Reviews

Kusmi Tea | Vier smaken

kusmi-tea-review

Na mijn twee vorige blogjes over onze liefde voor thee, zal het jullie misschien niet verbazen dat Tim en ik voor kerst een paar theetjes cadeau kregen. Van zijn ouders kregen we maar liefst vier Kusmi verpakkingen en vandaag vertel ik daar meer over!


Russische thee(namen)

Dat mijn kamer op dit moment uitpuilt met verschillende theesmaken maakt niet uit – nog steeds geldt: hoe meer hoe beter! We waren daarom ook hartstikke blij om vier vrolijk gekleurde theebakken te krijgen van een merk dat we nog niet kenden: Kusmi. Normaal kopen we onze losse thee bij De Tuinen, die we vervolgens in potjes stoppen, maar bij deze thee is dat niet nodig. Je kunt ze opstapelen én het staat ook nog eens vrolijk.

De Rus Pavel Kousmichoff is de oprichter van het theemerk Kusmi. Die Russische afkomst vind je terug in de verschillende theenamen. Zo heb je bijvoorbeeld de smaken: Kusmi Tea Green St. Petersburg, Kusmi Tea Troika, Kusmi Tea Prince Vladimir en nog veel meer. De vier smaken die Tims moeder voor ons heeft uitgekozen zijn Boost, Sweet Love, Detox en Be Cool.


Kusmi Tea Boost

Kusmi Boost is een blend van maté, groene thee en kruiden zoals kaneel, gember en kardemon. Vooral de kaneelsmaak komt sterk naar voren. Iets waar je van moet houden. Ik vind deze thee erg lekker, maar Tim is er wat minder gek op!

kusmi-boost-tea


Kusmi Sweet Love

Kusmi Love is een zwarte thee met zoethout, kruiden, guarana zaad en roze peper. En echt waar jongens, dit vinden wij allebei de lekkerste thee die we kennen! Dit kun je overigens ook zien aan de foto, haha. We proberen er nu even vanaf te blijven, want anders is het zo op.

Het klinkt heel apart, peper in je thee, maar het geeft zo een lekkere pittige smaak. Niet dat het pijn doet aan je mond – zoals bij pittig eten, maar het geeft wel net wat extra pit!

kusmi-tea-sweet-love


Kusmi Detox

Kusmi Detox is een blend van maté en groene thee met citroen en citroengras. De smaak vind ik eigenlijk niet zo speciaal. Ik vind het bijna te vergelijken met een zakje groene thee met citroen van Pickwick (al zal Tim het daar vast niet mee eens zijn, want hij schijnt ECHT het verschil te merken tussen zakjes thee en losse thee – maar goed, dat is weer een ander verhaal.) en heb deze daarom nog niet zo vaak gedronken. Al klinkt het woord Detox wel mooi. Dat hebben de marketeers goed gedaan.

detox-tea-kusmi


Kusmi Be Cool

Kusmi Be Cool is een blend van verbena, pepermunt rozenbottel en zoethout. Favoriet nummer twee! Ik moet zeggen dat ik deze thee nu al graag drink, maar in de zomer waarschijnlijk helemaal tot zijn recht komt. Ook wanneer de thee is afgekoeld, smaakt hij nog heerlijk.

be-cool-kusmi-tea

En ik zie trouwens een patroon: zoethout. Tim en ik zijn gek op zoethout(thee) en dit zit in beide favoriete smaken verwerkt. Wanneer je daar niet van houdt, betwijfel ik ook of je Sweet Love en Be Cool lekker vindt!


Laatst wilden we een nieuw exemplaar van Kusmi Sweet Love kopen en toen zagen we tot onze schrik dat het circa 16 euro kost voor 125 gram. Sindsdien zijn we wat zuiniger met de theeën haha. Geld uitgeven aan goede thee doen we wel, maar 16 euro gaat ons zelfs wat ver.

Al moet ik wel zeggen dat de thee zuinig is in gebruik. Je hoeft maar een beetje losse thee te gebruiken om voldoende smaak te creëren. Bovendien is Sweet Love dus echt de lekkerste thee die we ooit hebben geproefd. En geloof me – we hebben veeeeel smaken geprobeerd.

Ach, wie weet verras ik Tim toch een keer met en navul-verpakking van 12,65 euro :)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

25 Comments

 • Reply Esmée

  Ik ben gek op losse thee (dus niet in een zakje). Vooral boost en detox lijkt me lekker

  5 maart 2016 at 07:57
 • Reply Darina

  Ik heb nu de Detox en deze is erg lekker!

