Reviews

Veet ontharingsspray review

DSC_2594 (5)

Onder de douche krijg ik vaak ideeën voor mijn blog. Laatst stond ik te dubben over de vraag of het een gek trekje is dat ik áltijd geschoren benen wil hebben. Ook in de winter. De eigenschap vond ik echter niet gek genoeg, dus liet ik die gedachten varen. Totdat ik uit de douche stapte en een mailtje las over of ik een Veet ontharingsspray wilde testen. Hoezo toeval?

Scheren of sprayen?

Zo een tien jaar geleden waarschuwde mijn moeder me dat ik nooit mijn benen moest scheren. Dat de blonde haren zouden verdwijnen en er donkere voor terug zouden komen. Daarom ging ik aan de haal met ontharingssprays. In het begin werkten ze heel goed, maar na een tijdje werd ik (door vriendinnen) overgehaald om scheermesjes te gebruiken. Dat was immers veel eenvoudiger.

Rond mijn 15e wilde ik toch weer andere ontharingsmethodes uitproberen. In die tijd leken die middeltjes echter niks meer uit te halen. Daarom viel ik weer terug op een scheermesje.

Veet ontharingsspray

DSC_2603 (2)

Nu bijna 10 jaar later ben ik wel benieuwd of deze manier van ontharing iets bij mij uit gaat halen. De winter vind ik de perfecte tijd om dat uit te proberen. Zo vaak scheren kost geld. Veel geld, want die scheermesjes zijn belachelijk duur. Nu geef ik mijn vader regelmatig scheermesjes cadeau – waarna ik er eentje stiekem zelf inpik, maar een ontharingsspray (€8,99) lijkt me toch wel handig.

Veet ontharingsspray in gebruik

De verpakking bestaat uit de fles en een spateltje waarmee je het schuim van je benen kunt schrapen (wat klinkt dat toch heerlijk). Ik baalde eerst dat er geen gebruiksaanwijzing bij zat, maar die kwam tevoorschijn toen ik het dopje van de fles haalde. Drie tot vijf minuten! Je hoeft het maar drie tot vijf minuten op je benen te laten zitten. Sterker nog, het is de bedoeling dat je benen na zes minuten zijn afgespoeld, en geen minuut later. Dat was een fijne verrassing.

DSC_2597 (2)

Het sprayen gaat zeer eenvoudig. En nog voordat ik een leuk liedje op Spotify kon uitzoeken waren er drie minuten om. Ik probeerde met het spateltje de bovenkant van mijn onderbeen uit. Het werkte! Toch liet ik het er nog een minuutje op zitten voordat ik de rest eraf haalde.

DSC_2619 (2)

Ik heb een foto gemaakt waarbij ik een deel van het schuim van mijn been heb gehaald. Zoals je ziet een super glad huidje. Nadat je alles hebt afgespoeld voelt je huid ook erg zacht aan. De haartjes zijn helaas niet te zien onder het schuimlaagje.

Wat vind ik ervan?

Over dit product ben ik erg te spreken. Ik was bang dat het – zoals een tijd terug – niets uit zou halen. Maar gelukkig werkte het perfect. Wat voor veel mensen vaak een afknapper is, is de geur. Nu moet ik zeggen dat ik het reuze vind meevallen, maar dat heb ik ook met zelfbruiners die sommigen echt vinden stinken. Wat ik vooral fijn vind, is dat je het snel voordat je in bad gaat, kunt gebruiken. Je benen worden glad, zacht en blijven een paar dagen mooi. Nu voel je bij mij na één dag wel al kleine stoppeltjes, maar die zie je ‘pas’  na drie dagen (maar dit verschilt zo erg per persoon)!

Heb jij weleens een ontharingsspray uitgeprobeerd?

Volg je me al op Bloglovin‘, Twitter en Instagram?

Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

38 Comments

 • Reply debby

  Oh je hebt me enthousiast gemaakt! Als ik ergens een hekel aan heb is het aan scheren, dus dit zou een goede uitkomst voor mij zijn

  28 oktober 2015 at 08:20
  • Reply kim

   Dan is het zeker de moeite waard! Ik denk dat ik deze winter alleen de ontharingsspray ga gebruiken!

   28 oktober 2015 at 17:17
 • Reply Marion

  Zoals je weet ga ik tegenwoordig scheerloos door het leven (op mijn oksels na). Dit is misschien iets wat ik nog zou kunnen proberen. Ik ga het eens bespreken. Wie weet. Fijne review!

