Mijn leven

Onze liefde voor thee <3

lekkere thee

Vorige week stonden we voor de kassa bij de Tuinen. “Jullie zijn echte thee liefhebbers hè?” zei het aardige meisje achter de toonbank tegen mijn vriend en mij. Tja, dat viel niet te ontkennen na een half uur (kibbelend) bij de thee afdeling te hebben gestaan en vervolgens met zes pakken thee bij de kassa te eindigen.

Liefde voor thee

Eigenlijk drinken we het de hele dag door. Zelfs tijdens het avondeten. Hoe lang dit zich precies voordoet, weet ik niet, want op de middelbare school was ik een fervente koffiedrinker – anders kwam ik de dag echt niet door.

Theezakjes zijn hier al een tijdje not done. Tenminste, dat vindt mijn vriend. Zelf vind ik ze altijd wel fijn – nou ja, vooral gemakkelijk, want ik blijf die losse thees een gepriegel vinden. Nee, maar echt. Losse thees zijn het hier nu helemaal. Je kunt daar namelijk zelf mixjes mee maken, aldus mijn vriend. En wat daarnaast een voordeel is, is we er ook een stuk langer mee doen. De meeste losse thees zijn namelijk zo sterk dat je meerdere keren heet water bij kan schenken, zonder dat de thee slap wordt.

Mijn favoriete thee:

Droommix (Anijszaad, venkelzaad, dillezaad, karwijzaad, fenegriekzaad, zoethout, mosterdzaad)
Granaatappel Kruidenthee (citrusschil, appelstukjes, zoete braambladeren, hibiscus, verbena, granaatappelbloesem, granaatappelstukjes, gember, aroma, kardemom, zonnebloemblaadjes)
Groene Thee Jasmijn.

lekkere thee

De favoriete thee van mijn vriend:

Coconut Kiss (stukjes gedroogde kokos, banaan en ananas)
Groene Thee Goji-Acai (Thee, hibiscus, rozenbottelschil, appelstukjes, goji bessen, aroma, framboosstukjes, granaatappel bloesem, açai fruit poeder (açai, maltodextrine)
Gunpowder Thee (daar mixt hij mee op los).

DSC_1601 (2)

Zoals je kunt zien, verschillen onze smaken nogal. Met groene thee zit je bij mij meestal wel goed. Waar ik alleen echt niet van houd? Fruitthees! Nee, vruchten horen koud te zijn, haha!


Bij lekkere smaken thee, horen natuurlijk ook leuke mokken! Helaas is mijn kast momenteel vol, maar ik vind het altijd leuk om mokken uit verschillende landen te krijgen. Dit zijn mijn favorieten:

Mokken

 

Het lijkt nu een beetje op een reclame voor de Tuinen, maar dat is het niet! Naar mijn mening heeft de thee van de Tuinen wel een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Al moet ik zeggen, dat ik ook graag naar Simon Lévelt ga!

Ben jij ook een thee liefhebber? Wat is jouw favoriete smaak?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

33 Comments

 • Reply Dina

  Wij zijn ook echte theedrinkers/liefhebbers! Thee staat hier de hele dag klaar. Nog een voordeel van losse thee is dat er niet weet ik hoe veel verpakkingen voor gebruikt hoeven worden, dat is met theezakjes toch anders. :) Ik hoop dat ik deze week tijd heb voor een bezoekje aan de markt om weer nieuwe thee te kopen.

  17 augustus 2015 at 07:58
  • Reply Kim

   Oja, dat is natuurlijk helemaal een mooie! Met de losse thees doen wij ook echt heel lang en als het op is, gebruiken we de potjes weer!

   17 augustus 2015 at 21:33
 • Reply debby

  Ik ben meer een koffiedrinker en als ik thee drink drink ik groene thee of een detoxthee. De droomix thee spreekt mij wel enorm aan.

  17 augustus 2015 at 08:09
 • Reply Lisanne

  Thee is echt heerlijk! Ik kan echt niet zonder mijn sloten pai mu tan (witte thee van simon levelt, met een beetje honing erbij echt genieten!)

  Stiekem ben ik nu wel benieuwd naar de droommix die je omschreef; die klinkt echt lekker!

