Favorieten Mijn leven

Mijn nieuwe “smartphone van het jaar”

DSC_0413 (2)

Nee, dit zal geen technisch verhaal worden. Want hé laten we even eerlijk zijn: als er één ding is dat ik niet ben, is het technisch. Een paar maanden geleden schreef ik een blog over waarom ik geen iPhone heb. Vandaag laat ik jullie weten welk toestel ik wél heb uitgekozen – en waarom! Lees je verder?

Ik moet meteen even bekennen dat ik heeeeel erg heb getwijfeld. De iPhone 6S vind ik een prachtig apparaatje en hij had het bijna gewonnen van mijn Huawei. Toch vond ik de prijs-/kwaliteit verhouding niet helemaal oké. Het goedkoopste abonnement – dat aan mijn eisen kon voldoen – was 50 euro per maand, wat ik na mijn Samsung 4 mini abonnement van 27 euro per maand toch wel een vervelend groot verschil vond.

DSC_0414 (2)

De telefoon die ik heb uitgekozen is de Huawei P8. Wat voor mij naast de prijs de doorslaggevende factor was, was de camera. Met een 13 megapixel backcamera en 8 mp frontcamera is dit veel beter dan de camera van de Samsung 4 mini. En jeeetje, wat ben ik er blij mee! Ik betaal nu 27 euro per maand voor een véél beter toestel. Het scherm is erg groot (het is eerder te vergelijken met de grootte van de 6s Plus, dan 6s). Iets waar ik eerst niet aan moest denken – want: past niet meer in broekzak – maar ik nu erg blij mee ben. Verder is er weer genoeg ruimte op mijn telefoon en heb ik al een lading leuke apps gedownload. Ideaal met zo een groot scherm!

DSC_0425

Wat ik altijd een voordeel van iPhones vond, was het typen. Dat gaat daarop gewoon een stuk fijner dan op Samsungs, máár gelukkig voldoet mijn Huawei ook op dat vlak aan de eisen :) Al is het wel even wennen op zo een groot scherm!

Dat de Huawei P8 is uitgeroepen tot smartphone van het jaar begrijp ik goed! Voor de relatief lage prijs, krijg je veel terug!

DSC_0418 (2)

In samenwerking met Mobile Fun, mocht ik een leuk hoesje uitzoeken voor mijn toestel. In de eerste instantie wilde ik een Huawei FlexiShield hoesje, maar aangezien ik nog niet weet hoe sterk het scherm van de P8 is (en ik mijn toestellen net wat te vaak laat vallen), leek het me beter idee een flipcover te kiezen. En YAY dat was een goede keuze! Met de officiële Samsung covers had ik niet zo een goede ervaring, maar deze officiële Huawei cover heeft mij positief verrast! Hij beschermt ook de zijkant van de telefoon goed én mijn de Huawei gaat automatisch aan en uit wanneer je het klapje (?) open en dicht doet. Vind ik toch een mooie luxe toevoeging

TIP: Laat je nichtje alleen met je telefoon spelen wanneer haar nagellak is opgedroogd. Ik ben blij dat ik gistermiddag al de productfoto’s heb gemaakt, want gisteravond waren mijn nichtjes bij mij thuis en is er nagellak op mijn hoesje gekomen, wat er niet meer goed afgaat! En jaa ik schreef dit artikel om half 2 ’s nachts en ga nu lekker slapen :)

Dit artikel is in samenwerking met Mobile Fun.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Manon

  Huawei wordt echt steeds beter! Fijn dat hij zo goed bevalt :) Hij klinkt ook onwijs fijn. Hopelijk houdt je telefoon het lang vol, incl. overleven van een paar vallen, haha

  30 december 2015 at 10:04
  • Reply kim

   Ja he! Haha ik heb hem nu al ruim een week en hij is nog niet gevallen :D

   31 december 2015 at 15:01
 • Reply Natasja

  Ik ben een echte iPhone gebruiker. Maar deze zoet er goed uit! Toch bestel ik in februari de iPhone 6S!

  30 december 2015 at 10:07
 • Reply Nesrin

  Huawei heeft altijd betere smartphones gehad, sterker nog volgens mij zijn zij een van eerste geweest die de smartphone op de markt hebben gebracht.

  Mooi toestel hoor Kim!

  30 december 2015 at 11:34
 • Reply Sandra

  Wat een gaaf ding Kim! Ook al de telefoon stress meegemaakt dus? Haha, er is zo veel keus. Heerlijk is zo’n groot scherm hé? Ik wil niks anders meer! :)
  Mooi hoesje heb je uitgekozen trouwens.

  30 december 2015 at 11:37
  • Reply kim

   Pfff ja! En iedereen kwam weer met andere toestellen die “nóg beter” waren! Maar uiteindelijk toch voor de goede camera gegaan :)
   Ja super fijn! Ik moest er wel aan wennen dat hij nu zo zwaar is, maar in gebruik is hij zoveel beter.

   31 december 2015 at 15:05
 • Reply Silke

  Ik blijf toch bij m’n iPhone hihi, maar tegenwoordig komen alle smartphones steeds dichter bij elkaar te liggen lijkt me! Ik vind het wel grappig dat mensen in Nederland veel vaker een abonnement kiezen in combinatie met hun nieuw toestel. Zelf weet ik niet of ik dat wel zou willen om elke maand zo veel te betalen! Maar dat is dan gewoon een verschil tussen Belgen en Nederlanders denk ik haha :) Liefs en veel plezier met je Huawei!

