Favorieten Mijn leven Muziek

Bezochte concerten & ‘foute’ muzieksmaak?

Foute muzieksmaak

Het woord fout vind ik zelf best lastig in te schatten. Wat de één fout vindt, vindt de ander doodnormaal. Maar als je naar een concert bent geweest van een artiest wiens grootste hit “I Invented Sex” was, mag ik het best fout noemen, toch? Er was een periode dat ik regelmatig naar concerten ging. Vandaag wil ik met jullie delen wiens concerten ik heb bezocht!


De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites

Op de middelbare school hebben mijn vriendinnen en ik heel veel optredens van De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites bijgewoond. Overigens niet allemaal betaalde concerten. Ze waren namelijk ook vaak op evenementen, zoals het Bevrijdingsfestival of de Uitmarkt te vinden. Ideaal voor arme scholieren! En ik schaam me er dan ook niet voor te zeggen dat de JVT en The Opposites beide albums hebben, waarvan ik alle nummers mee kan zingen rappen.


Trey Songz

Het concert van Trey Songz vond middenin mijn eindexamenperiode in 2010 plaats. Máár niet getreurd, dat weerhield een vriendin en mij er niet van hier naartoe te gaan (Lekker het weekend voor mijn examen Frans :’))! Eenmaal aangekomen bij De Heikenen Music Hall was er een ENORME rij van meisjes. Echt waar, wat mij vooral nog is bijgebleven is het gegil tijdens het concert. Hij stond namelijk op een gegeven moment zonder shirt op het podium. Laten we het daar maar bij houden.


Sean Paul

Niet veel later volgde het concert van Sean Paul, in 2010. Dit was nogal teleurstellend. Het bleek uiteindelijk een feest te zijn, waar hij pas om 2:00 kwam opdagen en een paar nummers zong. Het feest kwam niet echt op gang. Er werd nauwelijks gedanst – hoe awkward is dat? En Sean Paul zag er anders uit dan ik voor ogen had (lees: hanenkam).


Bob Dylan

Ten slotte ben ik twee keer naar het concert van Bob Dylan geweest, heel verrassend: ook in 2010! Een vriendin, haar vriend, mijn moeder en ik gingen op vrijdag naar een concert. Dit viel zo erg in de smaak, dat mijn moeder voor twee dagen later weer kaartjes had gekocht. Het concert was niet geweldig qua performance. Hij zat op een stoel en keek niet eens het publiek in. Maar het was zó gek en speciaal om hem te zien, dat het twee top-avonden waren.

Dit beschouw ik dan weer niet als fout, terwijl anderen dit wel vinden, haha.


2010 was eveneens het jaar dat ik mijn middelbareschooldiploma haalde en daarna erge last kreeg van angsten. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer naar een concert geweest! Concerten die ik wel nog zou willen bezoeken zijn die van Guns N Roses, Bruce Springsteen, Ed Sheeran en R.Kelly :) Lekker gevarieerde muzieksmaak hè, haha!

Wat waren jouw favoriete concerten? 

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

30 Comments

 • Reply Charelle

  Wow! Een concert van Bob Dylan lijkt me inderdaad wel heel gaaf! Begrijp volkomen dat je daar wel twee keer naartoe wilde! Ed Sheeran zou ik ook graag nog een keertje naartoe willen, dat schijnt ook heel bijzonder te zijn. Gewoon hij, zijn gitaar en het publiek. Magisch! (:

  7 november 2015 at 08:11
  • Reply kim

   Jaa het is ook vooral het gevoel dát ik hem live heb gezien :) Toevallig trad hij laatst weer in NL op!

   7 november 2015 at 20:46
 • Reply Nina Simplynspecial

  Zo, toe maar! Dat is zeker gevarieerd. Ed Sheeran zou ik ook nog wel naartoe willen. Ik hou van zijn muziek en zijn stem <3

  7 november 2015 at 08:12
 • Reply Sanne

  Wat een variërende smaak (: Ed Sheeran zou ik ook nog eens willen doen; het is nl. een van mijn lievelingsartiesten.

  7 november 2015 at 08:21
 • Reply Barbara

  Bob Dylan! Heel cool. En naar Bruce Springsteen zou ik ook ooit nog heel graag een keer heen willen. Wij gaan vaak naar concerten van Normaal! Høken haha. 19 december weer, afdscheidsconcert.

