Mijn leven

Waarom studeren best leuk is!

DSC_2637 (2)

Deze studente gaat het niet over studentenverenigingen en feestjes hebben, want die fase ben ik (al een tijdje) voorbij. Nee, het studeren zelf is ook leuk! En ja, dat zegt iemand die soms – onnodig –  doodsangsten uitstaat wanneer ze naar college moet ;-)


De afgelopen week heb ik een hele fijne studieweek gehad, dus ik zit in een positieve vibe! Nu zit ik bijna altijd wel in een positieve vibe, maar qua studeren was dat de laatste tijd ver te zoeken. Gelukkig zag ik afgelopen week weer in hoe fijn studeren kan zijn.

Nieuwe mensen ontmoeten

Ik was gewoon weer even vergeten hoe leuk het is om random tegen mensen aan te praten. In het eerste jaar deed ik dat heel veel. Daar pluk ik nu nog de vruchten van, want ook al doe ik langer over mijn studie, ik ken bijna altijd wel iemand in mijn werkgroep. De laatste twee jaar nam ik vaak niet meer de moeite naar colleges te gaan. Woensdag kwam het enige studiegenootje dat ik in een werkgroep kende niet, dus zag ik de kans om weer random contact te maken met mensen. Dat vind ik dus zó leuk – verhalen van (nieuwe) mensen aanhoren!

Leuke vakken & slimmer worden

Deze periode heb ik twee vakken die ik leuk vind. Nu ik in het derde jaar zit, mag ik ein-de-lijk keuze vakken kiezen! Het vak Knowlegde Management is verplicht (maar wél interessant) en mijn keuzevak is Organization Perspectives & Dynamics. Een vak dat ik moet volgen om een Master HRM te doen. Daarnaast ga ik ook nog een wiskunde vak moeten herkansen. Tja.. Het leven is niet altijd een feestje.

De universiteit bibliotheek

Deze heb ik pas dit jaar ontdekt. En misschien maar beter ook, want ik kan gewoon niet met lege handen naar huis gaan! Kijk die leuke kaartjes op mijn foto? En die markeerstift – met zo een mooie kleur wordt het leren gewoon bijna leuk, haha! Daarnaast hebben ze natuurlijk een overvloed aan boeken, en ook mooie agenda’s en notitieboekjes. Ik denk dat ik daar binnenkort nog even ga rondneuzen – op zoek naar kerstcadeautjes!

Volg je me al op Bloglovin, Twitter en Instagram?

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

37 Comments

 • Reply Femke

  Studeren is ook leuk, alleen zag ik dat pas in toen ik al klaar was haha!

  1 november 2015 at 08:42
  • Reply kim

   Ahhh ja dat snap ik. Ik kijk heeeel erg op tegen het werken na de studie. Daarom probeer ik er nu zoveel mogelijk van te genieten!

   1 november 2015 at 11:14
 • Reply Inge

  Wat een leuke dingen hebben ze bij jullie bibliotheek zeg. Hadden ze bij ons niet! Daarbij zaten er altijd veel te veel mensen en kon ik daar niet geconcentreerd werken :’)

  1 november 2015 at 08:51
  • Reply kim

   Hahah dit is een kleine bieb waar je niet eens kunt studeren! Daar zijn weer andere plekken voor :) Hier kun je ook allemaal souvenirs kopen en zelfs chocoladerepen haha :)

   1 november 2015 at 11:13
 • Reply Mariëlle

  Nou op dit moment heb ik er even een hekel aan haha, ik moet het hele weekend leren voor tentamens. Nu doe ik ook wel een opleiding die ik niet meer leuk vind, maar het is het laatste jaar…

  1 november 2015 at 09:40
  • Reply kim

   Ahhhw wat vervelend! Het is ook zonde om er het laatste jaar mee te stoppen inderdaad… Nog even doorzetten hè!

   1 november 2015 at 11:18
 • Reply Paul

  Studeren in de bibliotheek vond ik altijd heel fijn. De rust die daar heerste was heerlijk voor het leren van lesstof. Persoonlijk vond ik het studeren fijner naarmate ik ouder werd… Ook de andere oudere klasgenoten waren allemaal erg serieus bezig om de eindstreep te halen. In het eerste jaar was dat bepaald nog niet zo.

