Bloggen Favorieten

Waarom je wél Snapchat moet installeren!

snapchat

Een tijdje terug schreef ik een blog waarin ik Snapchat met Instagram vergeleek. Ik kreeg daar veel reacties op waarin de helft ongeveer aangaf niks met snapchat te hebben. Prima natuurlijk! Maar toch wil ik even belichten waarom het wél leuk is om de app te installeren ;) 


Lekker stalken

Eerlijk gezegd denk ik dat dit de voornaamste reden is dat mensen social media hebben. Welk kanaal dan ook. En het geldt dus ook voor snapchat, het is een heerlijke manier om vrienden/bloggers/mensen/dieren te stalken. En geef toe, daar houden we toch van?

‘Bekende mensen’ volgen

Ik beken: ik volg nauwelijks ‘bekende mensen’ op Instagram en Twitter. Maar op snapchat vind ik dat dan weer wel heel leuk! Zo heb ik nu de halve cast van Pretty Little Liars op Snapchat. Vooral Emily (Shay Mitchell) vind ik vaak hilarisch. Door PLL had ik haar totaal anders in mijn hoofd.

Emily – Shay Mitchell – officialshaym
Hannah – Ashley Benson – benzo33
Spencer – Troian Bellisario – gaia17
Caleb – Tyler Blackburn – thetblackburn

De verschillende filters!

Dit is denk ik wel mijn favoriet! Echt waar, die snapchatmensen zijn zo inventief. De ene dag kun je jezelf zien als man, de andere dag ben je een kabouter en je kunt je zelfs vermommen als eenhoorn. De leukste filter? Die waarbij je van gezicht kan wisselen. Mijn vriend en ik zien er enorm creepy uit met elkaars gezicht :’)

snapchat collage

Herinneringen opslaan

Hier kwam ik per ongeluk achter. Er is een knopje waardoor je foto/filmpje wordt opgeslagen op je mobiel. En dit kun je dus ook met je gehele tijdlijn doen (beslaat 24 uur). Het is een leuke manier om die dag her te beleven.

Het is geen nutteloze tijdsbesteding!

Tenminste, niet als je Instagram en Twitter ook niet als nutteloze tijdsbesteding beschouwt. Want, het komt natuurlijk op hetzelfde neer: een kijkje nemen in iemands leven. Alleen is Snapchat wat ‘echter’. Er zijn niet veel mooi-maak filters. Zelf vind  ik het eerlijk gezegd ook wel leuk om juist de minder charmante dingen daar te zien, haha.


Maar goed, ik begrijp natuurlijk dat men niet alleen maar de hele dag naar een scherm wil staren. Zelf ben ik nog op zoek naar een balans. Ik merk wel, dat nu ik snapchat, het twitteren en instagrammen wat minder wordt. Ook prima!

Mijn naam op snapchat is: kimdonz (wat een shocker hè?).

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

20 Comments

 • Reply Elles

  I love snapchat. Sinds de verschillende filters ben ik er helemaal van gaan houden. Ik ga je toevoegen op snapchat!
  Liefs,
  Elles

  11 april 2016 at 06:01
 • Reply Mariska

  Ik heb wel snapchat maar vergeet het eigenlijk altijd. Moet er eens beter naar kijken, het is eigenlijk zo leuk!

  11 april 2016 at 07:22
 • Reply Sanne

  Ik had Snapchat, maar toen waren er nog heeeeel weinig filters en leuke dingetjes. Misschien moet ik het maar installeren? (:

  11 april 2016 at 07:53
  • Reply kim

   Jaaa! Snapchat is de toekomst (haha!)

   11 april 2016 at 08:17
 • Reply Northflix

  Ik doe dus helemaal niets met snapchat.
  Je maakt me nu wel nieuwsgierig.
  Ben wel stomverbaasd dat je gebruikersnaam naar KimDonz is ;-)

  11 april 2016 at 08:29
 • Reply sammie

  Ik vind het de laatste tijd ook weer een stuk leuker, maar doe het met vlagen :) Soms vergeet ik het gewoon dagen. Ik ga PLL ook eens volgen, thanks voor het delen van de namen!