  7 november 2015 at 08:47
  • Reply kim

   Daar heb ik nog nooit van gehoord!

   7 november 2015 at 20:46
 • Reply Dalinka

  Leuk concerten! Vroeger ging ik ook heel vaak. Nu niet meer:-( En ik vind het opzich nog wel meevallen hoe ‘fout’ de artiesten zijn die je live hebt gezien. Ze waren op dat helemaal hip;-) Zelf wilde ik vroeger Aaron Carter heel graag live zien haha. En ik ben een stuk of 15 keer naar een concert van Westlife geweest. Sommige mensen zien dat als een ‘foute’ muzieksmaak. Alleen maar omdat het een boyband is. Ik zou nog heel graag Maria Mena live willen zien. Alleen geen van mijn vrienden vindt haar leuk en ik ben niet zo iemand die alleen naar concerten gaat.
  Ik heb de theedoos trouwens gevonden! Niet bij Blokker maar bij V&D. Yay!:-D

  7 november 2015 at 09:24
  • Reply kim

   Ooooh Aaron Carter, daar heb ik lang niet naar geluisterd, haha! Westlife ken ik nog wel, maar ik luisterde volgens mij liever naar Five en The Backstreet Boys :)
   Haha op de middelbare school waren een paar vriendinnen van mij he-le-maal gek van Maria Mena. Jammer dat je vrienden haar niet leuk vinden!
   Yaaay! Ik was laatst ook nog even naar ‘mijn’ Blokker en daar zag ik hem ook nog liggen :)

   7 november 2015 at 20:48
 • Reply Monique | WritingMonique

  Wat een leuk artikel. The Opposites kon ik vroeger ook wel waarderen ja. Ed Sheeran zou ik ook wel willen zien optreden!

  7 november 2015 at 09:34
 • Reply Marion

  Bob Dylan ♥♥♥♥ Sean Paul. Ik blaas zijn muziek stiekem ook heel erg hard in de auto. Ik ga zo even luisteren denk ik. Lang geleden.

  7 november 2015 at 10:00
 • Reply Kaylee Roxanne

  Haha als dit een foute muziek smaak is ben ik queen fout! Wat tof dat je naar al die concerten bent geweest en ik hoop dat je snel in staat bent om er meer te bezoeken. Ik ga eigenlijk nooit naar een concert, ik ben een keer naar Tyrese, Genuwine en Tank geweest en dat was fantastisch. Ook lekker shirtloos op het podium enzo, haha.

  7 november 2015 at 10:17
  • Reply kim

   Oeeeh ook leuk! Hhaha Kaylee, je moet mijn iPod zien. Die staat vol met ‘foute’ nummers :’)

   7 november 2015 at 20:49
 • Reply Femke

  Heerlijke concerten toch haha! Ik ben een tijdje terug naar Rihanna geweest, daar ga ik dus nooit meer geld aan uitgeven. Blegh, ze begon veel en veel te laat, het was af en toe valt. Nope, een tegenvaller. Alleen een toffe show. The Script was ontzettend tof. Binnenkort naar Dotan en naar Jason Derulo, zin in:-)!

  7 november 2015 at 10:18
  • Reply kim

   Oh wat teleurstellend zeg! Je zou verwachten wel een goed concert te zien met zo een grote artiest… En ahh Dotan zou ik ook nog wel willen zien :) Volgens mij gaat mijn moeder daar naartoe, haha.

   7 november 2015 at 20:50
 • Reply Els

  Dat is een hele lijst en ook erg uiteenlopende muziek. Ik vind dat je best muzieksmaak hebt hoor. Ik heb pas wansmaak met Westlife, nou ja, ik vind het goed. Maar veel andere mensen niet ;-).

  7 november 2015 at 12:41
 • Reply Marushi

  Trey songs!!!!! <3<3<3 niks fouts aan hoor! De Jeugd van Tegenwoordig daar in tegen….haha

  7 november 2015 at 12:57
 • Reply Anne-Sterre

  Ik denk dat we allemaal wel van die artiesten hebben waar we een hele tijd fan van waren en waarvan we nu denken, waarom? Maar ik moet zeggen dat ik heel veel van die nummers die je nu noemt ook wel ken ja :’)

  7 november 2015 at 13:28
 • Reply Annelies

  Je hebt een héle gevarieerde muzieksmaak. Niet alles is aan mij besteed, maar zo’n beetje de helft wel. Het gaafste concert waar ik ooit ben geweest? Jeetje… KISS was wel héél erg vet. Ik stond nog helemaal vooraan. Iets minder leuk toen er met ‘bloed’ gespetterd werd. Héél gaaf toen de confetti kanonnen tevoorschijn kwamen.

