Mijn leven

Vriendinnenavondjes: Toen & Nu

Vriendinnenavond (2)

Zoals ik al een keer heb verteld, ben ik veranderd in een echte huismus. Dit was echter niet altijd zo. Benieuwd naar het verschil tussen de vriendinnenavondjes van vroeger en nu? Lees dan verder!


Tijdens mijn middelbare school tijd ging ik veel uit. Eigenlijk was uitgaan een van de laatste activiteiten die ik begon te vermijden. Heerlijk vond ik het: indrinken, vals met liedjes meezingen en aangeschoten door Amsterdam Centrum fietsen mét het bekende foute plastic flesje met alcohol erin. Vervolgens de hele nacht losgaan in een club.

Avondjes uit

In die tijd was ik best een goede gastvrouw (-meisje), al zeg ik het zelf. We hadden thuis vaak de nodige flessen Barcadi en Wodka staan en die mocht ik van mijn ouders gebruiken (met mate – maar niet heus). Vaak kwamen mijn vriendinnen na school al met me mee, of spraken we zaterdags na onze volleybalwedstrijd af. Het avondmaal? Dat waren meestal pannenkoeken, mijn specialiteit. Nee, echt waar. Ik stond bekend om mijn knapperige – bijna zwarte, maar net niet verbrande pannenkoeken.
Rond 20:00 begonnen we met indrinken en speelde ik DJ. Je kon de beste muziek verwachten. Liedjes, zoals Get Low, Rock this Party en Kylie. Ja, mijn iPod staat vol met dit soort top nummers (haha).

DSC_1284 (2)

Girls Night In

Tegenwoordig zijn de Girls Night Out veranderd in Girls Night In. Nu vijf jaar nadat we onze middelbare school diploma hebben gehaald (en de helft al een Bachelor Diploma op zak heeft) zijn we wat rustiger geworden. Althans, de meesten van ons ;-). Wat doe ik nu om het mijn vriendinnen naar de zin te maken? Eigenlijk vrij weinig, haha. Meestal voldoet een kopje thee en elkaar weer zien wel. En soms, wanneer we zin hebben om wat leuks te kijken, zet ik – als goede gastvrouw – Sex & the City op. Dat is een van de weinige series die we allemaal erg leuk vinden en meerdere keren kunnen kijken :-)

Is Sex & the City niet jouw smaak en ben je op zoek naar andere leuke series of films om te kijken tijdens een Girls Night In? Drink je liever cocktails in plaats van thee? Neem dan eens een kijkje op Westwing. Je vindt daar niet alleen lekkere recepten, maar ook originele ideeën voor een leuk avondje met je vriendinnen.

Dit artikel is in samenwerking met Westwing

Hoe ziet jouw vriendinnenavond eruit?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

30 Comments

 • Reply Monique | WritingMonique

  Klinkt als een topavondje hoor ;)! Ik ben ook een echte huismus!

  27 juli 2015 at 08:43
 • Reply BySilke

  leuk artikel! Ik ben zelf ook absoluut geen feestbeest, daar moet ik veel te lang van recupereren. Ik ben er nooit eentje geweest en ga er ook geen worden denk ik.. Liefs!

  27 juli 2015 at 08:47
  • Reply Kim

   Daar had ik ook altijd last van! Maandag en dinsdag waren niet zulke fijne dagen, na een nachtje uitgaan, haha!

   27 juli 2015 at 12:33
 • Reply Lesley

  Tijden veranderen :-) Ik vind het tegenwoordig ook heerlijk om gewoon lekker uit eten te gaan of te kletsen. Ik hoef inderdaad niet meer perse de stad in te gaan ofzo :-)

  27 juli 2015 at 09:05
 • Reply creabeaatje34

  Wij gaan altijd films kijken en gezellig kletsen, want ook dat is gezellig :D

  27 juli 2015 at 09:13
 • Reply Nina Simplynspecial

  Hier hetzelfde ;) Al hou ik nog wel af en toe van een fesitval, maar echt stappen is wel voorbij. Gewoon niet zo zin meer in. Vind een avondje thuis met lekkers en een leuke film vele malen gezelliger!

  27 juli 2015 at 09:32
 • Reply Femke

  Mijn vriendinnenavond is lekker een hapje gaan eten en drankje doen :-). Dus wel weg, maar niet losgaan tot diep in de nacht!

  27 juli 2015 at 09:36
 • Reply Margo

  Ik herken dit wel :D vind het zelf ook heerlijk om thuis te zijn tegenwoordig. Of een klein drankje in de kroeg en voor 12en weer naar huis ;) niks mis mee hoor.

  27 juli 2015 at 09:40
 • Reply Dina

  Grappig hè, hoe je veranderd. Ik herken me hier ook wel in hoor, vroeger vond ik het zo leuk om te stappen en ging ik denk ik wel vijf keer in de week. Nu vind ik er niet meer zo veel aan en blijf ik liever thuis. Spelletjes, filmpje kijken, kletsen en dansen, dat is ook leuk om thuis te doen! :D

  27 juli 2015 at 10:00
  • Reply Kim

   Wow, vijf keer per week! Dat kon ik niet aan hoor, haha!
   Spelletjes spelen vind ik ook heel leuk, maar daar zijn mijn vriendinnen niet zo van. Dat doe ik meer als ik bij familie in Duitsland ben :-)

   27 juli 2015 at 12:35
 • Reply debby

  Ik zit het liefste ook thuis met vriendinnen. Lekker koken samen of spelletjes doen. Een enkele x gaan we uiteten en hangen we door.

