna 4 jaar mijn rijbewijs. Ik rij momenteel al een tijdje niet omdat dat niet mag in combinatie met mijn pijnstillers, maar heb wel zin om weer een keer de auto te pakken. Merk wel dat ik een beetje angstig ben in de auto sinds dat ik 2 naar geleden bijna geplet werd door een vrachtwagen in Spanje. Maarja, door blijven gaan want anders durf ik straks nooit meer…

  9 maart 2016 at 13:31
  • Reply kim

   Hahaha ja! Hij heeft ook altijd commentaar wanneer ik het zelf probeer, dus dan mag hij lekker sturen!
   Ah dat is vervelend zeg. Ik had dat ook een keer toen ik bij mijn vader in de auto zat. Hij reageerde zó goed en vlug, terwijl ik zelf waarschijnlijk niet had geweten wat ik had moeten doen. Maarja, dat leer je ook weer door juist wel te rijden. Lastig!

   9 maart 2016 at 17:46
 • Reply Catherine

  Ik ben heel erg lang bezig geweest met rijlessen en na een tijdje was ik er helemaal klaar mee. Ik had het te druk, mijn rijinstructeur was veel te gestrest en ik moet eerlijk toegeven dat ik er ook gewoon niet goed in was. Ik ben er van overtuigd dat het me ooit wel gaat lukken, maar nu nog even niet. Ik vond het wel altijd heel erg leuk!

  9 maart 2016 at 13:48
  • Reply kim

   Ik ben er ook van overtuigd dat het je gaat lukken – al helemaal omdat je het leuk vond! Er zijn ook echt maar heeeeel weinig mensen die gewoon niet kunnen rijden en dat ook niet kunnen leren (zei mijn rijleraar). En als het wat langer duurt is dat ook niet erg :)

   9 maart 2016 at 17:48
 • Reply Daenelia

  Wij hebben geen auto, en ik heb geen rijbewijs. Het is niet nodig, ik kom overal te voet of met het openbaar vervoer. Ik voel me er super milieu bewust van hoor :P Maar als we ergens heen gaan, dan gaat dat prima met de bus, of de metro. Je gaat toch niet de stad in met de auto? Naar het Leidseplein, daar kom je nauwelijks met de auto :S Lijn 5 stopt daar gewoon, en lijn 10, en 7, en de bussen 170 en nog meer. Echt.

  9 maart 2016 at 15:02
 • Reply Desiree

  Hahah geniaal om te lezen! Je hebt het mooi verwoord allemaal. Ik zit al 2 jaar lang dagelijks in mijn blauwe scheurmonster.. Als musicus en freelance docent reis ik stad en land af om te werken. Ik werd al vrij snel voor de leeuwen gegooid door alleen te rijden naar Hilversum toen ik net mijn rijbewijs had. Eerlijk is eerlijk, wanneer ik iemand anders kan laten rijden doe ik het met alle liefde!

  9 maart 2016 at 16:05
 • Reply Sammie

  Ik vind snelweg rijden heerlijk haha, lekker het gas er op. In Amsterdam zou ik trouwens ook niet graag willen rijden, heb het niet zo op trambanen en file parkeren vind ik ook een drama. Gelukkig hoef ik het zelden te doen, dat scheelt :)

  9 maart 2016 at 16:25
 • Reply Dina

  Ooooh het lijkt me zo tof om eens te rijden in het centrum van Amsterdam. Maar dan het liefst wel een rijles, want ook al heb ik al bijna 7 jaar (!!!!!! OMG IK BEN ZO OUD) mijn rijbewijs, rijden in Amsterdam lijkt mij super moeilijk.

  9 maart 2016 at 16:27
  • Reply kim

   Hahaha dat is lang ja! Al kreeg ik rijlessen voor mijn 18e verjaardag cadeau en dat is ook alweer bijna 6 jaar geleden, haha. Het ging alleen niet helemaal zoals gepland :P

   9 maart 2016 at 17:49
 • Reply Carly

  Ik heb 11 jaar mijn rijbewijs en ik stap echt in iedere auto. Ik rij op automatische piloot en rij zonder problemen. Tenzij ik moet fileparkeren. Dan rij ik een blokje om haha.

