Mijn leven

Wat ik mijn kinderen later bespaar

167036_143938475667761_4538380_n (2)

Laatst was ik kindernamen aan het bedenken met mijn ouders en vriend. Wat echt hilarisch was, want de meest vreemde namen kwamen ter sprake. Dat bracht me op het idee om dit blogje te schrijven. En nee jullie hebben niets gemist! Er is nog geen sprake van rammelende eierstokken. Wél hoop ik dat het mij later(!) gegund is kinderen te krijgen.

Wat ik mijn kinderen later bespaar:

Bepaalde outfits. Oké die outfit op de foto valt erg mee, en natuurlijk speelt de tijd waarin je bent opgegroeid mee, maar echt waar, ik heb outfits aangehad waarvan je denkt: had dat nou gemoeten? Denk aan een fluwelen broek met tijgerpatroon. En hoogwater, natuurlijk. Altijd hoogwater.

→ “HE EEN PUKKEL!” *wijzend naar het rode grote geval op mijn gezicht*. Oooh wat had ik er een hekel aan als mijn ouders dat zeiden. Op zich ben ik nog redelijk goed de pubertijd doorgekomen, maar rond mijn 16e had ik toch wel regelmatig wat verdwaalde pukkels op mijn gezicht. Dat dit dan werd benadrukt door mijn ouders vond ik niet erg leuk.

Gênante verhalen. Sommige verhalen zijn niet voor andermans oren bedoeld. Toch lijken ouders het ge-wel-dig te vinden om deze verhalen te delen. Zo was er een tijd dat ik ongeveer 10 jaar oud was en op een chatbox met een jongen van 16 zat te chatten. Ik deed alsof ik ook 16 was en kwam met het geniale idee om te zeggen dat ik secretaresse was (dat beroep leek mij altijd zo volwassen en aantrekkelijk). Echter, ik had geen flauw idee hoe je secretaresse spelde. Mijn moeder moest mij daar dus bij helpen. En natuurlijk kreeg ik te horen dat dit niet de beste tijdsbesteding was voor een 10-jarige. Nou valt dit verhaal nog mee, maar er zijn verhalen die ik gewoon niet nog een keer wil horen haha!

Het veroorzaken van trauma’s. Als klein kindje zat ik heel fijn op het strand te spelen, totdat ik ineens in huilen uitbarstte. Ik zat op een krab! Nu bedenk ik mij dat mijn ouders er weinig aan konden doen (behalve 24/7 hun ogen op mij richten, en dat lijkt mij ook niet heel gezond), maar ze vonden het wel een hilarisch moment. Ik kan mij er vrij weinig van herinneren, maar heb wel zo een vermoeden dat daar mijn krabbenangst vandaan kwam. Nee, mij zag je niet met een emmertje en schepje lopen om krabben te vangen.

Overal de schuld van geven. Overal is natuurlijk een beetje overdreven, maar zodra er iets is vergeten dicht te doen, of iets niet helemaal naar behoren werkt, zijn de ogen op mij gericht. Er was een tijd dat ik op de laptop van mijn moeder werkte. Wanneer er problemen waren kreeg ik áltijd de schuld. Zelfs mijn vader wist zeker dat ik dat dan had gedaan, terwijl hij niet eens weet hoe een laptop werkt. Een paar jaar laten kocht ik mijn eigen laptop. HOERA. Na een aantal jaar werkt hij nog steeds prima, terwijl mijn moeders laptop na een paar maanden al kuren vertoonde. Merkwaardig!

PS: Neem dit artikel niet al te serieus. Ik heb een heerlijke jeugd gehad en ben dankbaar dat mijn ouders er nog zijn.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

28 Comments

 • Reply BySilke

  Hahaha, dat verhaal van de secretaresse! Hoe grappig ook dat je gewoon aan je moeder vroeg hoe het moest gespeld worden. Leuk lijstje! En ik hoop dat ik later ook geen kortsluiting in mijn hoofd krijg en mijn kind aankleed met afschuwelijke combo’s haha. Liefs!

