Muziek

Spotify Release Radar #1 : Tops en Flop

spotify-blogje

Eigenlijk was ik van plan aan een ander artikel te beginnen, maar toevallig opende ik net Spotify en kwam er zo een mooi nummer in de afspeellijst Release Radar voorbij, dat ik meteen aan mijn muziek blogje begin :-)! Zoals ik al vaker heb aangegeven vind ik het best lastig over muziek te schrijven. Op de middelbare school was ik ervan overtuigd dat ik een geweldige muzieksmaak had (haha), mijn vriendinnen luisterden voor een groot deel dezelfde nummers en we hadden eigenlijk altijd wel nummers die we allemaal heel leuk vonden. Nu ik blog merk ik dat er zoveel mensen zijn, met zoveel verschillende smaken. Of deze artikelen voor jullie interessant zijn, weet ik daarom niet, maar ik vind het zelf in ieder geval wel leuk om één keer in de zoveel tijd een overzichtje te maken met liedjes die mij aanspreken. Deze liedjes komen uit Release Radar: een afspeellijst van Spotify, met net uitgebrachte nummers waarvan Spotify denkt dat ik ze wel kan waarderen!

Woohoo, mijn langste intro ooit!


Take me Down – Gary Clark Jr.

Ha, ik beken! Toen ik het begin hoorde, dacht ik: BOB DYLAN!! Maar nee, het was geen Bob Dylan. Het was iemand met een veel smoothere stem. Ik heb een zwak voor mondharmonica’s en mooie stemmen, dus ja, er kon eigenlijk niet veel meer misgaan.  Gary Clark Jr. schijnt beïnvloed te worden door blues, rock-‘n-roll, jazz, soul, country en hiphop – muziekstijlen waar ik van houd. Bovendien is hij ook niet verkeerd om naar te kijken.


Hold You – Gyptian

Nu speel ik een beetje vals, want dit is een oud nummer van Gyptian. Ze hebben een nieuw nummer van hem in mijn afspeellijst gezet (Bring Back The LUV), maar daar vond ik weinig aan. Toch vond ik het leuk om weer even een golden oldie te beluisteren! Dit was een hele tijd mijn lievelingsnummer! Mijn vader vindt hem klinken als een geit. Maar goed, ik houd van geiten.


My Old Man – Outlandish

Kennen jullie Outlandish nog? Ze hadden (eeuwen geleden) een megahit met Aicha. Daarna heb ik er eigenlijk nooit meer wat van vernomen, totdat dit nummer in mijn Release Radar verscheen! Ik vind hem leuk! Maar ze hebben door Aicha natuurlijk ook een streepje voor.


Fastlane – Position

Voor de tekst moet je dit nummer niet luisteren, maar ik vind de beat lekker. Dit is zo een nummer dat ik beluister tijdens het tandenpoetsen haha!


Chihiro – Yoste

Dit nummer stond in mijn lijst als remix, maar dat vond ik wat minder. Het origineel vond ik echter wel heel chill! Het is (al) een half jaar oud, maar ik ben blij dat ik hem heb ontdekt. Lekker space nummer!


Flop!

Er stonden best veel flops tussen. Mijn moeder en ik delen een Premium Spotify account, dus het werd echt een ongeregeld zooitje. Denk aan een mix van Dancehall, Hiphop, Folk en wat verdwaalde Duitse nummers (mijn moeders schuld). Nu heb ik laatst ook meditatie nummers ontdekt voor tijdens het studeren, dus we maakten het Spotify wel lastig, volgens mij.

Wat ik echt een flop vond – en het gaat om een nummer dat volgens mij door mijn muzieksmaak gekozen was – was Bando Love van Colonel Reyel. Dit komt eigenlijk puur door het geyeah-yeah-yeah, woo-hoo-hoo. Het is ook zo moeilijk om een refrein te maken hè. Dan maar wat kreten en alles is opgelost.

Afbeelding Bron

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

18 Comments

 • Reply Eva

  Wat een leuk artikel zeg! Heel eerlijk? Ik ken de nummers niet. Maar nu wel een reden voor mij om ze eens te beluisteren! X!

