Meubels op maat maken voor in je interieur

Houten

Meubels op maat maken kan interessant zijn, wanneer je niet tevreden bent over je huidige interieur! Mogelijk heb je een wand bij een schuin dak, die je wilt vullen met nieuwe kasten. Er zullen weinig woonwinkels zijn, waar je kasten met een schuine bovenzijde kunt vinden. Om deze wand alsnog van een mooie rij kasten te voorzien, kan het slim zijn om de meubels op maat te laten maken. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hierbij hebt. Er zijn verschillende meubelmakers, die deze mogelijkheid aanbieden. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Wortman Meubelen.

Meubels op maat maken

Mogelijkheden bij meubels op maat maken

Zoals reeds beschreven werd, is meubels op maat maken onder meer interessant wanneer je een schuine wand met kasten wilt vullen. Door de bovenzijde van de kasten schuin af te laten zagen, zullen de kasten perfect onder de schuine wand passen. Op deze manier wordt de beschikbare ruimte onder een schuine wand optimaal benut. Zelf aan de slag gaan met het inkorten van meubels is vaak onverstandig. De kans op een fraai eindresultaat is beperkt, doordat huishoudens hier doorgaans niet de benodigde gereedschappen voor hebben. Naast het op maat maken van een kastenwand, kun je bijvoorbeeld ook een tafel op maat laten maken door een meubelmaker.

Maatwerk

Interieuradvies voor een gezellige woning

Veel meubelmakers bieden niet alleen de mogelijkheid om je meubels op maat te maken. Ook kun je hier terecht voor passend interieuradvies! De meubelmakers hebben doorgaans een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt. Vaak nog beter dan mensen dat zelf hebben. Welke meubels kunnen op maat gemaakt worden? Bij welke meubels zal dit lastiger worden? Enzovoorts. Bij het inrichten van ruimtes is het belangrijk om te letten op de stijl van de meubels. Het combineren van verschillende stijlen kan een ruimte onnodig druk maken.