Mijn leven

Instagram of Snapchat?

instagram snapchat

Een tijdje geleden plaatste Ysanne een artikel over Instagram. Daarin werd onder andere gevraagd of een cleane instagram feed of een juist wat rommeliger ‘echter’ instagram feed gewaardeerd werd. Ik antwoordde daar volmondig het laatste op. Want, zo een witte perfecte feed – dat is toch saai? 

Alleen mooie foto’s op Instagram?

Deze week heb Instagram precies één jaar – ja ik loop altijd achter de feiten aan :-P. In het begin kreeg ik opmerkingen van een vriendin dat mijn foto’s niet mooi waren. Daar kon ik wel om lachen. Wat maakt het uit? Het laat toch mijn leven zien. En dat is niet altijd mooi. Zelf volg ik ook zeker niet alleen maar accounts waarbij alles helemaal doordacht is (of waar dat in ieder geval zo lijkt).

eerste instagram fotos
Mijn eerste drie Instagram foto’s

Toch ben ik de laatste tijd wat gaan nadenken. Ik heb (naast mijn spiegelreflexcamera) nu een goede mobiel die mooie foto’s maakt. Waarom zou ik daar geen gebruik van maken en wat meer mijn best doen? De laatste tijd probeer ik daarom wat mooiere foto’s te plaatsen. Ik kijk niet per se naar mijn gehele feed en wat wel of niet past, maar wel per foto of ik het nou een mooie foto vind. En wat merk ik? Ik haal daar plezier uit!

Snapchat!

Dit heeft overigens ook te maken met de opkomst van snapchat. Waar je ongegeneerd de lelijkste foto’s (en filmpjes) kunt plaatsen. Hier kun je ook nog wat op krabbelen om het geheel helemaal af te maken. Soms sla ik daar ook een beetje in door. Want hoe interessant kan het zijn om te zien hoe ik een kopje thee inschenk? Waarschijnlijk niet heel, maar ik vind het wel leuk om te filmen haha. Gelukkig hoef je alleen maar een tik op je scherm te geven en je gaat alweer naar het volgende beeld. Een geweldige app als je het mij vraagt!

 Hoe denk jij hierover? En heb je snapchat of Instagram? Dan voeg ik je toe :)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Sanne

  Je maakt mooie foto’s, Kim! Dat al eerst. Voor mij speelt het geen rol of het nu perfecte feeds zijn of niet, het weerspiegelt gewoon het leven van de persoon die achter het scherm zit. Ik heb alleen maar Instagram, Snapchat heb ik al een tijd geleden verwijderd, maar goed, dat is een ander verhaal (:

  28 februari 2016 at 08:12
 • Reply Renske

  Ik vind juist dat je mooie, échte foto’s maakt! :-) Zelf heb ik ook geen perfecte feed. Iets waar ik ook niet naar streef. Man, waar moet ik de tijd vandaan halen, haha! Snapchat heb ik een paar maanden geleden geïnstalleerd, maar gebruik ik bijna niet. Oeps! Misschien moet ik daar wat verandering in aanbrengen, haha.

  28 februari 2016 at 08:37
 • Reply Darina

  Toevallig heb ik vandaag een blogpost geschreven met mijn Instagram foto’s. Ik vind Instagram erg leuk en heb niets met Snapchat :)

  28 februari 2016 at 08:50
 • Reply Eva

  Hmmm ik vind het heerlijk om naar mooie plaatjes te kijken. Zelf ben ik wel bezig met instagram maar niet obsessief. Het moet wel leuk blijven voor mezelf zeg maar…Ik vind dat iedereen zelf moet weten waar je je plezier uit haalt. Voor sommige is dat een perfecte feed. Als je daar blij van wordt, prima! Fijne zondag, Kim!

