Mijn leven

Waarom ik geen iPhone heb

DSC_0132 (2)

Het klinkt misschien een beetje gek, maar soms voelt het alsof ik mezelf moet verdedigen wanneer ik mijn Samsung tevoorschijn haal. Vooral bij mijn studie Bedrijfskunde ben ik zo ongeveer de enige iPhone-loze student en voel ik meteen al een connectie met mensen die ook niet meedoen aan de Apple hype! Ben je benieuwd waarom ik voor een Samsung heb gekozen?

Waarom geen iPhone?

Oké nee, mijn intro moet je dus niet al te serieus nemen, maar dat ik tijdens mijn studie omringd ben met iPhones staat buiten kijf. Tot dit jaar vond ik het eerlijk gezegd maar on-dingen. Zodra je ze laat vallen, zit er een barst in het scherm. Niet echt handig voor klunzen zoals ik, die hun telefoons minstens één keer per week laten vallen en vaak nog een trap na geven ook. En het liefst dan op harde materialen hè, zoals steen. Materialen die de meeste schade aanrichten.

Nee, een iPhone werd het dus niet. Gelukkig bestaan er Samsungs. Apparaten met Gorilla Glass. Telefoons die je kunt laten vallen – helemaal total loss liggen – en waarvan je weet dat ze het gewoon nog doen :)

Mijn Samsung mobiel

Vier jaar geleden kreeg ik een Samsung S2. Twee jaar lang heeft hij het bij mij volgehouden, zonder mankementen. Bijna twee jaar geleden (toen ik een nieuwe mobiel ging uitzoeken), mocht mijn vriendin hem overnemen en ook bij haar doet hij het nog prima. Wat toch wel een klein wonder is, want haar telefoons begeven het meestal binnen één jaar (sorry Han!). Bij het uitzoeken van een nieuwe mobiel koos ik voor de Samsung S4 mini.

DSC_0115

Helaas heb ik hem vanaf het begin in een niet al te best hoesje gestopt – zo een officiële flipcover van Samsung. Mijn scherm beschermde hij wel, maar de zijkant van mijn mobiel is helemaal kapot gegaan. Niet erg, want het heeft geen invloed op de prestaties, maar echt mooi is het niet.

FlexiShield cases

Ik was daarom heel blij toen MobileFun mij benaderde om wat leuks uit te zoeken in hun webshop. Wat mij vaak tegenvalt in soortgelijke webshops is het aanbod van niet-iPhone-apparaten-hoesjes (ja, zo noem ik dat gewoon even). Voor mijn Samsung 4 mini zit er vaak niet eens wat bij dat ik leuk vind.  Gelukkig was dat bij MobileFun niet het geval! Ik heb twee voordelige FlexiShield cases uitgezocht (€8,49), één in een vrolijke paarse kleur – waar mijn mobiel al een tijdje in shinet –  en één neutrale witte kleur.

DSC_0137 (2)DSC_0130 (2)

De cases vind ik echt ideaal. Vooral na het flipcover-debacle. De telefoon ligt heerlijk in de hand (het is van een materiaal gemaakt, waardoor hij niet uit je hand glipt) en sluit goed aan. Het was eerst even wennen dat ik wat harder op de volumeknopjes moest drukken, maar daar ben je na één dag ook wel aan gewend. Zoals ik al zei, gebruik ik nu steeds de paarse cover. Een heerlijke kleur voor in de herfst! De witte bewaar ik voor in de winter, daar vallen de beschadigingen gelukkig ook niet zo op  :)

Opladen in de auto!

Verder heb ik ook een autoadapter uitgezocht (€11,49). Mijn vriend en ik hebben samen een auto, die al ruim 10 jaar oud is en niet van de nieuwste gadgets is voorzien. De navigatie is nogal gedateerd, waardoor we vaak onze mobiel tevoorschijn halen. Soms zorgt dat wel voor wat gekibbel, want geen van ons wil een lege telefoon. Deze adapter is daarom ideaal. Terwijl we Google Maps gebruiken, wordt meteen onze mobiel opgeladen. Heerlijk toch!

auto adapter

Bij MobileFun hebben ze niet alleen Samsung S4 mini of Galaxy S6 Edge Plus hoesjes (de nieuwe Samsung!), maar ook veel gadgets voor andere bekende én voor mij onbekende merken. Zeker de moeite waard dus!


