Mijn leven

Vies, viezer, viest!

cake-pops-693645_1280

Nu denk je bij de titel misschien aan de voor de hand liggende dingen, zoals mijn schimmelkamer, de openbare toiletten langs de snelweg, of smalle steegjes in Amsterdam. Maar dat is niet waar dit blogje over gaat. Mijn fobie verraadt het misschien al: ik heb een hoge walgingsfactor. Vandaag wil ik het hebben over dingen/etenswaren/dieren waar ik van “walg” en wat anderen niet begrijpen.


Vies, viezer, viest!

Laat ik maar meteen met het ergste beginnen:

Chocolade met aardbeienmousse. Echt waar, zodra ik hieraan denk krijg ik kippenvel (en niet op een goede manier). Een paar jaar geleden nam ik een chocolaatje in Duitsland en daar zat aardbeienmousse in. Wat een verschrikking was dat. Ik wilde niet onbeleefd zijn en het uitspugen, maar ik kreeg het gewoon niet weg. Waarschijnlijk was het van mijn gezicht af te lezen, want mijn nicht opperde meteen dat ik het niet hoefde op te eten.

Zilvervisjes. Spinnen vind ik eng en zilvervisjes vind ik viés. Brrr, ik snap niet hoe ze aan hun mooie naam komen, want ik vind ze vreselijk. In mijn kamer zie ik ze gelukkig nooit, maar in de badkamer heb ik ze weleens gezien. Ze schijnen namelijk vooral op vochtige plekken te leven :(

Vaatwassers. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij dat we een vaatwasser hebben. Alleen die lucht vind ik helemaal niet fijn. We spoelen alles af voordat het de vaatwasser ingaat, maar er blijft een vieze lucht hangen. Toch neem ik deze lucht maar voor lief, want het blijft wel beter dan afwassen :)

Wijn, bier, en eigenlijk alcohol in zijn algemeen. Alcohol heb ik nooit gelust. Vroeger dronk ik vooral sterke drank om snel dronken te worden. Vlug mijn glas leegdrinken en bibberen bij elke slok. Bier ging er na een paar wodka’s wel in, maar wijn blijft voor mij de horror.

Chocomel. Oké dit is een beetje fobie gerelateerd, want toen ik klein was zag ik een vriendinnetje overgeven nadat ze dit dronk. Sindsdien heb ik er een slechte associatie mee. Daarom kan ik niet geheel objectief zeggen of ik de smaak echt vies vind. Wel weet ik dat ik niet van warme chocolademelk houd. Nee, doe mij maar Nesquik poeder met melk, op die manier lus ik wel chocolademelk, haha!


Wat vind jij vies, wat anderen niet begrijpen?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

40 Comments

 • Reply Nikita

  Haha! Grappig om te lezen. Die zilvervisjes heb ik eigenlijk nog nooit in mijn hele leven gezien. Best choquerend. Alcohol, vind ik ook echt super vies. Raar om te horen dat ik niet de enige ben.

  21 augustus 2015 at 08:02
  • Reply Kim

   Haha, heel fijn dat je nog nooit zilvervisjes hebt gezien! Ze zijn zó snel, ik schrik er altijd van!

   22 augustus 2015 at 20:57
 • Reply debby

  Hahah wat een grappig artikel. Ik vind haring heel vies en ik lus heel veel dingen niet ivm het mondgevoel zoals krenten en rozijnen in taart, brrrr. Kikkers en padden vind ik ook vies dat ik er bijna van moet huilen en oksel haar bij mannen vind ik ook vies

  21 augustus 2015 at 08:06
  • Reply Kim

   Oh nee, krenten! Dat vind ik ook écht niet lekker! Kikkers en padden vind ik dan wel weer heel schattig :) Vandaag wilde ik er nog eentje vangen haha!

   22 augustus 2015 at 20:59
 • Reply Nova

  Hele leuke blogpost!

