Mijn leven

Tips om te ontspannen

Heerlijk die blauwe lucht in de #herfst 
#autumn #fall #blogger #nature

Als er één ding is waar ik echt een pro in ben, is het wel piekeren! Gelukkig heb ik de afgelopen jaren als expert-piekeraar ook manieren gevonden die mij helpen ontspannen. Benieuwd naar mijn ontspanningstips? Lees dan snel verder!

Tekenen/kleuren/schilderen. Mij helpt het achter het (laptop/tv)scherm vandaan te kruipen en mijn aandacht te focussen op een creatieve bezigheid. Geconcentreerd bezig zijn met iets anders. Vooral natekenen en inkleuren werken bij mij goed. Op een gegeven moment is er geen ruimte meer voor piekergedachten.

De tuin van de tijd

Bellen met een vriendin. Dat lucht gewoon enorm op. Of je nu uithuilt, of gezellig kletst, op deze manier word je afgeleid. Bovendien kan het ook fijn zijn om het over iemand anders te hebben.

Knuffelen met huisdieren. Het gespin van mijn katten, maakt mij dus echt rustiger! Ik heb twee Siberische katten, die érg aanhankelijk zijn, waardoor ik altijd wel kan rekenen op een portie liefde. Wat mij overigens ook helpt, is ze te kammen. Dan doe je een nuttig klusje en kun je meteen je aandacht verzetten.

DSC_0628 (2)

In bad gaan. Oooooh wat vind ik dit heerlijk de laatste tijd! Ik moest er eerst niks van hebben – want: WARM – maar ik kan het nu zo erg waarderen. Het enige wat nog ontbreekt is een bad tafeltje :)

De natuur in – met je camera! Tijdens stressperiodes heb ik de neiging om binnen te blijven – met een dekentje – op de bank. Toch doet frisse lucht vaak ook goed. Nu ik erover nadenk, heb ik nog nooit spijt gehad van een rondje buiten lopen of park of bos in te gaan. Mijn camera neem ik graag mee, zodat ik het gevoel heb een “doel” te hebben.

DSC_2203 (2)

Sporten. Zegt de meest onsportieve persoon ever! Mijn nieuwe regel is dat als ik stress voel, ik squats moet doen. Wanneer ik thuis ben hè – anders is het nogal een gek gezicht. De squatchallenge neem ik niet meer zo nauw, maar er worden hier genoeg squats gedaan!

Wat doe jij als je gespannen bent?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

57 Comments

 • Reply Dina

  Ooooh die eerste foto met de boom en de gele blaadjes.. Prachtig! Ik vind het best wel jammer dat alle bomen hier in de buurt al kaal zijn. Staan er bij jou nog een paar mooie bomen?
  Sporten helpt mij inderdaad ook altijd heel erg goed. Na het sporten heb ik altijd een goed gevoel en ben ik nooit meer gespannen eigenlijk. Naar buiten vind ik ook heerlijk. Ik moet dat sowieso iedere dag, anders word ik gek binnen, maar even met de camera het bos in doe ik helaas niet zo veel meer de laatste tijd.

  26 november 2015 at 08:44
  • Reply kim

   Mooi hè! De herfst leek dit jaar nog éxtra mooi, op de een of andere manier. Nee helaas geen volle bomen meer… Er zijn nog een paar verdwaalde bomen met wat bladeren, maar die stellen ook niet veel meer voor.

   27 november 2015 at 14:39
 • Reply Renske

  In bad gaan doe ik echt te weinig. En het is zo fijn! Eigenlijk moet iemand met de uitvinding komen dat je het altijd zo lekker warm hebt als je in bad zit, maar dan ook buiten het bad, haha.

  26 november 2015 at 08:44
  • Reply kim

   Wat bij mij heel erg helpt, is om een vaste serie in bad te kijken :) Ik kijk nu altijd Once upon a Time in bad, dus als ik wil weten hoe dat verder gaat, moet ik wel in bad haha! Als ik er eenmaal in lig, is het heerlijk!

   27 november 2015 at 14:40
 • Reply Marion

  Ik neem vaak even een maskertje, zet rustgevende muziek op en concentreer me dan even op mijn ademhaling en de rust. Gewoon even een kwartiertje niets. Hahahaha, die squats! Ik zie het al voor me in de trein of in de supermarkt. Hihihi. Nee, dat is beter als je thuis bent. Is wel een goeie. Die ga ik onthouden.

  26 november 2015 at 08:47
  • Reply kim

   Dat is ook een goede! hahhaa, mijn vriend zou het wel leuk vinden als ik random ergens squats zou doen!

