Mijn leven

Kamer verbouwen: mijn inzichten.

rebuilding quote

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn schimmelkamer. Compleet gefrustreerd, want er waren twee muren verpest. Nu bleek dit achteraf niet het enige probleem te zijn. Er zaten namelijk niet alleen twee muren onder. Nee, ook mijn halve vloer was beschadigd. Het gevolg? Een kamer make-over.

Uiteindelijk heb ik (oké, voornamelijk mijn ouders en vriend) het behang van de beschadigde muren afgehaald en het laminaat verwijderd. Hiervoor in de plaats heb ik (ja, echt, ik!) mijn gehele kamer opnieuw geverfd en mocht ik een nieuwe vloer uitkiezen.
Tijdens dit proces heb ik ook het een en ander geleerd. Zo zie je maar. Ik krijg er niet alleen een opgeknapte kamer voor terug. Nee, dit ongeluk heeft me ook het een en ander doen inzien.


Kamer verbouwen: mijn inzichten

Vroeger opstaan is geen probleem. Ik heb ongeveer een maand op zolder geslapen, waar het erg vroeg licht wordt. Het kwam daardoor eerder voor dat ik om 8 uur opstond, dan om 10 uur. Dit probeer ik vol te houden, door elke dag rond 9 uur op te staan. Een vast ritme zal me goed doen!

Mijn handspieren zijn getraind. Eerst vond ik het een hele opgave om samenvattingen met de hand te schrijven (kramp!), maar nu ik gewend ben om te verven, zijn samenvattingen schrijven een piece of cake.

Spinnen komen overal vandaan. Echt óveral. Tijdens het verbouwen vond ik ze achter de verwarming, onder het laminaat en in mijn – gelukkig, lege – wasmand. Bah, bah, bah! Op een gegeven moment had ik zoveel spin(netjes) gezien, dat ik op het punt stond er eentje voor het eerst met mijn handen uit het raam te gooien. Totdat ik een paar centimeter verder Moeder-Spin zag en compleet uitfreakte. Toch was ik wel trots dat de gedachte van een spin oppakken überhaupt door mijn hoofd heen was gegaan.

De weg leren in de Gamma. Ik zou willen zeggen dat ik de Gamma nu een leuke winkel vind, maar dan zou ik liegen. Het is nog steeds een van de weinige winkels waar ik met veel tegenzin naartoe ga. Ik ben nou eenmaal niet zo technisch aangelegd en al die boren en spijkers doen me niks. Wél weet ik de weg wat beter in de Gamma. Op zoek naar laminaat? Of verf? Ik wijs je de weg! Tevens ben ik er achter gekomen dat er een enorme zaag machine is, waar ze o.a. hardboard (ik moest net even aan mijn vriend vragen hoe ‘dat ene dat achter mijn kapotte kast werd gestopt’ heette) op maat zagen!


Daarnaast ben ik natuurlijk ook heel blij met mijn kamer make-over. Qua meubels is er niet veel veranderd en toch voelt alles als nieuw aan. Mijn kamer verbouwen was even afzien, maar ik ben blij met het resultaat :-)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

20 Comments

 • Reply debby

  Ik haat verbouwen en verhuizen dus ook. Wij zijn nu 2 jaar geleden verhuisd het resultaat is prachtig, maar klussen en verbouwen is iets wat ik het liefste vermijd. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat of heb ik dat nu ergens gemist?

  25 juli 2015 at 09:25
  • Reply Kim

   Ah fijn dat het resultaat zo mooi is geworden! Ik heb er ook echt helemaal niks mee. De eerste dag vond ik het wel leuk om te schilderen, daarna vond ik er niks meer aan… Maar goed, het gaat om het resultaat :-)
   Nee ik heb nog geen foto’s gedeeld! Op dit moment wordt het halletje verbouwd, dus ligt er allemaal verbouwtroep in mijn kamer. Wanneer alles is opgeruimd maak ik foto’s!

   25 juli 2015 at 16:55
 • Reply creabeaatje34

  Wat fijn dat je weer een fris en schoon gevoel hebt in je kamer :)

  25 juli 2015 at 09:32
 • Reply Femke

  Fijn dat je zo blij bent met het resultaat :-)!! Toen ik mijn appartement had gekocht gingen mijn vriend en ik ook het e.e.a. verbouwen.. Ritjes naar de bouwmarkt en woonboulevard waren dan ook vaste prik en je kent op een gegeven moment over de weg haha!

  25 juli 2015 at 09:32
 • Reply Marion

  De weg in de Gamma leren kennen. Hahaha, wat een klotewinkel hè! Ik kwam er tijdens de verbouwing zo vaak (ik kocht iedere keer het verkeerde), maar ik liep er altijd rond alsof het ik precies wist wat ik aan het doen was. Blij dat je nu weer een ”nieuwe” kamer hebt. Geniet ervan!