  28 februari 2016 at 09:24
 • Reply Sas

  Ik heb nog nooit snapchat gebruikt. Instagram ben ik dan wel weer aan verslaafd<3 haha. Mijn account: Sassie__

  28 februari 2016 at 09:32
 • Reply Natasja

  Ik hou van zowel een mooie feed als ren rommelige. De ene zie ik als inspiratie en de ander zie ik als leven. Je kunt mijn rommelige feed volgen op anotherchapternl.
  Ik ben ook helemaal into snapchat! Daar ben ik te volgen op anotherchapter :)

  28 februari 2016 at 10:04
 • Reply Sandra

  Geef mij maar Instagram! Ik snap Snapchat niet en het lijkt er op dat ik het nooit leer te begrijpen haha. Vind het zelf ook erg tof om meer aandacht in foto’s te steken. Vind het ontspannend en haal hier ook veel plezier uit! Ik vind trouwens wel dat jij mooie foto’s maakt hoor. Ik ben het niet met die vriendin eens, haha!

  28 februari 2016 at 10:07
 • Reply Miriam

  Aangezien ik ook altijd pas 3 jaar later iets meekrijg en het dan ook ga doen: ik heb wel Instagram (megapirre), maar Snapchat heb ik niet (dat duurt dus nog even haha). Ik vind Instagram wel steeds leuker worden trouwens, had ik eerst ook niet zoveel mee

  28 februari 2016 at 11:02
 • Reply heidi

  ik zelf heb al leen maar Instagram.
  Lijk me leuker dan Snapchat

  28 februari 2016 at 11:07
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ondanks dat ik ook veel (grotendeels) witte foto’s plaats heb ik niet het idee dat mijn feed ‘perfect’ is of iets dergelijks. Tussendoor plaats ik ook nog gewoon andere random foto’s, juist omdat ik ook spontaan dingen wil delen. Ook foto’s die dus niet perfect/wit zijn. Ik vind het mooi om te zien hoor, die mooie feeds die op elkaar afgestemd zijn. Maar al die moeite, echt geen zin in!

  Snapchat heb ik ook, de ene dag wat meer actief dan de andere dag:) Ik heet daar trouwens Nientje1. Weet niet of je me volgt haha, ik jou wel in ieder geval.

  28 februari 2016 at 11:08
 • Reply Loene

  Kim, je eerste foto’s op Instagram zijn best wel mooi hoor! Je wilt niet weten wat ik voor foto’s had in het begin… beschamende foto’s waren dat van redelijk slechte kwaliteit. Aan Snapchat doe ik eigenlijk niet, haha. Ik ga je toevoegen op Instagram :-)

  28 februari 2016 at 11:15
 • Reply Marion

  Ik hou zoooooo van instagram! Het kan bij mij alle kanten op. Ik volg accounts die echt enkel topfoto’s plaatsen (vaak natuurfoto’s), maar ik vind het ook heerlijk om mee te piepen in het echte leven van anderen. Dat is nou eenmaal niet altijd heel erg mooi. Het belangrijkste is dat het zorgt voor vermaak, ontspanning en interactie met anderen. Ja toch? Snapchat heb ik nog steeds niet. Wie weet binnenkort…. Wie weet.

  28 februari 2016 at 11:35
 • Reply Eline

  Ik kies zelf voor een ‘echte’ instagram feed. Ligt ook grotendeels aan het feit dat ik (nog) geen instagram voor mijn blog heb, en dus alleen mijn vrienden het zien. Soms vind ik het een beetje een wedstrijdje worden wie de mooiste feed krijgt. Terwijl ik het juist veel leuker vind om momenten uit andermans leven te zien die niet helemaal van te voren gepland zijn.

  28 februari 2016 at 11:44
 • Reply Jolet

  Ik ben ook steeds meer bezig met mooie foto’s maken voor Instagram, maar ook vooral omdat ik het leuk vindt. Heerlijke apps zijn het ook!