   27 november 2015 at 14:41
 • Reply Nina Simplynspecial

  Fijne tips! Ik vind het vaak lastig om iets te gaan doen als ik gespannen ben en heb ik de neiging om lekker op de bank te blijven liggen en gespannen te blijven haha. De drempel om iets te gaan doen is soms te groot.

  26 november 2015 at 08:47
  • Reply kim

   Dat heb ik inderdaad ook, terwijl het juist goed is om uit die bubbel te komen!

   27 november 2015 at 14:41
 • Reply Jenn

  Fijne tips en mooie foto’s! Ik vind het heerlijk om naar de sauna te gaan om te ontspannen, maar dat kan ntuurlijk niet altijd :) Lezen of kleuren vind ik ook erg fijn.

  26 november 2015 at 09:10
 • Reply Sanne

  Goede tips! Sporten werkt inderdaad erg goed (ook al ben ik pas deze maandag terug intensief beginnen sporten, toch weet ik na 4 dagen dat het wel degelijk werkt!). En een bad moet ik ook eens gaan proberen, dat doe ik echt zelden. Ik neem namelijk meer een douche.

  26 november 2015 at 09:13
 • Reply BySilke

  Ik bel niet graag, maar soms kan het inderdaad echt eens opluchten! En slapen maakt me altijd rustig, hehe.

  26 november 2015 at 09:32
 • Reply Charelle

  Kleuren werkt bij mij inderdaad ook heel goed, het is eigenlijk een vorm van ‘mindfulness’ natuurlijk. Ik doe ook regelmatig de mindfulness meditaties van Headspace, die app is echt een aanrader!

  26 november 2015 at 09:36
  • Reply kim

   Oeh, die ga ik eens opzoeken :)

   27 november 2015 at 14:42
 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure

  De natuur in gaan en sporten, zijn ook mijn manieren om te ontspannen.

  26 november 2015 at 09:47
 • Reply Manouk

  Ik ga altijd een stuk rennen door het Vondel en de grachten… Daar wordt ik heel rustig van :) Genieten van het mooie uitzicht en even aan helemaal niets denken.

  26 november 2015 at 09:47
  • Reply kim

   Ah heerlijk! Ik woon een kwartiertje van het Vondelpark vandaan, maar dat lijkt me ook fijn :)

   27 november 2015 at 14:43
 • Reply Kim

  De laatste tijd vind ik het heel lastig te ontspannen. Fijn artikel om me weer eventjes te helpen herinneren dat dat toch echt wel kan en belangrijk is. :-)
  Dankjewel!

  26 november 2015 at 10:10
 • Reply Lilian

  Ik ga ook altijd foto’s maken, of knuffelen met onze katten! Tekenen en schilderen zou ik eigenlijk meer willen doen, het is zo leuk!

  26 november 2015 at 10:26
 • Reply Chantalle

  Leuke tips! ik ga meestal in bad om te ontspannen of ik ga een film kijken met een lekkere kop thee!

  26 november 2015 at 11:45
 • Reply Manon

  Jij hebt zo’n prachtige kat! <3 Ik zou willen dat ik een bad had, dat zouden mijn spieren geregeld wel op prijs stellen hihi. Helaas ligt mijn kleurboek niet thuis, maar bij ons mam, anders was ik dat nu gaan doen :) Ik kan redelijk ontspannen met een spelletje Roller Coaster Tycoon, of een bezoekje aan een theater, of lekkere koekjes/taartjes bakken :)

  26 november 2015 at 11:56
  • Reply kim

   Oooh Rollercoaster Tycoon (of Sims) is inderdaad ook heel leuk om te doen! Helaas krijg ik dan snel hoofdpijn, wat ook weer voor stress zorgt, haha!

   27 november 2015 at 14:44
 • Reply Ilse

  Wat een fijne tips! Ik zou dolgraag ook in bad willen als ik gestrest ben, want ik kan er echt héél erg van genieten, maar ik heb er helaas geen. Wat ik dan wel doe is inderdaad iets creatiefs, zoals tekenen of schilderen. Ontspannen lukt mij ook door lijstjes te maken. :)

  26 november 2015 at 12:05
  • Reply kim

   Ah dat is jammer! Wij hebben er nu bijna 10 jaar eentje. Ik ging er eigenlijk nooit in, maar sinds de zomer ga ik wel een paar keer per week in bad :)
   Lijstjes maken is inderdaad ook een goede!