  5 maart 2016 at 08:46
 • Reply Eva

  Oeh ja heerlijk! Ik ben dol op thee. Ik heb in een ver verleden weleens zo’n blikje gekocht. Maar ik was dit merk al lang vergeten. Ik ga toch maar eens op zoek. Ze klinken heerlijk!

  5 maart 2016 at 08:56
 • Reply Mariska

  Zo vrolijk die blikjes! En de smaken klinken goed :D

  5 maart 2016 at 09:36
 • Reply Leoni

  Wat een leuke blikjes zeg! Ik drink eigenlijk alleen maar thee dus ik wil dit merk zeker eens uittesten!

  5 maart 2016 at 10:49
 • Reply Catherine

  Ik vind ze er prachtig uitzien, die blikjes! Zoethout vind ik zelf ook heel erg lekker, maar kaneel blijft toch wel favoriet! Misschien dat als ik mezelf ooit heel erg wil verwennen ik deze eens een keer ga kopen, want ik ben erg benieuwd!

  5 maart 2016 at 11:38
 • Reply Anne-Sterre

  Die blikjes zien er erg leuk uit. Wel duur, maar blijkbaar is het het ook wel waard :)

  5 maart 2016 at 12:19
 • Reply Kelly

  Wat een leuke blikjes, ik ben ook heel benieuwd hoe ze smaken! :)

  5 maart 2016 at 14:23
 • Reply Eline

  Die blikjes zijn echt suuuper schattig! Ik kende het merk nog helemaal niet, wel mega duur :O

  5 maart 2016 at 15:26
 • Reply Rowan - sillysis.nl

  Die verpakkingen zien er echt mooi uit zeg! Alleen daarom zou je ze al kopen! Als ik dan hoor dat de thee ook nog eens heel lekker is… Komt de theeleut in mij helemaal naar boven! ;-)

  5 maart 2016 at 16:19
 • Reply Daenelia

  Het zijn wel leuke blikjes, maar ik houd het toch maar bij mijn eigen thee. Ik ben nu helemaal gek op Darjeeling, dus die is alweer bijna op. Gelukkig heb ik nog Assam en Lapsang over, lekkere stevige theesmaken.

  5 maart 2016 at 17:14
 • Reply Nina Simplynspecial

  Leuk vormgegeven, eens wat anders dan suffe zakjes. Ik denk dat ik deze thee wel lekker ga vinden. Ben gek op zoethout :D

  5 maart 2016 at 17:16
 • Reply Dalinka

  De blikjes zien er zo leuk uit! Ik heb ze weleens in de winkel zien staan en ze vallen echt op. De prijs is dan weer wat minder, maar wel leuk om cadeau te krijgen. Nu ben ik trouwens wel heel benieuwd naar Sweet Love!

  5 maart 2016 at 17:20
 • Reply heidi

  Wat lekker smaken moet het wel zijn

  5 maart 2016 at 20:14
 • Reply kimmetjekims

  Oh die potjes, zo schattig! Ik ben dol op thee, dus misschien maar snel eens zoiets aanschaffen.

  5 maart 2016 at 22:25
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Ik word ook altijd zo blij van thee, heerlijk. Deze kende ik nog niet. Ze klinken wel echt super lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit.

  6 maart 2016 at 12:22
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Het ziet er echt super leuk uit!

  6 maart 2016 at 16:56
 • Reply Northflix

  Het is dat ik nooit thee drink… Het klinkt wel erg goed!

  7 maart 2016 at 12:11
 • Reply Iris

  Ziet er goed uit. Ik ben een echte theeleut en deze thee lijkt me wel wat. Alleen de blikjes waar de thee in zit zou ik het al voor doen hihi.

  7 maart 2016 at 15:56
 • Reply Nesrin

  Dit ziet er lekker uit. Ik ken dit merk niet en gebruik eigenlijk alleen theezakjes.

  7 maart 2016 at 17:42
 • Reply Monique | WritingMonique

  Oeh klinkt goed! En wat een mooie verpakkingen!

  7 maart 2016 at 17:52
 • Reply Evelien

  Peper in je thee? Ik ben nu toch wel benieuwd naar de Kusmi Sweet Love!

  7 maart 2016 at 22:06
 • Reply Mira

  Wat een prachtige verpakkingen zeg, i want! Jammer van de prijs maar dan drink ik wel een kopje minder per week haha

  8 maart 2016 at 18:47
 • Reply Iris

  Lijkt mij heerlijk! En het ziet er ook super schattig uit in deze blikjes!

  8 maart 2016 at 21:01
 • Reply Clivi

  Leuke verpakkingen. Ik ben gek op thee :-) de Kusmi Boost lijkt mij echt heerlijk.

  11 maart 2016 at 07:29
 • Leave a Reply