  1 november 2015 at 10:22
  • Reply kim

   Dat vind ik ook. Het eerste jaar voel ook ongeveer de helft af. Nu weet je – het laatste jaar – dat bij een project iedereen zijn best gaat doen!

   1 november 2015 at 11:30
 • Reply Sandra

  Wat suuuper fijn dat je in zo’n positieve vibe zit wat studie betreft! Sowieso is het al leuk om leuke en interessante vakken re hebben natuurlijk. Wat grappig dat ze al die leuke dingetjes in de universiteitsbibliotheek verkopen. Notitieboekjes en bloggers, aaah-oh! Haha.

  1 november 2015 at 10:23
  • Reply kim

   Jaaa echt heel fijn! Al kan dat bij mij zo weer omslaan, ahha. Ohhh ja ik moest me echt inhouden hoor!

   1 november 2015 at 11:32
 • Reply Dina

  Wat heerlijk dat je zo’n goede week hebt gehad en de studeer-vibe weer te pakken hebt! :D Wat ik soms onwijs mis aan studeren is gewoon het leren zelf, iedere keer weer over iets nieuws lezen of je meer verdiepen in een bepaald onderwerp. Ik probeer nu zelf thuis een beetje de basics van het Nederlandse recht te leren, maar het is toch anders dan als je dit op de uni doet.

  1 november 2015 at 10:40
  • Reply kim

   Jaa dat begrijp ik heel goed. In de twee jaar dat ik niet kon studeren vond ik dat ook erg jammer. Wel leuk dat je nu met de basics van recht bezig bent! Vergt wel veel discipline!

   1 november 2015 at 11:35
 • Reply BySilke

  Ik ben ook echt een fan van universiteitsbibliotheken, ik kom er zo tot rust! Maar ik kijk er wel vaker rond dan dat ik in mijn boeken kijk, hihi. :D Fijne zondag!

  1 november 2015 at 10:48
  • Reply kim

   Heerlijk hè! Ik heb er een beetje een ritueel van gemaakt dit jaar. Elke keer als ik op mijn uni te vinden ben, neus ik even tussen de boeken rond :) Jij ook een fijne zondag Silke!

   1 november 2015 at 11:35
 • Reply Angèlique

  Fijn zo’n positief weekje! Nieuwe dingen leren vind ik ook altijd leuk.

  1 november 2015 at 10:51
 • Reply Els

  Studeren is ook heel leuk. Vooral de voldoening als het lukt :-). Fijne zondag nog!

  1 november 2015 at 11:11
 • Reply Anne-Sterre

  Studeren heeft zeker een heleboel fijne en positieve kanten, goed om die ook eens te benadrukken. Wat een leuke kaarten trouwens!

  1 november 2015 at 12:30
 • Reply Nesrin

  Studeren is heel leuk! Soms mis ik mijn studententijd die overigens ook zonder feestjes en verenigingen was hoor. Ik was een getrouwde en zwangere studente ;-)

  1 november 2015 at 12:35
 • Reply Hilde

  Wat fijn voor je dat je in zo’n positieve flow zit :) ik vind studeren ook erg leuk en fijn, afgewisseld met tijden dat ik wat minder motivatie heb :p maar het hele feesten en keihard los gaan doe ik inmiddels ook nauwelijks meer, dit is de 2e studie die ik doe dus ben een 24 jarige 2e jaars hbo student, gemiddeld 6 jaar ouder dan klasgenootjes, dat vind ik soms wel lastig

  1 november 2015 at 13:03
  • Reply kim

   Haha herkenbaar!
   Ah ja dat lijkt me ook wel lastig. Bij mij valt dat gelukkig wel mee – 23 en derdejaars. Ik had zelfs een studievriend die bijna 30 was.