  25 juli 2015 at 09:44
  • Reply Kim

   Oh echt een vreselijke winkel! Bij sommige bouwwinkels zijn in ieder geval nog plantjes of woondecoratie, maar dat is bij onze Gamma ook niet!
   Hahaha, ik zag er soms volgens mij een beetje verdwaald uit. Werd meerdere keren aangehouden door medewerkers of ze me ergens mee konden helpen.

   25 juli 2015 at 16:58
 • Reply Kim

  Wat een leuke post, hahaha! :-D Pfoe, handspieren worden inderdaad zo veel sterker door verven. Ik heb de eerste dagen altijd enorm veel last van dat stukje tussen je duim en je wijsvinger zeg maar. Maar goed, nu is het verven lekker klaar! :-)
  Ik ben wel onwijs benieuwd naar het eindresultaat.

  25 juli 2015 at 11:23
  • Reply Kim

   Ja, ik heb tot nu toe nog geen last gehad met schrijven, dus het heeft wel wat geholpen denk ik :-)
   Binnenkort stuur, of blog ik de foto’s!

   25 juli 2015 at 16:59
 • Reply Sas

  Fijn he, als je zo blij kan zijn met het resultaat. Ik heb dat zelf hier in huis door alle verbouwingen. Heb een compleet ander huis dan 2 jaar geleden en hij is nu zo fijn<3

  25 juli 2015 at 15:49
  • Reply Kim

   Op jouw blog zag ik inderdaad ook allerlei verbouwingen! Super dat je huis nu zo fijn is :-) Ik ben nog bezig met mijn kamer ‘aan te kleden’. Alles was altijd paars en nu kan ik die kleur niet meer zien!

   25 juli 2015 at 17:00
 • Reply Laura

  Super dat het fijn is nu! Ik mag volgende week ons appartement gaan klussen niet zo’n zin in haha :p

  25 juli 2015 at 19:59
  • Reply Kim

   Ah dat kan ik me voorstellen! Houd maar het eindresultaat in je hoofd :)

   26 juli 2015 at 15:34
 • Reply Angelique

  Yay voor nieuwe inzichten! Okay behalve de spinnen dan – oef, ik moet er niet aan denken er eentje op te pakken. Heel benieuwd hoe het er nu uit ziet, ik ben gek op interieur!

  25 juli 2015 at 23:20
  • Reply Kim

   De spinnen zijn al hun plekjes kwijt! Gisteren had een inimini spinnetje ( ik geef toe, hij was best schattig) een web middenin mijn kamer gemaakt..!

   26 juli 2015 at 15:36
 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha naast een “nieuwe” kamer heb je er dus nog een heleboel meer aan overgehouden! Geniet van je frisse kamer (oeh de eerste paar nachten vind ik altijd heerlijk slapen in een pas verbouwde kamer) en hopelijk kom je voorlopig geen spinnen meer tegen!

  26 juli 2015 at 00:31
 • Reply Sandra

  Hahaha, ik moest wel even lachen toen ik las dat je ‘handspieren’ had ontwikkeld. Wist niet zo goed wat ik daar nou van moest denken, totdat je het uitlegde. Fijn dat je een nieuwe kamer hebt. Dat is altijd leuk natuurlijk! Maar eh… Ik zou het resultaat wel willen zien eigenlijk! (Hint hint)

  26 juli 2015 at 06:55
  • Reply Kim

   Hahaha ja die foto’s komen nog! Op dit moment is het nog een beetje chaos, omdat het halletje meteen verbouwd wordt. Mijn kamer ligt daarom vol met boormachine’s en andere apparaten :-(
   Hopelijk is dat vandaag klaar en kan ik van de week foto’s maken :-)

   26 juli 2015 at 15:37
 • Reply Els

  Zo herkenbaar, vooral dat van de spinnen. Ieeeuw…. En de bezoeken aan de bouwmarkt, het blijft niks voor mij! Dit weekend waren er weer 2 bezoeken :-).

  26 juli 2015 at 19:09
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ieuw vieze spinnen haha! Ik ben stiekem eigenlijk wel benieuwd naar een voor- en na foto :D

  26 juli 2015 at 19:16
 • Reply Wildcard

  Ja, bij verbouwingen of verhuizingen leer je inderdaad héél véél, ik denk dat dat wel voor iedereen opgaat.
  Hopelijk een paar leuke foto’s binnenkort van je nieuwe kamer? Je maakt natuurlijk iedereen nieuwsgierig ;-)

  27 juli 2015 at 20:19
 • Leave a Reply