  28 februari 2016 at 11:47
 • Reply Mariska

  Ik vind ze allebei heel leuk! Ben wel veel actiever op Instagram dan snapchat. Ik heb op instagram wel zo’n echte ‘blogfeed’ met witte achtergrond. Op zowel snapchat als instagram heet ik matteshimmer :)

  28 februari 2016 at 12:01
 • Reply Jantine

  Ik vind instagram geweldig. Mijn feed (@eccentriclady) is ook alles behalve perfect, de camera van mijn telefoon ook niet, al vind ik het wel leuk om te kijken hoe ik mijn foto’s maak. Wat ik volg is van alles, van perfecte plaatjes tot de feeds die op die van mij lijken. Met snapchat heb ik dan weer niets, voor mij is dat dan weer teveel een tijdrovend ‘we slingeren alles er maar op’-kanaal. Ik vind foto’s vooral leuk om te kijken, als er iets ‘speciaals’ aan is (of het nou een perfect plaatje is of iets opmerkelijks wat iemand in het dagelijks leven tegenkomt of whatever), anders kijk ik net zo lief om me heen in plaats van op mijn telefoon ;-)

  28 februari 2016 at 12:15
 • Reply Galina

  Ik ben zó slecht in social media, echt. Instagram is voor mij ook iets dat ik nog niet heel lang heb, maar wel steeds leuker begin te vinden gelukkig :) Ik volg je al op insta en vind dat je leuke foto’s maakt :)

  28 februari 2016 at 12:16
 • Reply Dina

  Ik vind het beide zo leuk, Snapchat en Instagram (mijn feed is overigens alles behalve perfect, dat boeit me totaal niet hihi), maar ik merk wel dat ik de laatste tijd steeds minder plaats.

  28 februari 2016 at 13:41
 • Reply Ilse

  Ik vind allebei wel leuk, zowel rommelige accounts als hele mooie, nette, perfecte, witte.

  28 februari 2016 at 14:08
 • Reply Nesrin

  Ik snap nog steeds niks van Snapchat. Ik heb de app er twee keer opgezet en twee keer eraf gehaald. Betreft een clean Instafeed tja, leef en laat leven ;-)

  28 februari 2016 at 18:15
 • Reply Miss

  Ik ben echt een instagram meisje ben hiervooral fan van!
  Maar dit zal ook komen omdat ik nog steeds weinig snap van snapchat… Oeeeeps… ;)

  28 februari 2016 at 18:17
 • Reply Leonie

  Ik heb niks tegen mooie foto’s, hoewel ik er zelf niet echt op let, maar ik vind het niet leuk als het nietszeggende foto’s zijn. Ik zal nooit iemand volgen die alleen maar foto’s plaatst van witte interieurs. Ik wil juist iets over die persoon leren, een kijkje nemen in het leven. En als dat met een mooie foto is is dat prima, maar bij de afweging of ik iemand ga volgen speelt de ‘echtheid’ een belangrijke rol dan mooie foto’s.

  Maar ik merk inderdaad wel dat ik op snapchat veel gemakkelijker iets lelijks plaats en dat het me niks kan interesseren

  28 februari 2016 at 18:17
 • Reply Inge

  Ik heb Snapchat misschien een week gehad, maar ik snap er echt werkelijk waar de ballen van en ik snap ook niet wat er leuk aan is.. dus ik houd het maar bij Instagram. Misschien dat deze oma het op een dag wel doorheeft (waarschijnlijk als het alweer op zijn retour is..)

  28 februari 2016 at 18:47
 • Reply Dalinka

  De foto’s op Instagram hoeven echt niet perfect te zijn. Hoewel volgens mij hier wel heel erg de nadruk op wordt gelegd. Hoe vaak lees je wel niet dat je foto’s dezelfde look moeten hebben. Geef mij maar van alles wat. Vind ik veel echter. Toch moet ik zeggen dat ik soms ook wel kan genieten van perfecte plaatjes hoor. Afwisseling vind ik daarom juist wel leuk.
  Met Snapchat heb ik echt helemaal niks haha. Ik heb het 2 keer een kans gegeven, maar ik houd het wel bij Instagram.

