Mijn leven

Persoonlijke update | Laatste studiejaar & nieuw baantje?

Wildlands ezels

Hoi, ik dacht ik geef even een update over hoe het met mij gaat! (Ja en even random een foto van de ezels in Wildlands. Komt nog een blogje over! Over Wildlands – niet de ezels.)

Aan het begin van de zomervakantie had ik allemaal doelen voor mijzelf opgesteld. Het komt misschien niet geheel als een verrassing, maar er is niet veel van terecht gekomen. Ach… Wie houdt zich nou wel aan zijn of haar doelen in een vakantie? Wat ik wél heb gedaan, is genoten! Oooh wat een fijne vakantie was dit. Bijna geen stress en heel veel leuks gedaan. Ik ben er weer klaar voor om te studeren!

Studeren & stress

Al brengt het wel wat stress met zich mee hoor, dat studeren. Officieel hoef ik pas 6 september weer naar de VU, maar ik ben alvast begonnen met wat inlezen. En nou, ik kan jullie vertellen dat dat meteen weer een hoop stress met zich mee brengt. Ik studeer nu al vier jaar bedrijfskunde en heb ervoor gekozen om wat vakken van een sociologie minor te doen. Dit valt mij wel een beetje zwaar. Het is geen inleidend vak en ik ken natuurlijk al die termen niet. Of nou ja, ik heb van veel termen weleens gehoord, maar ik zou niet kunnen uitleggen wat het betekent. Veel opzoekwerk dus!

Een ander dingetje is dat ik nog maar 30 studiepunten hoef te halen. Dit betekent dat ik in januari al mijn bachelor diploma zou kunnen halen! Erg snel, maar dat zorgt ook wel voor wat zenuwen. Ik ga proberen dit semester vier vakken te halen + mijn scriptie, zodat ik in januari lekker klaar ben :-). Aan de andere kant wil ik mijzelf niet overbelasten, dus als dat niet lukt, is het ook prima.

Nieuwe bijbaan?

Nu weet ik niet of het slim is, maar ik heb onlangs gesolliciteerd voor een baantje. Als helpdeskmedewerker. Morgen heb ik een telefonische sollicitatie, dus ik ben benieuwd! Het zijn maar weinig uren per week, dus op zich moet het wel kunnen naast mijn studie (en het schrijven van teksten), maar het wordt wel druk, druk, druk!

Nou jongens, ik heb zin in de komende periode en tegelijkertijd ben ik ook gespannen. Maar ach, een beetje spanning kan geen kwaad. Toch?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

14 Comments

 • Reply Mariska

  Succes met je sollicitatie! In januari al kunnen afstuderen is een mooi streven, maar een paar maandjes later zou ook niet een groot probleem zijn lijkt me :O Gaat helemaal goed komen!

  31 augustus 2016 at 07:36
 • Reply Darina

  Heel veel success met solliciteren! Mooi doel om in januari af te kunnen studeren! Maar let op jezelf :)

  31 augustus 2016 at 08:34
 • Reply Melike

  Succes met solliciteren! Ik vind werken naast school heel fijn, heb binnenkort zelfs 2 baantjes. En niet eens omdat het nodig is, gewoon omdat ik het leuk vind om bezig te blijven.

  31 augustus 2016 at 08:43
 • Reply ricardo

  Zo, nou dat klinkt in ieder geval wel als een drukke periode, die je tegemoet gaat dan! Ben benieuwd naar het proces maar dat zullen we vast wel op je blog lezen ook. Heel veel succes alvast!

  31 augustus 2016 at 11:55
 • Reply Dalinka

  Hele spannende periode! Ik ben benieuwd of je het baantje krijgt. Ik ga in ieder geval voor je duimen! En het laatste beetje school nog even knallen. Als je dan klaar bent kun je echt trots zijn op jezelf! Ik vond het toen in ieder geval een enorme opluchting toen ik eindelijk klaar was. Succes!

  31 augustus 2016 at 15:09
 • Reply Djuli

  Succes met je sollicitatie en de laatste paar maandjes van je studie!

  31 augustus 2016 at 15:23
 • Reply Kim

  Spannende periode, zo het einde van je studie én gesolliciteerd. Ik duim voor je dat je lekker klaar bent in januari en dat je sollicitatie goed zal gaan. Heel veel succes!

  31 augustus 2016 at 17:42
 • Reply Monica

  Ah heel veel succes met je sollicitatie en natuurlijk met je studie straks. U can do it ?

  31 augustus 2016 at 18:17
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Heel veel succes met je sollicitatie, ik zal voor je duimen. En voor je het weet zijn die maanden voorbij en heb je je bachelor op zak!

  31 augustus 2016 at 18:47
 • Reply Melike

  Super leuk om even te lezen. Heel herkenbaar is dat, doelen waar uiteindelijk niet veel van terecht komt. Super goed dat je het wel los hebt kunnen laten en gewoon lekker hebt kunnen genieten. Heel veel succes alvast met je sollicitatie en het afmaken van je studie. Zo jammer dat de zomer alweer bijna voorbij is. Kan nog steeds niet wennen dat ik alweer volop aan het werk ben;)

  31 augustus 2016 at 20:55
 • Reply Kimberly

  Heel veel succes met alles! Hopelijk krijg je het baantje en is t niet te zwaar icm je studie :)

  1 september 2016 at 08:09
 • Reply Evelien

  In een vakantie mag je ook lekker genieten en ontspannen toch?! Dan kun je er nu weer tegenaan. Veel succes in de komende drukke, maar ook uitdagende periode!

  1 september 2016 at 08:22
 • Reply Marlies

  Ik hoop dat je sollicitatie goed is gegaan. Succes met het nieuwe studiejaar!

  3 september 2016 at 08:35
 • Reply Galina

  Ben echt schandalig lang niet op je blog langs geweest, dus ben nu aan het bijlezen en inmiddels ben je al begonnen met het nieuwe jaar. Neem maar aan van oma Galina :’) dat als je je bachelor niet in januari haalt maar daardoor een relaxter jaar hebt en meer uit jezelf en je tijd kunt halen, dat er echt niets ergs gebeurt. Sterker nog, misschien krijg je door een bijbaan wel nieuwe inzichten over wat je wel en niet wilt in het leven. Geniet lekker van je laatste jaar en niet te veel stressen! :-*

  18 september 2016 at 12:28
 • Leave a Reply