Reviews

Lord of the Rings Living Card Game (LCG)

LOTR LCG

Lord of the Rings: je houdt ervan, of je vindt het maar een langdradig verhaal vol gekke wezens! Ik behoor tot de eerste groep. Al moet ik zeggen dat ik nog niet zo ver ben doorgeslagen dat ik bijvoorbeeld elfen-taal ken. Ook heb ik de boeken niet gelezen. Maar de films? Die vind ik geweldig. En die heb ik dan ook meerdere keren gezien. Benieuwd naar Lord of the Rings Living Card Game (LCG)? Lees dan verder! 

Als kind speelde ik veel spelletjes met mijn ouders. Bij het ouder worden stopte dat helaas. Gelukkig heeft Tim mij weer helemaal into de spelletjes gebracht! Wat nou kinderachtig? Ook voor oudere mensen kan het erg leuk (en gezellig!) zijn om spelletjes te spelen :) Tim moest in de eerste instantie niets van LOTR hebben, maar gelukkig heb ik hem over kunnen halen de films met mij te kijken. Eén keer. Hij vond het leuk, maar vaker hoeft het van hem niet, haha. Om onze interesses samen te brengen, heb ik hem het Lord of the Rings Living Card Game (LCG) een keer cadeau gedaan. Hij houdt van spellen en ik van het verhaal, een mooie samenvoeging van onze interesses!

Lord of the Rings The Card Game

An ancient evil stirs in the black lands of Mordor, and the people of Middle-earth speak of a terrible doom approaching from the east. The Dark Lord Sauron is gathering his forces, and should he acquire the power he seeks, he will cast the world into eternal shadow. The only hope lies in a heroic few who must work together to stem the tide of evil…

Je kiest maximaal drie helden en daarmee ga je op quests, verken je locaties en vecht je tegen vijanden (hoi, Orks, spinnen en trollen!). In het begin liep ik daar een beetje vast. Ik wilde namelijk de personages zijn die ik uit de films zo leuk vond (ahum, Aragorn), terwijl dat niet altijd even tactisch was. Daarnaast krijg je kaarten die je helden kunnen helpen. Denk hierbij aan bondgenoten, maar ook wapens en bepaalde gebeurtenissen die je in het spel kunt laten gebeuren.

Lord of the Rings game DSC_2505 (2)

The Lord of the Rings: The Card Game kun je met één tot vier spelers spelen. Wanneer je met drie of vier spelers wilt spelen, heb je wel twee basisspellen nodig. Wat verder leuk is, is dat je niet tegen elkaar speelt, maar tegen het spel.

LOTR game

In dit basisspel zitten drie missies – in drie verschillende levels – die je kunt voltooien. De eerste quest is goed te doen, maar bij de tweede hadden Tim en ik al moeite. Tevens zijn er al héél véél uitbreidingen verkrijgbaar. In deze uitbreidingen zitten extra helden, bondgenoten, quests en vijanden. Erg leuk voor de afwisseling. En gelukkig zijn deze uitbreidingen ook niet zo duur (rond de €8 tot €25).

Lord of the rings living card game

Wat vind ik van Lord of the Rings LCG?

Het spel is niet geschikt voor kinderen. Ten minste, niet voor de meeste Nederlandse kinderen. Het is namelijk geheel in het Engels. Bij het spel wordt een gebruiksaanwijzing geleverd die je echt goed moet doorlezen. Er zijn veel regels en dat kan de eerste keer overweldigend zijn. Gelukkig zijn er op YouTube veel instructie filmpjes die goed kunnen helpen! Wat wij eerst dus hebben gedaan was alles goed gelezen. Als je eenmaal de regels kent, maakt het niet meer uit welke quest (of uitbreidingspakket) je doet, want dezelfde regels gelden.

DSC_2491 (2)

Zodra het kouder wordt, begint Tim te vragen wanneer we deze LCG weer gaan spelen. De eerste keer kijk ik er altijd wat tegenop, want ik ben degene die alle regels gaat zitten doorlezen, terwijl hij enthousiast door alle kaarten gaat. Maar na één keer spelen, zit je er weer helemaal in en kun je de keren erna op je gemak spelen :)
Het spel duurt ongeveer 30 à 90 minuten. Maar het is weleens voorgekomen dat we na 10 minuten al dood waren, haha. Dat is een kwestie van tactiek én geluk! Het spel koop je vanaf €45.

Wat vind jij van Lord of the Rings?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

20 Comments

 • Reply Esmee

  Ik ben zelf al niet zo’n lezer, maar dit boek lijkt me best leuk!
  XOXO esmee

  14 november 2015 at 09:41
  • Reply kim

   De boeken wil ik misschien ook lezen, maar mijn artikel gaat over het spel.

   14 november 2015 at 10:27
 • Reply claudia

  Oef dat is duur, maar zo een spel lijkt me wel gaaf!

