Mijn leven

Kerstversiering en Duitsland <3

1544999_960735837287589_7393313791984135589_n

Zoals jullie misschien weten, ben ik half Duits. Mijn moeder is in Duitsland geboren en haar familie woont nog allemaal in Noord-Duitsland. Aangezien wij hen niet heel vaak zien, vieren we kerst vaak bij hen thuis! Dit betekent echter niet dat de kerstsfeer bij ons in huis ver te zoeken is. Ook al zijn we niet met de kerstdagen thuis, we hebben genoeg versiering in huis! Kijk en lees je mee?

Ohhh Denneboom

Het liefst zet ik begin december al een kerstboom neer, maar aangezien ik nog thuis woon, moet ik (meestal) meegaan met de wensen van mijn ouders. En dat is een kerstboom rond midden-december. Vorig weekend hebben we de kerstboom opgetuigd en er gaat ook vaak een akkefietje aan vooraf. Mijn moeder heeft de kerstboom het liefst goud/rood met strosterren, en ik hang het liefst alle kleuren door elkaar op. Dat vind ik wel zo gezellig.

Dit jaar hebben we een middenweg gevonden – mijn kerstballen (ik heb het qua kleur netjes gehouden) én strosterren! En ik moet bekennen, de strosterren begin ik steeds meer te waarderen, haha.

DSC_0388 (2)

Kerststukje

Kaarsjes en sterretjes mogen niet ontbreken, dus waarom dit niet combineren als kerststuk? We hebben verschillende soortgelijke decoraties. Mijn vader heeft zijn eigen molentje, dat gaat draaien zodra de kaarsen branden (tenminste, dat is het idee, maar meestal zit hij er wel een half uur mee te kloten voordat het beweegt), en mijn moeder koopt altijd adventskaarsen (vandaag mag de vierde kaars aan!).

DSC_0377 (2)

Kaarten aan de trap

Tenslotte decoreren we altijd de trap met kerstkaarten. We hebben niet heel veel ruimte, dus het neerzetten van de kaarten oogt snel rommelig, maar dit is wel een leuke oplossing! We wikkelen een lint om de trap en bevestigen daar kleine knijpertjes aan. Ik word zo vrolijk van alle kerstkaarten :) Van een paar bloggers heb ik zelfs kaartjes mogen ontvangen, lief! Volgend jaar (als ik dan nog blog ;’)) wil ik ook wat adressen gaan verzamelen en bloggers kaartjes sturen!

DSC_0375

In DIYs ben ik niet zo goed, maar deze dingen komen het dichtstbij, haha! Wanneer je op zoek bent naar leuke kerst DIYs, raad ik je aan naar deze pagina te gaan. Hier vind je bijvoorbeeld originele kerstboom ideeën, manieren om de tafel feestelijk te dekken en kerst DIYs geschikt voor kinderen!

Hoe vier jij kerst?

Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

32 Comments

 • Reply Desiree

  Aah wat leuk om te lezen en te zien! Ik denk dat er wat fout is gegaan…aangezien de laatste twee afbeeldingen niet zichtbaar zijn..

  20 december 2015 at 09:04
  • Reply kim

   Oh wat gek! Bij mij doen ze het wel gewoon :)

   20 december 2015 at 14:17
 • Reply Femke

  Wat een leuke versieringen. Ik vier kerstavond bij mijn zus, gezellig met de hele familie borrelen. Eerste Kerstdag ga ik met ons gezin bij mijn ouders gourmetten (zó origineel ;-) )! Tweede Kerstdag weet ik nog niet, maar dat komt vanzelf goed :-)!

  20 december 2015 at 09:10
  • Reply kim

   Haha wij gaan ook gourmetten de 24e! Niet erg origineel, maar ik verheug me er wel altijd op :)

   20 december 2015 at 14:18
 • Reply Sanne

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik vier elk jaar kerst thuis met mijn gezin, dus ook mijn oudste zus die apart woont. Altijd zó gezellig (: Dit jaar gaan we de Disney Quiz – raadt het liedje spelen! Haha, zo leuk! Hoe dan ook, alvast een gezellige kerst met je familie in Duitsland!

  20 december 2015 at 09:23
  • Reply kim

   Oh wat leuk een Disney Quiz! Hier in huis ben ik de enige die veel nummers kent, dus dat zou ik sowieso winnen haha :) Dankjewel, jij ook!

   20 december 2015 at 14:19
 • Reply Carolien

  Wat een mooie foto’s! En wat fijn dat jullie een middenweg hebben kunnen vinden wat betreft de kerstboom. Ik heb niet veel te zeggen over de kerstboom van mijn ouders, daarom heb ik in mijn slaapkamer mijn eigen kerstboom :)

  20 december 2015 at 09:41
  • Reply kim

   Dat heb ik ook een tijdje gehad! Nu ik waarschijnlijk niet lang meer thuis woon, geven ze toch mijn zin haha.

   20 december 2015 at 14:19
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik wist idd wel dat je half Duits bent :) Ik vind Kerst ergens anders vieren ook wel iets leuks hebben hihi. Die strosterren vind ik eigenlijk wel leuk (met mate).

  20 december 2015 at 10:03
  • Reply kim

   Ja hè! Ik zie het al helemaal voor me dat ik straks een eigen huisje heb en dan alsnog de kerstboom met strosterren ga versieren :’)

   20 december 2015 at 14:20
 • Reply Eva

  Wat een leuk idee om de kaarten om de trap te wikkelen! Kerst vieren wij dit jaar gelukkig buiten de deur. Bij familie. Heel veel gezelligheid dus dit jaar! Fijn :-)
  Liefs, Eva

  20 december 2015 at 10:14
  • Reply kim

   Oh heerlijk! Ik vind het altijd zo fijn om bij anderen te zijn met kerst, maar wel érg slopend.