   27 november 2015 at 14:45
 • Reply Laura

  Goede tips. Sporten helpt mij altijd ookal heb ik er 9 van de 10 keer geen zin in het ontspant me wel en het maakt mijn hoofd leeg. Ik vind in bad gaan zo fijn helaas hebben wij er geen meer.

  26 november 2015 at 12:08
  • Reply kim

   Klopt! Als ik stress heb ik sowieso in weinig dingen zin, maar zodra je dan toch wat gaat doen, is het wel fijn :)

   27 november 2015 at 14:45
 • Reply Jeanine

  Wat een schatje die syberische kat! Ik wil als onze huis tuin keuken katten niet meer leven (snif) ook een keer zo eentje, of een Noorse boskat. In bad gaan, sporten en knuffelen werken voor mij altijd!

  26 november 2015 at 12:22
  • Reply kim

   Jaa en ze zijn zó aanhankelijk, hele lieve beesten! Wij hadden overigens hiervoor ook drie huis tuin en keuken katten en dat waren ook schatjes :)

   27 november 2015 at 14:46
 • Reply Mariëlle

  Ik knuffel mijn hond veel te vaak en als ik vastloop dan ga ik even met hem wandelen, heerlijk!

  26 november 2015 at 12:52
 • Reply Margo

  Nee joh, gewoon middenin de supermarkt squats doen, haha, lijkt me zo grappig. Goeie tips, ik vind knuffelen met huisdieren zo fijn. Je hoofd helemaal in de vacht begraven, geeft zoveel troost. :)

  26 november 2015 at 13:13
  • Reply kim

   Hahaha volgens mij zou Tim het wel leuk vinden als ik dat zou doen. Ah heerlijk hè! Al kijken mensen me wel raar aan als ik zeg dat de katten zo lekker ruiken..

   27 november 2015 at 14:47
   • Reply Margo

    IK VIND DAT DUS OOK!! Hoe komt dat dat ze zo lekker ruiken? Ik dacht al dat ik gek was! Haha!

    27 november 2015 at 14:49
    • Reply kim

     Oké mooi, wij zijn dus niet gek! Volgens mij wil de rest het gewoon niet toegeven! #crazycatlady

     27 november 2015 at 14:51
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik ga dan meestal maar hardlopen. Dan raak ik het overschot aan adrenaline mooi kwijt en word ik vanzelf rustiger.

  26 november 2015 at 13:22
 • Reply suzan

  Inderdaad tekenen, en van die pietluttige kleurplaten werkt super goed voor het ontspannen. Ik heb wel eens zo’n gestrest gevoel zonder dat het ergens voor nodig is en als ik dan ga kleuren is het binnen no time weg. En belangrijk ook, het blijft weg!

  26 november 2015 at 14:23
 • Reply Evelien

  Fijne tips! Even naar buiten en bewegen/sporten werkt voor mij altijd goed. Of lekker lezen. Vroeger heb ik heel veel getekend (natekenen ook vooral), misschien moet ik dat weer eens oppakken. En ik ben ook benieuwd naar zo’n kleurboek voor volwassenen, heb hem net last-minute op mijn Sinterklaas verlanglijst gezet. Thanks voor de tip!

  26 november 2015 at 15:20
  • Reply kim

   Ah leuk dat je ook natekende! Ik tekende altijd foto’s van familie en vriendinnen na. Maar wanneer er eentje mislukte, liet ik het weer een paar maanden links liggen. Het is nu ook alweer bijna een jaar geleden dat ik heb nagetekend!

   27 november 2015 at 14:48
 • Reply Inge

  Een bad lijkt mij zo heerlijk, maar wij hebben er helaas geen. Tekenen heb ik al jaren niet meer gedaan, jammer eigenlijk! Mango heeft niet altijd zin om te knuffelen, dus da’s een beetje lastig. :P Wat ik soms doe is even op bed liggen (wat ik overdag normaal nooit doe) met rustgevende muziek aan. En dan proberen te luisteren naar de muziek (en dus niet te piekeren): soort mediatie. :)

  26 november 2015 at 16:05
  • Reply kim

   Haha, ik wil ook graag een vogeltje, maar ik denk dat ik dan wel de knuffels van katten ga missen (ervan uitgaande dat ik een knuffel-kat krijg :-P) .

   27 november 2015 at 14:49
 • Reply Desiree

  Ik kan me wel vinden in jou bovenstaande tips! Dat tekenen vind ik ook heerlijk! Net zoals lezen, fotograferen en series kijken! Heerlijk!

