Mijn leven

Positief zijn over jezelf

nieuwe meer2

Over het algemeen ben ik best blij met hoe ik ben. Maar om hier allemaal positieve dingen over mezelf op te noemen, vind ik dan wel weer lastig. Debby heeft de mooie Zelfrespect TAG verzonnen en Desiree heeft deze aan mij doorgegeven. Ben jij benieuwd wat ik mooi vind aan mijzelf en wat ik aan mezelf zou veranderen? Lees dan meer! 


Noem 3 positieve punten over jezelf

Volgens mij zijn dit best wel standaard antwoorden, maar wat er in mij opkomt is: behulpzaam, empathisch vermogen en doorzettingsvermogen.

Noem 3 dingen die je mooi vindt aan jezelf

Mijn verhoudingen. Ik heb een heeeele lange tijd mezelf te dun gevonden, maar nu ben ik blij met mijn figuur. Ik maak er ook wel dankbaar gebruik van. Zo eet ik graag pizza en andere ‘troep’. Verder vind ik mijn benen mooi, ze zijn lang en vind ik mijn bolle wangen wel leuk. 

Noem 3 dingen waar je trots op bent die je hebt bereikt?

Het behalen van mijn VWO diploma in zes jaar, ook al kon ik in mijn examenjaar nog maar halve dagen naar school door mijn gezondheid. Ten tweede het deels overwinnen van mijn angsten en toch beginnen aan een studie aan de VU. Ondertussen ben ik alweer bijna vier jaar bezig en komt mijn bachelor diploma steeds meer in zicht. En tenslotte: ondanks alles redelijk positief blijven. 

In welke kleding voel jij je het mooist?

Poeh, dat verschilt per gelegenheid! Ik denk in een skinny jeans, een blouseje met blazer en mijn hakken. Mijn vriend ziet mij het liefst in een strak jurkje, en dat vind ik ook wel mooi, maar dan voel ik me wat meer bekeken. 

nieuwe meer

Wat zou je willen veranderen aan jezelf?

Ik zou wat meer schijt willen hebben aan alles. Iemand van mijn studie zei dat ik de ‘fuck-it-strategie’ moet implementeren. Dat lijkt me wel fijn. In feite dus wat onbezorgder leven. 

Wat zou je nog willen bereiken?

Heel veel! Ik wil mijn bachelor diploma halen, uit huis gaan, een leuke baan vinden én samenwonen. Niet per se in die volgorde!

Wat zullen jouw vrienden over je zeggen? 

Hmm… Goede vraag. Ik heb dit dus even aan twee vriendinnen gevraagd, want ik wist hier gewoon niks op te zeggen hahaha! Is dat vals spelen? Nee toch?

Vriendin 1:  “Betrouwbaar, lief, rustig, dapper, harde werkster en slim.”
Vriendin 2:  “Je bent heel trouw, hoe je met Tim bent, maar ook met ons en uiteindelijk als we je echt nodig hebben kom je wel ook al kost het voor jou veel spanning en angst. Je bent slim en creatief. Je bent soms een beetje naïef ;). En ja lief, maar dat klinkt zo standaard!”

Tim: “Lief, mooi, slim meisje dat van mensen houdt en graag iemand heeft die haar emotioneel steunt als het minder gaat (hahaha). En ook af en toe alleen wilt zijn, maar zeker niet te lang. En ze houdt van dieren en alles wat schattig is. Neemt liever niet teveel risico’s. Gaat een conflict niet uit de weg bij mensen die ze kent. Maar wil uiteindelijk absoluut geen ruzie.” 

Leuk joh dat nummeren van vriendinnen! Nu noemen ze natuurlijk allemaal positieve eigenschappen op, maar ik denk dat ze ook wel zouden zeggen dat ik een piekeraar ben, lichtelijk paranoïde (niet te hard praten, straks hoort diegene ons roddelen) en soms misschien wat te eerlijk. Grappig ook dat naïef genoemd werd. Ik ben me daar wel van bewust. Maar over het algemeen ga ik er eigenlijk altijd vanuit dat iedereen aardig is en dingen goed bedoelt. Ik vertrouw mensen ook wel heel snel. En ja… Het ging dus een tijdje héél slecht met me qua angst. Maar als een vriendin een gebroken hart had, of er iets anders was, dan mochten de angsten mij niet in de weg zitten. Dan probeerde ik mij daar echt overheen te zetten, ook al stond ik te trillen op mijn benen.


Wat zijn jouw positieve eigenschappen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply Sanne

  Wat een leuke tag! Fijne antwoorden heb je gegeven (:

  28 maart 2016 at 07:52
 • Reply Sas

  Wat een mooie tag om in te vullen! Heel tof om deze te lezen.
  Doe je toch nadenken over bepaalde dingen.
  Mijn positieve eigenschappen? Ik ben open, betrouwbaar, doorzetter en hou van structuur.

  28 maart 2016 at 08:45
 • Reply Nina Simplynspecial

  Dit blijft een leuke tag. Eentje die je aan het denken zet. Ik vind het altijd lastig om positieve eigenschappen van mezelf op te noemen. Maar als ik moet kiezen dan is het toch lief, betrouwbaar en eerlijk.

