Je BHV cursus afnemen

In een werkomgeving waar meerdere mensen werken moeten er altijd een paar personen een BHV certificaat hebben behaald. Dit doe je door middel van een BHV cursus. Dit geldt zowel in omgevingen waar mensen in loondienst zijn als in omgevingen waar ZZP’ers werken.

Tegenwoordig is het enorm makkelijk om een BHV cursus te volgen.  Het is mogelijk om deze bijna dagelijks te doen. Het is ook zo geregeld. Je maakt een afspraak door te bellen of simpelweg online te boeken. Er zijn voordelige prijzen en je hebt je BHV certificaat zo op zak! 

De BHV cursussen bij Westpoort worden ook in het Engels gegeven. Dit maakt het voor meer mensen toegankelijk. Westpoort geeft de cursussen op verschillende locaties zoals Amsterdam, Sneek, Den Bosch en Waddinxveen. Door het brede aanbod in locaties kan iedereen door heel Nederland de BHV cursus volgen!

Als je al je BHV cursus hebt gehaald is het ook mogelijk om je kennis bij te spijkeren of te herhalen. De cursussen zijn zelfs in de avond te volgen mocht het overdag niet lukken. In deze cursussen leer je bijvoorbeeld hoe met kleine blusmiddelen om te gaan, maar ook andere levensreddende handelingen uit te voeren. Zulke handelingen houden onder andere in dat je een slachtoffer kan benaderen de ernst van situatie juist kan beoordelen. Vervolgens ben je succesvol in staat om effectief te alarmeren en de professionele hulpdiensten te informeren. Wanneer nodig ben je ook in staat om levensreddende handelingen uit te voeren zoals reanimeren en meer. 

Op het einde zal je een examen moeten afleggen. Wanneer je het examen haalt heb je je BHV cursus gehaald en krijg je een officieel BHV certificaat.