Favorieten Mijn leven

Liefde voor Thee #2

DSC_2552 (2)

Niet zo lang geleden schreef ik over mijn liefde voor thee en vandaag is het tijd voor een deel twee. Ik heb namelijk een nog leukere – en handigere – manier gevonden om (losse) thees te bewaren! Kijk je mee?

Losse thee bewaren

De vorige keer had ik het nog over alle leuke losse potjes met washi tape waar je theetjes in kunt bewaren. We kwamen echter al snel tot de conclusie dat dit niet helemaal handig was. Het nam niet alleen veel ruimte in beslag, het is ook lastig met thee aanbieden. Zie je het al voor je hoe je met 15 van die potjes naar de woonkamer loopt?

DSC_2543 (3)

Deze leuke ronde bewaardoos kwamen mijn moeder en ik tegen in de Blokker. In de eerste instantie hadden we hem gevuld met nootjes – een cadeautje voor Tim – maar later gebruikten we hem om thees in te bewaren. Ideaal! Geschikt voor meerdere doeleinden en als ik me niet vergis, kostte hij rond de 6 euro.

DSC_2548 (2)

Mijn favoriete thee

Onze theecollectie is in de tussentijd ook weer aardig aangevuld. Mijn favorieten van dit moment?

Christmas Melange – Een gearomatiseerde melange van Ceylon-China theesoorten met een mengeling van exotische kruiden. Met de smaken van kruidnagel, sinaasappel en amandel.

Groene winteravond thee – Milde Sencha groene thee. Ananasstukjes (ananas, suiker), appelstukjes, venkel, kaneel, gember, aroma, anijszaad, peper, goudbloemblaadjes.

Zwarte thee met lychee – Een Chinese zwarte thee. Gegeurd met rozen en het natuurlijke sap van de lycheevrucht.

Deze favorieten verbaasde mij eigenlijk wel. Ik roep altijd niet van fruitthee’s te houden en nu zitten in al deze thees fruit :)

Er was trouwens ook een grote miskoop:  Rooibos avondthee (ja, ja ook thee-miskopen bestaan :’) ). Van Marion had ik een zakje met Rooibos & Chai gekregen. Die vond ik zó lekker dat ik op zoek ging naar een speciale Rooibos thee. Maar, bah! De Rooibos Avondthee vind ik zo erg stinken, dat ik hem niet eens durf te proeven. Er zit chocolade in(!). En naar mijn mening hoort chocola niet in thee thuis, haha!

Wat is jouw favoriete theesmaak?

Volg je me al op Bloglovin‘, Twitter en Instagram?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

43 Comments

 • Reply debby

  Ik drink zelf meer koffie dan thee. maar als ik het drink is het vaak een kruidenthee of de detox thee van yogi. Ik vind dat doosje echt erg leuk en vind het bijzonder leuk om dat cadeau te geven aan een theeleut

  30 oktober 2015 at 08:15
  • Reply kim

   Detox thee’s drink ik ook weleens! En inderdaad, dit ziet er erg leuk uit als cadeau :)

   30 oktober 2015 at 10:26
 • Reply Kaylee Roxanne

  Dat ziet er schattig uit! En die Christmas melange klinkt echt heerlijk. Ben ik heel fout dat ik nu echt al mega veel zin heb in Kerst? Haha. Leuk artikel!

  30 oktober 2015 at 09:37
  • Reply kim

   Haha, nee hoor! Ik ben degene die al kerstthee’s drinkt en twee Advent kalenders thuis heeft.

   30 oktober 2015 at 10:26
 • Reply Esmee

  De laatste tijd drink ik steeds meer thee, vooral als het avond is en koud! Ik ga meestal voor Rooibos!
  XOXO esmee

  30 oktober 2015 at 09:44
  • Reply kim

   Ooooh heerlijk hè, thee als het koud is :D

   30 oktober 2015 at 10:27
 • Reply Sandra

  Oeeh, ik vind de groene winteravond thee wel heel erg lekker klinken met die ingrediënten! Handig ook die bak trouwens. Goede tip!!

  30 oktober 2015 at 09:57
  • Reply kim

   Jaa, die drink ik nu het allerliefst, heerlijk fris!

   30 oktober 2015 at 10:28
 • Reply Vlijtig Liesje

  kersenthee van Pickwick is mijn favoriet! Dat drink ik al jaren.

