Mijn leven

Leuke dingen in de herfst!

lang-haar

Dekentjes, kaarsjes, thee, ja ja ja. Allemaal heel fijn, maar dat kan ook in de Nederlandse zomer. Trouwens. Ook echt typisch Nederlands hè: bereid je je mentaal voor op de herfst, kwam er weer een hittegolf! Maar goed, vandaag deel ik allemaal leuke herfst-dingetjes, die niet in de zomer voorkomen!


Verandering van natuur

Ik denk dat dit wel echt het mooiste aan de herfst is. De gele en rode bladeren. Vorig jaar was de eerste keer dat ik echt stilstond bij alle mooie natuur-taferelen. En ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik het dit jaar weer net zo mooi vind. Daarnaast wil ik dit jaar ook echt een rode paddenstoel met witte stippen vinden. Die dingen heb je ook wel in Amsterdam. Toch?

Minder buitenspelende kinderen

Oh ja hoor, dit staat met stipt op nummer twee. Echt, ik weet niet wat de kinderen van tegenwoordig (ik word zo oud) thuis leren, maar dat is in ieder geval niet ‘rustig buitenspelen’. Ik weet nog dat ik vroeger (haha ja ik ben echt oud) leerde dat ik niet de buurt bij elkaar mocht schreeuwen. Niet dat ik daar behoefte aan had hoor, ik was verlegen. Maar ook de wat luidere buurtvriendinnetjes van mij mochten niet krijsen van hun ouders. Een vroeger vriendinnetje van mij had een slecht gehoor, waardoor ze wel de neiging had wat harder te praten, maar haar moeder kwam dan altijd even naar buiten toe om te zeggen dat ze haar kon horen en rustiger moest zijn.

Nu in de zomer kan ik de buurtkinderen zelfs met mijn ramen dicht (wat echt niet fijn is met het warme weer) letterlijk verstaan. Erg hinderlijk tijdens het studeren…

Serie seizoen begint weer!

Herfst betekent: allemaal nieuwe series! Leuk! Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Daarnaast komen er als het goed is ook weer allemaal nieuwe series. Ik weet nog niet waar ik de tijd vandaan ga halen, maar dat is een probleem voor later.

Mijn ouders gaan weer op vakantie

Gráááápje. Al is het natuurlijk ook wel fijn om het huis soms lekker helemaal voor mij (en mijn vriend) alleen te hebben. Ik vind het ook wel leuker dat als mensen langskomen, we gewoon in de woonkamer kunnen zitten. En ik een grote tv voor mij alleen heb. Kaarsjes aan, dekentje erbij (begin ik er toch nog over) en Netflixen! Vannacht hebben we ze naar Schiphol gebracht!

Nieuwe herfst- en winterkleding

Last but not least. Ik ben er altijd veel te vroeg bij met winterkleding. Al weken hangt er een nieuwe winterjas in de kast. En al weken kan ik niet wachten mijn nieuwe laarzen aan te trekken. Echt niet leuk hoor, dat je dan nog zo lang moet wachten voor je ze tevoorschijn kunt halen. Sowieso vind ik herfstkleding veel leuker dan zomerkleding. In de zomer ben ik vooral op zoek naar kleding waar de zweetplekken het minst in opvallen. Kom maar op met de herfst!


Disclaimer: nu zijn er ook wel dingen waar ik niet naar uit kijk hoor. Zo vind ik het niet zo leuk dat er dan weer veel mensen ziek worden, spinnen feestjes houden in mijn tuin en het feit dat ik weer naar de studie moet. Daarnaast ben ik ook niet altijd even vrolijk als ik in de regenen wind sta te wachten op een tram of metro. Maar goed, ook dat zijn zorgen voor later!

Waar kijk jij naar uit in de herfst?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Darina

  Leuke post! Ik hou van de herfst! En dan vooral van de boswandelingen en daarna lekker op de bank met een pot thee..

  19 september 2016 at 06:38
 • Reply Charelle

  Jaaaa herfst! :D En jaaaa allemaal leuke dingen! Ik word zo blij van de herfst, dat is echt mijn lievelingsmaand. En ouders op vakantie, dat is sowieso fijn. Alleen gaan mijn ouders altijd in het voorjaar weg, nog even wachten dus. :’]

  19 september 2016 at 07:19
  • Reply Kim

   Haha mijne gaan altijd in het voorjaar en herfst! En ik zit nu lekker in de woonkamer op de bank te chillen :D

   20 september 2016 at 21:49
 • Reply Miss B Blogzthingz Over..

  Hey Girl! Yessss Herfst heeft definitly zijn leuke dingen waar ik happy van word is van al die mooie gekleurde blaadjes buiten het heeft iets knus. And off course lekker met the fam naar leuke programma’s kijken. En dat je lekker aan de thee gaat met inderdaad de kaarjes en de koekjes voor bij thee Love It!

  Have a Nice Week Girl!
  Hugz, Miss B.?

