Muziek

Mijn jeugdheldinnen #1

DSC_0160 (2)

Scrollend door mijn Ipod Op Shuffle blogjes, kwam ik erachter dat ik slechts één nummer heb genoteerd waarbij een zangeres zingt. Op zich niet gek, want ik roep ook altijd meer van mannenstemmen te houden. Aan de andere kant begrijp ik niet hoe zich dat zo heeft ontwikkeld.

Er was een tijd dat ik graag naar allemaal vrouwelijke artiesten luisterde. En zelfs tegen ze op keek! Daarom een ode aan mijn jeugdheldinnen.

Spice Girls

Het begon allemaal met The Spice Girls. Ik bedoel, zijn er lezers van mijn leeftijd die ze niet leuk vonden? Ik ben ze namelijk nog niet tegengekomen! Zelf ging ik helemaal mee in die hype. Spice Girls shirtjes, schoenen (die lelijke, met hoge plateauhakken!), mokken, videobanden en boeken. Helaas kon ik van mijn mooie Spice Girls outfits geen foto’s meer vinden, anders had ik die graag met jullie gedeeld, haha!

 

Britney Spears

Gelijktijdig luisterde ik ook veel naar Britney Spears, maar daar bleef ik wel wat langer in hangen. Ik weet nog dat ik de bioscoop zat, er een trailer kwam van een film waarin Britney meespeelde (Crossroads) en mijn vader opmerkte dat ik meteen helemaal op het puntje van mijn stoel ging zitten. “Nee hoor!”, want ik was toen eigenlijk al ‘te oud’ om daarnaar te luisteren. Die film heb ik overigens nooit gezien, maar zie nu dat het op IMDB een 3,2 kreeg, dus ik zal niet veel hebben gemist :-)

 

Christina Aguilera

Christina Aguilera was altijd wat stoerder dan Britney. De laatste jaren van de basisschool begon ik haar steeds leuker te vinden. Deze clip zag ik toen ik 10 was en ik hoopte later net zo mooi te worden als zij, ach.. Nu ben ik wel blij dat ik er niet zo bijloop!

 

Jennifer Lopez

Jenny from the Block! Ik geef toe, soms luister ik ook wel de nieuwere nummers van J.Lo, maar ik prefereer haar oudere. Heb niet voor niks twee CD’s van haar teruggevonden, daarom ook twee bijgevoegde clipjes! En nog vond ik het lastig kiezen…Destiny’s Child

Ik geef toe, met Beyoncé heb ik niet zoveel (haar nummer zijn steeds meer Pop in plaats van R&B, jammer!) Des te meer had ik met Destiny’s Child. Die danspasjes… Die heb ik in die tijd vaak genoeg voor de spiegel uitgeprobeerd, haha!

 

 

Ah oké, ik kan dus gemakkelijk nog tien zangeressen/girlbands opnoemen, dus ik ga dit artikel over meerdere blogjes verdelen!

Dit was deel één, kenden jullie deze nummers nog?

Reminder

Tot vandaag 12:00 kunnen jullie nog meedoen aan mijn winactie!

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

18 Comments

 • Reply Femke

  Haha, wat een leuk artikel. Ik behoor dus wél tot de categorie die de Spicegirls niet “je-van-het” vond..ik vond ze wel leuk, maar dat was het dan ook. Hetzelfde was dat bij mij met Britney Spears..Maar ohhh my, Christina Aguilera en Jennifer Lopez en Destiny’s Child draaide ik blauw :-)!

  30 mei 2015 at 08:26
  • Reply Kim

   Haha, bij de eerste reactie is het meteen raak! Dan heb je jezelf iig ook niet voor schut gezet met die plateau hak schoenen!

   30 mei 2015 at 10:37
 • Reply Els

  Wow, eens een artikel met muziek die ik ken :-). Hahaha, ik ben zo kenner ;-). De Spice girls zijn wel mijn favoriet in je rijtje!

  30 mei 2015 at 10:00
  • Reply Kim

   Hahaha, yay! Volgens mij kon je in die tijd ook niet aan de nummers van hen ontkomen!