  Ik lust geen aardbeien, frambozen, bramen etc. Bosvruchten dus! (met uitzondering van kersen.)
  Maar niet zomaar niet lusten, nee ik walg er echt van en ruik het echt op kilometers afstand. Ik word serieus waar kwaad als iemand met bosvruchten in mijn buurt is. Ik geef mijn zoontje ook geen rode danoontjes, of iets anders dat rood en fruitig is. Als ik alleen was geweest, dan had ik dat ook zo weggegooid. Hij krijgt het dan ook niet van mij en ook zeker niet als ik thuis ben.
  Tandenpasta heeft hij van Elmex, al die andere fruitige pasta moet ik echt niets van weten!

  Klinkt heel hysterisch, is het misschien ook wel, maar ben bloedserieus haha!

  21 augustus 2015 at 08:16
  • Reply Kim

   Ah, ja grappig he dat iedereen zo zijn eigen ‘ding’ heeft! Frambozen en bramen vind ik heel lekker! Aardbeien houd ik ook niet zo van, maar eet er af en toe weleens eentje!

   22 augustus 2015 at 21:00
 • Reply Renske

  Haha, jij bent een gekke chocolademelkdrinker! Een vriendin heeft precies hetzelfde, zij lust het ook alleen op de manier ‘poeder met melk’. Vaatwassers vind ik trouwens ook heel vies! Net als de borden en bestek van anderen en etensresten op het bord. Bah, daar ga ik bijna van gillen. (Zie je het voor je? ;))

  21 augustus 2015 at 08:44
  • Reply Kim

   Poeder en melk geeft echt een vakantiegevoel! Elke ochtend in Spanje dronk ik dat :)
   Haha, ik zie het voor me! Ik wilde zelfs een keer als afwasser gaan werken in een restaurant (gelukkig niet gedaan). Zie je dát voor je, haha?

   22 augustus 2015 at 21:01
 • Reply sammie

  ohh zilvervisjes.. brrr ja die zijn smerig! bier en wijn lust ik ook niet, al hoop ik ooit wel van een wijntje te kunnen genieten :)

  21 augustus 2015 at 09:52
  • Reply Kim

   Dat hoop ik ook! Vriendinnen drinken altijd wijn bij het eten, en dan zit ik aan de thee :’)

   22 augustus 2015 at 21:02
 • Reply Jantine

  Die zilvervisjes vind ik niet onbegrijpelijk hoor, bah wat zijn dat een vieze beesten! Wij hebben ze ook wel eens (gelukkig maar een paar, de buren hadden van de winter een heel nest onder een bed zitten, blegh), en als er weer een loopt roep ik altijd mijn man erbij: ‘schat, er zit weer een viesbeestje!’ Je merkt, ik weiger die dingen zilvervisjes te noemen, bij mij zijn het viesbeestjes, en dan weet hij meteen wat ik bedoel en komt hij het ding heel heldhaftig dood drukken met een papiertje en door de wc spoelen ;-)

  21 augustus 2015 at 09:53
  • Reply Kim

   OH néé, een nest zilvervisjes? Dat lijkt me echt afschuwelijk haha!
   Ja gek hè, de naam past helemaal niet bij ze! Ik druk ze weleens dood met wc papier, maar durf vervolgens het wc papiertje niet op te pakken… haha!

   22 augustus 2015 at 21:03
 • Reply evelien

  Oh ik heb precies hetzelfde met vaatwassers! De lucht en bah als je al die vieze borden moet vastpakken, ik krijg daar helemaal de rillingen van.

  21 augustus 2015 at 10:32
 • Reply BySilke

  Mmm, ik drink ook het allerliefste Nesquik! Al die klaargemaakte chocolademelkjes vind ik veel te zwaar. Die zilvervisjes moest ik eens opzoeken want ik kende ze niet. En bah, wat een vieze dingen!

  21 augustus 2015 at 10:36
 • Reply Kim

  In je wijn-bier-andere alcohol stuk kan ik me helemaal vinden. Ik vind zowel wijn als bier gewoon zo vreselijk stinken dat ik het niet eens in de buurt van mijn mond (en daarmee dus ook mijn neus) wil hebben. Ugh!
  Ik vind wondjes en bloed ook heel ‘vies’, of misschien meer eng. Ahhh.

