Leven met een fobie Mijn leven Tips

Tips tegen misselijkheid!

tips tegen misselijkheid

Misselijkheid is mij bij altijd al een dingetje geweest. Ook al heb ik zo een 17 jaar niet overgegeven, ben ik wel regelmatig misselijk. Door de jaren heen heb ik er wat fijne middeltjes, medicijnen en etenswaren op gevonden. Vandaag deel ik wat tips tegen misselijkheid!


Tips tegen misselijkheid

Verschillende soorten thee

tips tegen misselijkheid

Oké ik begin met de gemakkelijkste optie: thee drinken! Er zijn verschillende theetjes die zouden bijdragen aan een verminderde misselijkheid. Thees die ik daarvoor in huis heb, zijn: gember-, venkel- en muntthee. Vooral bij gemberthee heb ik echt het gevoel dat het werkt (werkt tevens tegen keelpijn!). In de eerste instantie moest ik wennen aan de gember- en venkelthee, maar na een paar keer vond ik ze lekker! Gemberthee koop ik altijd los bij de Tuinen en venkelthee in zakjesvorm van Zonnatura. Munt heb ik in de tuin :-)


Iberogast

iberogast tegen misselijkheid

Over Iberogast was ik eerst een beetje sceptisch, maar tot nu toe ben ik erg tevreden! Het is een natuurlijk middel en een mix van negen geneeskrachtige kruiden. Het werkt tegen maag- en darmproblemen, misselijkheid, maagzuur, maagpijn en een vol of opgeblazen gevoel. Ik moet eerlijk zeggen dat het tegen een opgeblazen gevoel bij mij niet heel veel doet, maar bij misselijkheid wel! Ook wanneer ik bijvoorbeeld teveel heb gegeten (gebeurt áltijd bij pizza), verlicht het de maagpijn en misselijkheid.


Medicijnen

tips tegen misselijkheid

Is het nou echt zo erg dat deze natuurlijke middelen niet werken, dan kun je er nog altijd voor kiezen om een medicijn ertegen te slikken. Zelf heb ik altijd primperan in huis. Dit heb ik ooit gekregen van de huisarts na een heftig nachtje uit, haha. Ik was die ochtend erna goed ziek (niet overgegeven, maar wel hele dag lopen kokhalzen). Het lukte mij niet iets te eten en drinken ging ook nauwelijks. De dag erna was het nog steeds mis, waardoor ik de dag dáárna naar de huisarts moest. De huisarts zei dat als ik die dag niet één liter water zou drinken, ik naar het ziekenhuis zou moeten, omdat ik was uitgedroogd. Nou, gelukkig kreeg ik die pilletjes mee, waardoor ik binnen een uur opknapte. Ik had zelfs weer honger en een gehaktbal gegeten (niet de slimste keuze). Dit was trouwens ook de periode dat mijn overgeeffobie heftig begon te worden, al ging ik die week erna wel weer uit en dronk ik gewoon weer veel alcohol. Maar toch… Zal het ermee te maken hebben? ;-)


Oja, en nog een tip: let op wat je eet. Ik kan bijvoorbeeld niet goed tegen uien. Heel jammer, want ik vind gebakken uitjes lekker en ui komt in zoooveel gerechten voor. Maar goed, het is niet anders! Verder krijg ik ook snel last van paprika, nootjes, koffie en vet eten. Niet dat dit mij ervan weerhoudt vet eten te eten, hoor. Alleen moet ik vaak wel even opletten hoeveel ik ervan eet.

Nou dat waren mijn tips tegen misselijkheid! Heb jij nog tips? :)

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Sanne

  Handige tips! Ik ben vrijwel nooit misselijk, maar als ik het eens ben komt dit echt van pas. Dankjewel!

  29 juni 2016 at 08:01
 • Reply Nina Simplynspecial

  Ik vind dit wel handige tips. Ik ben gelukkig niet vaak misselijk, maar als ik het ben weet ik nooit zo goed wat ik ertegen kan/moet doen.. Deze tips ga ik dus zeker onthouden ;)

  29 juni 2016 at 08:39
 • Reply Inge

  Handige tips Kim! Ik ben niet vaak misselijk maar heb wel veel last van PDS. Thee met smaakjes en vooral kruidenthee krijg ik echt niet weg, helaas! :(

  29 juni 2016 at 08:44
 • Reply Chantalle

  Fijne tips! Ik ben regelmatig ’s avonds wel eens misselijk. Geen idee waar dat door komt.

  29 juni 2016 at 09:07
 • Reply sammie

  Ik ben gelukkig niet zo vaak misselijk :) Wel handige tips!

  29 juni 2016 at 09:49
 • Reply Mariska

  Oh die pilletjes, ik wist niet dat dat bestond! Misselijkheid is zo zuur he, verschrikkelijk.

  29 juni 2016 at 09:50
 • Reply Nesrin

  Ik ben dan niet snel en vaak misselijk maar toch goed om te weten wat er tegen kan helpen. Ik had geen idee dat venkelthee tegen misselijkheid werkt.

  29 juni 2016 at 09:56
 • Reply Stephanie

  Oh wat een handige tips! Ik heb de laatste tijd ook veel last van misselijkheid, dus hier kan ik zeker wat mee :)

  29 juni 2016 at 11:42
 • Reply Shannon Sheila

  Ik heb ook maar zo’n 3x in m’n leven overgegeven, maar misselijk ben ik vaak genoeg geweest. Als je niet zo van thee houdt kun je trouwens ook gembersnoepjes proberen.

