Bloggen

Wat voor een blogger ben ik?

DSC_0617

Door Nina werd ik getagd om de leuke ‘Ik als blogger’ tag in te vullen – bedacht door Patricia. Vandaag vertel ik meer over wat ik fijne momenten vind om te bloggen en of ik weleens onzeker ben over artikelen. Lees je mee?


Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Ach ja, laten we meteen moeilijk beginnen, hè? Mijn inspiratie haal ik denk ik vooral uit het dagelijks leven. Maar ik verwonder mij soms ook over de ingevingen die ik ineens heb. Dan ben ik aan het studeren en popt er ineens een onderwerp in mijn hoofd op. Of dan sta ik mijn haar in te zepen onder de douche – *ideetje* – en wil ik er zo snel mogelijk onder vandaan om naar de laptop te snellen!

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Haha! Een jaaroverzicht! Ik? Ik ben allang blij als ik drie blogjes ingepland heb staan. Nee, ik ben helaas niet van de planningen. Maar het zou trouwens wel erg handig zijn. Op dit moment heb ik weer ongeveer 10 blogideeën in mijn hoofd, die ook zo weer uit mijn hoofd kunnen vliegen. Misschien moet ik ze maar eens opschrijven!

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Niets aantrekken van anderen. Nee echt.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

In de avond schrijf ik het gemakkelijkst artikelen. Op mijn bed. Haha, op de een of andere manier heb ik aan een bureau meer moeite met schrijven (gek he?). Soms heb ik ook van die dagen dat het schrijven erg snel gaat. Dan blijven de zinnen maar komen, en dan probeer ik daar ook wel gebruik van te maken door meteen meerdere blogjes uit te werken.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Eigenlijk heb ik niet echt blogdoelen. Maar wat ik wel altijd leuk vind om te zien, is wanneer je oude artikelen, foto’s of lay-outs bekijkt en denkt hoeee heb ik dit ooit kunnen publiceren? Geeft toch maar weer aan dat je groeit! Oja en het lijkt mij wel leuk om video’s te maken. Ooit.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Eigenlijk zo goed als nooit. Ik heb ook gewoon hele lieve lezers die mij vaak juist blij maken met de reacties, haha! En als iemand het niet interessant vindt? Dan niet toch?

DSC_0636

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja ik heb best veel contact. Meerdere bloggers spreek ik wekelijks of zelfs dagelijks. Dat maakt het extra leuk vind ik!

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Artikelen schrijven doe ik het liefst in mijn stille kamer. Ik heb weleens de tv aan, maar dat is wel echt minder efficiënt, haha. Al duurt het soms wel ellenlang om de foto’s in blogjes goed te krijgen. Dan vind ik het wel weer fijn om muziek of de tv aan te hebben. Het liefst hersenloze tv zoals TLC. Tijdens goede series blijft de laptop dicht hoor!

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Geen specifieke dag. Sowieso heb ik met mijn studie niet echt een ritme. Ik schrijf wanneer ik tijd heb!

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Jeetje… Ik denk mijn artikel: je bent te dun. Ik kan er heel slecht tegen wanneer mensen oordelen op iemands gewicht/uiterlijk. Het artikel werd ook erg vaak gedeeld en gelezen!

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat het een leuke hobby is! Wat ik fijn vind aan bloggen is dat het eigenlijk meerdere hobby’s combineert. Het schrijven, fotograferen en met de lay-out van een website bezig zijn. Daarnaast is het ook een leuke manier om mensen te leren kennen! Een beetje jammer dat niet iedereen uit Amsterdam komt haha, maar wanneer ik uit huis ga (dat gebeurt ooit, echt!) dan is (bijna) iedereen welkom om thee te drinken, haha!


Ik heb echt geen flauw idee wie deze TAG heeft ingevuld, maar ik ben in ieder geval benieuwd naar de antwoorden van Eva, Dalinka en Ricardo

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

24 Comments

 • Reply Charelle

  Leuk om te lezen Kim! En ja, bloggen is zeker een leuke hobby. Dat combineren van verschillende creatieve dingen is wat mij zo aanspreekt, de ene dag achter je computer, de andere dag lekker in de keuken en weer een andere dag druk met fotografie! En ik kom zeker een keertje thee drinken als jij (ooit) uit huis bent, haha!

  5 mei 2016 at 07:43
 • Reply Elles

  Niks aan trekken van anderen, daar heb ik het nog wel eens moeilijk mee. Vooral als je een aantal puberachtige jongens in de klas hebt die al je artikelen lezen en vol spammen met vervelende reacties.
  Liefs,
  Elles

  5 mei 2016 at 08:04
 • Reply Dina

  Ooooh de foto van poes! <3 Een blogje schrijven doe ik het liefst ook in stilte of misschien met achtergrondmuziek van Marvin.

  5 mei 2016 at 08:04
 • Reply Darina

  Leuk om te lezen! Ik vind bloggen ook een van mijn leukste hobby’s, ik hou nu eenmaal van schrijven en fotograferen dus een perfecte combinatie! En wat je zegt over je niets aantrekken van anderen, dat begin ik wel te leren!

