Mijn leven

Mooie plekjes in NL | Het Twiske

Het Twiske

Mijn vriend is nog altijd druk bezig met zijn Master thesis, waardoor we helaas niet veel tijd hebben om samen mijn vakantie te vieren. Op mijn familieweekendje in Duitsland na, blijf ik deze zomer (waarschijnlijk) in Nederland. Maar eigenlijk vind ik dit helemaal niet zo erg, want Nederland heeft genoeg moois te bieden! 


Rijangst: Snelweg

Gisteren had mijn vriend een paar uurtjes vrij. En daar hebben wij natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Het leek mijn vriend een goed idee dat ik naar het Twiske zou rijden (15 minuten van mijn huis). Dan oefenen we mijn snelweg-rijangst en maken er tegelijkertijd een fijn dagje van.

Het rijden op de snelweg ging redelijk. Onderweg zat ik wel flink te stressen, maar ik probeerde die stress te accepteren en zo rustig mogelijk door te rijden. Die route had ik per slot van rekening twee weken ervoor ook al gereden, naar Zaandam. Dat ging prima, dus waarom zou het nu slecht gaan?

Angst blijft een raar iets.

Het Twiske

Recreatiegebied Het Twiske ligt tussen Amsterdam, Zaandam en Purmerend. Eenmaal aangekomen waren we blij verrast. Het was mijn eerste keer in het Twiske en ik werd meteen vrolijk van alle schattige huisjes. We reden het drukke strandje voorbij en zetten de auto ergens langs de weg. Voor mij was dit heel fijn. Als ik het ergens niet ken, kan ik al snel angstig worden. Bang dat ik niet snel weg kan gaan. Hier was dit helemaal niet het geval, want je kon zelfs de auto náást je parkeren in het gras. Dat vonden we alleen niet zo gezellig staan.

DSC_1549 (2)
Op de foto lijkt het bewolkt, maar het was mooi weer!


De eerste twee uur hebben we heerlijk rustig kunnen liggen. Er was een gezinnetje en een stelletje dat aan het vissen was. Die rust verbaasde ons. Het was weekend en geweldig weer. Maar hé, je hoort mij niet klagen! Rond half vier kwamen er helaas een stelletje jongeren (oh wat voel ik me oud als ik dit zeg). Mijn vriend vindt mij dan altijd irritant, want ik ga erg ongemakkelijk doen. Harde – lelijke – muziek en een paar ordinaire meiden (je had ze moeten horen) uit het buitenland met hun Nederlandse jongensvrienden. Ach, als ik het écht vervelend had gevonden hadden we altijd ergens anders nog een plekje kunnen uitzoeken – ruimte genoeg!
DSC_1552 (2)

2015-02-8--20-47-55
En warm genoeg voor een bikini!

De volgende keer nemen we ook wat strandstoelen en lekker eten mee. Wellicht een barbecue. Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar :-)

Kende jij Het Twiske al?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

29 Comments

 • Reply Dina

  Wat een heerlijk plekje is dat zeg! Lekker in de natuur, lekker in de rust.. En inderdaad, het is helemaal niet erg om thuis te blijven in de vakantie.

  3 augustus 2015 at 07:59
  • Reply Kim

   Ja, ik merk inderdaad dat de natuur zoveel rust geeft. Heerlijk!

   3 augustus 2015 at 17:34
 • Reply Susan

  Wat leuk en goed dat je zelf erheen bent gereden! Ik ken het plaatsje niet maar het lijkt me erg rustgevend

  3 augustus 2015 at 09:33
 • Reply Marion

  Ik ken het niet, maar wat een heerlijke plek zeg! Prachtige foto’s ook! Lekker vaker naartoe gaan.

  3 augustus 2015 at 09:46
 • Reply sammie

  Ik had er nog nooit van gehoord, niet zo gek misschien, is nou niet echt bij ons in de buurt :) Klinkt wel als een heerlijk rustig plekje! Mooie foto’s!