  18 mei 2016 at 07:35
  • Reply kim

   Hahah ja ik was mij van geen kwaad bewust! Nee joh, wij gaan onze kinderen prachtig kleden haha :D

   18 mei 2016 at 10:36
 • Reply Mariska

  Haha, misschien doe je sommige van die dingen later wel perongeluk automatisch :P leuk lijstje.

  18 mei 2016 at 07:44
  • Reply kim

   Ja vast wel hè, haha. Ik denk dat het ook een beetje moeilijk is om leuke verhalen niet te vertellen, ook al is het dan een beetje gênant voor de kinderen.

   18 mei 2016 at 10:38
 • Reply sammie

  Hihi, herkenbaar! Vooral de schuld krijgen van bepaalde dingen, als mijn mams haar sleutels kwijt was kreeg ik altijd de schuld. lol. ik was altijd wel de gene die ze weer terug vond trouwens. ik kan beter zoeken als mijn mams :)

  18 mei 2016 at 08:35
  • Reply kim

   Oja inderdaad haha! Wel goed dat jij ze dan weer terugvond. Ik ben heeel slecht in zoeken haha.

   18 mei 2016 at 10:39
 • Reply Elles

  Ik schaam we echt voor de outfits die m’n ouders me vroeger aan deden. En dan ook nog 2 van die staartjes…
  Liefs,
  Elles

  18 mei 2016 at 10:51
 • Reply Sandra

  WOW KIM, ik dacht even dat ik een foto van mezelf van vroeger zag. Bizar eng gewoon dit! We lijken echt heel veel op elkaar van de zijkant van vroeger. :’)
  Haha, ik vind je artikel leuk! Dat secretaresse verhaal is ook geniaal hahah. Outfits van vroeger zijn altijd verschrikkelijk om terug te zien. Een fluwelen broek met tijgerprint? HAHA, oh wat erg. Ik zie het al helemaal voor me. Ik kreeg altijd van die achterlijke sjaaltjes om en had kleding in alle kleuren van de regenboog aan. Oh, en de fase van toen mijn zus het nogal leuk vond om mij kakkerig aan te kleden met polo’s enzovoorts. Pffft, dat zag er ook echt niet uit hoor. Vroeger was het misschien schattig, maar als ik het terug zie is het enige wat ik denk: *facepalm*. :’)

  18 mei 2016 at 14:28
  • Reply kim

   hahah wat grappig! Jij hebt inderdaad ook een compact hoofdje, dus ik kan mij er wel wat bij voorstellen!
   Oooh ik zie al helemaal voor me hoe jouw zus je gingen aankleden hahaha.

   23 mei 2016 at 09:21
 • Reply Nina Simplynspecial

  Haha geweldig stuk. En sommige dingen zijn echt herkenbaar! Vooral kleding joh. Ik zag eruit haha. Van die fluwelen rib-broeken, afschuwelijk. Maarja, dat was toen helemaal je-van-het. Gelukkig heb je het ze vergeven ;)

  18 mei 2016 at 15:13
 • Reply Astrid

  Haha, leuk artikel :) Maarrr… Wacht maar tot je mama bent, dan smul je ervan om (genante) verhalen te vertellen over je kroost. Hihi.

  18 mei 2016 at 15:17
 • Reply Forever38.com (Vera)

  Leuk artikel ! Maarre, ben benieuwd waar je je “later als je groot ben” en mama bent, aan schuldig maakt, haha. Ik hoor mezelf regelmatig dingen zeggen tegen mijn dochter waarvan ik vroeg dacht : als ik later zelf kinderen heb, doe ik dat nooit. Vreselijk gewoon !