   1 november 2015 at 13:28
 • Reply Susan

  Leukste van het studeren vind ik de sociale contacten. Samen naar school reizen (en weer naar huis, nog leuker). In de tussenuren samen ergens gaan kletsen, muziek maken of toch nog even dat verslag afschrijven. Het contact leggen gaat een stuk soepelere dan op de middelbare, vind ik zelf. Af en toe mis ik dat wel, maar het feit dat ik niet in het weekend me tijd moet besteden aan schoolwerk, overstijgt het toch wel een beetje hoor ;) hahah

  1 november 2015 at 13:12
  • Reply kim

   Bij mij gaat het contact leggen ook erg gemakkelijk, maar dat komt ook omdat ik er nu meer open voor sta. En ook zelf op mensen af stap. Dat deed ik op de middelbare school helemaal niet.
   Hahah dat lijkt me ook wel heerlijk! Ik zit nu weer aan een deadline voor morgen :’)

   1 november 2015 at 13:29
 • Reply Leonie

  Ik ben 4 jaar geleden afgestudeerd, maar ik denk er al 4 jaar over na om weer een studie te gaan doen :P Ik trek het helemaal niet met mijn gezondheid, maar ik vind het zo leuk! Ik doe nu ook vrijwillig een thuiscursus zodat ik in ieder geval nog iets nieuws kan leren, ook al is het niet op een school

  1 november 2015 at 13:16
  • Reply kim

   Oeh ja dan is een thuiscursus wel echt een uitkomst hè! Kan je jezelf toch blijven ontwikkelen :)

   1 november 2015 at 13:30
 • Reply Jeapiebel

  Leuk, ik vind zelfstudie ook nooit vervelend. Ik hou en geniet van leren, nog steeds.

  1 november 2015 at 14:10
 • Reply Sanne

  Studeren is inderdaad leuk, het is al weer lang geleden (aangezien ik een sabbatical neem). Maar ik denk erover na om een zelfstudie te proberen.

  1 november 2015 at 14:52
 • Reply Ellemieke

  Zelf studeer ik pas net, het is wel erg stressvol (vooral in de drukke periodes) maar inderdaad heeft het ook z’n leuke kanten!

  1 november 2015 at 15:10
 • Reply Judith

  Het heeft inderdaad ook zn leuke kanten! ;p XO

  1 november 2015 at 15:51
 • Reply Kirsty

  Dit artikel komt als geroepen voor mij haha! Ik moet morgen weer naar de uni, maar ik vond mijn herfstvakantie door de deadlines die ik had eigenlijk veel te snel voorbij gaan :P

  1 november 2015 at 19:35
 • Reply Marleen

  Ik vind studeren sowieso top! Je kunt je eigen gang gaan, je doet een opleiding waar je zelf voor gekozen hebt en je hebt veel minder les én gemotiveerde mensen! Ik vind het super :)

  1 november 2015 at 19:41
 • Reply Jeanine

  Het heeft zijn nadelen maar ook zeker voordelen, de punten die je noemt zijn zeker waar. Toen ik klaar was met studeren was ik zo blij en nu zou ik willen dat ik nog studeerde haha.

  2 november 2015 at 17:30
 • Reply Saskia

  Toen ik nog studeerde kon ik mij er ook wel prima mee vermaken. Soms mis ik die tijd ook nog weleens!

  2 november 2015 at 20:12
 • Reply Delphine

  Ik heb altijd erg genoten van het naar school gaan omdat ik goed besefte dat het ooit eens stopt. Nu heb ik elk jaar op 1 september een heel klein beetje heimwee. Goed stuk Kim!

  2 november 2015 at 21:12
 • Reply Sofie Katelijne

  Helemaal mee eens! Heb inmiddels een universiteitsdiploma maar heb ervoor gekozen nog twee jaartjes extra te studeren, nog geen zin om te gaan werken!

  4 november 2015 at 20:23
 • Reply Neelke

  Ik mis het studeren soms best wel erg :( ik vond het ook heel fijn. Wat leuk dat je een universiteitsbibliotheek hebt met een winkeltje! Nog nooit van gehoord.

  6 november 2015 at 09:33
 • Reply Shanti

  Ik vind studeren ook echt super leuk :) Ben zo blij dat ik heb besloten weer echt een studie te gaan doen! Naast kennis heeft het me zoveel gebracht. Leuke mensen, leuke contacten, leuke freelance opdrachten etc. Zonder mijn studie had ik sommige van de dingen die ik nu mag doen en waar ik zoveel van geniet echt niet kunnen doen, omdat ik dan niet die mensen had leren kennen.

  8 november 2015 at 20:45
 • Reply Lore

  Die kaartjes zijn mega leuk Ö die hadden ze bij niet in de bibliotheek hoor :(

  17 januari 2016 at 21:04
 • Leave a Reply