  28 oktober 2015 at 09:14
  • Reply kim

   Ik vind het echt heel goed dat je dat doet, sindsdien heb ik mijn scheermesje ook wat vaker laten liggen :)

   28 oktober 2015 at 17:21
 • Reply Sandra

  Hier nog een die elke dag gladde benen moet hebben, ook in de winter! Krijg er echt de kriebels van als ik stoppels voel, bah. Ik heb nog nooit ontharingsspray gebruikt. Vind dit dus wel een fijne review en je hebt me er nieuwsgierig door gemaakt. Al vind ik zelf scheermesjes ook erg fijn!

  28 oktober 2015 at 09:15
  • Reply kim

   Yay, missie geslaagd! Wat trouwens ook heel fijn is, is dat je het op inimini haartjes kunt gebruiken. Ik was eerst bang dat ik het allemaal moest laten groeien!

   28 oktober 2015 at 17:23
 • Reply Ysanne

  Oh ik was al heel benieuwd hoe dit soort sprays zouden bevallen, fijne review! Ik denk dat het een goede optie is als je weinig tijd hebt? Al is het met een scheermesje natuurlijk ook wel snel te doen haha. Fijn dat de geur meevalt!

  28 oktober 2015 at 10:03
  • Reply kim

   Scheren is denk ik wel nét wat sneller! Vooral omdat je dat even snel onder de douche kunt doen. Wat hier een voordeel van is, is dat er schijnbaar zachtere haartjes terug groeien!

   28 oktober 2015 at 17:28
 • Reply Femke

  Hmmmm, ik moet zeggen dat deze spray ook wel goed klinkt. Dat had ik niet verwacht :-)!

  28 oktober 2015 at 10:11
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik vind ontharingsspray een beetje eng. Zo’n chemisch goedje waarvan je haren spontaan verdwijnen…. brrr.

  Ik gebruik altijd een epilator voor mijn benen. Scheren schiet inderdaad niet op.

  28 oktober 2015 at 10:19
  • Reply kim

   Jaa dat begrijp ik wel! Epileren heb ik ook een tijdje gedaan, maar daar was ik te kleinzerig voor :’)

   28 oktober 2015 at 17:30
 • Reply Mariëlle

  Uuuh ik kende dit helemaal niet maar het klinkt echt ideaal eigenlijk!

  28 oktober 2015 at 10:34
 • Reply BySilke

  Bij mij werkt deze helaas echt niet :( Maar misschien ben ik er gewoon te ongeduldig voor, haha! Maar hij maakt je benen inderdaad wel suuuper zacht! Dus daarom gebruik ik ‘m af en toe nog eens, maar scheermesjes vind ik nog net iets handiger -ik wacht niet graag tot het ingewerkt is, hehe-.

  28 oktober 2015 at 11:54
  • Reply kim

   Ah stom, dat had ik een paar jaar terug ook! Misschien dat er nu een andere formule is, want ineens werkt het weer!

   28 oktober 2015 at 17:31
 • Reply Renske

  Ik was erg benieuwd naar dit product! Super dat het zo goed werkt! Ik denk dat het ik het binnenkort zelf ook ga proberen. :)

  28 oktober 2015 at 13:33
 • Reply Angelique

  Dit klinkt handig! Zelf heb ik er wel van gehoord, maar ik dacht ‘te mooi om waar te zijn’, nu toch maar een keertje uitproberen..

  28 oktober 2015 at 14:59
 • Reply Laura

  Ik ben enthousiast! Deze ga ik proberen!

  28 oktober 2015 at 17:40
 • Reply Saar

  Ik durf i.c.m. huid ontharingscrèmes/spray’s enz. nooit zo goed te gebruiken.

  28 oktober 2015 at 18:15
  • Reply kim

   Het is verstandig om altijd eerst een klein stukje huid te proberen. En er is nog een variant voor de gevoelige huid!

   29 oktober 2015 at 17:07
 • Reply Lysanne

  Ooit was ik hier enthousiast over gemaakt door een vriendin, maar bij mij werkt dit niet. Na een paar uren zie je de haartjes alweer zitten en helemaal weg zijn ze ook nooit. Erg jammer

  28 oktober 2015 at 18:23
  • Reply kim

   Dat is inderdaad jammer… Ik had dat een paar jaar geleden ook. Nu werkte het wel goed!

   29 oktober 2015 at 17:07
 • Reply Els

  Klinkt als een aanrader! Ik durf het vaak niet te gebruiken i.v.m. uitslag.

