Sporten

Sportoefeningen voor thuis

thuis sporten

Sporten en ik gaan van nature niet zo goed samen. Mijn eigenschap ‘lui’ is daarvoor te overheersend. Naar de sportschool gaan wordt hem daarom niet. Toch vind ik het wel fijn om een béétje fit te blijven. Want, het is dus best confronterend wanneer je een paar trappen moet lopen en je helemaal buiten adem bent. Daarom heb ik met mijn vriend een paar oefeningen voor thuis uitgekozen waar ik sterker van word, en die niet veel tijd in beslag nemen! Lees je mee?

Sporten was geen succes

Als klein kind had ik al niet zoveel met sporten. Mijn ouders hebben het wel geprobeerd hoor. En hoe! Ik heb op ballet, zwemmen, schaatsen, paardrijden, dansen, tennis en volleybal gezeten. Toch was het hem allemaal net niet. Elke sport heb ik ongeveer twee jaar beoefend en dan kapte ik er weer mee. Tennis en volleybal vielen het meest in de smaak (maar dat kwam eerlijk gezegd vooral door de gezelligheid). En daarnaast heb ik ook nog op verschillende cursussen gezeten: tekenen, muziek- en kookles. Ja, een bezig bijtje!

Op een gegeven moment accepteerde(n) ik (en mijn ouders) dat heen en weer naar school fietsen wel genoeg was. En natuurlijk uitgaan – daar werd genoeg gedanst haha. Maar nu ik niet meer naar school fiets en niet meer uitga, mis ik wel wat beweging. Op aandringen van mijn vriend ben ik daarom begonnen met fitnessoefeningen thuis doen.

Fitnessoefeningen thuis doen

Het is soms wel een beetje lastig hoor. Een vriend die erg sportief is. Hij basketbalde op hoog niveau (maar moest helaas door een blessure stoppen) en daarnaast vindt hij het gewoon erg fijn om fit te zijn. Het hele jaar door. Moet je je voorstellen dat je lekker op bed ligt met een zakje chips en je dan gevraagd wordt of je op wilt staan en op zijn rug wilt zitten, zodat hij met jouw gewicht kan opdrukken. Nou, voor een luiwammes is dat dus heel veel gevraagd ;-).

Wat voor mij het beste werkt is in de vroege middag oefeningen te doen. Ik ben dan nog lekker wakker (en lig nog niet met een zakje chips op bed). Waar ik nu vooral op focus zijn de beenspieren. Nu begint het een beetje saai te worden om alleen maar squats te doen, dus hebben we er drie verschillende oefeningen van gemaakt:


Pistol Squats

pistol-squat
Jullie begrijpen waarschijnlijk wel dat ik niet zo laag kom hè? Bron


Dumbbel split jump

dumbbell-jump

Dit doe ik altijd zonder de jump. Bron


Single arm Kettlebell swing

kettlebell-swing
Deze oefening deed ik tot nu toe met twee handen, maar één hand is ook een goed idee! Bron


Die lichamen van die vrouwen zijn wel een goede motivatie hoor! Ik zit best goed in mijn vel, maar wat meer (zichtbare) spieren zijn ook wel welkom. En die whey protein op de foto is trouwens niet van mij, haha. Tim neemt dat weleens en ik moet zeggen dat het erg lekker is, maar ik krijg er helaas buikpijn van.

Doe jij weleens oefeningen thuis? Zo ja, welke?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Darina

  Ik ben ook niet zo heel sportief. Ik doe wel aan boksen (bokszak thuis) en ik hardloop een beetje. Vind ik al heel wat :)

  26 maart 2016 at 07:45
  • Reply kim

   Boksen is een hele goede oefening! Mijn vriend heeft thuis ook een bokszak :)

   26 maart 2016 at 10:44
 • Reply Dina

  Oefeningen met de kettlebell vind ik ook fijn. Al moet ik zeggen dat ik nauwelijks meer beweeg op dit moment (zelfs yoga wordt moeilijk). Ik kan niet wachten tot ik het sporten weer een beetje kan oppakken. Hahha en wel herkenbaar trouwens, die luie eigenschap. Ik doe altijd gewoon alsof ik heel erg sportief ben, op die manier kan ik mezelf nog redelijk voor de gek houden en er helemaal voor gaan.

  26 maart 2016 at 08:17
  • Reply kim

   Ah ja dat kan ik mij wel voorstellen!
   Hahah ja het heeft denk ik ook heel erg te maken met je mindset. Want als ik eenmaal een paar oefeningen heb gedaan, voel ik me toch wat beter!

   26 maart 2016 at 10:43
 • Reply Renske

  Ik was juist tot een aantal jaar geleden ontzettend sportief, maar sinds mijn knieblessure is mijn sportieve eigenschap overgegaan in een luie eigenschap. :’) Ik moet eerlijk zeggen dat sinds ik lid ben van de sportschool, ik het sporten weer echt leuk begin te vinden!

  26 maart 2016 at 08:21
  • Reply kim

   Jaaa zo stom hè die blessures :( Bij Tim was het ook een knieblessure waardoor hij moest stoppen met basketbal. Fijn dat je het sporten weer leuk begint te vinden :D

   26 maart 2016 at 10:45
 • Reply Marije

  Ik loop redelijk fanatiek hard en doe daarnaast aan yoga. Voor thuis ben ik hek op de Hiit filmpjes van Tone it up op youtube. Duurt max 20 minuten, je traint veel spiergroepen en je werkt jezelf even serieus flink in het zweet. :)

  26 maart 2016 at 08:32
  • Reply kim

   Ah, dat ga ik straks even googlen! Al word ik wel al een beetje moe als ik het lees, haha!