  21 augustus 2015 at 10:37
  • Reply Kim

   Bloed en wondjes vind ik ook vies! Al kan ik er de laatste tijd steeds beter tegen, nu ik The Walking Dead, Hannibal en Game Of Thrones kijk :)

   22 augustus 2015 at 21:05
 • Reply Logophile

  Haha, superleuk om te lezen!

  21 augustus 2015 at 10:41
 • Reply Celine

  Brrr zilvervisjes, bah! Ik word heel snel misselijk bij het ruiken, zien of denken aan vet (eten). Dat vind ik echt heel erg vies.

  21 augustus 2015 at 10:47
  • Reply Kim

   Toevallig was ik een paar dagen geleden heel misselijk geworden van een shoarma pizza! Nu hoef ik eventjes geen pizza meer :P

   22 augustus 2015 at 21:06
 • Reply Nina Simplynspecial

  Wijn is ook echt ranzig haha, bleh. En zilvervisjes net zo. Wat ik écht vies vind zijn champignons, ieuw. Het uiterlijk, de geur, de structuur. ALLES. Bah haha.

  21 augustus 2015 at 11:00
  • Reply Kim

   Champignons vond ik ook altijd vies! Behalve champignonsaus, dat vond ik wel lekker (zolang er geen champignons inzaten). Nu ben ik een beetje gewend geraakt aan de structuur en vind ik het wel lekker :)

   22 augustus 2015 at 21:08
 • Reply Kaylee Roxanne

  Oooh die chocolade met aardbeien mousse klinkt wel echt heel lekker, maar ik snap je walging voor zilvervisjes voor 300%! Getver wat zijn die beestjes naar, heb me nooit schuldig gevoeld over ze fijn pletten. En ik moet toegeven dat ik een roseetje wel lekker vind, maar eigenlijk niet zo lekker als een glaasje fris. Je zal mij ook nooit met wijn mijn eten weg zien spoelen, blegh. Leuk artikel Kim!

  21 augustus 2015 at 12:01
  • Reply Kim

   Haha, dat heb ik ook! De enige dieren waarvan ik het niet erg vind om ze te doden zijn zilvervisjes en muggen!

   22 augustus 2015 at 21:09
 • Reply Nicole

  Haha wat grappig om te lezen. Ik vind zilvervisjes ook echt walgelijk.

  21 augustus 2015 at 12:32
 • Reply Sandra

  Brrrr, ik krijg ook echt de rillingen van zilvervisjes. Smerige beesten! En ik begrijp je helemaal over de chocolade met aardbeienmousse, bah. Met sinaasappel troep er in is ook echt om te walgen! Waar ik écht niet tegen kan is een rauwe vlees lucht. In supermarkten in het buitenland heb je vaak van die afdelingen waar het gewoon open en bloot ligt. De stank daar is niet te harden. Moet dan echt mijn best doen om niet te gaan kokhalzen!

  21 augustus 2015 at 13:07
  • Reply Kim

   Ieeeh ja met sinaasappel vind ik ook echt niet lekker… Wat ik trouwens wel echt lekker vind, is met kersenlikeur! Wat best apart is, aangezien ik zei niet van alcohol te houden haha!

   22 augustus 2015 at 21:10
 • Reply Nesrin

  Getsie zilvervisjes en de lucht wat soms uit een vaatmachine kan komen zijn ook goor.

  21 augustus 2015 at 14:02
 • Reply Desiree

  Wat grappig om te lezen zeg! Chocomel vind ik heerlijk, maar in de andere punten kan ik me wel in vinden. Zelf walg ik qua eten echt van champignons en gehakt..Maar ik heb een echte voetenfobie. Als die bestaat..En anders bestaat die bij deze. Voeten ieeeh! Blote voeten, tenen..bah..Als die bij mij in de buurt komen, reageer ik enorm spastisch. Niet dat iemand anders hier iets aan kan doen..de mijne vind ik ook ‘vies’.