   20 december 2015 at 14:20
 • Reply Sandra

  Wat een leuke foto met je moeder! Toch wel leuk dat jullie kerstboom nu van beiden wat heeft met de gekleurde ballen en de stro sterren. Vind het zelf ook leuk als er veel verschillende dingen in hangen! Mijn kaartje voor jou is sinds vrijdag onderweg. Hopelijk komt hij goed aan, haha. :)
  Alvast veel plezier bij je familie in Duitsland! Geniet van de dagen dat jullie samen zijn.

  20 december 2015 at 11:23
  • Reply kim

   Dankewel Sandra! Jaa het resultaat mag er zijn :) Ahhh leuk, ik ben benieuwd!

   20 december 2015 at 14:21
 • Reply Charelle

  Haha de ‘boomkleur’ discussie ken ik! Maar die eindigde altijd met mijn moeders claims ‘dit is mijn huis en mijn boom!’ Haha. Dus. Veel plezier in Duitsland en geniet van de feestdagen! Frohe Weihnachten!

  20 december 2015 at 11:34
  • Reply kim

   Hahaha, ik zei altijd dat ik toch niet lang meer thuis zou wonen en dat ze dan helemaal zelf weer konden beslissen hoe de boom eruit zou zien. Een beetje inspelen op hun emoties :P Jij ook alvast! Al kom ik voor die tijd vast nog wel even op je blog spieken :)

   20 december 2015 at 14:22
 • Reply Renske

  Wat leuk om die kerstkaarten zo om de trap te wikkelen! :) Ik vind een kerstboom met verschillende ballen trouwens zo mooi! Mijn vriend vindt het waarschijnlijk allemaal onzin, haha. Op mijn ballendienblaadje na. Dat vindt hij leuk! :p

  20 december 2015 at 13:24
  • Reply kim

   Maar jou kamer is nu hartstikke leuk versierd! Tim merkte het bij mij ook niet op toen ik lichtjes had opgehangen en dergelijke. Dan moet ik altijd even zeggen: KIJK hoe leuk.

   20 december 2015 at 14:23
   • Reply Renske

    Hahaha, zó herkenbaar!

    20 december 2015 at 14:26
 • Reply NESRIN

  Wat leuk die kerstkaartje aan de trap. Westwing ken ik niet, wat een leuke site!

  20 december 2015 at 14:07
 • Reply Rosanne

  Wat een mooie kerstversiering! Ik vind die kleur kerstballen echt mooi, dus ik stem voor jouw keuze ;)
  Wij gaan eerste kerstdag naar mijn familie en tweede kerstdag naar mijn vriend zijn familie. Beide dagen lekker veel kletsen, spelletjes doen en lekker eten, zin in!

  20 december 2015 at 18:49
 • Reply Laura

  Leuk zo die kaarten aan de trap! Ik weet nooit zo goed wat ik met die kaarten aan moet omdat ik ze graag wel op een leuke plaats neer wil zetten.

  20 december 2015 at 19:57
 • Reply debby

  Inderdaad een leuke foto van jou en je moeder! Wij vieren kerst altijd minimaal, ik ben niet zo kerstig.

  21 december 2015 at 07:25
 • Reply Lisa

  Aaw kerstversiering is altijd zo leuk! Het liefst zet ik in november de kerstboom al op, maar aangezien ik ook nog thuis woon gaat dat hem helaas niet worden door mijn ouders haha… Mijn eigen slaapkamer is al wel een maand of twee in de kerststemming; ik heb een mini kerstboom op mijn kamer staan, wat kerststukken en overal hangen lampjes. Zo gezellig hihi! <3. Leuke blog heb je Kim, ik volg je nu via Bloglovin! Liefs

  21 december 2015 at 10:39
 • Reply Rachel

  Super leuke foto met je moeder altijd leuk dit soort fotos! bij hebben dit jaar geen kerstboom jammer genoeg.. fijne dagen alvast en geniet ervan!

  21 december 2015 at 13:40
 • Reply Sanne

  Die laatste foto vind ik heel leuk. Een mooie versiering aan de trap met al die kerstkaarten. :)

  21 december 2015 at 14:55
 • Reply Sax and the Pretty

  Kaarten aan de trap is toch hartstikke leuk! Hier geen trap en geen kaarten. Alleen maar appjes ;) X

  21 december 2015 at 17:10
 • Reply Wildcard

  Super die foto van jou en je moeder én wat fijn dat je zo’n goede band met je familie in Duitsland hebt :)
  Alvast een fijne Kerst :)

  21 december 2015 at 18:11
 • Reply sammie

  Leuk idee om alle kerstkaarten aan de trap te hangen, ziet er gezellig uit :)

  22 december 2015 at 16:17
 • Reply Margo

  Wat gezellig dat je naar Duitsland gaat. Grappig zo’n akkefietje :P maar mooie middenweg!
  Hele leuke foto van jou en je moeder!!

  23 december 2015 at 13:59
 • Reply Miriam

  Wat gaaf zeg, dat zwarte in de kerstboom. Ik vond het geloof ik nooit zo mooi, maar staat eigenlijk heel cool :D

  27 december 2015 at 15:16
 • Reply Blij makers #4 - Kimdonz

  […] vakken Knowledge Management en Organization Perspectives and Dynamics halen ♥ Kerst vieren in Duitsland met héél véél familie ♥ Na een lange autorit toch even bij Tims familie langsgaan om daar te gourmetten ♥  Lieve […]

  31 mei 2016 at 14:24
 • Leave a Reply