  17 augustus 2015 at 08:40
  • Reply Kim

   Van honing houd ik niet zo, maar ik ben wel benieuwd naar die theesmaak :)

   17 augustus 2015 at 21:34
 • Reply Nikita

  Jammer genoeg drink ik geen thee. Heb het wel ooit eens geproefd, maar lustte het niet. Ik moet wel zeggen dat Coconut Kiss iets voor mij zou zijn ‘als’ ik thee zou drinken. Want kokos is echt mijn ding.

  17 augustus 2015 at 09:16
  • Reply Kim

   Een vriendin van mij lustte ook nooit thee. Totdat ik mijn ‘ochtendthee’ maakte: Ceylon met veel melk en suiker, haha. Dat vond ze wel heel lekker!

   17 augustus 2015 at 21:36
 • Reply Littlekeysofhappiness

  Ik drink helaas geen thee, ik heb het wel geprobeerd, maar het past niet echt bij me. Maar echt Superleuk artikel!

  17 augustus 2015 at 09:55
 • Reply Iris | Todayslipstick

  Bij Simon Levelt bestel ik ook regelmatig, de indian chai is echt een heerlijke winterthee en ruikt onwijs lekker naar kaneel. Gunpowder wordt hier ook veel gedronken, ik vind groene thee echt heerlijk <3
  Liefs, Iris

  17 augustus 2015 at 10:23
  • Reply Kim

   Oeh dat klinkt goed! Kaneel mis ik nog in mijn stash :D

   17 augustus 2015 at 21:37
 • Reply Jantine

  Wij zijn ook echte theedrinkers. Nou ben ik met losse thee opgegroeid, bij het ontbijt en ’s avonds kregen we altijd ‘gewone’ (English Breakfast) thee, maar dan wel met een thee-ei losse thee gemaakt. Die uit zakjes ging wel mee op vakantie, maar die vond ik nooit echt lekker. Mijn man drinkt het wel uit zakjes, en met dat we daar nog best wel ladingen van gekregen hebben ben ik daar wel blij mee. Komt die thee tenminste ook op haha.

  Mijn favoriet ligt echt aan mijn stemming. Rooibos of kamille met honing vind ik lekker, maar groene thee met jasmijn vaak ook. Sowieso heb ik altijd wel groene thee in huis trouwens. Losse thee heb ik wat minder, dat is inderdaad vaak zo’n gepriegel, maar dus wel een stuk lekkerder.

  17 augustus 2015 at 11:21
  • Reply Kim

   Jaa, je proeft echt verschil hè? Wij hebben nu van die handige lepeltjes waar je losse thee in kunt doen. Sindsdien drink ik ze weer wat liever :) minder gedoe!

   17 augustus 2015 at 21:39
 • Reply sammie

  Wat leuk dat jullie allebei dol zijn op thee, dat is wel gezellig :) Ik vind thee ook erg lekker maar dan wel zakjes, al die losse thee vind ik maar een gedoe ;)

  17 augustus 2015 at 11:53
 • Reply BySilke

  Hoe mooi dat je ze in zulke potten steekt! Dit onthoud ik voor later, want ik drink ook thee met liters. En van fruitthee ben ik dan wel weer fan, haha!

  17 augustus 2015 at 11:58
 • Reply Ysanne

  Ik ben ook echt gek op thee! Slim dat je vriend dingen door elkaar mixt, ga ik ook eens proberen. Wat leuk dat jullie een mok hebben uit verschillende landen trouwens, origineel :)

  17 augustus 2015 at 12:00
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik drink voornamelijk theezakjes-thee haha. Ik ben lui, oeps. Ondanks dat losse thee ook niet zoveel tijd in beslag neemt, maar dat terzijde. Losse thee is wel een stuk lekkerder hoor! Ik ben heel tevreden over ILOVETEA, via deze webshop heb je ook de mogelijkheid om zelf thee samen te stellen!