  21 augustus 2015 at 14:27
  • Reply Kim

   Ohhh dat met voeten hoor ik wel vaker! Ondanks dat ik veel vies vind, heb ik daar dan geen last van. Al heb ik liever niet dat iemand aan mijn voeten zit, omdat dat zo kietelt haha.

   22 augustus 2015 at 21:12
 • Reply Marushi

  Haha leuk artikel! Je fobie voor zilvervisjes snap ik wel. Alles wat krioelt liever niet! :D

  21 augustus 2015 at 14:32
 • Reply Susan

  Oh God Ja.. Zilvervisjes… Paar maanden terug lag ik in bed, liep er ineens 1 over mn bed heen, zo langs mn hoofd! Ik ben nog nooit zo snel ben bed uitgeweest, gadverdamme. Vervolgens durfde ik niet meer erin om verder te slapen xD

  21 augustus 2015 at 15:08
  • Reply Kim

   Oooooh nee, wat erg! Ik zou ook heel erg schrikken!

   22 augustus 2015 at 21:15
 • Reply Susan

  Waar ik van kan walgen trouwens is energiedrank. Ik heb het nog nooit op, maar alleen die geur al.

  21 augustus 2015 at 15:10
 • Reply Femke

  Zilvervisjes, bleeehhhh!! Ik begrijp je :-)!

  21 augustus 2015 at 18:49
 • Reply Marieke

  Oh joh, ik deel je walging voor alcohol volledig. Ik vind het zoooo vies. Die nadronk waarbij ik het al-tijd toch nog proef, zelfs als er maar 2 of 3 procent in zit en anderen tegen me zeggen “hier, dit lust je wel, dit is nét frisdrank” vind ik die alcoholsmaak die ik dan toch nog proef echt misselijkmakend. Bah!

  Ik snap de benaming van zilvervisjes eigenlijk ook niet zo goed. Eigenlijk zou je dan minuscule harinkjes met hele mooie zilveren schubjes verwachten, toch? Ik wel in ieder geval. Niet zo’n smerig ogend klein stuk ongedierte in ieder geval…

  Ik ga volkomen over mijn nek van spaghetti en macaroni bolognese geur, ik kan er gewoon niet tegen want ik vind het echt heel vies ruiken (ik kan het ook niet met mijn neus dicht eten overigens, want de smaak vind ik zo mogelijk nog erger dan de geur), evenals de geur van een frituur… Snackbars? Niet aan mij besteed. Een groentekroket vind ik best lekker, maar dan wel uit de oven en niet uit de frituur.

  21 augustus 2015 at 19:48
  • Reply Kim

   Hahah “het is net frisdrank”, dat heb ik ook al zóvaak gehoord! Ben het er nooit mee eens!
   Met snackbars heb ik ook soms moeite! Meestal vind ik het erg stinken, maar er zijn ook momenten dat ik het juist super lekker vind ruiken en meteen veel wil bestellen!

   22 augustus 2015 at 21:14
 • Reply Mylou

  Bah, zilvervisjes! Ik vind haring zooo vies, maar zoveel mensen happen het zo weg. Ieh!

  21 augustus 2015 at 21:00
 • Reply Rianne

  Haha ik heb precies hetzelfde met de vaatwasserlucht, bah! Ik vind warm fruit heel vies, vooral banaan!

  22 augustus 2015 at 11:38
 • Reply Els

  Chocolade en aardbeienmouse kan ik zo goed begrijpen! Chocolade heel lekker! Fruit mmm… Maar de combi niet aan mij besteed!

  22 augustus 2015 at 14:24
 • Reply Bibiane

  Ik vind chocolade zooooo vies! En dan bedoel ik van die vieze troep chocolade (Koetjesreep, surprise eieren,….) :) Ben ik nu een chocolade snob? Verder ben ik ook vies van de dampkap, als iemand anders op mijn wc gaat en huisdieren…. Vrij beschamend allemaal :)

  24 augustus 2015 at 11:51
 • Leave a Reply