  28 oktober 2015 at 19:01
 • Reply Lisanne

  Wat een goed idee dit! Ik ben zelf te lui (nouja, vooral te moe en te vergeetachtig) om mijn benen te scheren… dus misschien dat ik dit eens ga proberen! Heb het inderdaad zo’n 10 jaar geleden zonder resultaat geprobeerd en had het dus van het lijstje geschrapt, maar who knows! Dankjewel voor deze ‘review’! :)

  28 oktober 2015 at 20:25
 • Reply evelien

  wat een super handige tip! Ik gebruik altijd gewoon een scheermesje omdat ik dat handig vind én makkelijk. Maar nu heb je mij wel heel erg nieuwsgierig gemaakt naar dit product!
  Liefs! Evelien

  28 oktober 2015 at 21:12
 • Reply Marjolein

  Klinkt haast te mooi om waar te zijn. Maar ik denk dan ergens toch; spul waarbij het zo verdwijnt, dat kan toch niet goed zijn voor je?

  28 oktober 2015 at 21:47
 • Reply Dalinka

  Ik heb dit soort ontharingsmiddelen voor zowel mijn benen als mijn snor geprobeerd, maar bij mij zaten de haren er naderhand nog gewoon. Misschien is er inderdaad iets aan de formule gedaan? Scheren vind ik verschrikkelijk en de dag erna zitten er alweer stoppels. Ik zit er weleens over na te denken om te laten waxen, maar verder dan erover nadenken ben ik nog niet gekomen:-p

  28 oktober 2015 at 22:05
  • Reply kim

   Haha waxen zou ik ook wel een keer weer willen proberen! Ooit (bijna 10 jaar geleden schat ik) heb ik het samen met een vriendin gedaan. Ik durfde alleen de strip er niet meer af te trekken :’) Moest een vriendin dat voor me doen, haha!

   29 oktober 2015 at 17:09
 • Reply Saskia

  Lijkt me erg handig zo in sprayvorm. Ik vind de geur ook altijd wel een minpuntje :)

  29 oktober 2015 at 11:38
 • Reply Daenelia

  Tip 1: koop geen ‘vrouwen-scheermesjes’, maar ‘gewone’ mannenscheermesjes. Denk je nou echt dat die voor vrouwen anders zijn? Lol: ja roze. Verder is de scherpe rand EXACT hetzelfde. Dus geen vrouwenscheermesjes meer kopen.
  Tip 2. In de winter draag ik nooit iets met blote benen, en epileer ik dus ook niet. Totale tijdverspilling.
  En ik epileer dus. Lekker pijnlijk, en ik doe het dus ook alleen als ik echt denk dat mensen helemaal geschokt zijn dat ik normaal haar op mijn beentjes heb. … Daar hecht ik vrij weinig aan, dus het is echt alleen als het heel warm is, en kale benen iets koeler aanvoelen.
  Want mijn beenhaar is eigenlijk nest mooi :)

  29 oktober 2015 at 14:20
  • Reply kim

   Klopt, ik scheer alleen met mannenscheermesjes. Daarom kan ik ook zo makkelijk mijn vaders mesjes ‘stelen’.

   29 oktober 2015 at 17:10
 • Reply Sax and the Pretty

  Zou het op langere termijn gevolgen hebben voor je huid? x

  29 oktober 2015 at 14:46
  • Reply kim

   Goede vraag… Ik denk het niet. Heb het zelf een hele tijd gebruikt ‘vroeger’ en merkte er niks van.

   29 oktober 2015 at 17:10
 • Reply sammie

  Ohhhh ik ga het uitproberen, scheren is soms zo irritant en inderdaad duur.

  29 oktober 2015 at 14:52
 • Reply Manouk

  Dit heeft nooit bij mij gewerkt… Ben benieuwd of de nieuwere versies dan wel effectief zijn! Ik epileer al een aantal jaren mijn benen: lekker zacht en maar 1 keer per maand even er over heen jensen met dat apparaat ;-)

  29 oktober 2015 at 17:55
 • Reply Nesrin

  Fijn dat het niet zo sterk ruikt! Ik gebruikte vaak ontharingscrème toen ik op de middelbare school zat en man dat stonk toen echt.

  29 oktober 2015 at 20:13
 • Reply Kaylee

  Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit eerder van gehoord, maar het lijkt me echt heel fijn, ga het zeker een keer proberen, ben er nu wel erg benieuwd naar geraakt. En ik geloof inderdaad dat het veel tijd scheelt.

  29 oktober 2015 at 20:22
 • Reply Annelies

  Deze lijkt me ook wel fijn! Die van Kruidvat eigen merk ik ook goed. Etos eigen merk is een drama vind ik! Niet gebruiken. Groeien je haartjes sneller en donkerder van terug. Nu al spijt van.

  29 oktober 2015 at 21:39
 • Reply Lesley

  Ik heb al vaak staan dubben voor het vak maar nooit gekocht haha. Nu weet ik het zeker ik ga dit echt een keer proberen!

  2 november 2015 at 20:27
 • Leave a Reply