Favorieten Mijn leven

Leuke steden om in te wonen?

leuke-woonplaatsen

Nu het einde van mijn studie eindelijk in zicht komt, wordt het idee van uit huis gaan steeds reëler. Met het bedrijf van mijn vriend gaat het goed – ze hebben nu sinds een week een eigen kantoor, super leuk! – dus het samenwonen komt er aan :-). Nu alleen nog een stad uitkiezen waar dat gaat gebeuren! Ik heb al een keer een blog geschreven over leuke woonplekken, maar een paar daarvan zijn van mijn lijstje geschrapt. Te ver weg!


Amsterdam

Amsterdam is de logische keuze. Ik ben er geboren, bijna iedereen die ik ken woont daar en Tims kantoor is daar ook nu. Wat alleen een nadeel is, zijn de prijzen. Het is echt wel pijnlijk als je met 1000 euro per maand een redelijk huis denkt te kunnen huren, en er dan alleen maar óf lelijke huisjes zijn, óf dat je ergens in een uithoek woont, waardoor je er nog steeds een uur over doet om overal te komen.

dsc_1678-2


Haarlem

Keuze nummer 2! Maar eigenlijk net zo duur als Amsterdam. Toch ga ik hier wel zoeken als de tijd komt. Het lijkt mij een heerlijke stad. Redelijk dichtbij het strand en een mooie binnenstad. Én dichtbij Amsterdam.

vakantie-haarlem

Bron


IJmuiden

Hier heb ik ook al rond gekeken. Vanaf mijn huis is het 20 minuten met de auto. Een afstand die ik (met wat oefenen) misschien wel durf te rijden. Daarbij lijkt het me ook fijn als je zo makkelijk naar het strand kan. Ik vraag mij alleen af of er verder wel wat te doen is, haha.


Amstelveen

Ik weet eigenlijk niet of dit voor veel mensen een bekende plek is? Zelf shop ik hier regelmatig. Je hebt een overdekt winkelcentrum, wat ik erg fijn vind. Daarnaast zit je zo met de metro in Amsterdam. En bij de Vrije Universiteit (waar ik studeer). Daarom ook wel een populaire studentenstad. Misschien dat we hier iets leuks kunnen vinden, maar de prijzen vallen ook wel erg tegen!

amstelveen-stadshart-13

Bron


Utrecht

Ha, Utrecht. Utrecht lijkt niet helemaal in dit rijtje te passen. Het ligt hier ook niet echt om de hoek. Toch lijkt dit mij wel een hele leuke stad en misschien is een ‘nieuwe start’ ook wel fijn? Een stad die wat verder weg ligt, voelt voor mij namelijk wel meer als een nieuw begin. Ik zou dan een nieuwe huisarts moeten zoeken, een nieuwe tandarts en de weg totaal niet kennen. Toch lijkt mij dit ook wel wat hebben. De prijzen zijn daar in ieder geval een stuk voordeliger. Qua reistijd zou dat voor mijn vriend alleen wel vervelend zijn. Aan de andere kant… Mijn moeder werkt in Amsterdam en doet er bijna een uur over om thuis te komen. Dan vallen die 45 minuten in de auto ook wel mee.

utrecht

Bron


Zo, ik heb geen idee of het een van deze woonplekken wordt (ik hoop het wel), maar ik ga Funda in de gaten houden. En daarnaast veel tijd in mijn studie steken, zodat ik hopelijk snel mijn papiertje heb!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

19 Comments

 • Reply Djuli

  Het lijkt me zo leuk om in Haarlem of Utrecht te wonen! Veel succes nog met je studie!

  2 oktober 2016 at 12:48
 • Reply Darina

  Ik wilde altijd in Amsterdam wonen, totdat ik op zoek ging en van een koude kermis thuis kwam. Die prijzen! Ik hoop dat je een leuke woonplek zult vinden! Succes met je studie!

  2 oktober 2016 at 12:51
 • Reply Evelyne

  Heel veel succes met de zoektocht alvast!

  2 oktober 2016 at 13:02
 • Reply Marieke

  Haarlem is geweldig, ik heb daar een tijdje gewerkt en ik vind het zo’n leuke stad! Maar inderdaad, ook prijzig. Ik woon zelf in een dorp en ik ben met 20 minuten in Amsterdam. Geen stad dus, maar het is fijn wonen hier, dicht bij het strand en Alkmaar en Haarlem zijn ook dichtbij. En -ietsjes- betaalbaarder dan Amsterdam. Er komen trouwens steeds meer Amsterdammers in mijn dorp wonen :-) Succes met de zoektocht, ik weet uit ervaring dat het niet zo makkelijk is om iets leuks en betaalbaars te vinden.