  26 november 2015 at 18:46
 • Reply Tiffany

  Ik vind het ontzettend fijn om te mediteren als ik veel stress heb. Even buiten wandelen of een lange warme douche nemen is natuurlijk ook fijn.

  26 november 2015 at 19:33
  • Reply kim

   Mediteren heb ik nog nooit gedaan, maar misschien is dat wel iets voor mij :)

   27 november 2015 at 14:50
 • Reply Dalinka

  Hardlopen, wandelen, fotograferen, bellen met mijn vriend, lezen en muziek luisteren zijn dingen waardoor ik kan ontspannen. In bad gaan is overigens ook heerlijk. Of uitgebreid douchen met scrubben, maskers en je daarna insmeren met een lekkere bodylotion, nagels lakken en een voetenbadje.

  26 november 2015 at 19:45
  • Reply kim

   Oja! Mezelf opmaken zie ik ook als iets ontspannends :) Gelukkig doe ik dat ook vaak, voordat ik ergens naartoe ga!

   27 november 2015 at 14:52
 • Reply Anne-Sterre

  Knuffelen met een huisdier helpt goed, dat is echt zo fijn!

  26 november 2015 at 20:15
 • Reply Nathalie

  Handige tips veel van deze dingen doe ik ook! Wat ik ook vaak doe om te ontspannen is een spelletje spelen op mijn 3DS dat vind ik erg leuk:D
  Liefs Nathalie

  26 november 2015 at 20:22
 • Reply Karlien

  Heerlijk knutselen helpt bij mij ook, sowieso fijne manier van ontspannen!!

  En in bad, heerlijk.

  26 november 2015 at 22:44
 • Reply debby

  Kleuren staat hier met stip om nummer 1 daar word ik zo zen van. Mezelf heerlijk uitgebreid douchen en opmaken helpt mij ook

  27 november 2015 at 07:17
 • Reply Kimberley

  Ja, kleuren, knuffelen, even naar buiten! Ik heb een dikke kater die niet van knuffelen houdt, maar ik dwing hem gewoon, haha. Helaas hebben wij geen bad, maar als dat zo was, was ik er waarschijnlijk niet uit te slaan ;-)

  27 november 2015 at 08:07
  • Reply kim

   Haha! Mijn kat heeft er ook niet áltijd zin in, maar hij laat het gelukkig wel toe!

   27 november 2015 at 14:53
 • Reply Charlotte

  wat een fijne tips! Ik vind kleuren voor volwassenen heerlijk ontspannend :)

  27 november 2015 at 09:15
 • Reply NESRIN

  Hahaha geweldig dat je squats doet als je stress hebt en dan uiteraard alleen thuis ;-) op straat squaten hahaha.

  Fijne tips geef je Kim. Hardlopen en muziek luisteren vind ik fijn als ik het even niet meer trek.

  27 november 2015 at 10:32
 • Reply Hilde

  wat ’n fijne tips allemaal! :) Vooral het creatief bezig zijn helpt voor mij heel erg :) En lekker de natuur in gaan ook!

  27 november 2015 at 10:53
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Dank voor de tips! Onze kat houdt helaas niet van knuffelen, dus die tip valt af voor mij, haha! Kleuren heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd sinds mijn kinderjaren. Zelf ga ik altijd lezen of muziek luisteren om te ontspannen. :)

  29 november 2015 at 16:02
 • Reply Wanda

  Als ik gestresst ben, dan wil ik het liefst zoveel mogelijk naar buiten. Hetzij de natuur in, hetzij een leuke stadswandeling. Gewoon even het koppie leeg maken. Meestal helpt dat goed, net als een dagje naar een welness centrum…

  29 november 2015 at 16:52
 • Reply Fleur

  Handige tips!
  Al ga ik het denk ik eerst maar even proberen met een boek dat ik bijna uit heb, haha.

  29 november 2015 at 16:55
 • Reply Linda

  Ja fijne dingen dit! Ik zou dit ook allemaal kunnen doen om te ontspannen, behalve knuffelen met huisdieren want die heb ik niet, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat dat werkt! Ik heb ook zo’n kleurboek, die wil ik er binnenkort weer eens bij pakken, handig zo’n “reminder” ;-)

  3 december 2015 at 16:37
 • Reply Carlijn

  Ik ga ook vaak in bad om te ontspannen. Eerst met een boek, maar daar heb ik de concentratie niet meer voor. Nu zet ik vaak mijn laptop op de wasmand en kijk ik een of twee afleveringen Pretty Little Liars. Wat lekkers mee en ik ben weer helemaal ontspannen.

  4 december 2015 at 22:19
 • Leave a Reply