  3 augustus 2015 at 10:10
  • Reply Kim

   Haha klopt! Een paar vriendinnen uit Amsterdam hadden er ook nog nooit van gehoord, ook al is het zo dichtbij!

   3 augustus 2015 at 17:35
 • Reply Kim

  Wat fijn :) Heerlijk rustig en mooi plekje lijkt me.

  3 augustus 2015 at 10:16
 • Reply debby

  Oh Waarom heb ik dit gemist toen ik in Purmerend was. Had me ontzettend leuk geleken

  3 augustus 2015 at 10:48
  • Reply Kim

   Oh jammer! Misschien de volgende keer :-)!

   3 augustus 2015 at 17:35
 • Reply Ysanne

  Oh ik ken het Twiske helemaal niet, ziet er wel heel mooi uit! En wat goed dat je bent gaan rijden ondanks dat je het naar vindt om te doen, zo kom je er wel :)

  3 augustus 2015 at 10:48
  • Reply Kim

   Dankje! Ja het is echt een kwestie van doen. Het was zo een gewoonte geworden dat mijn vriend rijdt, terwijl het veel beter is als ik het ook weer ‘durf’!

   3 augustus 2015 at 17:36
 • Reply Sandra

  Nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel erg leuk uit daar! Lekker dat het er in het begin zo lekker rustig was. Wat super goed trouwens dat je er naar toe bent gaan rijden. :D

  3 augustus 2015 at 11:13
 • Reply Lesley

  Wat goed dat je je angst een beetje overwonnen heb voor die dag! Ik ben ooit een keer naar het Twiske geweest voor een festival. Inderdaad erg mooi daar! Hahah wat jij had met die gasten had ik van het weekend ook. Er was een muzieknacht bij ons en rond drie uur veel van die ‘jongeren’ die heel luidruchtig waren en van alles aan het slopen waren. Dus ik had het er de volgende dag over met m’n vader, hij zei moet je jezelf nu eens horen haha

  3 augustus 2015 at 11:44
  • Reply Kim

   Yay, jij bent de eerste die het kent :D
   Hahaha erg hè! Vroeger zat ik ook weleens met muziek in een park. Maar nu voel ik me alweer oud, haha. Maar het kwam dus ook omdat ze hard ordinaire dingen zaten te roepen.

   3 augustus 2015 at 17:41
 • Reply Margo

  Ziet er heerlijk uit zeg, en wat goed dat je dit hebt ondernomen. Ik snap je irritatie, ik heb dat ook altijd. Voel me dan zo’n oma, maar ik denk dan: ik zit hier voor m’n rust :D

  3 augustus 2015 at 12:33
 • Reply Stephanie

  Ik ken het plekje niet, maar het ziet er erg mooi en rustgevend uit! Mooie foto’s!

  3 augustus 2015 at 13:23
 • Reply Ariane

  Mooi! Ik ken het Twiske niet. Ik vind de snelweg juist het makkelijkst. Juist steden als Den Haag, Amsterdam en Parijs, daar wil je niet rijden. But I did it! Juist als je doorzet, kan je daarna trots op jezelf zijn. En over die vakantie: ik blijf ook in Nederland én ik werk gewoon door, je bent niet de enige :).

  3 augustus 2015 at 13:46
  • Reply Kim

   Klopt! Ik bracht mijn broer een keer naar een barretje in Amsterdam Centrum en was zo koppig om door de binnenstad te gaan in plaats van de snelweg te nemen. Nou, dat heb ik geweten! Langs het Leidse Plein rijden is absoluut geen pretje, haha! De terugweg nam ik de snelweg en dat viel toen reuze mee in vergelijking met de binnenstad. Nu rijd ik helaas te weinig, dus na een tijdje wordt het weer eng.

   Goed dat je het hebt gedaan! Als je in de drukke steden kan rijden, kan je overal rijden :)

   3 augustus 2015 at 17:45
 • Reply Paul

  Het ziet er uit als een mooi natuurgebied. Zo fijn dat in Nederland – waar je ook woont – altijd de rust in de natuur te vinden is….