PS: Mijn moeder kreeg een paar maanden geleden een iPhone 6 van haar werk en ik ben nu wel een klein beetje verliefd op haar telefoon. Ik zit het dus serieus te overwegen straks bij mijn abonnementsverlenging een iPhone te nemen. Ssshhht. 

Welke telefoon heb jij?

Volg je me al op Bloglovin, Twitter en Instagram?

 Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

41 Comments

 • Reply debby

  Ik heb zelf nu een samsung en voorheen had ik altijd een iphone. Er zitten aan beide voordelen en nadelen, maar ik denk toch dat ik de volgende keer een iphone neem

  9 november 2015 at 07:23
 • Reply Dina

  Hahhaa wel herkenbaar, heel veel mensen hebben een iPhone inderdaad. Ik denk dat de mensen om mij heen allemaal verdeeld óf een iPhone óf een Samsung hebben, andere merken zie ik vrij weinig eigenlijk. Voorheen had ik een Samsung Galaxy S nog wat, maar eerlijk gezegd vond ik dat ding veel te groot (moest ‘m gewoon met twee handen vasthouden haha) en hij liep bij mij continu vast. Als ik wilde bellen, dan kon dat niet, want het scherm bleef altijd hangen. Één keer heb ik mijn telefoon toen laten vallen – op vloerbedekking nota bene – en toen had ik allemaal dode pixels in mijn scherm.
  Na mijn Samsung-avontuur heb ik een Iphone gekocht (die ik al heel vaak heb laten vallen, maar geen krasje of schaafje heeft). Voor mij veel makkelijker, want hij past ook echt in mijn hand zeg maar. :P Ach, je moet gewoon lekker de telefoon nemen die bij je past denk ik altijd maar.

  9 november 2015 at 07:31
  • Reply kim

   Klopt! Die Samsungs werden steeds groter, daarom heb ik na de S2 voor een mini gekozen. Dan past hij iig nog in mijn broekzak :) Hmmm, zo zie je maar, kunnen die iPhones tegenwoordig toch tegen een stootje, haha!

   10 november 2015 at 21:34
 • Reply Sharity

  Ik dacht ook eerst altijd “die ingewikkelde iPhones” maar nu ik al een tijdje er een heb. Eerlijk, ik kan niet zonder. Het meest fijn eraan vind ik de agenda. Overzichtelijk/duidelijk/deelbaar en alles kan verbonden worden met elkaar.

  9 november 2015 at 07:52
 • Reply Sanne

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik een iPhone 6 en ik kan echt niet meer zonder. Hij is zó mooi én werkt ook nog eens goed. Echt een aanrader volgens mij, maar dat is mijn mening (:

  9 november 2015 at 08:34
 • Reply isolde

  Hihi, al die smartphones zien er voor mij hetzelfde uit, maar dat de samsung heel blijft lijkt me zeker een voordeel! Ik heb zelf een Nokia, hij is felblauw, gebutst en gekrast, en heeft geen internet. Soms twijfel ik wel eens over een smartphone, maar als ik zie hoeveel tijd het opslokt vind ik zonder eigenlijk wel heerlijk rustig :)

  9 november 2015 at 09:03
  • Reply kim

   Ja je bent er ook zoveel onnodig mee bezig! En dat terwijl men zich vroeger niet eens kon voorstellen een mobieltje te hebben “Hè bah, dan zit ik op de fiets en word ik gebeld!?”

   10 november 2015 at 21:35
 • Reply Susan

  Ik heb de Samsung s5. De iPhone laat ik links liggen alleen al om de absurd hoge prijzen. Daarnaast vind ik er weinig bijzonders aan en werk ik graag met Android. Al moet ik zeggen dat mn s5 na ander half jaar ook wat kuren krijgt hier en daar. Maar hij kan er nog prima mee door verder

  9 november 2015 at 09:21
 • Reply sammie

  Dus als ik je artikel goed lees is de enige reden dat je geen Iphone hebt dat hij stuk kan gaan bij het laten vallen? Dat kan toch bij een samsung ook, mijn collega heeft er 1 met een schitterende barst er in..