   26 maart 2016 at 10:45
 • Reply Martine

  Leuk artikel! Ik heb thuis ook weleens oefeningen gedaan, oa via de filmpjes van Blogilates. De laatste tijd is dat minder en ben ik weer meer buiten aan het sporten. Dit is wel erg handig als het slecht weer is, zoals in de wintermaanden!

  26 maart 2016 at 09:12
 • Reply Demi

  Leuk artikel! Ik vind het thuis sporten ook veel prettiger dan in een sportschool moet ik zeggen.

  26 maart 2016 at 09:27
 • Reply Mariëlle

  Mmm ik zou echt meer moeten sporten pff, ik doe dat nu maar eens per week! Handig artikel :)

  26 maart 2016 at 09:50
 • Reply Desiree

  Leuk artikel Kim! Enorm sportief ben ik ook niet, maar doe wel af en toe thuis enkele oefeningen! Op dit moment ben ik vooral gefocust op mijn ‘buikspieren’. Ik loop nog wekelijks van school naar het station. Dat is voor mij al heeeel veel! ;-)

  26 maart 2016 at 10:31
  • Reply kim

   Nou hé, als ik lopend boodschappen doe, vind ik dat ook al een oefening! Maar dat gaat er bij mijn vriend helaas niet in hahaha.

   26 maart 2016 at 10:46
 • Reply Dalinka

  Sporten vind ik over het algemeen wel leuk, maar meestal wint de luiheid het toch haha. Ik ben sinds kort weer opnieuw begonnen met hardlopen en hoop dat ik het nu wel voorhoud. Naar de sportschool ging ik eerst ook regelmatig, maar daar stopte ik op een gegeven moment ook mee haha. Maar ik moet de sportschool echt naast de deur hebben, want als ik teveel moeite moet doen om er te komen dan ga ik sowieso niet.
  De oefeningen van Tiffany Rothe op YouTube vond ik altijd wel leuk om te doen. Het is een erg leuke, motiverende vrouw en de oefeningen vind ik top. Het is leuk om te doen en het voelt niet zozeer aan als sporten. Behalve de mountain climber workout. Bij die oefening ging ik elke keer dood haha. Het zijn allemaal korte oefeningen en ze raadt je aan om ze 3x achter elkaar te doen. Bij de 3e keer lag ik halverwege gevloerd op de grond.

  26 maart 2016 at 11:25
 • Reply Amélie Cammaert

  Sporten en ik gaan ook niet zo goed samen. Al hoe wel ik van die weken kan hebben waar ik niets anders wil doen… En dan gaat die motivatie opeens weer weg…

  26 maart 2016 at 12:59
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik sport sinds kort ook thuis. De stap naar de sportschool is echt te groot haha! Ik kijk op youtube naar thigh and legg workouts, werkt prima!

  26 maart 2016 at 13:06
 • Reply Charelle

  Wat goed dat je deze oefeningen nu thuis doet. Ik ben aan de ene kant ook groot fan van thuis sporten, lekker comfy, maar aan de andere kant ben ik dan altijd bang dat ik dingen verkeerd doe. Dat is dan wel weer handig, dat jouw vriend kan kijken of je het goed doet! ^^

  26 maart 2016 at 16:21
 • Reply Marieke

  Ik sport ook altijd thuis, gewoon via Youtube, bevalt me prima! Ik zoek vaak op fitness workouts for home bijvoorbeeld

  26 maart 2016 at 17:27
 • Reply Leonie

  Voor mij werkt thuis sporten juist niet, omdat ik dan nog minder gemotiveerd ben dan wanneer ik naar de sportschool moet. Ik vind het zonde om mijn abonnement helemaal niet te gebruiken, dus dan ga ik uiteindelijk toch maar sporten. Als ik thuis zou sporten zou ik het niet erg vinden als de spullen lagen te verstoppen en zou ik lekker op de bank blijven zitten met een zak chips x)

  26 maart 2016 at 19:54
 • Reply Lisa

  Goed bezig! Ik sport nu nog op de sportschool, omdat ik een specifiek schema heb en sowieso nog een paar maanden moet betalen, maar ik denk dat ik ook gewoon thuis ga sporten als mijn abonnement ten einde loopt. Is net wat minder gedoe ;)

  27 maart 2016 at 17:32
 • Reply heidi

  Wat lijk me dat leuk

  27 maart 2016 at 21:51
 • Reply Kim

  Haha, ik ben ook zo lui! Goede tips deze oefeningen. Leuke blog heb je ook, ik heb me hier zeker even vermaakt ;)

  1 april 2016 at 22:29
 • Reply Paul

  Ja, ik doe oefeningen thuis. Heb een powertower staan en een crosstrainer. Maar het vereist discipline, die er momenteel niet erg is. Dus ik heb me maar eens aangemeld voor het trainen in een kleine groep.

  4 april 2016 at 15:00
 • Reply Kimdonz - Sportoefeningen thuis doen in combinatie met yoga!

  […] over sport heb geschreven. Een half jaar geleden schreef ik een (redelijk) enthousiaste blog over sportoefeningen die je thuis kunt doen. Ben ik hier nog steeds mee bezig en/of heb ik misschien een leuker alternatief […]

  21 oktober 2016 at 06:13
 • Leave a Reply