  2 oktober 2016 at 13:14
  • Reply Kim

   Dat lijkt mij inderdaad ook fijn, maar mijn moeder zei al dat de dorpen ook nog duur zijn! Mijn broer woont in Badhoevedorp en een andere broer in Purmerend. Dankjewel :)

   3 oktober 2016 at 09:40
 • Reply Melike

  Ik zoek ook nog een huis in de Randstad en ga eigenlijk wel een beetje kapot van de prijzen, zo verschrikkelijk hoog! Ik denk zelf aan Amstelveen / Amersfoort of Utrecht!

  2 oktober 2016 at 14:04
  • Reply Kim

   Vreselijk hè! Amersfoort heb ik ook in mijn hoofd, vind het alleen zo jammer dat het redelijk ver van Amsterdam is..

   3 oktober 2016 at 09:41
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Amsterdam en Haarlem lijken mij ook geweldig om te wonen! IJmuiden zou ik zelf niet snel voor kiezen. (Hoewel ik er geboren ben.)

  2 oktober 2016 at 17:15
 • Reply Saar

  Superleuk om alvast te oriënteren! Veel plezier!

  2 oktober 2016 at 17:15
 • Reply Dalinka

  Haarlem en Amstelveen lijken mij heel leuk. IJmuiden zou ik niet zo snel doen. Dat vind ik niet zo gezellig. Halfweg of Zwanenburg zou ik dan wel weer overwegen, maar dat is ook niet heel goedkoop. Een vriendin van me heeft pas een heel mooi huisje in Nieuwegein gevonden (aangezien je ook richting Utrecht kijkt). Ik was daar nog nooit geweest, maar ik vond het eigenlijk wel leuk en het centrum is een stuk groter dan ik had verwacht (en ze hebben een Bagels & Beans haha).

  2 oktober 2016 at 18:22
  • Reply Kim

   Nieuwegein, daar ben ik een keer geweest! Toen ik 15 was zocht ik daar een vakantievriendinnetje op en was toen voor het eerst alleen met de trein haha. Ik weet nog dat we met de bus naar Utrecht gingen en dat ook wel dichtbij was. Hahaha Bagels and Beans, dat is wel een pluspunt ja :P

   3 oktober 2016 at 09:42
 • Reply Melike

  Zo leuk dat je gaat samenwonen, ik ben heel benieuwd welke stad het uiteindelijk wordt! Ik zoek ook een nieuw huis en het is zo lastig om een beetje een betaalbare te vinden.

  2 oktober 2016 at 19:22
 • Reply Romy

  Ik woon in Uithoorn (onder Amstelveen) en mij lijkt Amstelveen wel een leuke plek om te wonen. Of wat dacht je van Hoofddorp? Misschien niet echt een stad, maar alles zit er: een station, een megagroot winkelcentrum mét Primark, je zit zo op Schiphol en op de snelweg…

  2 oktober 2016 at 19:37
  • Reply Kim

   Hoofddorp heb ik ook even aan gedacht! Daar gaan we denk ik ook kijken :) Uiteindelijk kan je natuurlijk van alles je thuis maken!

   3 oktober 2016 at 09:43
 • Reply Sher

  Lijkt me wel echt super gezellig als je hier in IJmuiden komt wonen! Maar dat zeg ik puur uit eigen belang want zoals hier in de comments al een paar keer gezegd is… Er is hier vrij weinig te doen en ons kent ons. Echt zo’n dorp waar iedereen elkaar kent en echt altijd over alles en iedereen geluld wordt. Maar hey, vriendin 1 zou je al in de pocket hebben. Haha! Toch wel zonde, hoor Ijmuiden kan zo leuk zijn! Bos, strand, duinen…

  3 oktober 2016 at 00:13
  • Reply Kim

   Oh dat klinkt een beetje als Abcoude haha! Lijkt me ook wel weer grappig, ik ken namelijk de helft van mijn buren uit de straat niet eens van gezicht :’) Maar Sher, je begrijpt wel dat ik je dan een keer zou meeslepen naar het strand hè!

   3 oktober 2016 at 09:47
 • Reply Paul

  1000 euro per maand?
  Ik ben echt zo blij dat ik in Enschede woon. Leuke stad, en betaalbare huizen. Goed, als je in Amsterdam werkt is het niet heel praktisch, dat geef ik toe.

  3 oktober 2016 at 12:19
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Leuk, ik vind Haarlem echt een prachtige stad. Hoorn ook trouwens! :)
  Ik woon zelf in Assen. Dat is allemaal wat goedkoper ;)

  3 oktober 2016 at 14:33
 • Reply Inge

  Wat grappig om zo de verschillen te zien. Haarlem lijkt mij wel leuk, ik vind Amsterdam veel te groot en druk (schaam). Hihi, ja ik woon al mijn hele leven in een dorp en zou eigenlijk niets anders willen. Alhoewel, ik heb stage gelopen in Utrecht en dat vind ik ook wel een leuke stad moet ik zeggen! :-)

  4 oktober 2016 at 15:26
 • Leave a Reply