  28 februari 2016 at 20:09
 • Reply Monica

  Ik heb geen snapchat maar wel instagram. Zelf heb ik gewoon een ‘rommelige’ collectie foto’s omdat ik gewoon wil plaatsen wat ik wil. Ik vind die witte foto’s wel erg mooi maar ook wel een beetje saai en daarom kies ik daar niet voor. It looks too perfect en zo is mijn leven niet haha…

  28 februari 2016 at 20:46
 • Reply Charelle

  Tja ik blijf dat moeilijk vinden hoor, alleen maar mooie foto’s of toch niet? Ik heb namelijk de neiging overal een foto van te maken en er een lekkere foto filter over te gooien en dan hem dan te uploaden, maar ik kwam er al snel achter dat het er dan wel een beetje ‘viezig’ uit gaat zien. Dus uiteindelijk koos ik voor wit en licht en nu experimenteer ik met een donkere feed. Maar ja, ik ben nu eenmaal niet zo’n goede fotograaf dus echt mooi zal het voorlopig nog niet worden, haha. :’D Wel vind ik bij anderen feeds met alleen maar mooie foto’s stiekem ook leuker. Waarom weet ik niet precies, maar het heeft gewoon wel wat, lekker tijdschriftachter.

  Toevallig heb ik twee weken geleden ook Snapchat aangemaakt, maar ik vond het echt helemaal niets, haha! :’D Ik voelde me zo ‘geopenbaard’. Dus ik heb het weer verwijderd. (A)

  29 februari 2016 at 07:51
 • Reply Anne-Sterre

  Team Instagram hier. Snapchat nooit gedaan, trekt me ook helemaal niet aan. Ik vind dat echt een nutteloze tijdsbesteding haha. Instagram begin ik alleen maar leuker en leuker te vinden. De foto’s maak ik toch steeds wel iets beter daarvoor. Vind ik zelf gewoon leuk, niet omdat het ‘moet’.

  29 februari 2016 at 10:04
 • Reply sammie

  Ik heb ze beide maar gebruik snapchat niet zo vaak. Instagram, ja ik vind het wel leuk om mooie foto’s te maken maar mijn feed is zeker niet heel wit en clean :)

  29 februari 2016 at 13:53
 • Reply Wanda

  Snapchat heb ik geprobeerd maar kon er totaal niet mee uit de voeten dus inmiddels de app ook weer verwijderd. Instagram daarentegen ben ik dagelijks wel actief en vaak plaats ik foto’s van uitstapjes of natuur maar soms ook weleens iets uit mijn dagelijks leven. En nee, mijn feed is ook niet allemaal in dezelfde stijl, dat vind ik zelf ook niet zo belangrijk eigenlijk.

  29 februari 2016 at 20:18
 • Reply Sanne

  Ik heb geen snapchat maar wel instagram. Je hebt gelijk hoor. Gewoon doen wat je zelf leuk vindt. Die mooie feed vind ik ook niet zo belangrijk.

  1 maart 2016 at 15:32
 • Reply Kimdonz - Waarom je wél Snapchat moet installeren!

  […] tijdje terug schreef ik een blog waarin ik Snapchat met Instagram vergeleek. Ik kreeg daar veel reacties op waarin de helft ongeveer aangaf niks met snapchat te hebben. Prima […]

  11 april 2016 at 05:21
 • Reply Melike

  Ik ben zelf meer een instagram liefhebber. Ik gebruik dan ook geen snapchat. Ik zit er wel vaak aan te denken, want het lijkt tegenwoordig bijna wel een must. Voor nu geniet ik nog lekker van creatief zijn op Insta en geinspireerd worden door anderen daar;)

  11 april 2016 at 19:37
 • Leave a Reply