  18 mei 2016 at 15:50
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Hahaha geweldig. Erg herkenbaar ook. ;)

  18 mei 2016 at 16:50
 • Reply Tamara TS

  Haha, leuk!!! Ik kan me ook de gehate fluwelen ribbroeken nog goed herinnneren. Of de sokken die in je sandalen moesten. Volgens mij staan er in dit lijstje dingen die echt alle ouders doen… En die wel allemaal verschrikkelijk vonden. ;)

  18 mei 2016 at 16:54
 • Reply Margo

  Haha ohhh ja die kleding! Op sommige foto’s denk ik, okeeee.. jahoor, die gekke jaren 90. En die verhalen ook ja! STOP IT! Maar de mijne zijn ook zo lief, haha. Dus wat geeft het ;)

  18 mei 2016 at 17:26
 • Reply Marushi

  hahaha leuk lijstje. Ik snap heel goed wat je bedoelt! Alhoewel mijn ouders mij echt een geweldige opvoeding hebben gegeven zijn er ook wel een paar puntjes die ik later anders ga doen. -x-

  18 mei 2016 at 19:59
 • Reply Mandy

  Haha zo leuk ook te lezen en best herkenbaar!

  18 mei 2016 at 20:15
 • Reply Jenn

  Haha, erg herkenbaar. Ik had vroeger ook beschamende outfits aan, en als er iets met de computer was kreeg ik de schuld :P

  19 mei 2016 at 10:35
 • Reply Melike

  Heel herkenbaar dit. Ik heb ook zoveel dingen die ik later niet bij mijn kinderen wil doen. Vooral inderdaad dingen als ‘overal de schuld van geven’. Ik hoop dat mij dat gaat lukken!

  19 mei 2016 at 21:12
 • Reply Miriam

  Hihi leuk om te lezen en ook wel herkenbaar hoor. Lekkere foute verhalen vertellen waar je je als kind dood voor schaamde *yay* ;p

  19 mei 2016 at 22:23
 • Reply Eva

  Haha wat heb je dit heerlijk geschreven! Hmm nu moet ik gelijk denken aan mijn eigen kinderen en wat ik straks allemaal te horen krijg ;-) oeps…

  20 mei 2016 at 19:26
 • Reply Susanne

  geweldig geschreven! Ik schaam me voor het bloempotkapsel dat ik jaren heb gehad ;)

  21 mei 2016 at 14:41
 • Reply Els

  hahah, gelukkig is het niet al te serieus ;-), maar van die krab kan gewoon echt niet ;-). Hallo angst voor krabben. Sommige kleding die ik vroeger aankreeg kunnen nu ook echt niet meer.

  21 mei 2016 at 15:11
 • Reply Saar

  Herkenbaar hoor. Maar zou je deze dingen je kinderen echt kunnen besparen? Volgens mij gaat dit gewoon vanzelf.

  22 mei 2016 at 10:33
 • Reply Wanda

  Nou, ik denk dat als je later zelf kinderen dat je dochter of zoon precies hetzelfde zullen gaan denken hoor! Ik merk ook dat nu ik de 40 ben gepasseerd dat ik steeds meer trekjes van mijn ouders overneem terwijl ik het als kind verschrikkelijk vond…

  22 mei 2016 at 11:52
 • Reply Evelyne

  Ja, de schuld krijgen van alles, daar kan ‘k van meespreken ;) Ik was nochtans een braaf meisje :D
  ps: leuke nieuwe lay-out!

  22 mei 2016 at 13:38
 • Reply Tiffany

  Haha dat laatste stukje is echt geweldig. Super irritant om altijd de schuld te krijgen natuurlijk maar hilarisch dat jouw laptop het prima doet, ligt het dus duidelijk toch niet aan jou.

  24 mei 2016 at 10:02
 • Reply Rowan

  Yup, dat zou ik mijn kinderen later ook wel willen besparen! Zo niet fijn haha.

  27 mei 2016 at 21:07
 • Leave a Reply