Op vakantie in het Harz gebergte

Harz

In hartje Duitsland ligt het Harz gebergte, een prachtig gebied vol bergen en indrukwekkende natuur. Ook zijn er oude mijnen, grotten en historische steden die je kan bezoeken en ontdekken. Daarnaast zijn er duizenden kilometers aan wandelpaden, kortom een perfecte vakantie bestemming. Het Harz gebergte ligt op 500 kilometer afstand van Nederland en is in alle seizoenen een aantrekkelijke bestemming.

Harz

Steden en dorpen in Harz

Een mooie stad in het Harz gebied is Quedlinburg, ook wel bekend om zijn vakwerkhuizen. Het heeft een middeleeuws centrum die nog volledig intact is. Leuke bezienswaardigheden zijn het Kasteel Quedlinburg met het St. Servaas kerk. Ze staan op de Werelderfgoedlijst en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De straten zijn erg smal en liggen vol kinderkopjes, ze leiden de weg langs ruim 1300 vakwerkhuizen. Goslar is ook een historische stad met een rijk verleden. Door de zilver en kopermijnen is deze stad erg rijk geworden. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Kaiserpfalz, daarnaast kom je ook diverse musea en historische panden tegen.

De natuur van Harz

Harz

In het noorden van het Harz gebied bevindt zich een kuuroord midden in de natuur. Je kan heerlijk ontspannen in de bronnen en daarnaast wandelen in de natuur. Hier kan je een relaxte dag doorbrengen en helemaal tot rust komen. Daarnaast heb je de Radau waterval waar je een terrasje kan pakken aan een leuk beekje. Er staat ook een pittoreske herberg waar je naartoe kan wandelen. Verder heb je ook hier een kuuroord genaamd Sole Therme, in de diverse sauna’s en zoutwaterbaden kan je heerlijk ontspannen. Ze geven hier ook massages en schoonheidsbehandelingen, je kan jezelf dus lekker laten verwennen!