  17 augustus 2015 at 12:52
  • Reply Kim

   Oooh leuke tip! Daar ga ik misschien wat mee doen als mijn vriend jarig is :)

   17 augustus 2015 at 21:43
 • Reply Sax and the Pretty

  I love thee! Ook als het zo gezellig in de keuken staat in van die potten, zo lekker! Jasmijn is een van mijn favorieten. x

  17 augustus 2015 at 13:22
 • Reply Kim

  Ik drink, naast water, eigenlijk altijd thee! Mijn lievelingssmaak is al erg lang groene thee. Alles wat zoet is lust ik eigenlijk niet, zo weeïg, of zo. Alles wat kruidig is vind ik wel lekker. :)

  17 augustus 2015 at 16:18
 • Reply Saar

  Ik ben helemaal geen theedrinker maar vind het wel leuk om te zien dat jullie je er zo in verdiept hebben!

  17 augustus 2015 at 17:40
 • Reply Femke

  Ik heb dus nog nooit losse thee op, ben benieuwd hoe lekker ik dat vind!

  17 augustus 2015 at 21:45
 • Reply Anne-Sterre

  Ziet er heel leuk uit zo. Wij drinken ook best vaak thee en hebben heel veel doosjes staan. Misschien moeten wij toch ook maar eens de losse thee gaan proberen. Meer smaken en inderdaad wat je vriend doet, experimenteren en combineren!

  17 augustus 2015 at 22:35
  • Reply Kim

   Die doosjes vind ik ook altijd gezellig staan, vooral de thees met leuke verpakkingen :)

   18 augustus 2015 at 10:04
 • Reply Sandra

  Wat super leuk die mokken! Ik ben ook thee verslaafd, en dan vooral losse thee en van Clipper Tea. Wat een goed idee trouwens van je vriend, om thee te mixen. Daar had ik nog nooit aan gedacht! Ga ik eens proberen. :)

  17 augustus 2015 at 23:01
  • Reply Kim

   Ah Clipper thee is zó lekker! Dat kocht ik ook altijd eerst. Die verpakkingen zijn ook zo mooi. Wij gaan daar alleen super snel doorheen, dus dan is dat wel een duur grapje…

   18 augustus 2015 at 10:05
 • Reply Talitha

  Ik ben ook echt fan van thee! Maar misschien iets te lui om losse thee te kopen haha
  Het is wel echt super lekker en het ziet er ook best leuk uit zo in die potjes (;
  Groene the sinaasappel is mijn favoriet!

  18 augustus 2015 at 09:28
  • Reply Kim

   Haha dat had ik ook! Totdat we echt elke week nieuwe pakken thee moesten kopen en het bedrag aardig opliep! Nu heb ik een handig lepeltje waar je losse thee in kunt doen. Je kunt je thee ook echt drie keer aanvullen en de smaak blijft lekker :)

   18 augustus 2015 at 10:06
 • Reply Renske

  Hier nog een theelover, haha. Ik vind losse thee en ‘zakjesthee’ allebei lekker. Maar aan losse thee zit toch net wat meer smaak. :) Wat heb je dat leuk gedaan zo met die potjes en washi tape!

  18 augustus 2015 at 09:52
 • Reply Nesrin

  Coconut Kiss klinkt bijzonder lekker. Ik drink graag thee maar nog altijd maak ik gebruik van theezakjes. Het is denk ik tijd voor losse thee.

  18 augustus 2015 at 13:00
 • Reply Saskia

  Ik ben ook dol op thee. Heb alleen wel enkel zakjes in huis, vind die losse thee maar niets :)

  18 augustus 2015 at 20:16
 • Reply zomersproetje

  Hier ook een ‘luie’ thee drinker.. Zakjes dus en liefst rooibos of bosvruchten van Lipton piramidezakjes. Je maakt goede reclame voor losse thee en inderdaad de Tuinen hahahaha toch maar eens gaan kijken. Klinkt erg lekker dat zelf samenstellen.

  18 augustus 2015 at 21:59
 • Reply Lena

  IK BEN DOL OP THEE! Ik drink het echt elke dag, en niet uit gewone tassen, maar uit gigantische kommen haha. Ik drink trouwens ook het liefst groene thee :D Onlangs kocht ik Vanille Thee, man man man, dat is echt heerlijk! Mooie tassen trouwens ;)

  20 augustus 2015 at 22:43
 • Reply Barrett Volcko

  Een hartinfarct, negen jaar geleden, bracht de ommekeer. Sindsdien ben ik veel meer thee en minder koffie gaan drinken en heeft mijn liefde voor de thee zich verder verdiept.

  31 augustus 2015 at 12:50
 • Leave a Reply