  9 maart 2016 at 17:23
 • Reply Frédérique

  Haha, ik kan heel goed begrijpen dat dit heel fijn moet voelen! Gelukkig gaat het mij redelijk goed af, geen fouten en ik durf ook in steden te rijden. Ik rij nog niet voorbeeldig maarja, dan geef ik het de schuld aan de weinige tijd dat ik die vriend in mijn portemonnee mag hebben (met een afschuwelijke foto erop.. ;) )

  9 maart 2016 at 19:24
 • Reply Renske

  Ik moest stiekem heel hard lachen om de afbeelding bij dit artikel: broem broem! Tuut tuut! ;-) Ik heb mijn rijbewijs al bijna 7 jaar. Time flies! Autorijden vind ik ook echt leuk om te doen, wat trouwens ook wel handig is, aangezien ik mijn auto veelvuldig nodig heb voor mijn werk, haha.

  9 maart 2016 at 20:38
  • Reply kim

   Hahaha dat heb ik er zelf bij geschreven :P Ik vroeg ook echt de dag voordat ik het plaatste aan Tim: is het nou broem broem, of vroem vroem? Hij dacht trouwens het laatste, haha.

   14 maart 2016 at 14:16
 • Reply Els

  Ik rij nu denk ik 10 jaar auto, maar Amsterdam centrum is nog steeds een no go

  9 maart 2016 at 22:53
 • Reply Esmeralda

  In juni heb ik al 6 jaar m’n rijbewijs. Goh wat gaat de tijd toch snel. Ik ben al met de auto heen en weer naar Oostenrijk en Duitsland gereden en ik heb op Curacao en wat eilanden van Griekenland gereden in de bergen. Allemaal geen probleem, vind het heerlijk!

  9 maart 2016 at 23:49
 • Reply Galina

  Wederom een herkenbaar verhaal haha! Zelf heb ik geen auto, maar mijn man heeft zo een enorme sedan en eens per week ga ik ermee naar naailes. Die lessen worden gegeven in een woonwijk waar je moet fileparkeren. Een drama is het elke keer. Ik heb namelijk niet alleen niet door hoe breed de auto is, maar ook niet hoe lang (oeps) :P Vanavond mag ik weer, duim maar voor me ;)

  11 maart 2016 at 09:42
  • Reply kim

   Haha! Dat is vast goedgekomen! En anders moet je net als ik gewoon drie rondjes rijden, voordat je een plekje ziet waar je het aandurft :P Ik ben trouwens wel heeeel blij met mijn parkeer sensoren aan de achterkant van de auto. Nu nog aan de voorkant!

   14 maart 2016 at 14:18
 • Reply Gibby & Hic@

  Lieve Kim, wat een leuke en oprecht geschreven artikel????wij hebben genoten? teksten vol humor vinden wij altijd prettig om te lezen (dat he bijvoorbeeld toch de snelweg nam, nadat je in de binnenstad van Amsterdam had gereden om je broer af te zetten bijvoorbeeld). Wij maken ook soms zulke dingen mee, je wordt altijd een ervaring rijker vinden wij. Nee, we hebben wel lessen gehad en moesten een tijdje stoppen (financieel zaten we even vast). Nu hebben we een baan en wie weet gaan we weer rijlessen nemen?

  12 maart 2016 at 10:15
 • Reply Miriam

  Ik heb al heulllll lang m’n rijbewijs (12 jr…geesh wat ben ik oud), maar in het begin durfde ik niet over de snelweg hoor! Nouja, de snelweg opzich wel, maar invoegen op de snelweg vond ik maar eng dus tja…dan kom je er dus ook niet haha. Nu sjeesj ik overal heen, heerlijk in m’n eigen autootje :D

  13 maart 2016 at 10:27
 • Reply NESRIN

  Hahaha leuk geschreven! Ik houd van autorijden en heb al aardig wat meegemaakt. Ik heb mijn rijbewijs al best lang, langer dan 10 jaar denk ik.

  13 maart 2016 at 17:18
 • Reply Ysanne

  Hahah aw, zo sneu dat je meteen in de eerste week al een aanvaarding had. Snap dat je dan schrikt!

  13 maart 2016 at 20:59
 • Leave a Reply