  27 juli 2015 at 10:21
 • Reply Nicole

  Wat grappig om te zien hoe dat soort dingen veranderen door de jaren heen zeg. Ik ben altijd eigenlijk al een huismuis geweest. Het enige verschil is dat vaak als mijn beste vriendin hier is zij het drinken inschenkt in plaats van ik hihi.

  27 juli 2015 at 10:39
  • Reply Kim

   Haha, dat heb je goed geregeld!

   27 juli 2015 at 12:36
 • Reply Kim

  Leuk gedaan! :)
  Grappig om te zien hoe dingen door de jaren heen veranderen, maar niet perse minder leuk oid worden!
  Liefs

  27 juli 2015 at 10:58
 • Reply Marion

  Heerlijk die avondjes huismusserig doen. Ik kan me er helemaal in vinden. Ook in Sex and the City trouwens. Eén van de weinige series die ik ook gewoon kan blijven kijken.

  27 juli 2015 at 12:13
 • Reply Kim

  Ja heerlijk he! Ik denk dat ik binnenkort weer bij seizoen 1 begin :D

  27 juli 2015 at 12:37
 • Reply Danielle

  Haha herkenbaar! In mijn vriendinnengroep zijn er ook al meerdere mama’s, die zijn al blij dat ze langer dan 5 minuten op de bank kunnen zitten zonder jengelden kids ;)

  27 juli 2015 at 13:37
 • Reply Ysanne

  Haha, grappig dat in de leeftijd 20 – 28 je echt grote verschillen ziet tussen mensen. De ene gaat alleen maar uit en de andere moet er niks meer van horen. Ik ga echt zelden uit, spreek liever op een terras af oid inderdaad :)

  27 juli 2015 at 14:08
 • Reply Susan

  Ik heb nooit echt meidenavonden gehad, omdat ik veel verschillende vriendinnen heb die elkaar niet kennen zeg maar. Als ik een vriendin op bezoek heb, gaan we vaak lunchen, een film kijken, of gewoon eindeloos kletsen. Vaak kunnen we zonder problemen urenlang non stop praten. Dus dat laat ik dan maar even onder mijn meidenavonden vallen ;) Uitgaan heb ik overigens nooit gedaan.

  27 juli 2015 at 14:34
 • Reply Saar

  Ik ga eens een kijkje nemen!

  27 juli 2015 at 15:04
 • Reply Lisa

  Zelf zit ik nu nog in jouw ‘ toen-periode ‘, maar ik durf te gokken dat ik later ook zo wordt. Heel leuk om te lezen.

  27 juli 2015 at 15:04
 • Reply Paul

  Deze verandering herken ik wel inderdaad. Bij mijn vriendenkring is het net zo gegaan. Al gaan wij meer voor de foute films zoals Sharknado of iets dergelijks.

  27 juli 2015 at 16:44
 • Reply Wildcard

  Op een bepaalde leeftijd of onder bepaalde omstandigheden zoals een partner hebben, treden die veranderingen spontaan op denk ik.

  27 juli 2015 at 20:16
 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Ik heb dat uitgaan sowieso niet zo gehad. Wij spreken juist vaak thuis af, deze vrijdag ook weer. Maken allemaal wat lekkers voor een lunch. Helemaal top!

  27 juli 2015 at 21:25
 • Reply Els

  Leuk om te lezen die verschillen. Ik ben ook een echte huismus :-).

  28 juli 2015 at 06:58
 • Reply Lena

  Echte Girls Night In heb ik met mijn vriendinnen nog niet gehad, maar in plaats van zoals vroeger hard uitgaan, gaan we nu soms een avondje gezellig op café en blijven we erna bij elkaar slapen. :)
  Alhoewel, we kijken wel altijd met z’n allen samen pretty little liars haha. Al doen we dat vaak gewoon net voor we op café gaan ;)

  28 juli 2015 at 10:25
 • Reply Sophie

  Wauw wat leuk verteld! Je hebt echt een heel toffe schrijfstijl, ik ga je blog blijven lezen!! :)

  28 juli 2015 at 12:18
 • Reply Nesrin

  Ik herken het wel hoor maar ik ben inmiddels weer in een volgende fase met kinderen en dan wil je er (althans ik wel) juist weer uit hahaha. We gaan gewoon door ;-)

  Leuk geschreven Kim!

  28 juli 2015 at 16:39
 • Reply lieke

  Klinkt als een super avondje!
  Mijn avondjes met vriendinnen zijn of op het terras samen met een lekker wijntje. Of lekker thuis met een kopje thee of een lekker wijntje, en dan lekker kletsen totdat de ogen dicht vallen! Heerlijk!

  28 juli 2015 at 19:05
 • Reply Shanti

  Wat ontzettend leuk geschreven :) Mijn vriendinnenavondjes verschillen. Met sommige vriendinnen zijn het vooral girls night ins, met andere vooral girls nights out en met andere is het weer een afwisseling. De ene keer gezellig bij iemand thuis koken, wijntje en honderduit kletsen en de andere keer tutten en stappen.

  31 juli 2015 at 19:33
 • Leave a Reply