  5 mei 2016 at 08:31
 • Reply Sas

  Wat een leuke tag is dit. Tof ingevuld ook. Ik doe vaak een artikel schrijven met een rustig achtergrond muziekje of in stilte.

  5 mei 2016 at 08:42
 • Reply Mariska

  Wat een mooie schattige foto van de poes :D echt leuk. Je hebt gewoon lekker veel plezier in het bloggen en trekt je niets aan van anderen daaromheen, op een goede manier, dat vind ik mooi!

  5 mei 2016 at 10:42
 • Reply Amélie Cammeaert

  Tof om te lezen! Je kat is echt zo schattig!

  5 mei 2016 at 11:05
 • Reply Miriam

  Wat leuk om te lezen zeg. Ik ben niet zo van de tags normaal gesproken, maar deze is nog wel tof ;p Plezier hebben om aan je eigen blog te werken, daar gaat het om en zo houd je het ook vol. Als dat weg is, is het ook niet meer leuk denk ik

  5 mei 2016 at 11:19
 • Reply jeapiebel

  Niets aantrekken van anderen. Dat vind ik een hele mooie conclusie. Leuk ingevuld. Hoe langer ik blog, hoe minder ik een doel heb voor mijn blog. ;-)

  5 mei 2016 at 11:29
 • Reply Nina Simplynspecial

  Leuk dat je hem hebt ingevuld :) Vind het een mooie tag. Niks aantrekken van anderen is een hele goeie! Gelukkig lukt mij dat steeds beter!

  5 mei 2016 at 14:27
 • Reply Inge

  Wat leuk om te lezen Kim! Fijn dat jij je niet onzeker voelt bij het bloggen/publiceren. :) Deze tag is mij een beetje ontgaan, ik kende hem nog niet moet ik zeggen!

  5 mei 2016 at 17:07
 • Reply Zo simpel is dan geluk

  Volgens mij bedoelen ze met jaaroverzicht het overzicht wat veel bloggers aan het eind van het jaar maken. :)
  Heel erg leuk om te lezen! Ik denk dat ik voor een groot deel wel hetzelfde in het bloggen sta als jij.

  5 mei 2016 at 17:36
 • Reply Janneke | Crafty Time

  Wat een leuke tag! Heel erg leuk om te lezen. xx

  5 mei 2016 at 18:19
 • Reply Wanda

  Zo had ik het nog niet helemaal bekeken maar het combineert inderdaad heel wat van mijn hobby’s… en ach, soms maak ik me weleens druk om wat anderen ervan vinden maar over het algemeen kan ik me daar wel goed afzijdig van houden.

  5 mei 2016 at 19:15
 • Reply Dalinka

  Bedankt voor het taggen Kim! Ik wil hem wel overnemen maar er staan nog 3 tags te wachten dus het kan even duren;-) Ik laat het je weten wanneer ik hem ingevuld heb.
  Prachtige foto van je kat trouwens!

  5 mei 2016 at 21:55
 • Reply Sher

  Ik schrijf ook het liefst in bed! haha.
  Werkt toch ook veel chiller? Who needs a desk anyway!

  5 mei 2016 at 22:16
 • Reply Bodi Féline

  Wat een leuke tag is dit! Niets van anderen aantrekken is een hele goeie, maar helaas kan ik daar zelf nog wel eens moeite mee hebben

  6 mei 2016 at 09:19
 • Reply Sandra

  Haha, ik typ ook het best in bed ’s avonds en zonder tv of muziek aan. Aan een bureau lukt het mij ook nooit, zo gek is dat!
  Echt niks van anderen aantrekken nee, dat is zo belangrijk. Lekker doen waar jij je zelf goed bij voelt! En als iemand het niet leuk vind om te lezen, dan is dat zijn of haar probleem haha. :)

  6 mei 2016 at 11:25
 • Reply Ricardo

  Ik zal het binnenkort invullen.
  Leuk om te lezen dit!

  6 mei 2016 at 14:38
 • Reply Quinty

  Leuke tag is dit! Ik schrijf mijn artikels ook het liefst in de avond, maar dan op de bank voor de tv!

  6 mei 2016 at 20:08
 • Reply Melike

  Wat een leuke tag. Heel veel herkenbaars. Ik vind het echt mooi dat je geleerd hebt niks van anderen aan te trekken. Dat was voor mij eerst een reden om niet te beginnen. Nu ik eenmaal blog voelt het echt als een bevrijding.

  6 mei 2016 at 22:24
 • Reply sammie

  Leuke tag blijft dit om te lezen. Ik schrijf eigenlijk ook voornamelijk in stilte, muziek op de achtergrond leid alleen maar af merk ik altijd.

  9 mei 2016 at 10:45
 • Reply Eva

  Ah lief! Ik ga hem zeker invullen. Leuk om je antwoorden te lezen. Dit soort tags blijven leuk!

  10 mei 2016 at 17:37
 • Reply anna

  Wauw, wat een mooie foto van je kat <3 <3 <3 En wat een leuke tag om te lezen!

  24 mei 2016 at 18:13
 • Leave a Reply