  7 november 2015 at 13:53
  • Reply kim

   Ieeeeeeeel, oké ik dacht heel even aan echt bloed haha. Maar idd, ik heb weleens shows van KISS op tv gezien en die zagen er erg spectaculair uit :D

   7 november 2015 at 20:51
 • Reply Nienke

  Ah, leuk om te lezen! Bob Dylan ben ik wel een beetje jaloers op, met de rest heb ik niet zo heel veel maar ik kan me voorstellen dat je het wel leuk vindt. Als je nog eens naar Guns N’ Roses, Bruce Springsteen of R. Kelly gaat, bied ik me wel aan om met je mee te gaan! :)

  7 november 2015 at 13:59
  • Reply kim

   Het is ook echt een ervaring om Bob Dylan live te zien :) We stonden bijna helemaal vooraan, zó een gek gevoel is dat. Jaaa leuk haha!

   7 november 2015 at 20:53
 • Reply Ellemieke

  Wat leuk om te lezen! Ik vind sommige liedjes van DJVT wel erg leuk (sterrenstof bijvoorbeeld) maar ik hou niet van alles. Ik heb ze live gezien op Lowlands. Ook een gave ervaring dat je naar Bob Dylan bent geweest.

  7 november 2015 at 18:59
 • Reply Inge

  Hihi dat is zeker gevarieerd! Ik ben eens in mijn uppie naar 3 Doors Down geweest in Eindhoven. Maar alleen naar een concert gaan vond ik toch wat minder.. Toch is het me bijgebleven omdat dat op zich al een bijzondere ervaring was ;)

  7 november 2015 at 19:38
  • Reply kim

   Wauw wel tof dat je in je eentje ging! Kan me voorstellen dat dat een bijzondere ervaring was :)

   7 november 2015 at 20:53
 • Reply De Hoestende Avonturier

  Hah wat een goede verzameling :D Ik ben echt TE weinig naar concerten geweest. Ik mis standaard de verkoop van artiesten die ik echt eens wil zien (omdat ik er nooit op let) en aan anderen wil ik niet tientallen euros uitgeven. Oh trouwens, op gratis evenementen heb ik wel veel gezien besef ik net! Ook via mijn oude werk, dat was wel erg leuk! Maar dat waren vooral bands als Blof en ander Nederlands spul, hehe.

  7 november 2015 at 22:27
 • Reply Dina

  Hahhaa geweldig. Ik zie al die meiden ook al helemaal gillen bij Trey Songz. :’)

  8 november 2015 at 08:21
 • Reply Lilia | Lily Like

  I love concerts! Ik ga echt vaak, mijn laatste was van Atmosphere en probably ook een van m’n faves. Verder vond ik Kendrick Lamar, Pete Philly en J Cole ook super live :) xo

  8 november 2015 at 10:02
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Bob Dylan vind ik niet fout! Ik ging laatst naar Take That, valt ook wel onder ‘fout’. Maar 1 van de geweldigste concerten ooit!

  8 november 2015 at 16:44
 • Reply Shanti

  Ik ben dit voorjaar met mijn zusje van toen 8 naar Katy Perry geweest, dat valt denk ik ook wel in deze categorie vanwege mijn leeftijd :) Maar wat een gaaf concert was dat, wat een spektakel!

  Bob Dylan zijn mijn zusje en vader vorige week nog geweest haha ;-)

  8 november 2015 at 20:39
 • Reply Ik houd van Griekse behaarde mannen. - Kimdonz

  […] mijn ouders naar Radio 2. Waarschijnlijk heeft dat er mede aan bijgedragen dat ik naast alle foute muziek, ook van oude nummers houd. Een paar jaar terug kwam mijn moeder met een paar top 40 Dvd’s […]

  31 mei 2016 at 14:29
 • Leave a Reply