  28 maart 2016 at 09:15
 • Reply Galina

  Lijkt me nog best lastig om allerlei positieve punten over jezelf op te noemen, dus knap van jou! Ik bleef hangen op loyaal, maar manlief heeft het nog aangevuld met zorgzaam en ambitieus ;)

  28 maart 2016 at 09:42
 • Reply Dalinka

  Mooi tag! Ook lastig, maar het laat je wel goed nadenken over je eigen kwaliteiten. Ook heel mooi wat je vrienden over je zeggen. Die fuck-it-strategie klinkt interessant haha. Die zou ik ook wel eens wat vaker willen kunnen toepassen.
  Mijn positieve eigenschappen zijn…even denken haha. Behulpzaam, betrouwbaar en doorzettingsvermogen.

  28 maart 2016 at 10:45
 • Reply Amélie Cammaert

  Wat een leuke tag zeg!
  De laatste tijd voel ik me niet op mijn best. Deze tag zal misschien goed van pas komen!

  28 maart 2016 at 11:40
 • Reply Marieke

  Wat een mooie tag! Leuk om te lezen :-) De fuck-it strategie zou voor mij ook wel goed zijn. Mijn positieve eigenschappen? Groot inlevingsvermogen, eerlijk en wat ik vaak hoor: ik laat anderen in hun waarde.

  28 maart 2016 at 11:53
 • Reply Claudia

  Wat een leuke tag zeg, mooi om zo eens écht naar jezelf te kijken :)

  28 maart 2016 at 12:04
 • Reply Anna

  Wat een fijne tag, ik word er helemaal vrolijk van om dit te lezen. Hele inspirerende antwoorden heb je gegeven. Ik ga deze delen in de nieuwe Blog love Tuesday, die komt morgen weer online. :)

  28 maart 2016 at 15:35
 • Reply Susan

  Wat een mooie positieve tag zeg! Leuk ook om al je antwoorden te lezen, dat het gewoon even alleen maar om het positieve mag draaien :).
  Mijn positieve eigenschappen zijn denk ik dat ik niemand zal veroordelen en altijd bereid ben verder te kijken dan iemands uiterlijk. Dat heb ik ook echt wel vanuit mijn studie mee gekregen. Verder denk ik dat ik een trouwe vriend ben die altijd voor dierbaren klaar staat.

  28 maart 2016 at 18:06
 • Reply Frédérique

  Iedereen moet van alles kunnen, hebben en zijn volgens de gegeven plaatjes e.d. overal, maar niemand is dat als je om je heen kijkt. Zelf waardering is enorm belangrijk, goed artikel zeg, positief! :)

  28 maart 2016 at 19:18
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Super leuke tag. Ik vind dat je hem mooi hebt ingevuld Kim. Knap dat je ondanks alles je VWO diploma gehaald hebt en het hebt aangedurfd om te gaan studeren.

  28 maart 2016 at 20:23
 • Reply Kim

  Wat een superfijne tag is dit! Echt tof om te lezen dat zulke dingen over je zijn gezegd, maar ook zijn de dingen die jijzelf over jezelf hebt gezegd heel mooi! Lijkt me ook wel lastig, want het is altijd makkelijker om slechte eigenschappen te noemen. Al vind ik dit veel leuker om te lezen! Enorm belangrijk om dit ook over jezelf te kunnen zeggen :) Een heel eerlijk, oprecht artikel. X

  28 maart 2016 at 20:50
 • Reply Sonja

  Wat een geweldige tag! En hele mooie antwoorden ook. Klinkt alsof je een hoop hebt om trots op te zijn en super goed dat je dat ook steeds meer durft te zijn!! En leuk ook joh, die antwoorden van je vriendinnen en van Tim :)

  29 maart 2016 at 11:00
 • Reply heidi

  Wat leuke tag om te lezen meid.
  Leuk om je zo beter te leren kennen meid.

  29 maart 2016 at 15:43
 • Reply Clivi

  Leuke tag, leuk om bij jezelf stil te staan. Ook als lezer leuk om te lezen, een beetje persoonlijke info. Lijkt mij dat je blij wordt om het in te vullen bv. de vraag wat je allemaal heb bereikt :-)

  29 maart 2016 at 19:40
 • Reply Melike

  Wat een fijne tag. Zo dwing je jezelf als het ware alle positieve dingen te benoemen. Echt heel mooi dat je zo open bent!

  29 maart 2016 at 21:21
 • Reply Kimberley

  Wat een gave tag! En nee, je hebt niet valsgespeeld, haha. Juist heel goed om het te vragen en ook meteen te horen van je vrienden, echt leuk. En super van je VWO diploma in 6 jaar, ondanks je laatste jaar. En je hebt een super figuur, vind ik!

  30 maart 2016 at 05:13
 • Reply Hanne

  Dat lichtelijk paranoïde zijn komt mij ook wel bekend voor… Daar zou die fuck-it-strategie van je studiegenoot goed van pas kunnen komen haha ;)

  30 maart 2016 at 12:38
 • Reply Eva

  Wat is dit mooi om te lezen! Ik ben helemaal voor om je positieve eigenschappen te benoemen! Heel goed!

  31 maart 2016 at 21:00
 • Reply Kim

  Wat een leuk artikel! Top dat je stil staat bij de positieve dingen aan jou!

  1 april 2016 at 22:14
 • Reply Inge

  Wat mooi om te lezen Kim! Ik moet hem ook nog steeds invullen maar ik kan de vragen op het moment gewoon niet beantwoorden. Wie weet, ooit!

  2 april 2016 at 16:59
 • Leave a Reply