  9 november 2015 at 09:24
  • Reply kim

   Ja! En ik vond het altijd irritant dat er geen terugknopje is en dat hij zo een klein scherm heeft. Maar de iPhone 6 vind ik dus wel erg mooi (en praktisch), bovendien wen je er wel aan dat er geen terugknopje is.
   Barsten kunnen inderdaad bij elke telefoon voorkomen. Maar omdat ik zelf zo een goede ervaring heb met Samsung (op dat gebied dan), heb ik bijna het idee dat de telefoon onverwoestbaar is…

   9 november 2015 at 09:34
   • Reply sammie

    Apple zit zo handig in elkaar dat je geen terug knopje nodig hebt ;)

    9 november 2015 at 14:10
 • Reply Nina Simplynspecial

  Haha herkenbaar! Ik ben van Iphone naar Samsung overgestapt en zit soms nog wel te denken om weer terug te gaan uiteindelijk. Samsung vind ik meer plastic fantastic, en Iphone voelt gewoon kwalitatief beter. Vaak gaan die ook langer mee… Hmm, ach ik heb nog een jaar om te beslissen. Dan mag ik pas verlengen :(

  9 november 2015 at 09:46
 • Reply Anne-Sterre

  Ik heb een derdehands iPhone 4s. Eerst had mijn broertje ‘m, toen mijn vader en nu ik. Gaat al wat jaren mee en het beeldscherm is nog helemaal heel, verder doet ‘ie t ook gewoon prima nog. Voor mij wel een vooruitgang want hiervoor had ik echt een flutding. Verder ben ik niet iemand die het nieuwste van het nieuwste wil, dus ik ben tevreden. Heb overigens ook meerdere keren een Samsung gehad, daar was ik ook blij mee toen.

  9 november 2015 at 10:14
 • Reply Annelies

  Ik had een iPhone 5, maar je hebt gelijk. Ze zijn zo stuk! En ik ben heel zuinig op mijn spullen. Daarnaast vind ik die dingen van Apple véél te duur. Dat vind ik ergens wel jammer want het is zo mooi spul. Nu heb ik de OnePlus One en daar doe ik al 2 jaar mee. Een super telefoontje! Ik wil niet anders meer. En hij is gewoon f*cking goedkoop als je hem vergelijkt met soortgelijke telefoons.

  9 november 2015 at 10:49
 • Reply Dalinka

  Vaak merk ik dat mensen of team Samsung zijn of team iPhone. Ik was geen van beide. Ik heb ooit een Samsung gehad, maar ik vond die telefoon zo slecht dat ik nu een slecht beeld van Samsung telefoons heb. Waarschijnlijk onterecht, want ze zullen vast flink verbeterd zijn. Ik was team Sony. Tot de laatste mobiel. Die ging vet snel achteruit. Mijn vriend had een iPhone gekocht (hij was eerst team BlackBerry haha) en dat zag er toch wel erg goed uit. Dus nu heb ik ook een iPhone en ik ben er echt ontzettend blij mee. Ik ben inderdaad wel als de dood om hem te laten vallen, maar dat is bijna bij alle telefoons wel zo (de vorige liet ik op mijn geen vallen en boem! Stuk). Voorzichtig doen en als het goed is zijn ze nu minder breekbaar dan voorheen, maar dat ga ik niet testen haha.

  9 november 2015 at 11:02
  • Reply kim

   Hahha ik was eerst ook team Blackberry! En ik moet zeggen dat ik daarna nooit meer een mobiel heb gehad die zo lekker typte… gelukkig zijn ze minder breekbaar :) Ik zou er ook een groot hoesje omheen doen haha!

   10 november 2015 at 22:43
 • Reply Charelle

  Haha dat je je moet verdedigen begrijp ik helemaal! Ik heb een Nokia Lumia, dat is nóg minder geaccepteerd dan een Samsung. ;) Máár reken maar dat je die op de grond kunt laten vallen, maar ja daar staat Nokia dan ook om bekend. Ik ben er zelf heel erg blij mee, maar ik moet toegeven, als ik de iPhone 6 zie denk ik ook weleens van wauw, dat is mooi! Maar mijn Windows Phone synchroniseerd nu eenmaal heel erg goed met mijn laptop en tablet. (:

  9 november 2015 at 13:22
 • Reply Jenn

  Voor het smartphonetijdperk had ik altijd samsung. En een verdwaalde siemens als allereerste telefoon. Maar toen de smartphones kwamen ben ik voor een iPhone gegaan, en dat beviel zo goed, dat ik iedere keer bij verlenging een nieuwe iPhone nam.