  14 november 2015 at 11:19
  • Reply kim

   Ja helaas zijn (bord)spellen vaak aan de prijzige kant…

   14 november 2015 at 13:08
 • Reply Anne-Sterre

  Ik vind het verhaal wel oké op zich, maar een spel? Wel leuk bedacht. Ik denk dat ik het spel eerst eens zou moeten spelen voordat ik er echt een mening over kan geven.

  14 november 2015 at 12:46
  • Reply kim

   Haha ze bedenken nu over alles wel spellen! Er is overigens ook een spel van The Hobbit. Maar die films heb ik nog niet gezien.

   14 november 2015 at 13:07
 • Reply Inge

  Fan hierzo! Na de eerste film wilde ik dus wel elfentaal leren, maar uiteindelijk vond ik het wat zinloos en ben dus gestopt. Wij zijn niet echt van de spelletjes, maar het lijkt me wel grappig om een keertje te doen. Wel aan de prijs trouwens!

  14 november 2015 at 12:55
  • Reply kim

   Jaa voor één keertje is het wel een duur spel haha! Wij hebben hem nu bijna twee jaar thuisliggen en omdat de uitbreidingspakketten gelukkig niet zo duur zijn, blijft het leuk :)

   14 november 2015 at 13:08
 • Reply NESRIN

  Ik heb niet veel met Lord of the Rings en ben ooit voor deel 1 gaan zitten maar het lukte mij niet om de film helemaal af te kijken.

  Gaaf dat jullie dit spelen en zo een bordspel blijft ook lekker lang houdbaar, je gooit het niet makkelijk weg wat je bij een digitaal spel of app wel snel doet.

  14 november 2015 at 13:31
 • Reply Sanne

  Ik ben helemaal niet een Lord of the Rings fan. Maar ik ben verzot op gezelschapsspellen. Ik herinner me een keer dat de elektriciteit was uitgevallen en dat we de woonkamer met kaarsen verlichtten. Daarbij hoorde natuurlijk een gezelschapsspel spelen! (:

  14 november 2015 at 13:53
 • Reply Sanne

  Dit spel kende ik nog niet. Mijn vriend is gek op gezelschapsspelletjes. Ik hou er niet zo echt van. Ik speel soms wel eens mee.

  14 november 2015 at 18:13
 • Reply Claudia

  Het lijkt me wel een leuk spel, al ben ik echt geen spellenmens.
  Maareuh, bedankt. Nu heb ik zin om LotR te kijken. Alweer.

  14 november 2015 at 22:00
 • Reply Nienke

  Ik ben wel een spellenmens, maar niet zo’n LOTR-mens. Maar dit spel lijkt me wel interessant! Het klinkt een beetje ingewikkeld maar daar houd ik wel van mits het ingewikkelder klinkt dan het daadwerkelijk is, haha. Helaas wel duur inderdaad, maar zo’n prijs leg je al gauw neer voor een spel.

  14 november 2015 at 23:17
 • Reply Renske

  Ik vind het zo jammer dat bordspellen vaak duur zijn én dat mijn vriend (en anderen in mijn omgeving) niet van spelletjes houdt. Dit lijkt mij zo’n leuk spel!

  15 november 2015 at 08:52
  • Reply kim

   Wij doen daarom vaak met kerst bordspellen cadeau :) Mijn ouders houden alleen van Risk, maar de familie van Tim vindt spelletjes wel leuk!

   16 november 2015 at 14:38
 • Reply Joycerdt

  Oh nee, ik val onder de mensen die het maar een langdradig verhaal vind vol gekke wezens, dus ik sla het spel over.
  Al moet ik wel eerlijk toegeven dat het er wel goed uitziet, geen karig afgewerkt bordspel na een goed boek / film.

  Lfs.x

  15 november 2015 at 10:18
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Oh wat heerlijk dit! Hou enorm van boord spellen maar vriendlief heeft er meestal geen geduld voor. Wil deze uitproberen!

  15 november 2015 at 19:17
 • Reply Paul

  Ik vind Lord of the Rings geweldig, en spelletjes ook. Zelf ben ik altijd een beetje huiverig over spelletjes gebaseerd op een bekende franchise, maar dit lijkt me heel aardig. Ken je Pandemie al? Ook een fijn coöperatief spel.

  16 november 2015 at 10:06
  • Reply kim

   Nee! Maar ik heb het net even opgezocht en meteen op mijn wishlist gezet :)

   16 november 2015 at 14:39
 • Reply Daenelia

  De tweede missie is inderdaad een stuk moeilijker. Je moet ook niet willen winnen, want dat gaat je de eerste paar keer niet lukken. Dit is geen spel voor beginners, vond ik zelf. Er zijn gelukkig heel veel opties om LotR fans tevreden te stellen met spelletjes :)

  18 november 2015 at 17:57
 • Leave a Reply