  11 april 2016 at 09:03
 • Reply Sandra

  Komt deze achterlopen weer hoor… Nog steeds geen zin gehad om het opnieuw te installeren en het opnieuw uit te vogelen haha. Eigenlijk lijkt het mij best leuk om andere bloggers en bekende mensen te volgen. Zeg nooit nooit, misschien installeer ik het wel weer haha. Snap er alleen echt geen drol van!

  11 april 2016 at 09:09
 • Reply Kim

  Ik doe het zelf niet zo heel veel, maar vind ik wel leuk om snaps van anderen te kijken.
  Daarnaast kan ik me natuurlijk uren vermaken met rare filters :P

  11 april 2016 at 09:10
 • Reply Leonie

  Heb toevallig net een blog klaarstaan over waarom ik mij oud voel door Snapchat :P Haha, maar ik vind het wel heel leuk! Ik gebruik instagram nu inderdaad ook veel minder dan voor Snapchat

  11 april 2016 at 10:22
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Snapschat is leuk! Ik vergeet alleen altijd om er iets mee te doen. In de klas hebben we wel altijd de grootste lol met spanchat als we ons vervelen!

  11 april 2016 at 17:45
 • Reply Wanda

  Tja, ik had het wel maar snapte er gewoon niks van. Ach, misschien probeer ik het nog eens maar aan de andere kant… heb het al druk genoeg met Twitter, Instagram en FB.

  11 april 2016 at 18:39
 • Reply Amélie Cammeaert

  Ik snapte vroeger niet waarom snapchat zo leuk was. Ik zag iedereen die het erover had maar eerlijk gezegd: ik vond het maar niets.
  En nu, sinds een paar maanden vind ik snapchat echt zo tof! Waarom ik het ineens wel leuk vind, weet ik niet…

  11 april 2016 at 19:47
 • Reply Neelke

  Oke je hebt me overtuigd, ik ga het ook eens proberen! Je snapchat foto’s zien er trouwens erg leuk uit.

  12 april 2016 at 12:18
 • Reply Melike

  Ik ben nog steeds niet helemaal over op snapchat, maar hoe meer ik er over lees. Hoe interessanter het wordt. Leuke foto’s!

  12 april 2016 at 21:09
 • Reply Eva

  Ik heb het wel gehad maar toen snapte ik er niks van. Hmmm misschien moet ik het nog een kans geven :-)

  13 april 2016 at 15:31
 • Reply Els

  Misschien moet ik het toch eens gaan overwegen :-). Al vind ik Facebook, twitter en Instagram al veel om bij te houden :-).

  13 april 2016 at 18:35
 • Reply Joyce rdt

  Jaa ook ik ben helemaal fan!! Ik volg alleen vriendinnen, geen bekende mensen. Liefs.x

  13 april 2016 at 22:01
 • Reply Djuli

  Ik vind Snapchat heel leuk! Ik volg vooral bloggers en mensen die ik ken van Instagram. Ik zou het zelf ook vaker willen gebruiken, maar mijn telefoon loopt vast als ik een filmpje maak haha. Tijd voor een nieuwe telefoon denk ik.

  14 april 2016 at 08:54
 • Reply Marieke

  Ik heb me eigenlijk nog nooit in snapchat verdiept, maar de cast van PLL volgen klinkt wel erg verleidelijk haha! Toch maar even de app installeren dan :-)

  15 april 2016 at 18:58
 • Reply Monica

  Ik heb geen snapchat en denk ook niet dat het er komt. Too much voor mij om alles bij te houden haha. Ik hou het lekker bij instagram.

  15 april 2016 at 21:59
 • Leave a Reply