Favorieten Mijn leven Reviews

Pokémon GO: zo ga je meer bewegen!

pokemon go nederland

Hoi, ik ben Kim – 24 jaar en ik speel Pokémon GO. En nee, daar schaam ik mij niet voor. Sterker nog, in dit blogje laat ik weten waarom het een leuk spel is en jullie het ook moeten downloaden!

Pokémon, gotta catch em all

Ik denk dat veel van mijn lezers Pokémon wel kennen – in ieder geval de mensen van mijn leeftijd. Volgens mij begon het allemaal met de serie. Oooh wat vond ik dat geweldig. Elk seizoen was het weer een verrassing welke nieuwe pokémons geïntroduceerd zouden worden en natuurlijk hoe het intro liedje zou klinken.

Daarna kwamen de pokémon kaarten. Echt waar, ze wisten wel hoe ze moesten franchisen. Volgens mij hebben mijn ouders er een vermogen aan uitgegeven. Uiteindelijk heb ik nooit gesnapt hoe je ermee moest spelen, maar ik liet wel graag vol trots mijn verzameling zien. Maar wat het leukste was aan Pokémon, was het gameboy spel! Wij hadden hier in de buurt gewoon een clubje waarmee we de spelletjes gingen spelen!

Pokémon GO voor smartphone

Toen ik een tijd geleden hoorde dat er een nieuw spel kwam voor de smartphone werd ik erg enthousiast. En ik moet zeggen: ze hebben mij niet teleurgesteld! Pokémon Go is een spel dat zich in onze wereld afspeelt. Het maakt gebruik van GPS en de camera van jouw toestel, waardoor je via het spel de omgeving ziet en op die manier pokémons in jouw omgeving worden geplaatst. Mijn eerste pokémon vond ik dan ook op mijn bureau, naast een zak chips.

Je begint bij level 1 (goh) en je moet naar pokémons zoeken wil je hogere levels bereiken. Dit is het punt waarbij beweging komt kijken. Wellicht weten jullie wel dat ik niet erg gek ben op sporten (of wandelen, of fietsen), maar nu ik dit spel heb, loop ik graag een rondje extra. Vooral wanneer ik zie dat er leuke Pokémons in de buurt zijn. Daarnaast dien je ook naar ‘monumenten’ te lopen. Dit zijn kenmerkende plekken in de buurt waar je pokémonballen en eggs kunt verzamelen. De ballen heb je nodig om de beestjes te verzamelen en met de eggs kun je ze broeden. Echter, wil je dat een ei uitkomt, dan dien je wel weer een bepaald aantal kilometer te lopen. Al met al is Pokémon GO dus een goede manier om aan meer beweging te komen. Vooral voor mensen die uit zichzelf niet snel gaan wandelen. Zoals ik.

Op zoek naar pokémons

Ziet het er gek uit? Ja, best wel. Ik heb dus een paar monumenten in de buurt en daar loop ik nu een paar keer per dag langs om items te verzamelen. Daarnaast is hier in de buurt een auto rotonde waar je met je pokémons tegen anderen kunt vechten. Ik zie het dus echt al voor me dat daar straks kinderen/jongeren/volwassenen (waarom ook niet hè?) met hun smartphone staan om te vechten! Maar dat lijkt mij eigenlijk wel heel gezellig, ha!

Op dit moment heb ik level 5 behaald en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het verder gaat!

Het spel is nog niet officieel in de Nederlandse Play- en Appstore verkrijgbaar (kan elk moment komen), maar het is wel gemakkelijk via internet te downloaden (tip: “pokemon go downloaden” googlen, haha). Helaas is de server ook vaak down. Daar had ik vooral gisteravond veel last van.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

18 Comments

 • Reply Jenn

  Ah, ik vroeg me al af waarom er opeens zoveel getwitterd werd over Pokémon, maar daarom dus. Ik ken Pokémon (natuurlijk) wel, maar toen ik de leeftijd had vond ik er niks aan. Ik heb het ook nooit gezien want de zender waar het op was konden we niet ontvangen, maar dit klinkt wel grappig.

