Matis: synergetische verzorging met een Frans tintje

Ondanks dat er zoveel schoonheidstrends zijn en komen, zal een gezonde huid altijd een schoonheidsideaal blijven. Een frisse en stralende teint wordt gezien als aantrekkelijk en het draagt bij aan het zelfvertrouwen. Dit is dan ook de reden dat het Parijse merk Matis al meer dan 80 jaar kwalitatief hoogwaardige cosmetica ontwikkeld voor zowel vrouwen als mannen.

Cosmetica met een Franse achtergrond

Frankrijk en kwalitatief hoogwaardige cosmetica zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Matis, dat in 1936 een laboratorium oprichtte in Parijs, is één van de bekendste Franse cosmeticamerken. In de jaren na de oprichting heeft Matis een zeer goede reputatie opgebouwd dankzij de kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Het bekende en succesvolle merk is inmiddels al meer dan 80 jaar trots op deze Franse achtergrond.

De synergie van wetenschap en de psyche

In eerste instantie vormden wetenschappelijke ontwikkelingen de basis voor het merk Matis. De oprichter en apotheker, Eugène Mavromati, besefte door zijn kleindochter en schoonheidsspecialiste Jeanne Mavromati echter dat de psyche ook invloed heeft op de gezondheid van de huid. Schadelijke invloeden, zoals vermoeidheid en stress, kunnen een negatief effect hebben op de huid. Matis richt zich daarom niet alleen op het selecteren van effectieve ingrediënten, maar ook op het creëren van producten die een kalmerend effect op de zintuigen hebben. Deze filosofie is samen te vatten in 3 woorden: skin, science en senses.

Skin – De taal van de huid

De formules die door Matis ontwikkeld worden, sluiten perfect aan op de natuurlijke processen van de huid. De ingrediënten, die ontwikkeld zijn volgens het biomimetica principe, lijken sterk op stoffen die van nature in de huid voorkomen. Deze ingrediënten smelten samen met de bovenste laag van de huid, waardoor ze een optimale werking hebben. De natuurlijke processen van de huid worden op deze manier geoptimaliseerd en gestimuleerd. Deze methode zorgt ervoor dat de producten begrijpen welke behoeften de huid heeft en kunnen hier op inspelen.

Science – De kunst van het formuleren

Producten met een meervoudig effect, dat is waar het Franse merk voor staat. Tijdens het formuleren van producten worden diverse actieve ingrediënten en complexen samengebracht, die elkaars werking versterken. Zo worden producten ontwikkeld die optimaal presteren. Het resultaat is een combinatie van voedingsstoffen en actieve ingrediënten die in een breed scala aan huidbehoeften kunnen voorzien. Dankzij deze aanpak is het mogelijk om specifieke resultaten te behalen. De formules dragen bij aan een gezonde en verzorgde huid, terwijl de huid in staat blijft om haarzelf in een goede conditie te houden.

Senses – De spiegel van emoties

Of je de producten van Matis nu in een salon of thuis gebruikt, het is altijd een unieke ervaring voor je zintuigen. De formules zijn ontwikkeld met het doel om je lichaam en geest te stimuleren en om ervoor te zorgen dat jij je mooi en zelfverzekerd voelt. De combinatie van onder andere geuren en texturen heeft een positief effect op je huid.