  19 september 2016 at 07:26
 • Reply Evelien

  Jaaa, de natuur vond ik vorig jaar ook zo mooi! Daar kijk ik wel naar uit! Verder inderdaad de knusheid… kopjes thee, speculaas en herfstige afspeellijstjes :-)

  19 september 2016 at 08:03
 • Reply Mariska

  Nieuwe kleding! En vergeet de warme chocolademelk met slagroom niet :D

  19 september 2016 at 09:06
  • Reply Kim

   Whaaah ik behoor tot de kleine groep mensen die geen chocolademelk lust én geen slagroom haha!

   20 september 2016 at 21:50
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik kijk vooral uit naar de sfeer die de herfst met zich meebrengt. Idd Netflix avondjes, theetjes, bankhangen onder een dekentje, dat soort dingen. De regen en de kou hoeft van mij niet zo haha, maarja, die krijg je er gratis bij.

  19 september 2016 at 09:29
 • Reply sammie

  Minder kinderen die buiten spelen, LOL!
  Ik ben meer een zomer mens maar kijk wel uit naar de knusheid (is dat eigenlijk een woord?) en gezelligheid van de herfst.

  19 september 2016 at 10:14
 • Reply Romy

  Ik zie ook al echt uit naar de herfst! De natuur vind ik dan altijd zo mooi en het heeft ook wel wat om lekker binnen te zitten met een kop thee.

  19 september 2016 at 10:34
 • Reply Dalinka

  Vorig jaar moest en zou ik ook rode paddenstoelen met witte stippen vinden, maar ik vond alleen maar lelijke stukgelopen paddenstoelen:-( Dit jaar dus in de herkansing.
  Jullie zijn denk ik wel netjes opgevoed als kinderen. Wij schreeuwden hier ook altijd de buurt bij elkaar. Als je zelf schreeuwt klinkt het altijd een stuk minder hard dan wanneer anderen dat doen:-p Hier tegenover wonen trouwens 2 kleine kinderen, maar die hoor je ook schreeuwen als ze binnen zijn:'(

  19 september 2016 at 13:55
  • Reply Kim

   Jaa ik kon ook niks vinden in het Amsterdamse Bos :( Dit jaar weer proberen!

   20 september 2016 at 21:51
 • Reply Kelly Mulder

  Wat een leuk artikel! Ik vind ook altijd de kleuren (en kleren) in de herfst weer stukken leuker. :)

  19 september 2016 at 16:18
 • Reply ricardo

  Vooral series die weer beginnen! Afgelopen week is Blindspot met het tweede seizoen begonnen. Zo’n goede serie en de eerste aflevering was meteen weer te gek.
  Vind het ook fijn dat je ’s avonds lekker met de gordijnen dicht, kaarsjes aan series kunt kijken terwijl het ’s avonds rotweer is, okay dat kon in de afgelopen zomer ook nog wel en toe maar toch.

  19 september 2016 at 16:56
  • Reply Kim

   Toevallig zagen we gisteren een scène op tv van Blindspot en Tim en willen dat ook gaan kijken. Zag er tof uit!

   20 september 2016 at 21:52
 • Reply Rowan

  Wat een leuke lijst! Vooral van de veranderende natuur kan ik heel erg genieten. En ik vind het zo fijn om het gezellig te maken in huis met kaarsjes, een dekentje op de bank…

  19 september 2016 at 17:08
 • Reply Evelyne

  Ik hou van de herfst.. als ’t niet regent :) Ik vind de kleuren in de herfst prachtig, vooral als het zonnig is.

  19 september 2016 at 19:04
 • Reply Inge

  Hihihi, ja ik houd van de herfst. Heerlijk als het ’s ochtends nog een beetje fris is en je er lekker waker van wordt. De herfst is denk ik wel mijn favoriete seizoen.

  19 september 2016 at 20:34
 • Reply Melike

  Fijn om dit even te lezen, want ik ben nog een beetje in de war van het weer haha. Stiekem wil ik mijn hele kast vol nieuwe herfst items kopen en ik heb er al een paar gekocht. Toch voelt het nog fout om ze nu al aan te trekken, omdat mijn hoofd nog dek dat het zomer is. Even tijd nodig dus. Ik moest zo lachen om de buitenspelende kinderen, ik hou er ook niet van haha.

  19 september 2016 at 21:19
 • Reply Merel Teunis

  Leuke post is dit!! Inderdaad serie seizoennnnn haha kan ik mij ook heel erg op verheugen, herfst is prachtig!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

  22 september 2016 at 11:22
 • Reply Laura

  Verandering van natuur vind ik ook prachtig in de herfst! En nieuwe afleveringen van series <3 lekker opgekruld met een dekentje op de bank hangen kan ook gewoon weer in de herfst zonder dat je jezelf schuldig moet voelen omdat het buiten zo een mooi weer is haha.

  23 september 2016 at 16:01
 • Reply Ilse van Kreanimo

  Mij storen kinderen helemaal niet… maar ik moet ook niet meer studeren hè!

  25 september 2016 at 15:58
 • Reply Nicole

  Heerlijk dat er weer een nieuw seizoen aan komt! Lekker met een boek op de bak en een kop warme chocomel of een nieuwe serie!

  26 september 2016 at 15:52
 • Reply Sher

  Hahahaha punt twee, ik kan me daar ook echt zo goed in vinden.

  28 september 2016 at 17:41
 • Leave a Reply