  9 november 2015 at 13:47
 • Reply Saar

  Ik heb een iPhone en ben, na een Samsung, er heel blij mee. *sorry* ;-)

  9 november 2015 at 13:54
 • Reply NESRIN

  Ik heb een iPhone en ga nooit over naar Android ;-)

  9 november 2015 at 14:31
 • Reply Joycerdt

  I must confess, ik heb een iPhone 6. Thuis heb ik heel veel spullen van Apple, dus voor mij is overstappen naar Android ook helemaal niet handig :).

  Lfs.x

  9 november 2015 at 14:40
 • Reply Tiffany

  Ik heb al 6 jaar een iphone en ik zou echt geen andere telefoon willen. Ik begon met de iphone 3GS en heb inmiddels een iphone6. Ik vind het design en de IOS gewoon erg mooi ontworpen. Met een stevig siliconen hoesje om je iphone gaat hij absoluut niet kapot als hij valt.

  9 november 2015 at 15:39
 • Reply Esmeralda

  Haha ik durf bijna niet te zeggen dat ik een iPhone heb. Wil echt niets meer anders. Ik kocht 3 jaar geleden een 4, vorig jaar de 6 en misschien als deze gebreken gaat vertonen weer de nieuwe versie. Maar eerst deze maar eens opmaken ;)

  9 november 2015 at 17:09
 • Reply Nathalie

  heel herkenbaar dit stukje! ik heb zelf ook geen iphone maar veel mensen om mij heen hebben er wel eentje. zelf heb ik wel een ipad die ik wel heel handig vind maar ik vind zelf een iphone een beetje te duur.
  Liefs Nathalie

  9 november 2015 at 18:10
 • Reply Hilde

  Ik heb zelf al jaren lang een onverwoestbare HTC :p
  Mijn vriend heeft wel een iPhone en we plagen elkaar altijd als de ander zn telefoon lastig doet haha maar ach uiteindelijk maakt het me niet zoveel uit wat voor telefoon iemand (of ikzelf) heeft, ik voel in ieder geval geen druk om een iPhone te kopen :p

  9 november 2015 at 18:27
  • Reply kim

   Haha mijn vriend en ik kopen vaak dezelfde mobiel, maar hij dan een versie groter! We zitten nu weer te overleggen wat we dit keer nemen :P

   10 november 2015 at 22:45
 • Reply marjolein

  Ik heb vooral gekozen voor Samsung omdat een iPhone niet bestand is tegen de wijze waarop ik met ‘m om ga (zie Van Dale woordenboek onder “klunzig”). Vind ze wel veel mooier!

  9 november 2015 at 19:57
 • Reply Natasja

  Mij krijg je niet naar een android! Ik hou van mijn apple! En ik ga in januari voor de iPhone 6S :) Nu al zin in, haha!

  9 november 2015 at 21:04
 • Reply Inge

  Ik heb de Samsung S4 met twee jaar veel plezier gebruikt, tot ik vorig jaar met kerst plots een iPhone kreeg. Had voor mij niet echt gehoeven hoor, maar omdat het een cadeau van mijn ouders was toch dankbaar aangenomen. :)

  9 november 2015 at 22:18
 • Reply Claudia

  Ik heb de hele hype rond Apple nooit begrepen. Zelf heb ik vrijwel altijd een Samsung gehad en daar ben ik erg tevreden over. De Samsung Galaxy SII Plus die ik nu gebruik heb ik inmiddels ook al flink wat jaartjes…

  10 november 2015 at 00:42
 • Reply Renske

  Haha, ik heb al een paar jaar een iPhone. Wel met verzekering, aangezien ik dat ding vaak zat laat vallen. Oeps! Mijn vriend heeft trouwens een hekel aan iPhones, maar weet mijn iPad wel altijd te vinden. Zo grappig, haha. Hij had tot kort geleden een HTC en heeft nu een Samsung.

  10 november 2015 at 07:58
 • Reply Ysanne

  Haha super herkenbaar inderdaad, je voelt je meteen het uitschot van de samenleving wanneer je een Samsung hebt. Maarja, ik vind ze gewoon fijner en goedkoper (terwijl ze ook nog eens beter zijn). Leuk stuk!