  30 december 2015 at 11:41
  • Reply Carlijn

   Ik weiger ook om elke maand zo’n vrij groot bedrag te betalen. Liever in een keer 300 euro neertikken voor een iPhone dan elke maand 25 (ik heb een 5c). Dan ben je toch veel duurder uit?

   30 december 2015 at 11:59
  • Reply kim

   Klopt! Een paar vriendinnen van me kopen wel een los toestel en dan een goedkoop abonnement. Meestal ben je dan wel goedkoper uit, maar ik vind dat zo een groot bedrag in één keer!

   31 december 2015 at 15:05
 • Reply Anne-Sterre

  Belachelijk hé, die kosten. Mooi ding is het!

  30 december 2015 at 13:36
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Fijn dat je nieuwe telefoon nu al zo goed bevalt!

  30 december 2015 at 15:13
 • Reply Charelle

  Haha nou dit klinkt wel heel erg goed! Ik krijg bijna de neiging om er zelf ook een te halen, inderdaad vanwege die camera, wow! Snap dat je er blij mee bent. Kan mijn Lumia zonder flits en zonder frontcamera nog wat van leren. ;) Veel plezier ermee!

  30 december 2015 at 15:34
  • Reply kim

   Wauw! Dat is minimalistisch. Hahaha ik ben nu ook echt een Huawei promoter en kraak de iPhone van mijn vriend steeds af :)

   31 december 2015 at 15:09
 • Reply Hilde

  Ik ben nog op zoek naar een nieuwe telefoon, na 3,5 jaar is m’n HTC One V echt wel aan vervanging toe haha :) De Huawei klinkt als een goede optie! :)
  Hoop dat je die nagellak toch nog op een of andere manier van het hoesje af kan krijgen!

  30 december 2015 at 15:51
  • Reply kim

   Oooh ja ik zou dan zeker eens naar dit toestel kijken :) Al zijn bijna alle toestellen tegenwoordig erg goed, haha.

   31 december 2015 at 15:10
 • Reply Ysanne

  Leuk ding, ziet er goed uit ook! Ik ben ook echt anti al die dure toestellen waarbij je puur voor het merk betaalt. Enn, tof hoesje ook!

  30 december 2015 at 20:00
 • Reply Mariska

  Ik vind iPhones ook net wat te duur.. Na 2 jaar loop je 2 toestellen achter en betaal je nog steeds die 50 euro per maand. Goede keuze!

  30 december 2015 at 20:27
 • Reply Eilish

  Ik betaal ook 27 voor mn samsung galaxy s5! Mn vriend had echt geluk met een aanbieding van 34 voor zn s6 edge. Behoorlijk jaloers op, want die telefoon is echt wauw.

  30 december 2015 at 22:02
 • Reply Mandy

  Mooie telefoon is dit! Toen mijn iphone vorig jaar gestolen werd heb ik ook even getwijfeld om een Huawei te nemen. Uiteindelijk toch weer een iPhone gepakt omdat ik dat een ‘veiligere’ keuze vond (ik hou niet zo van verandering qua technologie haha). Maar ik moet zeggen dat ik over de Huawei P8 al veel goeds heb gehoord en met name de camera. Lijkt me toch een erg fijn toestel voor dat geld! Fijn dat je er blij mee bent :)

  31 december 2015 at 00:23
  • Reply kim

   Dat had ik inderdaad ook, alleen nam ik altijd een Samsung. Vier jaar geleden had ik een S2, die een vriendin twee jaar geleden had overgenomen, en die heeft ze nog steeds! Die dingen gaan niet kapot :)
   Dus ik hoop dat de Huawei het ook lekker lang volhoudt haha!

   31 december 2015 at 15:11
 • Reply Angèlique

  Oops ja nagellak, niet doen. Wat een mooie heb je gekozen! Fijne jaarwisseling!

  31 december 2015 at 23:44
 • Reply Renske

  Oooh, no! Jammer van de nagellak op het hoesje zeg. Je hebt wel een supermooie telefoon én gaaf hoesje uitgezocht.

  1 januari 2016 at 10:43
 • Reply Daenelia

  Volgens mij reageerde ik destijds op dat bericht dat ik ook geen smartphone had en ook niet wilde, en zo. En dan komt het moment dat je er tóch eentje moet. Zucht. Dus deze maand zoek ik er ook eentje uit. Ik denk niet dat ik er een hoesje voor nodig heb. Mijn gozer heeft zijn phone altijd in zijn broekzak zitten en daar zit nog geen krasje op.
  Maar ja, ik ben een vrouw, en onze kleding heeft geen grote broekzakken, en we worden geacht dingen in ons kittige handtasje te bewaren, waar ook losse sleutelbossen in rondslingeren. … Ik doe wel een hoesje om mijn sleutelbos heen :P

  1 januari 2016 at 16:45
 • Reply Review: Olixar X1 Bluetooth Stereo Headset - Kimdonz

  […] MobileFun mocht ik niet alleen een mooi Huawei hoesje uitzoeken, maar ook nog iets anders. En met de kou in mijn gedachte, kwam ik al snel op een […]

  31 mei 2016 at 14:23
 • Leave a Reply