  29 juni 2016 at 12:14
 • Reply Leonie van Mil

  Handige tips. Toen ik zwanger was, kreeg ik als tip om vanille vla te eten. Nou dat heb ik geweten. Twee minuten later hing ik boven de toiletpot en ook gember. Dus die gemberthee die je voorstelt zal bij de meeste wel werken. Ik word alleen al misselijk bij het idee gember te moeten eten hahaha ;) Wat ook goed werkt, is Okugest van VSM.

  29 juni 2016 at 13:22
  • Reply kim

   Haha vanillevla lijkt me ook niet zo fijn bij misselijkheid! Al heb ik ook ooit gelezen dat het tegen buikpijn werkt. Gember vind ik dus ook echt niet lekker om te eten! We hadden laatst gembersnoepjes, maar die kreeg ik niet weg. In theevorm vind ik het dan wel weer smakelijk :) Okugest ga ik opzoeken!

   29 juni 2016 at 21:56
 • Reply Monica

  Wat ook helpt is pepermunt. En kauwgom etc. Je kan pepermunt capsules kopen bij de natuurwinkel en dat werk redelijk. Ik heb ook een kots fobie en ik gebruikt domperidon als medicatie. En ook maagbeschermers.

  29 juni 2016 at 13:37
 • Reply Northflix

  Ik ben nooit misselijk.
  Of dan is er een reden voor ;-)
  Ik heb geen tips, maar deze van jou ga ik onthouden.

  29 juni 2016 at 16:10
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Cola! En dan even laten staan of een beetje suiker erin om het koolzuur eruit te halen. Wordt zelfs door huisartsen nog wel eens geadviseerd.

  29 juni 2016 at 20:25
 • Reply Amy

  Pas alsjeblieft op met Primperan. Ik heb er pas een artikel over geschreven over mijn ervaringen met dit middel en die zijn niet mals. Ik mag deze troep nooit meer krijgen, als ik het ooit eens per ongeluk krijg is de kans groot dat ik niet meer zo goed als nu uit de aanvallen ga komen. Gebeurt helaas steeds vaker dat mensen van dit middel een soort sparme/shock/hele enge nare aanval krijgen. Hiervoor moet je een middel tegen Parkinson ingespoten krijgen.
  Je mag dit spul ook niet langer dan 3 dgn gebruiken, dat verhoogd de kans op zo een aanval. Ik heb het in het infuus gehad en als zetpillen. Drama :(

  De andere middelen zijn goede opties. Door mijn medicatie etc ben ik vaak enorm misselijk. Ik heb nu tabletjes die ik wel veilig kan nemen maar gember schijnt ook erg goed te werken. Ook pure gember om even op te kauwen.

  29 juni 2016 at 21:17
  • Reply kim

   Jeetje wat heftig! Op internet had ik inderdaad al gelezen over mogelijke spasmes. Meerdere mensen hebben daar last van.. :( Zelf heb ik dat gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik word er wel altijd erg moe van, dus ik neem het alleen wanneer ik mij écht niet lekker voel. Hooguit één keer per maand.
   Vervelend zeg dat je zo vaak misselijk bent! Gelukkig heb je nu tabletjes die wel veilig zijn!

   29 juni 2016 at 21:53
 • Reply Sandra

  Venkel thee helpt echt bij mij! Brandnetelthee en Kamille thee ook, waarvan brandnetel het allerbeste helpt. :)

  29 juni 2016 at 22:25
  • Reply kim

   Oooh nou dat ga ik dan kopen haha! Een vriendin vertelde al een keer dat brandnetelthee ook erg gezond is :)

   4 juli 2016 at 10:33
 • Reply Melike

  Venkel thee is echt mijn middel. Zo fijn dat ik dit ooit ontdekt heb. Ook heb ik een huismiddeltje dat ik soms maak. Het klinkt heel raar, maar het is cola zonder prik met citroen er in. Dit heb ik ooit van mijn familie in Turkije geleerd. Heel vreemd, maar het werkt wel!

  29 juni 2016 at 23:07
 • Reply Rachel Kromdijk

  Wat een handige tips ik ga je even volgen op bloglovin je website ziet er goed uti

  30 juni 2016 at 14:38
 • Reply Dalinka

  Goede tips! Ik ben best vaak misselijk, maar eigenlijk doe ik er niks tegen. Ik wacht gewoon totdat het weer overgaat:-p Toen ik buikgriep had heb ik wel veel gemberthee gedronken. Het hielp wel een beetje, maar ik vind het niet erg lekker. Venkel thee kan ik nog weleens proberen.
  En ik zag dat het hierboven al genoemd werd, maar toen ik bij Etos werkte en er werd gevraagd om iets tegen misselijkheid raadden we altijd Okugest aan. Van sommige klanten hoorde ik ook dat het best goed werkt.

  30 juni 2016 at 14:47
 • Reply Marsha

  Handige tips! Ik moet gewoon altijd frisse lucht hebben en meestal gaat het dan wel over, of water drinken. -x-

  30 juni 2016 at 18:50
 • Reply Galina

  Dit klinkt misschien raar, maar bij mij helpt cola heel goed tegen misselijkheid, met koolzuur en al. Ik drink al jaren geen cola meer, maar mocht ik me een keer écht ellendig voelen dan zou dat mijn go to middel zijn :)

  1 juli 2016 at 07:54
  • Reply kim

   Mijn moeder zegt dat ook altijd. Als kind kreeg ze altijd cola en zoute sticks bij buikgriep, haha!

   4 juli 2016 at 10:34

  Leave a Reply