  3 augustus 2015 at 15:05
 • Reply Nesrin

  Mooi plekje zeg! Ik ken het niet.
  Goed dat je toch achter het stuur hebt gezeten, knap werk Kim!

  3 augustus 2015 at 17:31
 • Reply Femke

  Ik heb er nog nooit van gehoor maar verwacht ook niet dat ik daar ooit zal komen, nogal uit de richting ;-)! Ziet er wel mooi uit. Ik ga pas in november op vakantie maar heb nu 2 weken vrij en ga ook gewoon in Nederland genieten hoor, ook hier genoeg leuks te doen en moois te zien :-)!

  3 augustus 2015 at 17:46
 • Reply Kaylee Roxanne

  Ja het Twiske is een van mijn favoriete “strandjes”! Ik woon er heel dichtbij en ging vroeger minstens een paar keer per maand in de zomer met vrienden daar op de fiets heen (toen behoorde ik nog tot die “jongeren” met luide muziek en alles erop en eraan, shame shame haha). Nu kom ik er nog wel regelmatig, lekker dichtbij, perfect bereikbaar en het is er vooral heel groot. Yaay voor het Twiske! O en leuk detail: bij het stukje vlakbij Purmerend hebben ze een groep harige bizons waar je gewoon tussendoor kan lopen, ik vond het een beetje eng maar het was wel leuk om ze van zo dichtbij te zien grazen.

  3 augustus 2015 at 23:37
  • Reply Kim

   Ah wat heerlijk dat je er dichtbij woont! Een vriendin van me woont in Amsterdam Noord (nou ja, nu niet meer, maar haar moeder woont er nog) en die ging er ook regelmatig naartoe :-)
   Haha, ik behoorde een paar jaar geleden ook tot die luidruchtige jongeren hoor! Daarom vind ik het ook wel grappig, dat ik ik me er nu ‘al’ aan kan storen!

   Oeh leuk! Daar ben ik nog nooit geweest, ook al woont mijn broer wel in Purmerend. Ik woon een paar minuten van het Nieuwe Meer en daar fietste ik een paar dagen geleden ook tussen de Schotse Hooglanders. Ze hadden toevallig een kleintje, heel schattig! Dat komt misschien nog volgende week in een blogje voorbij :-)

   4 augustus 2015 at 14:20
 • Reply Angelique

  Dat ziet er heel fijn uit!!

  4 augustus 2015 at 00:05
 • Reply kelly

  Mooi. Had er nog nooit van gehoord. Knap dat je toch weer achter het stuur gekropen ben! En ik zou graag ook een keer naar Zaandam willen. Is het de moeite waard dat jij weet?

  4 augustus 2015 at 09:33
  • Reply Danielle

   Niet echt, alleen de Primark en de bioscoop is erg fijn. En het koffietentje tegenover Primark. Verder is er niet veel te beleven ;) Wel leuk is de Zaanse Schans!

   4 augustus 2015 at 11:10
  • Reply Kim

   Normaal zou ik Zaandam ook niet echt aanraden, maar toevallig was ik twee weken geleden in hun winkelstraat en die vond ik wel gezellig (waar inderdaad onder andere de Primark zit). Verder zijn er veel bouwwinkels (Loods 5) en een hele leuke kringloopwinkel Het Goed! Daar ben ik deze zomer twee keer geweest en beide keren geslaagd :-)

   4 augustus 2015 at 14:23
 • Reply Danielle

  Toevallig had ik het er hier met vriendje nog over, hoe mooi het is om daar te fietsen haha! Ik rijd er altijd langs als ik naar mijn ouders ga, lekker over de a7 crossen ;)

  4 augustus 2015 at 11:08
 • Reply Renske

  O, wauw! Wat een mooi en rustgevend plekje. :)

  4 augustus 2015 at 17:47
 • Leave a Reply