  30 oktober 2015 at 10:25
 • Reply Renske

  Wat een handige bewaardoos voor losse thee! Zelf drink ik op dit moment heel veel sterrenmuntthee en groene thee. Echt iedereen vindt sterrenmuntthee vies en ik vind het zó lekker! Mijn losse theetjes zijn op, dus ik moet binnenkort weer even wat online bestellen, hihi. De Christmas Melange klinkt zo gezellig! De ander twee theetjes klinken ook heel lekker. :)

  30 oktober 2015 at 10:57
 • Reply Jenn

  Wat een leuk idee om dat zo te bewaren. Ik heb eigenlijk nooit losse thee.

  30 oktober 2015 at 11:31
 • Reply Joycerdt

  Oh wat handig!
  Ik heb voor mijn thee allemaal van die losse (kleine) wekpotjes, maar die nemen inderdaad heel veel ruimte in beslag. Dit vind ik echt heel handig, ook met verjaardagen enzo, top!

  Mijn favo thee is de Buddha Amacha, zooo lekker :)!

  Lfs.x

  30 oktober 2015 at 12:27
 • Reply Annelies

  Ik deel je liefde voor thee! Vooral earl grey’s en zwarte theetjes in alle varianten die er zijn. Allemaal losse potjes en zakjes overal bij mij in huis. Heerlijk! Een kopje thee. Op dit moment is Twinings mijn favoriete merk.

  30 oktober 2015 at 12:37
 • Reply Dalinka

  Handig zeg om je thee zo te bewaren! Ik laat ze momenteel gewoon in de zakjes zitten, want anders zou de hele keuken volstaan met potjes? Maar dit is wel een hele leuke oplossing! Ik lust bijna alle theesmaken en dan het liefst gecombineerd met groene of witte thee. Meestal zijn die lekker zacht van smaak.

  30 oktober 2015 at 12:49
 • Reply Inge

  Ik ben niet zo van de smaakjes thee omdat ik de meeste smaakjes niet zo lekker vind. Ik houd het meestal bij groene thee :)

  30 oktober 2015 at 13:32
 • Reply Ysanne

  Die bewaardoos is echt tof, nog nooit gezien. Ziet er meteen zo vrolijk uit! Heb laatst ook een keer thee gemengd, zoals je vriend altijd doet, was lekker!

  30 oktober 2015 at 13:44
 • Reply Angelique

  Oef die theetjes wil ik ook wel proberen!

  30 oktober 2015 at 13:56
 • Reply Sax and the Pretty

  I love thee! Ik moet weer eens verse thee halen, drink nu alleen maar zakjes….x

  30 oktober 2015 at 15:01
 • Reply Daenelia

  Lapsang Soochong. Of Darjeeling. Of Assam. En natuurlijk Earl Grey and Lady Grey.
  Voor zover ik weet is die doos ook bedoelt als theedoos. Je kunt er ook zakjes in doen, zo zie ik hem meestal bij mensen staan. Maar losse thee kan ook prima! Goede oplossing.

  30 oktober 2015 at 15:05
 • Reply Laura

  Christmas melange klinkt heel lekker! Ik drink eigenlijk altijd groene thee met citroen haha. Favoriete.

  30 oktober 2015 at 16:54
 • Reply Margo

  Toffe doos zeg! Ik heb momenteel 2 losse theetjes, maar als ik er meer verzamel (voel alweer een verzamelwoede opkomen namelijk) heb ik dit ook nodig!
  Ik drink eigenlijk instant groene thee overdag, ’s avonds lekker herfst of winterthee, en sinds kort neem ik voor het slapen Slaap Lekker thee. Ik heb het idee dat het echt werkt! OF misschien maak ik het mezelf wijs. Maar ik slaap wel lekker ;)

  30 oktober 2015 at 17:05
 • Reply Jeanine

  Wat een goed idee! Ik ben ook gek op thee en weet nooit wat ik met die losse thee aanmoet. Zwarte thee met lychee klinkt echt heel erg lekker. Ik ben op het moment verzot op Jasmijn thee en earl grey.

  30 oktober 2015 at 17:50
 • Reply Nina Simplynspecial

  De laatste tijd drink ik ook meer losse thee. Duurt net iets langer, maar smaakt veel beter! Ik heb de theetjes van de Tuinen helemaal ontdekt haha, lekker! Die bewaarbox ziet er wel ontzettend handig uit.