  14 september 2016 at 08:34
  • Reply Kim

   Niet zo gek! Want vier van de vijf zijn pas net uitgekomen :)

   15 september 2016 at 08:32
 • Reply Romy

  Ik ken ook nog geen van de nummers, maar ga ze zeker beluisteren. Leuk dat jullie zoveel verschillende stijlen op Spotify hebben!

  14 september 2016 at 11:13
 • Reply Charelle

  Ooh dat laatste nummer vind ik héél erg mooi! Ik luister zelf bijna alleen maar klassiek, soms psychedelisch of van die muziek zoals dat laatste nummer (hoe heet dat??), maar vind het toch wel leuk om te zien waar anderen naar luisteren! Krijg ik wel altijd weer leuke ideetjes van! (:

  14 september 2016 at 11:26
  • Reply Kim

   Dat laatste nummer viel onder chill muziek en elektronisch haha! Ik vond het ook meteen heel fijn klinken, misschien dat ze het hebben uitgekozen omdat ik naar meditatiemuziek luisterde. Maar het schijnt dus ook een vet onbekende artiest te zijn! Op zijn FB las ik dat hij helemaal overweldigd was over de hoeveelheid luisteraars via Spotify :)

   15 september 2016 at 08:34
 • Reply Bettie

  Outlandish heeft een leuk nummer vind ik en ik kende ze nog niet. Ik ga ze meteen ook opzoeken.

  14 september 2016 at 14:45
 • Reply Sabine

  Leuk artikel, kende de nummers nog niet! (behalve dan die van de Gyptian)

  14 september 2016 at 16:17
 • Reply Irene

  Ik vind zo’n artikels altijd superinteressant! Ik heb zelf een megauitgebreide muzieksmaak dus het is wel fijn om af en toe eens te horen waar anderen graag naar luisteren. Beetje nieuwe inspiratie opdoen :)

  14 september 2016 at 20:19
  • Reply Kim

   Yay! Ja ik heb dus ook een uitgebreide muzieksmaak haha. Ik word blij van oude muziek, maar ook van Rock, R&B en Folk :)

   15 september 2016 at 08:35
 • Reply Nesrin

  Wat leuk dat Outlandish ertussenin staat. Best een fijn nummer. Ik luister enkel naar mijn eigen afspeellijsten op Spotify. Ik trip elke dag nog even omdat Spotify het nieuwe album van Beyoncé nog niet heeft :-(

  14 september 2016 at 20:44
  • Reply Kim

   Echt he… Ik wil al maanden haar nieuwe nummers daar beluisteren!

   15 september 2016 at 08:38
 • Reply Miss

  IK kende vele nummer nog niet, echt leuk om inspiratie op te doen!

  14 september 2016 at 21:41
 • Reply Melike

  Haha wat grappig dat alles gemixt was, ik kan me voorstellen dat dat een beetje een flop werd. Ik zie wat nummers die ik niet ken, dat vind ik altijd leuk. De enige die ik ken is die van Gyptian;) Super leuk artikel@

  14 september 2016 at 21:42
 • Reply Sandra

  Whoops, ik ken ze allemaal niet hoor, haha! De laatste vind ik wel chill klinken. Ga even de originele versie opzoeken, want daar ben ik nu wel benieuwd naar geworden! :)

  14 september 2016 at 22:31
 • Reply Susan

  Wat een leuk artikel! Ik kende de meesten nog niet.

  15 september 2016 at 06:45
 • Reply ricardo

  Ik houd van de recommendations die spotify doet, best leuke dingen ontdekt daardoor.
  Ik kende echt geen van deze nummers, al ben ik wel bekend met Gary Clark Jr. als artiest!

  15 september 2016 at 11:07
 • Reply Dalinka

  Dat nummer van Gary Clark Jr. klinkt inderdaad erg goed! Heel fijn die gitaar samen met de mondharmonica. Het nummer van Fastlane vind ik ook lekker klinken. Lijkt me een goed liedje om te luisteren in de auto, maar tijdens het tandenpoetsen kan natuurlijk ook hahaha

  15 september 2016 at 15:15
 • Reply Paul

  Toevallig zag ik deze nieuw feature ook op Spotify! Er stond inderdaad leuke muziek bij. Zelfs van artiesten waar ik de plaat van heb, maar die ik nooit online beluister. Dus de data-analyse erachter is heel knap!

  21 september 2016 at 13:20
 • Leave a Reply