  10 november 2015 at 12:37
 • Reply Jeanine

  Hier ook een Samsung! Ik heb nooit een IPhone gehad dus weet ook niet wat ik mis waarschijnlijk maar ben echt super tevreden over de S5. Overigens kan ie wel kapot en hoe! Heb mijn scherm al eens aan diggelen gehad.

  10 november 2015 at 16:48
 • Reply jeapiebel

  Ik heb Samsung S3 al twee jaar en ben nogsteeds super blij mee. :-)

  10 november 2015 at 19:23
 • Reply Celine

  Sinds vorig jaar mei zweer ik bij iPhone, dat terwijl ik daarvoor zweerde nooit en te nimmer een iPhone te nemen. Ondertussen is mijn iPhone een verlening van mij geworden en kan ik niet meer zonder. Ik weet nog goed dat ik, toen ik nog een Samsung had, een iPhone maar een onding vond. Niet makkelijk in gebruik, precies dezelfde gedachte over het laten vallen en het hele idee van iCloud sprak me gewoon niet aan. Tóch ging ik overstag en ondertussen wil ik niet meer anders. Mijn iPhone 5 (voorheen 4) is zo gemakkelijk in gebruik, toch best wel stevig (die van mij stuitert ook zo’n 3x per dag door het hele huis) en is gewoon eigenlijk onmisbaar geworden.

  Leuk dat je vertelde dat je je telefoon behoorlijk vaak laat vallen. Doet me denken aan die keer dat ik bij jou thuis kwam en je hem liet vallen toen je uit de auto stapte. Goed voorbeeld! Haha!

  10 november 2015 at 22:01
 • Reply Anna

  Hihi, ik heb wel een iPhone. Maar geen zorgen, ik ben niet zo iemand die alle andere telefoons haat. Je hebt inderdaad wel echt gelijk dat iPhones veel sneller stuk gaan wanneer ze vallen. Ach, verder vind ik het wel een hele fijne telefoon. Leuk artikel! :)

  10 november 2015 at 22:48
 • Reply Daenelia

  Ik heb geen smartphone. En mijn iPad heb ik al heeeel lang geleden ingeruild voor een samsung tablet. Ik kan echt niks met appel products.
  Mijn pc heb ik zelf gebouwd en ik weet wat er in zit en wat ik kan en moet vervangen. Probeert dat maar eens met een apple product. Maar appel is wel heel geschikt voor mijn ouders bijvoorbeeld. Die kunnen er niets an stuk maken en gebruiken hun ipads alleen om op internet te browser. En voor de app van teletext. … Ja.

  11 november 2015 at 12:33
 • Reply Angelique

  Ik heb zelf niks van Apple, maar ik vind de producten die ze hebben erg mooi!

  11 november 2015 at 17:03
 • Reply Jinn

  Haha ik ben echt volledig voor Samsung!! Mijn Samsung Galaxy S4 mini is al best oud en werd al wat langzamer, dus ik mocht de iPhone van mijn vader overnemen die amper gebruikt was. Maaar ik vond er niks aan. Het switchen tussen Facebook en Fb messenger duurde me te lang, het laden van spelletjes duurde langer dan bij Samsung, ik miste mijn widgets waar ik altijd gelijk het weer en andere dingen op checkte, etc. De navigatie app vind ik bij android ook fijner en sneller, het scherm formaat ook, en er waren nog wel meer dingen die ik bij iPhone veel minder vond. En dat allemaal zo erg dat ik de nieuwere iPhone toch weer inwisselde voor mijn vertrouwde Samsung!

  12 november 2015 at 17:31
 • Reply Wanda

  Ik ben ook ooit begonnen met de Samsung Ace 2, beviel me prima hoor. Daarvoor ook al Samsungs gehad, dus compleet vertrouwd mee. Nu sinds een jaartje de Huawei P7 en die bevalt me ook erg goed, net zo overzichtelijk en duidelijk als de Samsung en een hele goede camera, wat ik zelf dan wel weer belangrijk vind…

  15 november 2015 at 20:28
 • Reply Mijn nieuwe "smartphone van het jaar" - Kimdonz

  […] één ding is dat ik niet ben, is het technisch. Een paar maanden geleden schreef ik een blog over waarom ik geen iPhone heb. Vandaag laat ik jullie weten welk toestel ik wél heb uitgekozen – en waarom! Lees je […]

  31 mei 2016 at 14:25
 • Leave a Reply