  30 oktober 2015 at 17:50
 • Reply Charlotte

  Leuk aritkeltje! Ik hou ook enorm van thee. Wat een creatief idee om zo de losse thee te bewaren :)

  30 oktober 2015 at 17:53
 • Reply Moniek

  Oh ik ben gek op thee! Zit op dit moment zelfs met een glas thee in mijn handen! Ik bewaar mijn losse thee in glazen potten van de Ikea! Mijn favoriet is nu de herfst thee die ik laatst op de markt kocht!

  30 oktober 2015 at 17:55
 • Reply Anne-Sterre

  Ik ga me ook eens wat verdiepen in die losse thee, lijkt me lekker en ziet er ook nog eens leuk uit.

  30 oktober 2015 at 18:08
 • Reply Lysanne

  Ik drink ook super veel thee. Wel gemaakt met een zakje, al geeft losse thee zoveel sfeer. Ziet er zo leuk uit.

  30 oktober 2015 at 18:36
 • Reply Hilde

  Die Christmas Melange lijkt me heerlijk :) En wat ’n leuk idee om de losse thee zo te bewaren :)

  30 oktober 2015 at 19:13
 • Reply Saar

  Leuk doosje. Super idee om het zo te bewaren!

  30 oktober 2015 at 19:43
 • Reply Saskia

  Ik ben ook een echte theeverslaafde. Mijn kast staat er vol mee en ik krijg elke keer van mijn man een verbod om meer te kopen haha. Mijn favoriet is clipper thee!

  30 oktober 2015 at 20:09
 • Reply Marleen

  Oh dat ziet er superleuk uit! Heel handig ook zo’n doosje! x

  30 oktober 2015 at 21:20
 • Reply Esmeralda

  Ik heb niet echt een favoriet. Ik vind de autumn en winter thee van Pickwick lekker maar ik heb ook thee van Clipper en Selestional Seasoning, nee ik kan echt geen keus maken :)

  31 oktober 2015 at 11:54
 • Reply Sanne

  Zeker een handige tip. Zelf drink ik geen thee maar ik koop het soms wel eens voor mijn vriend. Hij drinkt graag engelse thee. :)

  31 oktober 2015 at 11:57
 • Reply BySilke

  Wat een originele doos om je thee in te bewaren! Superleuk en die smaken klinken ook echt heel lekker :D Ik ben fan van alle theetjes, zolang het maar geen rooibos is ;)

  31 oktober 2015 at 12:07
 • Reply Els

  Wat leuk. Wij kopen eigenlijk nooit losse thee. Ik hou zelf erg van mandarijn smaakje.

  31 oktober 2015 at 12:25
 • Reply jeapiebel

  De losse thee ziet er schattig uit met stuk roze plus alles en nog wat erbij. Ik had ook flink laatst kruidenthee en appelthee zelf ooit meegenomen uit Turkije.

  31 oktober 2015 at 15:19
 • Reply Dionne

  Wat handig! Ik ben ook echt een grote fan van thee

  31 oktober 2015 at 19:29
 • Reply Veer

  Ik leef voor en op thee, haha. Die losse thee ziet er heel sfeervol uit!

  31 oktober 2015 at 20:24
 • Reply Fabiënne

  Looove thee! Ik heb ook een hele verzameling aan losse thee, moet ik echt vaker eens erbij pakken.

  1 november 2015 at 21:36
 • Reply Wanda

  Leuke tip! Ik heb nu tig van die zakjes staan met losse thee en iedere keer valt er wel eentje eruit maar zo’n bewaardoos is zeker een uitkomst! Mijn favoriete thee? Groene thee met cactus smaak, bijna op inmiddels maar gekocht bij een theewinkeltje in Gronau, waar we wel geregeld komen dus binnenkort maar even weer voorraad in slaan…

  2 november 2015 at 20:12
 • Reply Darina

  Ik hou erg veel van rooibos thee en groene thee. Wat een leuke bewaardoos, staat ook gezellig.

  4 november 2015 at 13:08
 • Reply Charelle

  Wat is dat een superhandige bak zeg om thee in te doen, geniaal! ^^

  6 november 2015 at 21:08
 • Reply De struggles van een theeleut - Kimdonz

  […] theeblogje één en theeblogje twee kwam al naar voren dat ik nogal van thee houd. Helaas is het leven van een theeleut niet alleen […]

  31 mei 2016 at 14:26
 • Leave a Reply