   30 mei 2015 at 10:40
 • Reply Nesrin

  Yup dit waren de meiden van toen. Ik was toen denk ik 15 of 16 jaar.

  Ik vind de eerste clip van La Lopez nog steeds te gek.

  30 mei 2015 at 10:08
 • Reply Sas

  Ja Britney & Christina :-)
  (en BSB)

  30 mei 2015 at 10:19
 • Reply Marion

  Ja, ik ken ze allemaal, maar ik was al wel een stuk ouder! Ik vind Bootylicious nog steeds te gek. En die stukjes in die clip in de paskamer! Die gasten moeten vet plezier hebben gehad tijdens het opnemen van de video!

  30 mei 2015 at 11:12
 • Reply Daniëlle

  Wat een leuk artikel! Mujn jeugdheldin was ook Jennifer, ik vond haar zo goed!

  30 mei 2015 at 11:31
 • Reply Kim

  Ik denk dat ik weer net iets te jong was voor deze muziek! :-) Ik kwam natuurlijk net na jou, maar misschien ligt dat ook gewoon aan mijn ‘volwassenheid’ die ik qua muziek heb gehad, haha. Ik luisterde tot groep 8 altijd naar Kinderen voor Kinderen en zo, dus tja.
  Liefs

  30 mei 2015 at 11:46
 • Reply Kimberly

  Ik ken ze allemaal, maar ik had iets andere jeugdheldinnen haha. Wel Britney Spears en Destiny’s Child, daar was ik ook fan van! Maar ik behoorde tot de groep die de Spice Girls ‘wel okee’ vond, haha.

  Ik was vooral gek op Hilary Duff <3

  30 mei 2015 at 12:33
 • Reply Carlijn

  Ik ben net wat jonger dan jij en heb de spice girls hype niet helemaal meegekregen geloof ik. Toch luister ik er af en toe wel naar en van Destiny’s Child en Beyoncé ben ik gewoon fan haha. Ik lig mee te swingen in bed op bootylicious

  30 mei 2015 at 13:34
 • Reply Nathalie

  Wat een leuk artikel! Heel herkenbaar!
  Liefs Nathalie

  30 mei 2015 at 13:38
 • Reply lieke

  Wat een ontzettend leuk artikel.. jeugdherinneringen ♡

  30 mei 2015 at 17:15
 • Reply Tamara

  Aahh dit is gewoon precíes mijn lijstje. Heerlijke herinneringen. En ik beken dat ik stiekem de liedjes nog steeds luister, fout maar fijn!

  30 mei 2015 at 19:16
 • Reply Simone

  Haha precies! Britney, Spice Girls waren de grote. Daar waren mijn vriendinnen en ik gek op. Ruzie maken om wie baby spice mocht spelen (in mijn geval) en ohh.. mee blehren met Britney! Ik weet ook nog toen de Spice Movie uit kwam. Wat hebben wij die videoband (jazeker!) veel bekeken! Goeie ouwe tijden!

  31 mei 2015 at 00:46
 • Reply sammie

  Oh ja, ik heb ze ook allemaal grijs gedraaid, Destiny’s child wat minder maar de rest allemaal wel :)

  1 juni 2015 at 16:13
 • Reply Carlijn | Copy & Beauty

  O wauw onze heldinnen komen echt bijna exact overeen! Ik was alleen maar heel kort into Britney en J.Lo heb ik een beetje aan me voorbij laten gaan. Maar de Spice Girls… aaaahh ik kan serieus nog losgaan op sommige nummers. Christina heb ik daarna op de middelbare school heel lang tof gevonden en daar schaam ik me nog steeds niet voor, want da’s dus serieus een goede zangeres :-)

  1 juni 2015 at 18:09
 • Reply Claudia

  Haha, uiteraard ken ik deze nummers nog! Weliswaar hebben ze volgens mij nooit tot mijn favorieten gehoord, maar dit is toch wel een klein beetje nostalgie… ;)

  4 juni 2015 at 21:52
 • Leave a Reply