  8 juli 2016 at 08:06
  • Reply kim

   Jaa zelfs als het regent heb ik nu even zin om naar buiten te gaan wandelen, haha!

   8 juli 2016 at 13:49
 • Reply kimmetjekims

  Haha wat geweldig dat dit bestaat! Leuke herinneringen aan van vroeger. Mijn broertje was altijd zo’n grote fan, zal dit gelijk even aan hem doorgeven!

  8 juli 2016 at 09:08
  • Reply kim

   Oh wat leuk! Ik denk dat hij wel blij gaat zijn met de app :-)

   8 juli 2016 at 13:50
 • Reply Mariska

  Ik was gisteren met m’n vriend in de stad … en opeens moest ik met pokéballs gaan gooien … haha, had ‘ie dus net pokemon go gedownload. Echt super leuk, sinds vroeger al Pokemon fan :D

  8 juli 2016 at 09:27
  • Reply kim

   Hahaha ik zat net in de auto de hele tijd pokeballs te gooien :’) Het werkte wel!

   8 juli 2016 at 13:50
 • Reply sammie

  De app klinkt super leuk, maar vind het downloaden voor Iphone nog al een gedoe dus ik wacht wel tot het eventueel in de appstore komt.

  8 juli 2016 at 12:18
  • Reply kim

   Ja jammer hè.. Mijn vriend wil het ook downloaden, maar die wacht ook nog even rustig af.

   8 juli 2016 at 13:50
 • Reply Nina Simplynspecial

  Wat grappig zeg! Wij keken daar vroeger ook naar. Inclusief de spelletjes, met de kaartjes, en ruilen haha. Jeugdsentiment!

  8 juli 2016 at 14:24
 • Reply SANDRA

  Hihi, is ga het eens proberen. ;-)

  8 juli 2016 at 19:07
 • Reply Marjoleine

  Wat grappig! Ik zag er toevallig net iets over op tv. Ik loop ook niet graag maar wellicht wordt het hierdoor leuker. Goede tip!

  8 juli 2016 at 19:30
 • Reply Leonie

  Ik zag vandaag ook een paar jongens in het dorp lopen met hun telefoon voor zich uit waardoor ik vermoed dat ze Pokemons zochten :’)
  Ik ga de app niet downloaden, maar heb wel een tijdje Ingress gedaan (zelfde soort principe) waardoor het inderdaad wel gemakkelijker en leuker werd om te lopen!

  8 juli 2016 at 20:44
 • Reply Sher

  Aaah dit is zo leuk hahaha

  9 juli 2016 at 00:18
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Haha, geweldig! Ik denk dat ik hier zelf geen energie voor heb naast mijn werk en andere bezigheden, maar het klinkt echt top!

  9 juli 2016 at 09:40
 • Reply Tiffany

  Super leuk lijkt me dit! Helaas nog niet makkelijk beschikbaar voor iphone, kan niet wachten tot dit uitkomt in NL! Hopelijk deze zomer nog.

  9 juli 2016 at 17:52
 • Reply Saskia

  Ik lees het inderdaad ook overal.. Lijkt me niets voor mij hihi. Maar zeker wel tof verzonnen.
  Ik speelde vroeger ook Pokemon, zowel op de gameboy, keek het op tv en verzamelde de kaartjes…

  10 juli 2016 at 07:32
 • Reply Melike

  Haha zo leuk dit! Ik had al gehoord inderdaad dat dit er was. Ik ben bang om het te downloaden als het uitkomt. Lijkt mij echt een verslafend spel en daar ben ik nogal gevoelig voor!

  10 juli 2016 at 20:40
 • Reply Delphine

  Sinds vandaag eindelijk uit in België. Ik vind niet dat je je moet schamen. Ik heb elk spel gespeeld op de Gameboy en nu de Nintendo 3DS XL. Ik ben ook al vol spanning aan het wachten op Sun & Moon die uitkomen in november dus tja, pokémon is uit onze generatie.

  16 juli 2016 at 22:49
 • Leave a Reply